Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 449440 Прегледи
*

Milkyway

• 3770
Re:Ретрограден Меркурий
« Отговор #660 -: Август 21, 2010, 09:25:03 am »
Аз както съм решила да сменям работата :unsure: по време на ретро меркурий...май няма да е добър знак а?
Или да задържа положението и да подпиша договора,след 11 септември??

*

Lillie

• 30532
« Отговор #661 -: Август 21, 2010, 09:52:26 am »
Там е проблемът, Небесна, че изобщо не знам под кой номер съм на опашката, има и други завлечени. Тя обикновено плаща на онези, от които има интерес, а нея съм я порязала отдавна и вече не работя за нейната агенция. Една моя колежка, на която се дължеше десеторно по-голяма сума, накрая успя да си вземе парите, но само защото е заклет преводач към тази агенция, т.е. превежда и най-вече разписва за легализации и без нейния подпис те не могат да минат. А определението "кучка" по й отива на онази без кавички.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #662 -: Август 21, 2010, 10:10:20 am »
Аз както съм решила да сменям работата :unsure: по време на ретро меркурий...май няма да е добър знак а?
:72:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #663 -: Август 21, 2010, 10:21:13 am »
Милки, ти си знаеш, но и аз от лични наблюдения (и опит) съм забелязала, че започването на нова работа по ретро Меркурий не е най-добрият вариант. Случвало ми се е и на мен, и на мои близки. Впоследствие или условята се променят, или се оказва не това, което си мислил или са ти обещали...
Сетих се за бившия как преди година и половина започна работа по ретро Меркурий (януари 2009), много се радваше. По време на следващото ретроградие (май 2009) взеха, че го съкратиха и остана трайно без работа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #664 -: Август 21, 2010, 10:24:58 am »

Според мен въпросът е не кога ще подпишеш договора де юре, тъй като това е една формалност, а кога ще започнеш работа де факто. А пък дори да не ти допадне новото място, в договорите е предвиден изпитателен срок от 3 до 6 месеца, доколкото си спомням, така че в рамките на тоя срок винаги можеш да напуснеш без да дължиш предизвестие.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #665 -: Август 21, 2010, 10:27:28 am »
Преди малко получавам писмо, тая гад си прави някакви шеги с мен. Уведомяват ме от един осигурителен фонд, че имам пари.  ;D :o
 Тъй, аз по принцип имам там една сума за известен период, но вноските трябваше да са спрели със закриването на фирмата и съответно оставането ми без работа тогава преди повече от 5 години.

А сега, ако някой може да ми каже как осигуряването продължава, има нови вноски, направени през периода за миналата година?! Просто не разбирам. Съвсем случайно се загледох в съдържанието на писмото, тъй като то си идва всяка година, за да ме уведомят за състоянието ми, но дори не съм поглеждала, че може да има нов момент.

В истинско голямо учудване съм, сега си гледам транзитите. Просто няма кой да ми внася тези пари, в настоящата фирма не го правят, такива екстри чак...хахха. Мистерия.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #666 -: Август 21, 2010, 10:32:58 am »
По време на предходното ретроградие ли беше, не си спомням... Получавам уведомление на мейла, че писмото ми, изпратено преди година и половина до еди кой си получател, е изтрито без да бъде прочетено. Погледнах в ефемеридите кога съм го пращала това писмо и се оказа, че и тогава Меркурий е бил ретрограден.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #667 -: Август 21, 2010, 11:06:58 am »
Аз пък си дадох ДВДто на ремонт преди две седмици. Не ми се обадиха за диагностиката и в четвъртък с остър тон заявих на момичето отсреща, че не ме интересува дали техникът им е в отпуска - две седмици  :lol:. Не са ме предупредили, когато го приемаха и очаквам да ми кажат какво му е ДВДто. Вчера се обажда едно момче - така и така, ще трябва да се смея част.  :rolleyes: Добър ден - 100 лв! :mellow:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Vision

• 3523
« Отговор #668 -: Август 21, 2010, 12:05:30 pm »
Аз пък си дадох ДВДто на ремонт преди две седмици. Не ми се обадиха за диагностиката и в четвъртък с остър тон заявих на момичето отсреща, че не ме интересува дали техникът им е в отпуска - две седмици  :lol:. Не са ме предупредили, когато го приемаха и очаквам да ми кажат какво му е ДВДто. Вчера се обажда едно момче - така и така, ще трябва да се смея част.  :rolleyes: Добър ден - 100 лв! :mellow:

харизвай им го и си купувай ново, ега си ремонта, ега си чудото!! :angry:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Santi

« Отговор #669 -: Август 21, 2010, 12:10:14 pm »
Преди месеци и аз бях започнал работа по ретро Мерк и всичко се оказа едно голямо недоразумение - променени условия, обстоятелства и т.н ... Може би е от него  ;D .

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #670 -: Август 21, 2010, 12:16:53 pm »
При мен е кацнал точно на Уран  :blink:, даде нощес късо съединение на мрежата в едната част в къщи....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #671 -: Август 21, 2010, 12:49:10 pm »
Навън се чуват сватбари, тръгнали са да се женят по стационарно-ретрограден Мерк.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #672 -: Август 21, 2010, 12:51:10 pm »
Няма лошо, не са го направили кога трябва, сега им идва акъла в главата  :P Важно е хората кат се обичат да сЪ вземат  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #673 -: Август 21, 2010, 12:52:57 pm »
Възможно е в наталните карти и при двамата да е ретро.
Наскоро се сетих , че Стреличка каза ,че се женила на ретро мерк - преди 27 год... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #674 -: Август 21, 2010, 12:55:40 pm »
Няма лошо, не са го направили кога трябва, сега им идва акъла в главата  :P Важно е хората кат се обичат да сЪ вземат  ;D

И вече се чува как тропат хора.  ;D :72:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #675 -: Август 21, 2010, 01:11:10 pm »
При мен е кацнал точно на Уран  :blink:, даде нощес късо съединение на мрежата в едната част в къщи....

На мен ми е върху Плутона - У11, ама не знам...повече са подчертани сякаш делата на 9-ми дом, където е съвпада. Там транзитира гадината.

*

Марая

• 28287
« Отговор #676 -: Август 21, 2010, 01:38:19 pm »

На мен ми е върху Плутона - У11, ама не знам...повече са подчертани сякаш делата на 9-ми дом, където е съвпада. Там транзитира гадината.

Точно това забелязвам и аз , сякаш там където тръгва в ретро фаза подчертава дома , после ...когато пак тръгне директен дава събития по картата свързани с неговата конкретика ....но първо *бие* дома....

« Отговор #677 -: Август 21, 2010, 02:01:44 pm »
Наталната ми Венера в 12-ти дом и наталният ми Хирон в 3-ти дом са в тригон. Сега транзинтият ретрограден Меркурий е в 7-мия ми дом и допълва този тригон до голям тригон. Как бихте тълкували този аспек? Преосмисляне на болезнени любовни партньорства? А когато Меркурий стане директен и отново направи същия голям тригон, може ли да се тълкува като положително изясняване на любовни партньорства?

*

Марая

• 28287
« Отговор #678 -: Август 21, 2010, 02:15:52 pm »
Наталната ми Венера в 12-ти дом и наталният ми Хирон в 3-ти дом са в тригон. Сега транзинтият ретрограден Меркурий е в 7-мия ми дом и допълва този тригон до голям тригон. Как бихте тълкували този аспек? Преосмисляне на болезнени любовни партньорства? А когато Меркурий стане директен и отново направи същия голям тригон, може ли да се тълкува като положително изясняване на любовни партньорства?

12-ти ,3-ти и 7-ми ,като звучене мога да ги приема с твойто тълкуване.
Струва ми се , че акцента е в 7-ми дом. А той освен партньорства се свързва и с откритите врагове , с *другата* среда.
Та в тоя ред на мисли ми се струва , че приоритетни през ретропериода ще бъдат разкриването на тайни неща /12-ти/ свързани с близкото обкъжение /3-ти/ , които са кармично заложени/хирон/ ,но биха били изцеление за близост и хармония ,нарушена от другите и заради тях/7-ми/. Сега е времето в което ще разбереш тайни-каквито и да са те с братя ,сестри ,съседи ,близки...
Наред с това МОЖЕ ДА ИМА И ДРУГИ ПРОЯВЛЕНИЯ.
А какво упр. венера и меркурий в картата ти?

« Отговор #679 -: Август 21, 2010, 02:20:38 pm »
Благодаря ти много, Марая! Венера управлява 3-ти дом и е втори управител на 8-ми дом (на върха на 8-ми дом ми е Дева, Везните ми са вкючен знак). Не знам дали така се казва втори управител. :) Меркурий управлява 5-ти и 8-ми дом.