Здравей Гост

Вашата любима планета в синастрията?

• 21 Отговора
  • 6901 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Вашата любима планета в синастрията?
« -: Октомври 09, 2007, 05:04:57 pm »
Това пак отново разаснявам е по отношение на другите и връзките. :)  

*

Divna

Re:Вашата любима планета в синастрията?
« Отговор #1 -: Март 08, 2010, 04:08:09 am »
Когато погледна синастрията, първото нещо което търсят очите ми е Сатурн. Къде е неговото разположение, какви аспекти прави и т.н. За мен е важна продължителността на една връзка, а именно Сатурн ми дава възможността да разбера това. Сериозното отношение на партньорите един към друг и към връзката им също. Ограниченията, блокажа, лимита ... всичко което може да лиши връзката от бъдеще.
Сатурн не е планетата на романтиката, той не е планетата на страстта, нито на щастието и радостта, но без силното му участие в синастрията никоя връзка не може да достигне необходимата продължителност, за да усети пълноценно влиянието на останалите планети.
Това са чисто мои съждения на базата на личен опит. 

*

AH

• 2201
« Отговор #2 -: Март 08, 2010, 06:49:33 am »
и на мен Сатурн:)

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #3 -: Март 08, 2010, 08:14:16 am »
Аз предпочитам Луната и Венера. За мен емоцията и сигурността са изключително важни.
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

nerealna

« Отговор #4 -: Март 08, 2010, 10:36:39 am »
Съвпада на венера и плутон, особено огледален - изпепеляваща страст, обсебване, вълшебен е. трудно , но и хубаво

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #5 -: Март 08, 2010, 10:47:29 am »
На този етап смятам, че за да е пълноценна и многостранна една връзка, е необходимо да бъдат застъпени повече планети. Само с ограничения и отговорности (Сатурн) не става, само емоционален и душевен комфорт, общи ценности (Луна и Венера) не е достатъчно, силните страсти (Марс) са до време, трансформациите (Плутон), ако не се редуват с по-безгрижни периоди, са много изтощителни, контактът и общуването, споделянето, разговорите (Меркурий) са задължителни, но пак не са достатъчни и т.н.

Предполагам, че предпочитанията се променят в зависимост от моментни състояния, нужди или нагласи, които понякога са толкова дълбоко вкоренени, че дори всички ние, тръгналите по пътя на себепознанието, трудно осъзнаваме.

Зависи какъв е типа отношения, които разглеждаме. В приятелски, колегиални, роднински и други взаимоотношения ще ползвам други аналогии. Освен това не е нужно всяка връзка да бъде толкова многостранна.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #6 -: Март 08, 2010, 04:42:46 pm »
преди всичко сатурн , по нея съдя за стабилитета на връзката ,както и за нейната продължителност. сатурн в аспект с венера винаги дава сигурна и стабилна любовна връзка. а и не само в любовните взаймоотношения , носи хармония и в останалите. опозицията и квадратурата на сатурн ,за тях като аспекти говоря.
другата планета е плутон , тя е трансформатора на връзката , а и онази карма от която нямаме спасение!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #7 -: Март 08, 2010, 05:12:48 pm »
Можем да включим и астероидите,често има застъпване,повтаряне на някои аспект в различни синастрии и сходни неща  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Март 09, 2010, 05:29:01 pm »
основни астероиди в снастрията според мен са юнона и веста. купидон също не бива да се забравя.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Март 09, 2010, 05:34:34 pm »
Бих добавила Ерос и... Хуя.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #10 -: Март 09, 2010, 05:34:53 pm »
Мисля че не трябва да се подценяват също Селена и Вертекс.

Марая, а каква информация ти дава Веста в синастрията? Аз почти не го гледам този астероид.

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Март 09, 2010, 05:49:57 pm »
Мисля че не трябва да се подценяват също Селена и Вертекс.

Марая, а каква информация ти дава Веста в синастрията? Аз почти не го гледам този астероид.

селена ,като бялата луна или астероид? :blink:

веста , прилича много на сатурн.
в астрологията веста се свързва с начините по които ние се изправяме пред резултатите от личностната ни интеграция,работа,преданност ,ангажираност.

*

Divna

« Отговор #12 -: Март 09, 2010, 05:57:34 pm »
Селена, като бялата Луна.
Някъде бях чела, че е важна за брака. Но трябва да се разтърся и да я проуча по-подробно.

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Март 09, 2010, 06:00:13 pm »
Селена, като бялата Луна.
Някъде бях чела, че е важна за брака. Но трябва да се разтърся и да я проуча по-подробно.

в синастрията ,както и в комбин/композит всичко е изключително важно. има неща ,които трудно могат да се извлекат като ивформация ,без лилит или селена.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #14 -: Март 09, 2010, 08:54:08 pm »
При мен има често повторение на връзки по Сатурн и тъй като Сатурн ми е в Близнаци, обикновено става въпрос за Слънца в Близнаци. По едно времем бях зациклила на слънца в Близнаци...
А иначе двама особено важни в живота ми мъже са с Лъвски стелиуми, единия Слънце в Близнаци, а другия Слъце във Везни.
« Последна редакция: Март 09, 2010, 08:58:57 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #15 -: Март 09, 2010, 10:34:17 pm »
Винаги гледам първо Марс -страст,действие,след това Асц -първоначално привличане и Лунните възли-защо точно този човек ;)

« Отговор #16 -: Март 10, 2010, 08:26:08 am »
моята любима планета в синастрията е Юпитер, и той се гледа за дълготрайност на връзките, както и Сатурн,
в съвпад Юпитер/ нечий Слънце или Луна , си е асп .на щастието, а кой бяга от него
все едно да откажеш подарък на Дядо Коледа

най -щастлива съм се чувствала със човек със съвпад мой Юпитер/ негово Слънце Телец
и негов Юпитер/ моя Луна Скорпи

а чужд Сатурн съвпад твоя Венера , Луна- чичо Скруч, отврат, личен дългогодишен опит,1/4 век
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Март 10, 2010, 11:18:18 am »
най -щастлива съм се чувствала със човек със съвпад мой Юпитер/ негово Слънце Телец
и негов Юпитер/ моя Луна Скорпи

И за мен това е аспектът на пълнотата.
Най-щастлива съм се чувствала със Слънце или Луна в съвпад с моя Юпитер.
Опозициите също работят.
Юпитер-Меркурий и Юпитер-Венера са много приятни за общуване, но Юпитер-Марс /особено опозиция/ може да докара и конфликти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #18 -: Март 10, 2010, 12:00:25 pm »
 сега се загледах, че марса ми все участва
скоро имах много  приятно усещане за контакт с един представител на силния пол та може и юпитер да е виновен : мой юпи съвпад негово ИЦ и СВ
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Ноември 03, 2010, 02:47:51 am »
преди всичко сатурн , по нея съдя за стабилитета на връзката ,както и за нейната продължителност. сатурн в аспект с венера винаги дава сигурна и стабилна любовна връзка. а и не само в любовните взаймоотношения , носи хармония и в останалите. опозицията и квадратурата на сатурн ,за тях като аспекти говоря.
другата планета е плутон , тя е трансформатора на връзката , а и онази карма от която нямаме спасение!

;D ;D ;D