Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 450253 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:Ретрограден Меркурий
« Отговор #580 -: Май 12, 2010, 12:14:37 pm »
 :geminis: А туй как точно са го избрали....лудост, навред и насам.  ;D

Хихиххи. Да, много ме забавлява, като почне да го нарежда.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #581 -: Май 12, 2010, 12:16:30 pm »
Те затова Близнаците ги пере сачмата, заради гейския Меркурий ще да е това.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #582 -: Май 12, 2010, 12:19:23 pm »
Аспектите искаш да кажеш, че надделяват. Разбрах.
 Според мен знаците не могат да бъдат подценявани, защото според аспектите му в натала, може да си извадим извод как действа.
  При Меркурий нали се смята, че се слива с другите планети и вероятно затова е по-трудно да се даде категорично мнение за изявата в една карта. Наистина иска по-голямо внимание, за точно описание, ако не познаваме човека. Интересен е да бъде изследван и сравняван, а сякаш често е доста пренебрегван.

А ти му обръщаш подобаващо внимание, де. Наричаш го с любовни епитети.  ;D    

е за това приказвам ,не за аспектите му. т.е съвпада е изключително важен за мен.
при съвпад със слънце той има едно звучено приемайки от слънчевата енергия ,като това звучено може да бъде много бляскаво- лъв например, може да бъде много дълбоко скорпион например .
същото мисля и за съвпада му с луната...
наричам го лунен мерк ,слънчев мерк ,венерин мерк ,нептунов мерк.....просто соло напоследък не го разглеждам. :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #583 -: Май 12, 2010, 12:23:00 pm »
А ако няма мажорни аспекти?

Моя е венерин, но в марсови владения.  ;D
По класическа, между другото, ми е точно в градуса на екзалтация на Слънцето.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #584 -: Май 12, 2010, 12:26:40 pm »
Ами точно, щото соло трудно може да бъде определен всичко е много важно при него за най-точни изводи.

Меркурий съвпад със Слънце може да е изгорен и тогава нещата коренно се променят, може да е ухилен /слънчев/, но дали ще зацепва нещо вече е друг въпрос.  ;D Така или иначе знака просто не бива да се подценява според мен.

Марая, кеф ми е да си говоря с теб и обичам да си разсъждавам, да не мислиш, че нещо оборвам твоите впечатления. Просто и аз съм го мъдрила тоя гад и съм се чудила що аспекти, които си приличат в различните карти, си действат различно. Меркурий е много гъвкав и труден за анализ от гледна точка на конкретиката.      

*

Марая

• 28287
« Отговор #585 -: Май 12, 2010, 12:28:59 pm »
А ако няма мажорни аспекти?Моя е венерин, но в марсови владения.  ;D
По класическа, между другото, ми е точно в градуса на екзалтация на Слънцето.

минорните не са за подценяване....никак даже :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #586 -: Май 12, 2010, 12:29:53 pm »
Особено от онези "минорни" - 45 и 135 градуса. Никак не са за подценяване даже, но някои предпочитат други минорни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #587 -: Май 12, 2010, 12:32:52 pm »
Туй полуквадрат и квадрат и половина наистина са много гадни аспекти....коварни. От тях по- ме е страх вече, отколкото от квадрата дори.

*

Марая

• 28287
« Отговор #588 -: Май 12, 2010, 12:33:12 pm »
Ами точно, щото соло трудно може да бъде определен всичко е много важно при него за най-точни изводи.

Меркурий съвпад със Слънце може да е изгорен и тогава нещата коренно се променят, може да е ухилен /слънчев/, но дали ще зацепва нещо вече е друг въпрос.  ;D Така или иначе знака просто не бива да се подценява според мен.

Марая, кеф ми е да си говоря с теб и обичам да си разсъждавам, да не мислиш, че нещо оборвам твоите впечатления. Просто и аз съм го мъдрила тоя гад и съм се чудила що аспекти, които си приличат в различните карти, си действат различно. Меркурий е много гъвкав и труден за анализ от гледна точка на конкретиката.      

и на мен ми е кеф да си приказвам с теб и въобще не си мисля другото ;D.
то си личи енергията , нали си говорихме за това ....
абсолютно съм съгласна , че при мерка за конкретика и дума не може да има.
това е най-неконкретната и най-трудно уловима планета.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #589 -: Май 12, 2010, 12:34:34 pm »
Туй полуквадрат и квадрат и половина наистина са много гадни аспекти....коварни. От тях по- ме е страх вече, отколкото от квадрата дори.

Но за събитийност гледай тях, ако няма /достатъчно/ мажорни, отколкото нонагони, сентагони и прочие...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #590 -: Май 12, 2010, 12:36:05 pm »
Аз тия нонагони, сентагони и без това още не мога да ги оправя, но наистина ме стряскат много тия двата. Не съм наблюдавала хубави събития по тях, докато при квадрата - да. Все пак ще взема да проверя като имам време и ще пиша. 

*

Марая

• 28287
« Отговор #591 -: Май 12, 2010, 12:37:20 pm »

по тях са събитията....особенно в предсказателната астрология са много важни според мен.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #592 -: Май 12, 2010, 12:38:10 pm »
И сега, ако ми кажеш поне едно събитие с положителен знак, ще съм малко по-спокойна.  :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #593 -: Май 12, 2010, 12:43:21 pm »

Личи си и още как, дори зад преднамерено захаросани постинги.
В тая връзка да ви питам коя планета свързвате с този инстинктивен усет?
Една астропсихоложка навремето беше казала това за Венера, доколкото се свързва с ценностната ни система, с всичко, което ценим и харесваме. Идеята й беше, че Венера разпознава отровите, независимо как са "опаковани". Затова и инстинктивното неприемане, нехаресване би трябвало е свързано с нея. Но мисля, че тук участва и Луната, ако говорим за интуитивен усет за отсрещния човек. По Луната са инстинктивните ни реакции, потребността да бъдем защитени.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #594 -: Май 12, 2010, 12:47:38 pm »
И сега, ако ми кажеш поне едно събитие с положителен знак, ще съм малко по-спокойна.  :rolleyes:

това ,което днес е лошо според теб ,може да се окаже много добро утре....това е пътя.
има такива събития ,защото аспектите са скрити ,не са явни и винаги имат връзка с онова ,което е скрито дълбоко в теб. обикновенно след такива аспекти следват и мажорни ,така ,че никакъв не е проблема за разрешаването им... ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #595 -: Май 12, 2010, 12:51:09 pm »

Личи си и още как, дори зад преднамерено захаросани постинги.
В тая връзка да ви питам коя планета свързвате с този инстинктивен усет?
Една астропсихоложка навремето беше казала това за Венера, доколкото се свързва с ценностната ни система, с всичко, което ценим и харесваме. Идеята й беше, че Венера разпознава отровите, независимо как са "опаковани". Затова и инстинктивното неприемане, нехаресване би трябвало е свързано с нея. Но мисля, че тук участва и Луната, ако говорим за интуитивен усет за отсрещния човек. По Луната са инстинктивните ни реакции, потребността да бъдем защитени.

абсолютно съм съгласна! луната усеща има инстинкт....

*

sunrain

• 6710
« Отговор #596 -: Май 12, 2010, 12:55:51 pm »
Венера дава предпочитанията, Луната тогава е по-важна, както казваш, ако тя е усета.

Затруднявам се да определя или по-точно може би не се дължи на един аспект или една планета. И е комплекс от няколко фактора.

Понякога може да се дължи дори и на инстикт да се предпазиш от това, което не харесваш, но тук харесването пак е по Венера, а инстинкта...незнам, няколко планети се сещам, които може да го описват.

Прозорливостта си мисля е по Уран, Нептун може би дава умението да се слееш с останалото, за да го почувстваш, Плутон желанието да стигнеш до дъното на нещата, Юпитер търси истината и иди разбери кое ти дава помощ в такива моменти.

Аз имам натрапчиви внезапни хрумвания, които смятам, че се дължат на Луна/Уран, а останалото от Плутоновите истории, но сигурно има още отговорни аспекти, също така тук се намесват предполагам освен ценностна система, поведение и как влизаме в отношенията, все пак всичко се пречупва през собствения мироглед малко или много.      

*

Марая

• 28287
« Отговор #597 -: Май 12, 2010, 01:04:03 pm »
Съни ,това с луна/уран е изпитана марка. просто си е сериозен акцент в натала. дори мисля ,че няма значение какъв е аспекта /твърд ,мек ;D ;D ;D/ по-важно е да има аспект.
но за интуицията мисля ,че основно значение имат две планети -луна и нептун ,нептун като висшата октава на венера. макар ,че има източници ,които определят нертун като висша октава на луната....

*

sunrain

• 6710
« Отговор #598 -: Май 12, 2010, 03:10:23 pm »
Само за аспектите викаш няма значение - твърди, меки... ;D :P

Да и Нептун е в схемата определено. И той е замесен при мен, но смятам, че само с помощта на Нептун не се четат посланията, защото има опасност да настане объркване. 

*

Марая

• 28287
« Отговор #599 -: Май 12, 2010, 03:39:37 pm »
Само за аспектите викаш няма значение - твърди, меки... ;D :P

Да и Нептун е в схемата определено. И той е замесен при мен, но смятам, че само с помощта на Нептун не се четат посланията, защото има опасност да настане объркване. 

при мен мерка е от изключително значение впредвид домовете ,които управлява.
наред с това е огнен и има съвпад с ЮЛВ /2гр.орбиса/ ,както и съвпад със слънцето /7гр./л
има значение и това ,че е преди слънцето. разбира се ,че дълго време го игнорирах и все си мислех ,че като е от бързаците бих могла да не му обръщам такова значение. наред с това той има и взаймна рецепция с юпитер ,което е равно на съвпад.
и така с годините разбрах ,че мерка ,колкото и бързичък да е ,би могъл да бъде с доста трайно и дълго звучене ,да носи и дълготрайни събития в зависимост от аспектацията при транзити и особенно при стационарно положение.
астрологията ,като изкуство приемам я и по 5-ти дом е иносказателно понякога.
по въпроса за нептун бих могла да кажа много ,защото аз обичам "тежкарите" ,въобще падам си по тежките планети ,като излъчване и присъствие , но все си мисля ,че един нептун във въздушен знак в пъти е по-трудно разбираем и разгадаем от огнения и водния.
във въздушен знак той би могъл да се изгуби ,докато в земен ,воден или огнен никога.... :blink: