Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 451590 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Ретрограден Меркурий
« Отговор #100 -: Ноември 03, 2007, 02:51:21 pm »
Благодаря! :)  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Инти

• 2068
Ретрограден Меркурий
« Отговор #101 -: Ноември 05, 2007, 08:25:37 am »
Извинявам се за  неправилно използваната терминология и за заблуждението, нямах предвид Хироновия възврат ,който е 51 годишен, а че точно тогава стават 30 години от откриването му.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Ретрограден Меркурий
« Отговор #102 -: Февруари 03, 2008, 11:16:40 am »
Тоя път май ретроградния Меркурий е по-спокоен! :D

Засега единствените общи неща,които съм видял като проявления на чисто лично ниво е в получаването на писма от прекратени източници(хора и инстанции) в миналото,при мен случая засяга нещо от преди 2 години,а при други от към 10-на  :blink: Някой да има подобни странности? ;)  

*

Lillie

• 30532
Ретрограден Меркурий
« Отговор #103 -: Февруари 03, 2008, 02:29:35 pm »
Точно така  :D
В момента, когато Меркурий тръгна ретроградно, получих бележка от една астро-приятелка в чужбина, с която отдавна вече не се бяхме "чували", а и вече не я виждам да пише по форумите...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Ретрограден Меркурий
« Отговор #104 -: Февруари 03, 2008, 03:57:50 pm »
Цитат
А бе спокоен! Подписах един докумен с грешна формулировка и сега се чудя как да оправя нещата. Дано директното движение на Марс да ми помогне...
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
Ретрограден Меркурий
« Отговор #105 -: Февруари 03, 2008, 04:19:48 pm »
Цитат
А бе спокоен! Подписах един докумен с грешна формулировка и сега се чудя как да оправя нещата.
При нас пък, малко преди Меркурий да се обърне ретроградно, започнаха да пристигат договори и др. официални документи за редакция /неграмотно преведени/. Да редактираш след друг преводач и да променяш целия изказ е много досадна работа  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
Ретрограден Меркурий
« Отговор #106 -: Февруари 03, 2008, 07:15:34 pm »
След половин час играчка заради ретро Мерка-знаех си,че подхвана ли го той ще ме подхване  :D  ама нали си имам силно негово влияние и хич не се спрях въпреки това,просто малко време ми отне докато си оправя езика за писане,защото точно днес случайно инсталирах грешна програма,която ми затри българската фонетика и после трудно я въведох,дори и след преинсталация,ама все пак всичко си има решението(упорство  B) ).

Та така-определено в бизнес средите един ретро Меркурий от дребни грешки води до доста сериозни последствия,няма спор в това.Преправянето е характерно за ретроградността на Меркурий и това е заради това,че управлява и Девата(която изисква труд и съвършенство)   ;)

Aurora само не разбрах,защо се надяваш именно на директния Марс,той какво отношение има към проблема?Ти вземи говори ако вече не си го направила- клин клин избива-с Меркуриеви методи се решават самите Меркуриеви проблеми,ако не става с говорене,давай с връзки или каквото намериш за смислово свързано с него  :rolleyes:  

*

Jeni

Ретрограден Меркурий
« Отговор #107 -: Февруари 04, 2008, 02:45:15 am »
Цитат

Засега единствените общи неща,които съм видял като проявления на чисто лично ниво е в получаването на писма от прекратени източници(хора и инстанции) в миналото,при мен случая засяга нещо от преди 2 години,а при други от към 10-на  :blink: Някой да има подобни странности? ;)
Докога е ретро ?  :unsure:  

*

sunrain

• 6710
Ретрограден Меркурий
« Отговор #108 -: Февруари 04, 2008, 10:35:31 am »
До 18 февруари.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Kali

• **
  • 1411
Ретрограден Меркурий
« Отговор #109 -: Февруари 04, 2008, 12:18:42 pm »
И при мен не е скучно. Миналата седмица получихме заповед да предоставим информация, но събитията така се завъртяха, че изискващите вместо да ни злепоставят, си вкараха автогол. Това дето го казва Синихе за малките грешки е много вярно, но по-интересно е защо не стои така въпроса с повечето големи грешки. Те много често се потулват без последствия.

Друго, което ми прави впечатление е, че ме връхлитат чужди мисли. Например миналата седмица се събудих една нощ и се чувствах по същия начин както преди 8 и повече години, когато ми предстоеше изпит на другия ден. Дадох си сметка, че не ме очаква нищо подобно на другия ден и пак заспах. После в петък в ранния следобяд бях под въздействието на Нептунови чувства, много силни, нетипични за възрастта ми, напълно непознати. С тях въобще не можах съзнателно да се преборя.   :blink:

В събота и неделя почивах за щастие.  :D  
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Синухе

• 4978
Ретрограден Меркурий
« Отговор #110 -: Февруари 04, 2008, 12:43:06 pm »
Това с грешките е наопаки поради простата причина,че ретро планетата прави нещата изкривени и в обратния им вид и размер-малките в големи,големите в малки и т.н.,но специално при Меркурий се акцентира върху дребните камъчета и фрагменти заради Девата.

Наистина интересни наблюдения имаш.Без майтап ако не го бях прочел от теб нямаше да го спомена,но определено това с "чужди" мисли и особено такива от някакви минали години и случки изведнъж и мен ме връхлитат почти до осезаемо присъствие все едно съм на същото място и ситуация без никаква обективна причина за това,но ретргорадността засяга и фактора време и измерения  B)

Иначе днеска сънувах такива "филми",че ако е това което си мисля,че е -направо ми става лошо  :ph34r: (нищо,че съвпада Меркурий Нептун не е точен)
Работата е там,че става въпрос за колективни процеси ...

*

Kali

• **
  • 1411
Ретрограден Меркурий
« Отговор #111 -: Февруари 04, 2008, 01:57:55 pm »
Защо си написал чужди в кавички? Случайно или нещо имаш предвид?

Аз напоследък често мисля откъде идват мислите ни. Има и доста инфо по въпроса, но едно е да се чете, друго да се разсъждава.

Преди няколко седмици бяхме с приятели в една вила до Пампорово. Беше късно, след полунощ и до камината си говорехме с един колега на мъжа ми. Аз му казах, че тази къща е много хубава, но защо трябва да е толкова далеч от София / собственика е от София също/. А той отговори, че точно за това си мисли в момента. И сега въпросът е кой си го мисли това нещо. Аз, той или и двама улавяме едновременно някакъв егрогор, създаден от всички посетители на тази къща.   :huh:  

*

Синухе

• 4978
Ретрограден Меркурий
« Отговор #112 -: Февруари 04, 2008, 02:13:07 pm »
Под "чужди" имах предвид някои мои повтарящи се мисли,които просто нахлуват без да съм разсъждавал или мислил върху конкретната ситуация ;)

Това толкова често срещано явление-с мисленето по едно и също време между няколко души за едно и също,аз наричам синхронизация,а понякога има и намесен егрегор ако става въпрос за нещо по-голямо и с живот независим от тези които в момента го мислят нещото.Под синхронизация разбирам естественото настройване на една мисловна вълна и ако хората са близо става много по-лесно,докато егрегора действа независимо от време и от разстояние.Телепатията е съзнателно насочване и предаване на мисъл към точно определен обект за това не се взима в предвид при такива спонтанни моменти в които резонансната вълна просто се излъчва в пространството. Трудното е само да се разбере кой я имено активира,защото някой път разликата във времето на помисляне не е повече от 0,1 сек за двамата или там колкото човека и това се обяснява добре с квантовата физика,според която информацията пътува из вселената за нула време (тъй като спинът не носи енергия) :)

Иначе няма съмнение-ретро Меркурий благоприятства работата със съзнанието и прозводните от него процеси.

*

Kali

• **
  • 1411
Ретрограден Меркурий
« Отговор #113 -: Февруари 05, 2008, 08:45:07 am »
Благодаря за обясненията.

*

Инти

• 2068
Ретрограден Меркурий
« Отговор #114 -: Февруари 05, 2008, 09:15:42 am »
Цитат

Това толкова често срещано явление-с мисленето по едно и също време между няколко души за едно и също,аз наричам синхронизация,а понякога има и намесен егрегор ако става въпрос за нещо по-голямо и с живот независим от тези които в момента го мислят нещото.Под синхронизация разбирам естественото настройване на една мисловна вълна и ако хората са близо става много по-лесно,докато егрегора действа независимо от време и от разстояние.Телепатията е съзнателно насочване и предаване на мисъл към точно определен обект за това не се взима в предвид при такива спонтанни моменти в които резонансната вълна просто се излъчва в пространството. Трудното е само да се разбере кой я имено активира,защото някой път разликата във времето на помисляне не е повече от 0,1 сек за двамата или там колкото човека и това се обяснява добре с квантовата физика,според която информацията пътува из вселената за нула време (тъй като спинът не носи енергия) :)

Един български автор в книгата си "Енергията на пирамидите" дава точно определение и разграничаване на телепатията от синхронизацията, като последната е енергоинформационен носител , който възниква в съзнанието на субектите без да е необходим пренос на данни, т.е. сякаш  двама или повече от двама души черпят от едно информационното поле, било то егрегор, било информационното поле на Земята или на Вселената. Телепатията вече е пренос в пространството на енергийномисловни носители. През 80 години американски математик доказва съществуването на частици, които той нарича тахиони ( науката вече потвърди че във вселената съществува антиматерия ) притежаващи скорост по-висока от светлината, и имащи антимаса, т.е. със знак минус.,и в този контекст тъй като пространството и времето спрямо вселената са еквивалентни, нормално е информацията да възниква в един и същ момент в съзнанието на субектите или нейното предаване телепатично (която особено добре се проявява при Нептуниански личности или между роднини с генетично сходство на техните мозъчни структури.), тъй като всички сме свързани с цялото.

"Ричард файнман също допуска съществуването на частици тахиони, които винаги се движат със скорост, по-голяма от скоростта на светлината във вакуум."

Ето и информация за това какво представляват торсионните полета:

"Истинската реалност се състои от първичното абсолютно свръхсъзнание представляващо комплекс от потенциални и безкрайни на брой висши нравствени и морални качества, отразяващи същността на чистата и всепроникваща Божествена любов, което свръхсъзнание е вечно и неизменно, неразрушимо. Проявявайки се то поражда идеята за сътворение като първо се сътворява Божествения свят, който представлява абсолютното свръхсъзнание или "абсолютното нищо". То от своя страна създава първичните торсионни полета от които се състои Световното поле на съзнанието, като основа на всичко което се създава е идеята за сътворение на първичното абсолютно свръхсъзнание.След това се създава среда за разпространение и проявление на Световното поле на съзнанието, а именно абсолютния физически вакуум и свързаното с него пространство време. А вторичните торсионни полета представляват връзката между Световното поле на съзнанието и физическия вакуум където се съдържат 5-те елемента или всички състояния на материалния свят - полета, елементарни частици(плазма), газове, течности, твърди тела. Първичните торсионни полета пък са връзката между абсолютното нищо и Световното поле на съзнанието.Материалният свят е проява на безкрайните качества на Духа, на всепроникващата фина(духовна) енергия на Божествената любов и нищо което не е проява на тези качества не може да съществува вечно и ще бъде унищожено. Всяка проява на качествата на Духа се отразява моментално в духовния свят и изразява радостта и блаженството на първичното абсолютно свръхсъзнание. Материалния свят (Космосът) се ражда за Битие, съществува определено ограничено време и след това отново се разтваря в Небитието. Когато всичко съществуващо се е разтворило в Небитието(абсолютното свръхсъзнание) все пак остава да съществува нещо нерушимо.Това е Великият Космически принцип, безпричинната причина на Битието - това е абсолютното свръхсъзнание което е непознаваемо. След това Вселената отново възкръсва за нов космически живот. В редуващите се цикли на Битие и Небитие(танца на Шива) - Вселената е вечна. Тя е периодична в непрестанното появяване и изчезване на световете и вечна в цялото.

Торсионни полета (ТП)

ТП представляват съвкупност от микровихри на пространството, а енергия- та е вторично следствие от измененията на ТП.За ТП няма ограничения във времето.В теорията на тези полета усукването на метричните характеристики се описва със средствата на диференциалната геометрия на афинните пространства и скаларно тензорната теория на полето.Но подхода към изучаването им е неправилен защото се върви от частното към общото, а не обратно.Тоест теорията отразява само проявленията на регистрираните по някакъв начин полета,а не всички възможни.На практика съществуването и разпространението на торсионните полета се изразява в проявата на далекодействуващите сили.

Торсионните полета притежават памет. Всеки източник на торсионно поле поляризира вакуума. В резултат на това спиновете на елементите на ФВ се ориентират по торсионното поле на източника повтаряйки структурата му. При това ФВ остава достатъчно стабилен и след премахване на торсионното поле на източника, като запазва спиновата структура доста дълго.Тази спинова пространствена структура популярно се нарича "фантом". През живота си хората запечатват себе си в своите фантоми. При въздействие на външно торсионно поле върху веществото, също протича спинова поляризация, която се запазва достатъчно дълго след премахване на външното торсионно поле - ефект на торсионна памет. Честотата на въртене на торсионните вихри се изменя в зависимост от обема на ин- формацията с увеличаване на скоростта се увеличава и обема на информацията.

Хроналните антигравитационни двигатели. Принципи на действие

Торсионни полета
« Последна редакция: Февруари 05, 2008, 12:49:15 pm от Asaia »

*

Kali

• **
  • 1411
Ретрограден Меркурий
« Отговор #115 -: Февруари 05, 2008, 01:12:44 pm »
Попаднах на един разказ, публикуван в раздел "Фентъзи" на сайт за художествена литература, прочетох също мнение че малка част от написаното наистина е фентъзи. Вие как мислите, звучи ли ви достоверно написаното?

КУТИЯТА НА ПАНДОРА

*

Lillie

• 30532
Ретрограден Меркурий
« Отговор #116 -: Февруари 05, 2008, 04:08:44 pm »
Още една шегичка на ретро Меркурий  :D

Днес поръчах куриер за София и забрави да дойде  :o  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Ретрограден Меркурий
« Отговор #117 -: Февруари 05, 2008, 09:17:11 pm »
Аз пък съм изнервена от 3 дена, вчера се изпокарах с родата по един важен въпрос, който се влачи години наред и няма решение, щото отсрещната страна се прави на три и половина, а на мен не ми стиска нахалството първа да повдигна въпроса.
Ма вчера се наложи и стана скандал превелик.
Преди малко ми се запуши канала на банята, за 10 години 2 пъти се е запушвал. Една крушка спря да свети в един килер, а крушката си е здрава. Това пък преди секунди го разбрах.
Е такива красоти.
« Последна редакция: Февруари 05, 2008, 09:21:12 pm от kaily »

*

Jeni

Ретрограден Меркурий
« Отговор #118 -: Февруари 08, 2008, 12:35:04 am »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 09:37:32 pm от Jeni »

*

Lillie

• 30532
Ретрограден Меркурий
« Отговор #119 -: Февруари 08, 2008, 10:20:41 am »
Хм... интересното е, че на мен марсовото, а след това и меркуриево ретроградие ми донесе изглаждане на някои стари конфликти  :blink:
Донякъде го свързвам и с трайния тригон на ретро Марс към СЛВ в 11 дом  :)  
« Последна редакция: Февруари 08, 2008, 10:21:37 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.