Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 451331 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:Ретрограден Меркурий
« Отговор #1180 -: Април 26, 2011, 01:53:18 am »
Айде и на този компютър ми се скапа Зет-а. Куспидите "пощуряха". Пак ще трябва да пре- :angry:инсталирам.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #1181 -: Април 26, 2011, 03:56:53 pm »
Споделете, моля ви, как се "спасявате" по време на ретро фазите на меркурий...или поне тези от вас, на които им влияе повече? При мен е краен диспозитор на картата, У7, както и У9, а самият той е в 7-ми дом и на трон. Ретро-фазите са ми много напрегнати, особено в партньорството, направо побърквам себе си и човека до мен. Макар да се настройвам предварително и да си казвам, че ще оставя всичко за изясняване и разрешаване след края на периода пак не става. Все едно невидима сила ме тласка да правя точно това и атмосферата се нажежава страшно. Лека планета е, но 3 пъти в годината ми разказва играта. Дайте идеи за справяне...този път оцелях, но не ми се мисли как ще е август...

« Отговор #1182 -: Април 26, 2011, 04:32:45 pm »
При мен пък ретрото беше в 8дом,но иначе си управлява Ац и професион с-р- вярно отново излязоха стари проблеми,нерешени отпреди няколко месеца ....Но другото,което ме впечатли и не знам дали ще има друго развитие е - плащам си онлайн режийните у дома-води,телефони...но този месец не пише да ми е изтеглена сумата за водата/за 3 месеца!/,проверих на касата,на която се плаща ми казаха,че е платено :lol:/а в моя списък не излиза да са теглили от сметката ми/...това го отдавам на ретро Мерка,но   дали...да ходя ли да казвам нещо,или да си трая/и без друго тия монополи ни работят яко/.... :rakeattack: ;D
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

« Отговор #1183 -: Април 26, 2011, 04:47:11 pm »
Но другото,което ме впечатли и не знам дали ще има друго развитие е - плащам си онлайн режийните у дома-води,телефони...но този месец не пише да ми е изтеглена сумата за водата/за 3 месеца!/,проверих на касата,на която се плаща ми казаха,че е платено :lol:/а в моя списък не излиза да са теглили от сметката ми/...

Аз си плащам битовите сметки през "e-pay sms" и в сайта н е-пей постоянно ми висят сметките като неплатени, но от банковата сметка се вижда, че са теглени пари по съответното перо  ;)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #1184 -: Април 26, 2011, 04:54:12 pm »
и при мен има справка на плащанията,ама тази я няма , паричките ми си стоят в сметката, а в пощата пише,че е платена...накрая баш за абитуриентския бал на сина ми да не ме "сюрпризират "с още отгоре,че те както ги умеят тез неща :P

в дскдирект съм :blink:
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Stella

• 7765
« Отговор #1185 -: Април 27, 2011, 03:16:39 pm »
Интересно ще е при всички положения,защото се разхожда върху наталния ми стелиум от плутон,луна,марс и сатурн.  

Но аз малко трудно ще го усетя,защотото съм се залостила вкъщи и се готвя за държавни изпити.

Съмнявам се, че няма да ти се отрази (макар трудно да го усещаш), понеже вършиш дейност, която се управлява от Меркурий (учене и изпити), но то ретроградието му вече свърши, така че можеш да бъдеш спокойна оттук нататък.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Vision

• 3523
« Отговор #1186 -: Април 27, 2011, 03:28:05 pm »
Интересно ще е при всички положения,защото се разхожда върху наталния ми стелиум от плутон,луна,марс и сатурн.  

Но аз малко трудно ще го усетя,защотото съм се залостила вкъщи и се готвя за държавни изпити.

Съмнявам се, че няма да ти се отрази (макар трудно да го усещаш), понеже вършиш дейност, която се управлява от Меркурий (учене и изпити), но то ретроградието му вече свърши, така че можеш да бъдеш спокойна оттук нататък.

това нещо копира части от мнения на други хора, за да си пробута рекламите покрай тях..много е дразнещо, не ги ли разпознаваш вече.. :rakeattack:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Stella

• 7765
« Отговор #1187 -: Април 27, 2011, 04:42:43 pm »

това нещо копира части от мнения на други хора, за да си пробута рекламите покрай тях..много е дразнещо, не ги ли разпознаваш вече.. :rakeattack:

Усъмних се, но нямах време да проследявам...благодаря, че ми обърна внимание.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1188 -: Април 27, 2011, 06:09:39 pm »
Ретроградната сянка е до 11-ти май...Този път се усеща силно...Дали защото аспектира слънцето ми? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

honi

• *
  • 96
« Отговор #1189 -: Април 27, 2011, 11:00:02 pm »
Хмм, а по време на ретро Меркурий добре ли е да се купуват обувки? Аз си взех едни, много хубави, скъпи, с ортопедични сделки с надеждата, че най-накрая ще имам удобни и качествени обувки. Ама те ми направиха такава рана на крака, че сега куцам леко :-\ Дали ще е от ретрото?
Отрежеш ли крилете на жената, тя ще полети на метла!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1190 -: Април 27, 2011, 11:06:22 pm »
Съмнявам се да е от ретрото, просто трябва да се поотпуснат малко като всички нови обувки.  :blink:

По-скоро ретроградието на Меркурий би повлияло при покупка на стоки, които имат някакъв механизъм.
По ретро Меркурий се изкуших да си взема герданче (лентичка с камък) от една разпродажба, но закопчалката се оказа много стегната и още при второ закопчаване на бижуто се счупи. Бижутата по принцип се управляват от Венера, но закопчалката като дребен механизъм я свързвам по-скоро с Меркурий.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

honi

• *
  • 96
« Отговор #1191 -: Април 27, 2011, 11:10:12 pm »
Че трябва да се отпуснат, е ясно, ама пък чак такива рани, че да куцам, не са ми правили досега никакви нови обувки. Но явно няма общо с Меркурий :blink:
А астроконксултации могат ли да се правят по време на ретроградие?
Отрежеш ли крилете на жената, тя ще полети на метла!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1192 -: Април 27, 2011, 11:14:11 pm »
А астроконксултации могат ли да се правят по време на ретроградие?

Да, то не пречи.
На мен лично ретроградията му ми се отразяват много добре - в пъти по-силна концентрация имам, а седна ли да пиша статия или анализ, го правя на един дъх.
Ето сега в момента, в който Меркурий тръгна директно, мигновено се изпари всякакво желание да се занимавам с писмена работа. Но няма как, това ми е работата. Изведнъж се усети някакво затишие, а през цялото ретроградие беше доста натоварено откъм служебни ангажименти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1193 -: Април 27, 2011, 11:33:45 pm »
И при мен така. Много по-задълбочено мисля по време на ретроградие на Меркурий. А и проблеми с комуникацията нямах този път (и предишните също). На мен ми пречи ретроградието на Венера. Може би защото ми е У3. Последния път като беше ретро с 300 зора търсих подходящите думи. Все едно си бях глътнала езика. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1194 -: Април 27, 2011, 11:44:36 pm »
Принципно ретроградията не ми пречат, но понеже работя и общувам с хора, все на някой може да му се отразява по някакъв начин и това може да рефлектира върху мен. Можеш да се постараеш да предотвратиш собствени грешки, но не можеш да носиш отговорност за чужди такива.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1195 -: Април 28, 2011, 07:07:35 am »
Мерк-чето вече е директно :rolleyes: Кеффф! ;D

Ще почакаш още малко...само до понеделник. В момента е на втора спирка, демек- стационарен е от вчера в 14,00 часа.
A защо в Зета не го виждам отбелязано това? Пише, че е директен от 23-ти.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1196 -: Април 28, 2011, 03:31:27 pm »
Мерк-чето вече е директно :rolleyes: Кеффф! ;D

Ще почакаш още малко...само до понеделник. В момента е на втора спирка, демек- стационарен е от вчера в 14,00 часа.
A защо в Зета не го виждам отбелязано това? Пише, че е директен от 23-ти.

Shreya, ползвам Зет-а само за ориентир. Неудобство на Зет-а е, че не отчита стационарното движение на планетите, а само от директно към ретроградно и обратно. Ако искам да си направя задълбочени уточнения си поглеждам полунощните ефемериди за 2011 г. Такива могат да се намерят и за 100 години напред. http://www.astro.com/swisseph/ae/2000/ae_2011.pdf

От тях е видно, че Меркурий на дати: 23-ти и 24-ти април престоява в един и същи градус (12,54), т.е. той е стационарен на тези дати, но има отбелязано едно "D" , т.е. това е втора спирка - от стационарно към директно движение. До колко часа ли? Просто вземам съответната астрологична програма и проследявам в колко часа меркурий мръдва напред, (т.е. излиза от стационарно положение). Това си е моята техника. Надявам се да съм била полезна. Не всичко ни го дават програмите наготово.
« Последна редакция: Април 28, 2011, 03:35:43 pm от Stella »

*

Asol

• 4140
« Отговор #1197 -: Април 28, 2011, 03:47:38 pm »
Зависи от версията на Зет. Зет 8 дава стационарното положение отбелязано със "s" и стационарно-ретроградното "sr". Иначе както вече споменаха може да се види в ефемеридите.
А Меркурий ще излезе от ретроградната си сянка когато мине градуса, от който е тръгнал ретро.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1198 -: Април 28, 2011, 03:52:17 pm »
Помня, че в някои от версиите бях срещала, но коя беше? Всяка програма си има предимства и недостатъци. Аз преди "трупах" версии на компютъра и само ми заемаха пространство, докато не осъзнах, че ефемеридите ми върша по-добра работа, просто трябва да ги отворя... :P

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1199 -: Април 30, 2011, 06:10:13 am »
Зависи от версията на Зет. Зет 8 дава стационарното положение отбелязано със "s" и стационарно-ретроградното "sr". Иначе както вече споменаха може да се види в ефемеридите.
А Меркурий ще излезе от ретроградната си сянка когато мине градуса, от който е тръгнал ретро.
Заплес съм си :) Видях го сега, иначе в натала имам SR Юпитер и ми беше направило впечатление. А и Мерк в натала ми е изгорен - все нещо избързвам и пропускам да видя :)