Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 450108 Прегледи
*

Yaya

• 2265
Re:Ретрограден Меркурий
« Отговор #1160 -: Април 23, 2011, 04:17:19 am »
а, мерси съм вече. С тези изненади покрай аерозолните пръскания, депопулацията до 500 млн...  някакви кожни червеи - morgellons и други подобни, вече не си живея блаженно. Направо си мисля, че К4 и К8 в 13ти градус може да е спасение .....  :(
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #1161 -: Април 23, 2011, 04:25:26 am »
апа може и другите да прогледнат  ;D

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1162 -: Април 23, 2011, 04:31:06 am »
Утре и вдругиден Меркурий ще бъде стационарен, а в понеделник излиза от ретроградието, но все още е в ретроградна сянка - може да прогледнете за някои неща, които са ви били скрити от погледа.
Мерси Стела,
при мен в момента ретро меркурий е точно върху хирон в 9ти дом.Самият натален хирон сключва тригон с нептун в 5ти,опозиция уран в 3ти,квадрат юпитер в 6ти,и накрая е в съвпад с меркурий в 9ти.
Какво ли ще отключи,скрито от погледа ми?И за какво ли ще прогледна? :-\

« Отговор #1163 -: Април 23, 2011, 04:50:44 am »
И на мен ретроградието ми е в 9ти дом и точно в тази област ми предстои "проглеждането". Необходимо ми е!
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1164 -: Април 23, 2011, 04:53:01 am »
може да прогледнете за някои неща, които са ви били скрити от погледа.

Интересно, но по ретро Меркурий все попадам на скрита информация и тайното става явно. Нещо, което по-рядко се случва по време на директен Меркурий.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1165 -: Април 23, 2011, 04:01:51 pm »
може да прогледнете за някои неща, които са ви били скрити от погледа.

Интересно, но по ретро Меркурий все попадам на скрита информация и тайното става явно. Нещо, което по-рядко се случва по време на директен Меркурий.  :-\

Откривам "дефекти" аз по ретро Меркурий, но всдъщност най-интересен е прехода от първа спирка към ретро движение и от втора спирка към директно (или обръщането от вън навътре и отвътре навънка). Когато Меркурий е директен аз се обръщам навън към комуникация с външния свят - това е период на "поглъщане и отдаване" на информация, т.е. към обмен.

Когато Меркурий е ретрограден се обръщам навътре и някак си "преосмислям или смилам" тази информация, а критичния ми подход се засилва. Забелязвам, че информационния поток се забавя, вероятно точно поради тази причина. Допускат се повече грешки, но и повече грешки се откриват и се налагат поправки, оттам се бавят и договори. Сякаш перфекционисткият подход на "Девите" се засилва.

С това не искам да кажа, че по време на директен Меркурий има само механичен обмен на информация без преосмисляне, но тогава "обратната връзка" е по-непосредствена и потокът на информация тече по-бързо.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #1166 -: Април 23, 2011, 04:30:31 pm »
ретро Меркурий за тези с акцент Дева,Близнаци е важен особенно ако са на осите тези знаци

при мен ретро мерка е в 8 дом, там ще е  проглеждането, ама какво  :rolleyes:,в квинконс към асц. е стациото, за повтаряне на грешки ,кво ли
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Stella

• 7765
« Отговор #1167 -: Април 23, 2011, 05:05:22 pm »
ретро Меркурий за тези с акцент Дева,Близнаци е важен особенно ако са на осите тези знаци

при мен ретро мерка е в 8 дом, там ще е  проглеждането, ама какво  :rolleyes:,в квинконс към асц. е стациото, за повтаряне на грешки ,кво ли

А при мен управлява 3 дома, при това Близнаци е на десцендента, така че партньорството се подлага всеки път на преоценка, когато Меркурий тръгне ретроГадно, както и делата на 6-ти и 9-ти дом.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #1168 -: Април 23, 2011, 05:42:35 pm »
Утре и вдругиден Меркурий ще бъде стационарен, а в понеделник излиза от ретроградието, но все още е в ретроградна сянка - може да прогледнете за някои неща, които са ви били скрити от погледа.
Мерси Стела,
при мен в момента ретро меркурий е точно върху хирон в 9ти дом.Самият натален хирон сключва тригон с нептун в 5ти,опозиция уран в 3ти,квадрат юпитер в 6ти,и накрая е в съвпад с меркурий в 9ти.

Не знам, ти ще кажеш. Но по-важно е кои домове и планети ти управлява Меркурий. Аспектите са само средство .

*

Stella

• 7765
« Отговор #1169 -: Април 23, 2011, 05:45:38 pm »
Бях готова преди езин месец с данъчната си декларация, но ще я подам другата седмица съвсем умишлено, че се наложи да я променям 2 пъти..та реших да почакам още мааалко. Има време до 2  май.;D

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1170 -: Април 23, 2011, 06:08:30 pm »
При мен ретрото е в 6ти дом - Овен. Проглеждането определено беше свързано със здравето....

Баси ужаса. Абе, хора, побърквам се.... Как издържате да знаете някои неща, а и да не можете да ги промените... аз винаги съм си мислила, че не мога да живея в малко селце, но сега дори ми се иска да си копая доматите, така да се каже. Мислех, че е от Нептун - такъв внезапен обрат - той ми е У5. Но все повече се чудя и мисля разни глупости.
След като влезе в Риби, нищо, че не е окончателно, няма ли и на други хора да им повлияе така, както ан мен, да се обърнат към духовното, към еманацията на нещата... а въпреки това всичко е тръгнало към разрухата на Уран. Още колко неща ми се въртят в главата........ :-X

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1171 -: Април 23, 2011, 07:03:59 pm »
А може би просто трябва да се обърнем към себе си и да се запитаме защо в определени периоди сме по-податливи на внушения и въздействие отвън.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1172 -: Април 23, 2011, 08:51:36 pm »
Мерси Стела,

Не знам, ти ще кажеш. Но по-важно е кои домове и планети ти управлява Меркурий. Аспектите са само средство .
Меркурий ми управлява 3ти дом(дева) и е интерсептиран в 11(близнаци).......знам ли? Абе дано не е нещо лошо :blink:

*

holanda

« Отговор #1173 -: Април 24, 2011, 01:32:13 am »
супер е този ретро Мерк  :blink:

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #1174 -: Април 24, 2011, 02:38:08 am »
Насред преинсталацията,дето се похвалих,че ще правя,установих ,че е нужен и втори диск,който се оказа потънал вдън земя..Отидоха 30 лв. пак.И проблемът ,заради който я правих-шумене на микрофона,си стои.. :angry:
Оказа се,че сега имам нов вариант на фонетична клавиатура и пиша с такъв зор. :angry:
Едно хубаво нещо-днес съвсем случайно се озовах на среща на мои бивши ученици,вече дванадесетокласници и пръснати по света и у нас,но направили си труда да се съберат преди баловете..Много мило ми стана,толкова назабравими моменти си припомнихме заедно.. :'(

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1175 -: Април 24, 2011, 04:44:41 pm »
Мерк-чето вече е директно :rolleyes: Кеффф! ;D

Супер! ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #1176 -: Април 24, 2011, 04:53:38 pm »
Мерк-чето вече е директно :rolleyes: Кеффф! ;D

Ще почакаш още малко...само до понеделник. В момента е на втора спирка, демек- стационарен е от вчера в 14,00 часа.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1177 -: Април 24, 2011, 05:27:52 pm »
Стационарен/нестационарен - пак се усеща разликата - по-основни параметри и тази спирка е значително по-директна спрямо моите заложби за пространствени ориентации в сравнение с доскорошната чиста назадничавост. :yahoo:

Отврат направо...И на мен ми се отрази.... :-\ :angry:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1178 -: Април 24, 2011, 09:05:27 pm »
оф, аз мислех, че е директен вече и си поръчах уред за сребърна вода...

Христос Воскресе на всички! Да сте много здрави, щастливи и успешни!

А Шопенхауер

*

Stella

• 7765
« Отговор #1179 -: Април 25, 2011, 03:18:43 am »
Стационарен/нестационарен - пак се усеща разликата - по-основни параметри и тази спирка е значително по-директна спрямо моите заложби за пространствени ориентации в сравнение с доскорошната чиста назадничавост. :yahoo:

Естествено...та нали втората спирка е от стационарен към директен... :o
Но все още е зациклил на един и същи градус и ще стои там 2 дни (събота и неделя).