Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 451049 Прегледи
*

Moonlady

• **
  • 1112
Re:Ретрограден Меркурий
« Отговор #980 -: Април 01, 2011, 03:07:59 am »
Меркурий излиза окончателно от ретроградната фаза някъде около средата на м. май.

Определено ретро Мерка е в действие....   ;D
Добре, че не е с толкова дълги ретроградни фази  ;)

(само до 25 Април)
Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #981 -: Април 01, 2011, 03:15:18 am »
В края на април ще тръгва директно, нали?
Защото докъм 11-12 май още го дават в ретро сянка, макар и директен.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #982 -: Април 01, 2011, 03:17:20 am »
Тук го дават ретрограден до 23-ти април - http://www.astroprofile.com/2011mercuryrx.htm. В жълто са отбелязани датите на ретроградие, а в сиво - на престой в ретроградна сянка.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #983 -: Април 01, 2011, 03:20:06 am »
Тук го дават ретрограден до 23-ти април - http://www.astroprofile.com/2011mercuryrx.htm. В жълто са отбелязани датите на ретроградие, а в сиво - на престой в ретроградна сянка.

Да, до 23.04 - но има 2 дни стационарни, така, че аз го считам до 25.04
Естествени минерали и амулети

« Отговор #984 -: Април 01, 2011, 03:40:31 am »
А ето на мен как ми подейства Мерка, от 2-3 месеца се бях заканила да сменям работата, вчера вече ми прегряха бушоните и се обадих на место където от 1 година ми предлагат да отида и днес вече го реших категорично, а утре отивам да договоря контракта... чувствам се така сякаш Мерка ми е дал един ритник изоtzад за да се пораздвижа надявам се в правилната посока... ;D ;D ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #985 -: Април 01, 2011, 04:07:50 am »
Според астро.ком на 30-ти март е стационарно-ретрограден-25 градус на Овен,
застава отново преди да тръгне напред на 23 април-13 градус на Овен и на следващия ден се води директен.
Влиянието му ще се усеща до 11.05, когато излиза окончателно от сянката.

Тук Дивна е събрала полезно инфо за тези фази на планетите до 2017 година: 

http://astrosite.org/forum/index.php?topic=4673.0

До май ще се усеща, нищо, че ще е директен от по-рано.
Пускам и тук поста си от друга тема, където скоро се повдигна въпроса. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #986 -: Април 01, 2011, 04:50:40 am »
Според астро.ком на 30-ти март е стационарно-ретрограден-25 градус на Овен,
застава отново преди да тръгне напред на 23 април-13 градус на Овен и на следващия ден се води директен.
Влиянието му ще се усеща до 11.05, когато излиза окончателно от сянката.

Тук Дивна е събрала полезно инфо за тези фази на планетите до 2017 година: 

http://astrosite.org/forum/index.php?topic=4673.0

До май ще се усеща, нищо, че ще е директен от по-рано.
Пускам и тук поста си от друга тема, където скоро се повдигна въпроса. 

Благодаря Sunrain, за интересната статия за ретроградните планети. А днес моя приятелка в БГ е родила в 18 часа бебенце... бебоците не питат кога да се родят, дори и при ретро Мерк са винаги добре дошли

« Отговор #987 -: Април 01, 2011, 07:21:57 am »
А как влияе Ретро Мерка на връзките?
Ние с моя сме пред развод направо, има ужасно напрежение между нас!!!!
Странното е,че през цялото време,хем има напрежение, хем нещо вътрешно ми казва: спокойно, не е точно така, както си мислиш!!!

*

Stella

• 7765
« Отговор #988 -: Април 01, 2011, 03:08:37 pm »
Лили, при ретро Меркурий по прогресия си започнала астрологията (доколкото помня от твой пост) и ентусиазмът ти още не е приминал. ;) Дано намериш курс какъвто те интересува.

Аз също я "залюбих" при прогресивен ретро меркурий, сетне стана директен, но още не съм я разлюбила. Явно има други по-стабилни фактори, които определят интереса ми към нея и аз ги намирам в натала.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #989 -: Април 01, 2011, 03:11:41 pm »

Благодаря Sunrain, за интересната статия за ретроградните планети. А днес моя приятелка в БГ е родила в 18 часа бебенце... бебоците не питат кога да се родят, дори и при ретро Мерк са винаги добре дошли

Е, че на тях какво им пречи ретро Меркурия, те да не ги пращат с "Бърза поща".  ;D ;D ;D
Честито на щастливата майка!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #990 -: Април 01, 2011, 03:13:50 pm »
А ето на мен как ми подейства Мерка, от 2-3 месеца се бях заканила да сменям работата, вчера вече ми прегряха бушоните и се обадих на место където от 1 година ми предлагат да отида и днес вече го реших категорично, а утре отивам да договоря контракта... чувствам се така сякаш Мерка ми е дал един ритник изоtzад за да се пораздвижа надявам се в правилната посока... ;D ;D ;D

А Меркурий има ли връзка в твоя хороскоп с домове, управляващи работата?

*

Stella

• 7765
« Отговор #991 -: Април 01, 2011, 03:19:01 pm »
Странното е,че през цялото време,хем има напрежение, хем нещо вътрешно ми казва: спокойно, не е точно така, както си мислиш!!!

Получават се много "лапсуси" - грешки на езика в комуникацията.  :unsure: Едно си искал да кажеш, а друго излиза и после се налага да се обясняваш, че не си искал да кажеш еди-какво си. Освен това по ретро Меркурий и ретро Венера често се срещаме с "бивши" гаджета, приятели, съученици, някои от които може да не сме виждали от години...Например последният път, при ретроградната фаза на Меркурий аз бях поканена на другарска среща със съучениците ми до 8-ми клас. А сега, когато Меркурий навлезе в ретроградната сянка срещнах един от "бившите си", който винаги срещам или решава да се обади, точно когато Меркурий стане или предстои да стане ретрограден...почти закономерно. :-[

*

Yaya

• 2265
« Отговор #992 -: Април 01, 2011, 06:36:59 pm »
Някой купувал ли е автомобил по ретро Меркурий? Имате ли идея дали се отразява по някакъв начин?

аз. В общи линии, работя за нея  :-X
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #993 -: Април 01, 2011, 08:38:48 pm »

Получават се много "лапсуси" - грешки на езика в комуникацията.  :unsure: Едно си искал да кажеш, а друго излиза и после се налага да се обясняваш, че не си искал да кажеш еди-какво си. Освен това по ретро Меркурий и ретро Венера често се срещаме с "бивши" гаджета, приятели, съученици, някои от които може да не сме виждали от години...Например последният път, при ретроградната фаза на Меркурий аз бях поканена на другарска среща със съучениците ми до 8-ми клас. А сега, когато Меркурий навлезе в ретроградната сянка срещнах един от "бившите си", който винаги срещам или решава да се обади, точно когато Меркурий стане или предстои да стане ретрограден...почти закономерно. :-[

Да и при мен влияе по този начин винаги.Срещам стари приятели.Правим сбирки на класа и пр.
Компютъра ми прави често проблеми,пиша грешно..
И сега въпреки,че знам,че не трябва...много искам да си купя нов гсм :unsure:

Най-лошото е,че не мога да разтълкувам ,стационарен и ретро меркурий на мидпойнт слънце-венера :-\

*

Yaya

• 2265
« Отговор #994 -: Април 01, 2011, 09:53:27 pm »
да, бе, и аз искам ГСМ да сменя, поне сега ретро Мерка ще ми е спирка... Ето, затова давам постоянно себе си за пример - имам ретро в радикса и пак не случих с покупката на кола по това време.... затова - харча пари само в краен случай!
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #995 -: Април 01, 2011, 09:54:41 pm »
Меркурий тръгна ретро и ми кипна  ;D, ама това възмущение го трупам в продължение на три години вече. Става въпрос за една преводаческа агенция. Много неизгодни условия ми наложиха още от самото начало, досто пъти ги хващах да хитруват и блъфират, изключително арогантно отношение... Сега е назначена нова координатока в техния офис, предишната излезе в майчински. И като поставих въпроса ребром, новото момиче реагира много любезно и се съгласи, а очаквах да оспорва. Оказа се, че целият проблем се е дължал на предишната им координаторка, беше много нагла и устата - Слънце, Меркурий и Марс във Водолей в опозиция с Юпитер в Лъв и квадрат с Уран. Най-точна е опозицията Меркурий/Юпитер - на всяка манджа мерудия и си я биваше да блъфира. Но аз хубаво я наковах накрая пред новото момиче, като подхвърлих, че постоянно е пробутвала врели-некипели на преводачите относно срокове, цени и т.н. Та накрая лъсна истината - не в агенцията е бил проблемът, сигурно шефовете дори не са знаели колко нагло се държи с преводачите, които работят за тях, проблемът е в човека, отговарящ за приемането и разпределянето на поръчки. За разлика от нея новоназначеното момиче се оказа много възпитано и деликатно, все още още ми говори и пише на "Вие", макар че вече й дадох да разбере, че можем да преминем на "ти".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #996 -: Април 01, 2011, 11:43:05 pm »
Ретро Меркурий си работи с пълна сила вече. Днес излязох и срещнах стара позната, не бях я виждала от две-три години.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #997 -: Април 02, 2011, 12:00:30 am »
Меркурий тръгна ретро и ми кипна  ;D, ама това възмущение го трупам в продължение на три години вече. Става въпрос за една преводаческа агенция. Много неизгодни условия ми наложиха още от самото начало, досто пъти ги хващах да хитруват и блъфират, изключително арогантно отношение... Сега е назначена нова координатока в техния офис, предишната излезе в майчински. И като поставих въпроса ребром, новото момиче реагира много любезно и се съгласи, а очаквах да оспорва. Оказа се, че целият проблем се е дължал на предишната им координаторка, беше много нагла и устата - Слънце, Меркурий и Марс във Водолей в опозиция с Юпитер в Лъв и квадрат с Уран. Най-точна е опозицията Меркурий/Юпитер - на всяка манджа мерудия и си я биваше да блъфира. Но аз хубаво я наковах накрая пред новото момиче, като подхвърлих, че постоянно е пробутвала врели-некипели на преводачите относно срокове, цени и т.н. Та накрая лъсна истината - не в агенцията е бил проблемът, сигурно шефовете дори не са знаели колко нагло се държи с преводачите, които работят за тях, проблемът е в човека, отговарящ за приемането и разпределянето на поръчки. За разлика от нея новоназначеното момиче се оказа много възпитано и деликатно, все още още ми говори и пише на "Вие", макар че вече й дадох да разбере, че можем да преминем на "ти".

Лили, радвам се , че си поставила въпроса ребром. Няма да се учудя, ако тази жена е печелила по някакъв начин от твоя труд. Меркурий в съвпад със Слънце във Водолей и в негативен аспект с Юпитер е крайно безцеремонен. Бившият ми шеф беше такъв. Пресметлив и древнав до крайност, ако може да прекара другия по най-очевидния начин, без да се засрами дори. Голям залък лапат, ако има кой да им го даде.   Разбираме се, че ще му свърша някаква работа за 200 лв, свършвам я както трябва и когато дойде време да плати, той ме гледа в очите и казва: "За 100 лв. се разбрахме, нали?" И така всеки път..Що не вземе да "обърка" с по-висока сума, а всеки път казва по-ниска? Явно това им е маниер. Радвам се, че нещата са се уредили в твоя полза. Аман от селски тарикати!  :41:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #998 -: Април 02, 2011, 12:53:51 am »
Всъщност, тук има цяла конфигурация - Луна в Телец, Слънце/Меркурий/Марс във Водолей, Юпитер в Лъв и Уран в Скорпион. Изключително безпардонно същество, но от друга страна това е плюс, прави я много оправна и пробивна в живота - рано се отделя от родителите, става самостоятелна, живяла е и в чужбина. Но изглежда, че е човек, който успява в живота с арогантност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #999 -: Април 02, 2011, 02:53:25 am »
Всъщност, тук има цяла конфигурация - Луна в Телец, Слънце/Меркурий/Марс във Водолей, Юпитер в Лъв и Уран в Скорпион. Изключително безпардонно същество, но от друга страна това е плюс, прави я много оправна и пробивна в живота - рано се отделя от родителите, става самостоятелна, живяла е и в чужбина. Но изглежда, че е човек, който успява в живота с арогантност.

Хаха, този имаше фиксиран голям кръст: Меркурий/Слънце във Водолеяй в опозиция с Юпитер в Телец в квадрат с Луна в Скорпион и Плутон в Лъв...Ще те прегази за пари.