Здравей Гост

Къде да прочета?

• 6 Отговора
  • 2852 Прегледи
*

blud

• *
  • 406
Къде да прочета?
« -: Октомври 12, 2007, 08:15:53 pm »
Що е това хармоник или хармония?Знам , че са 10 или 9 вида но за какво всъщност служат те?Ако имате материали на руски..едва ли има нещо на български. Благодаря ви. ;)  
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Lillie

• 30532
Къде да прочета?
« Отговор #1 -: Октомври 12, 2007, 08:31:13 pm »
Привет, блууди  :)
с гугъла не си ли свикнала да търсиш? Има всичко  :D
Търсиш с ключова дума astrology harmonics и виж колко инфо ти дава  :D
Един от сайтовете за англочетящи, където нещата са обяснени що-годе на разбираемо ниво, е сайтът на Боб Маркс.
Ако искаш на руски, тогава търсиш с "гармоники"  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Къде да прочета?
« Отговор #2 -: Октомври 12, 2007, 08:37:14 pm »
В темата за аспектите последните ми няколко поста са на тема хармоники само че на английски и също съм ги откривал чрез търсачка  :rolleyes:
Постнах ги защото знам,че не са широко разпространени и разработени и за това е добре да се изследват по-добре-различни автори,различни аналогии,но има и общи неща които се наблюдават.

*

blud

• *
  • 406
Къде да прочета?
« Отговор #3 -: Октомври 12, 2007, 08:40:18 pm »
Цитат
Привет, блууди  :)
с гугъла не си ли свикнала да търсиш? Има всичко  :D
Търсиш с ключова дума astrology harmonics и виж колко инфо ти дава  :D
Един от сайтовете за англочетящи, където нещата са обяснени що-годе на разбираемо ниво, е сайтът на Боб Маркс.
Ако искаш на руски, тогава търсиш с "гармоники"  ;)
Гугъла е едно ..клубарите и опита им друго.Затова и търся вашия опит
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Lillie

• 30532
Къде да прочета?
« Отговор #4 -: Октомври 12, 2007, 08:45:25 pm »
Не работя с хармоники, не са ми нужни просто...
Ако някой има опит, нека сподели  :rolleyes:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Къде да прочета?
« Отговор #5 -: Октомври 14, 2007, 12:51:01 pm »
"Harmonic astrology was developed largely by British astrologer John Addey. Harmonic astrology provides a conceptual model for understanding how aspects work, and this conceptual model expands the concept of aspects enormously beyond the concept of aspects as used in traditional astrology.
In harmonic astrology an aspect is viewed as a fraction of a circle. For example, a trine aspect of 120 degrees is 1/3 of a circle, a square is 1/4 of a circle, a sextile is 1/6 of a circle, a quincunx is 5/12, and so on."

Намерих една графична илюстрация на действието на хармониките в архива си:

Сещам се, че от някои автори действието на аспектите се обяснява в тясна корелация с теорията на вълните и се представя посредством синусоида.
Графиката илюстрира принципа на шестата, четвъртата и третата хармоника, като:
- шестата (360/6 = 60*) дефинира енергетиката (положителна/ян/активна или отрицателна/ин/пасивна) на даден знак: знаем, че знаците в Зодиака се разделят на "мъжки" и "женски", като полът се повтаря през един знак, т.е. два еднополови знака са в аспект "секстил" = 60 градуса помежду си.
- четвъртата (360/4 = 90*) дефинира принадлежността на даден знак към определено качество, т.е. кръст съставен от четири знака  - кардинално, фиксирано, мутабелно.
- третата (360/3 = 120*) дефинира принадлежността на даден знак към определен триплицитет - знаци от огнения тригон, знаци от земния тригон, знаци от въздушния тригон, знаци от водния тригон.

http://www.astro.com/astrology/in_harmon_e.htm
http://astrology.horoscope.com/horoscopes/...-astrology.html
 :)

« Последна редакция: Октомври 14, 2007, 12:58:49 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Къде да прочета?
« Отговор #6 -: Октомври 14, 2007, 01:31:03 pm »
2 линк е по в насоката на специфичното тълкуване на хармониките.Освен за нагледност на аспектите които са в натала и най-вече на минорнте,която е техническата част,всяка една хармоника си има своето индивидуално значение спрямо разглежданата дроб,така 4 хармоника показва как се справяме със стреса,ограниченията и трудностите,наличие на положителни предимно аспекти в нея говорят за човек на когото борбата и усилията, сблъсъците и търпението не са му чак толкова трудни  :rolleyes:  и от там нататък всяка хармоника си има едно цялостно въздействие и обяснение как самия човек според наталната му карта се справя с една гръпа аспекти от един вид,което оказва влияние на съзнанието му.5-та хармоника указва таланти и творчество,свободен избор и може би за това хора повлияли силно на света и за добро и за зло имат силна 5 хармоника(включително убийци, деспоти и фанатаци),доколкото това е силата на ума да твори на материално събитийно ниво и т.н. останалите хармоники,за сега това което открих е че се обръща много внимание на 9 хармоника заради широките и области и проявления които обхваща(има постнато в темата за аспектите).