Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 451149 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Ретрограден Меркурий
« Отговор #1220 -: Август 09, 2011, 02:51:19 am »
Все забравям да споделя каква шантава случка ми се случи в деня, в който Меркурий се обърна ретроградно.
Отивам в последния ден на месеца да си плащам домашния телефон + интернет и на касата ми заявяват, че сметката ми е била платена на 26-та дата (около 100 лв.). А на тази дата знам, че не съм ходила да плащам нищо. Изглежда, че някой техен клиент е объркал номера, чудя се сега кога ще се усети, че е станала грешка. Тъй че без да знам съм получила "бонус" малко преди Меркурий да се обърне ретроградно, само че до края на ретроградието може да се наложи да го връщам. Пък и аз не съм човек, който се радва на всяка аванта, сто пъти се изчервих на касата и ги питах как е било възможно това да стане. Да видим сега до края на ретроградния цикъл какво ще е развитието на ситуацията...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1221 -: Август 09, 2011, 03:52:00 am »
А всъщност Мерка може ли да няма стационарно движение? Гледам по ефемери (така ли се пише?) че на 27-ми става директен, но без ретроградна сянка.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1222 -: Август 09, 2011, 04:21:08 am »
Стационарно движение няма, по-скоро е позиция - в деня преди да тръгне ретроградно (SR) и после в деня преди да обърне посоката си отново към директна (SD).
А ретроградният период включва предретроградна и следретроградна сянка. Първата е в знака и градуса, в който впоследствие планетата ще тръгне отново директно, а втората е в знака и градуса, в който планетата се обръща ретроградно и после за втори път го преминава, но вече в директно движение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1223 -: Август 09, 2011, 11:52:10 pm »
На мене мерка ми е в Стрелец, в 10 дом. Онзи ден ми дойде писмо за възстановяване на средства по една програма. Сега трябва да правя споразумение за плащане на тези пари. Аз това си го знаех и преди де...не ме изненада.
Върнаха се бивши гаджета, един с кратка комуникация, друг видях случайно днес.
Бавят ми се документи за предаване и аз самата съм като охлюв, ужасно ме мързи,но трябва да предавам до 19.08., няма начин...
Чудя се сега какво още ще стане. Бтв, счупи ни се шредера.
Също така ми връщат едни пари на заем,но на порции на порции, човека не може да ги събере наведнъж и само идват някакви суми.

Най-хубавото обаче е че златото се дигна с почти 5% :))))

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1224 -: Август 10, 2011, 12:02:32 am »
По това ретроградие, особено при опозиция на ретро Мерк с Нептун уставових, че съм се оплела като пате в кълчища в неплатени към мен сметки и просрочени вземания. Изходът не се очертава да е много розов, но се надявам да събера поне половината от вземанията, става въпрос за няколко души, не един човек. Опитвам се да събера и почти отписани вземания (от преди 1,5-2 години), но доколкото виждам е кауза пердута. Аман от варненски тарикати, ама че хитро и алчно племе!  :angry:
Не разбирам какво в моя хороскоп показва, че всички са решили, че трябва да работя за тях и да обслужвам интересите им безвъзмездно, а те само да лапат всичко наготово? В някой минал живот много са ми давали?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #1225 -: Август 10, 2011, 01:00:56 am »
Днес подписах договор, който мъча от 4 месеца. Подписахме, със задна дата (така се налага, един месец назад)...
Опасявам се да нямам проблеми в последствие :-\ - теоретично такива доста могат да произтекат :lol:
Изправен ми е Меркурия натално, но от септември тъкмо транзитния се оправя, а прогресивният обръща ретро...

В някой минал живот много са ми давали?

мдаммм :thinking:, давали са ти с тоя неаспектиран Юпитер в 7ми :P
то по тая логика, всъщност, на мен със Сатурн там трябва много да са ми взимали ;D и сега е време за разплата :97:
да, ама...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1226 -: Август 10, 2011, 01:10:42 am »
Надявам се да нямаш впоследствие проблеми, ако си застрахована от такива недоразумения по натал... А аз очевидно не съм - влиянието на Нептун се усеща доста силно във втори дом, нищо че ми е в края на първи, на броени градуси от К2...
Но ретро Меркурий в мунданна опозиция с Нептун не е най-доброто, което може да ни се случи, ако трябва да уреждаме някакви документи или финансови отношения. Колкото и да внимаваме, не сме застраховани, понякога се налага да заплащаме и чужди грешки.

Навън пред блока някаква бабичка се кара... Тя да няма SR Меркурий по натал?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #1227 -: Август 10, 2011, 01:26:20 am »
Годеж по това време ...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1228 -: Август 10, 2011, 01:29:37 am »
Годеж по това време ...

Тъкмо се зарадвах, че си ти.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #1229 -: Август 10, 2011, 01:35:30 am »
Е, Asol, да беше казала, щяхме да те посъветваме....особено аз ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #1230 -: Август 10, 2011, 01:50:19 am »
... abroad, в последното съм убедена  :P
Картата е на Наоми Кембъл.

http://life.dir.bg/news.php?id=9236558&nt=5
« Последна редакция: Август 10, 2011, 02:00:28 am от Asol »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1231 -: Август 10, 2011, 01:53:07 am »
Не се ли беше омъжила за руски олигарх?  ;D
Доколкото знам, понастоящем живее в Москва.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Re: Ретрограден Меркурий
« Отговор #1232 -: Август 19, 2011, 11:36:25 pm »
Не само на мен ми се случва да се заключа в банята.  :lol:

Цитат
Ферибот се врязва в скалите, докато капитанът е в тоалетната.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4052131

Цитат
В момента властите изясняват подсъдни ли са действията на капитана.

Остава и да го осъдят, горкия човек.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1233 -: Август 19, 2011, 11:59:53 pm »
Сега пък взеха, че се активираха стари ухажори в скайпа по ретро Мерк ;D... отдавна потънали в забрава.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1234 -: Август 20, 2011, 09:18:20 pm »
Дали ретро Меркурий е подходящо време за резервиране на кола?Няма все още да се купува, но ще се направи заявка за закупуване на кола, втора употреба.

« Отговор #1235 -: Август 20, 2011, 11:12:10 pm »
Незнам, но на мен този ретро  мерк тия дни направо ми разказа играта... :(
Имах пътуване до друг град, което се осъществи, но за сметка на това пъ непрекъснато ми се провалят срещите и уговорките. Все изкачат някакви непредвидени обстоятелства и първоначалните уговорки се скапват. Направо вече нерви не ми останаха.. :41:
Ако няма изход, излез през входа...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1236 -: Август 23, 2011, 07:34:38 pm »
И при мен проработи ретроградната фаза.

По време на миналото ретроградие получих препоръка, по която кандидатствах в една преводаческа агенция.
Изпратих СV, но никакъв отговор не получих и помислих, че въобще не са обърнали внимание на документите ми.

Тази вечер ми се обажда собственичката на въпросната агенция със запитване за един по-специфичен превод, явно не са успяли да намерят друг такъв човек. Изминаха няколко месеца след предишното ретроградие и чак сега ме потърсиха, отново по ретро Меркурий.

За съжаление не стои така въпросът с длъжниците - имам няколко, от които не мога да си взема хонорарите още от преди 1,5-2 години, вече ги отписах, много са нагли.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1237 -: Август 23, 2011, 09:38:34 pm »
При мен работи...с пълни обороти...Защото и в наталната карта е ретро... ;D...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #1238 -: Август 23, 2011, 09:54:46 pm »
И при мен така. Развалиха ми се няколко сделки, близки хора се отдръпнаха от мен, отказваха ни покани за детски рожден ден. Тр. Меркурий е в 12д. Но при мен съвпада и със Сатурнова криза и затова го приемах много навътре.

*

abroad

• 2187
« Отговор #1239 -: Август 23, 2011, 10:21:28 pm »
Мдаммм и аз загубих много добра сделка днес...но като ми е гарнирано и с пр. Луна в 12ти е съвсем ей така :41:
за новите подходи по мунданните Уран/Плутон :33:, дето АН спомена в съседна тема, очевидно не съм се препрограмирала :blink:

п.п. всъщност усещането покрай положението на гореспоменатата Луна е в пълен синхрон с приказката "Забравени от Бога" (последният да се чете и разбира в символичния му смисъл ;D)