Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 450349 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: Ретрограден Меркурий
« Отговор #1280 -: Септември 05, 2011, 07:33:03 am »
Защото Юпитер ми управлява асцендента и вероятно съм повече загрижена и повече анализирам впечатлението, което правя и лицето, което показвам пред света. Само предполагам. Другият фактор би могъл да бъде тр. Марс, който преминава през Рак в момента и е на К8. Предстои да ми направи съвпад с наталния Юпитер на К8- имам страх от агресия, заради този транзит и ми се струва, че съм станала твърде уязвима.

С тр. Сатурн и Марс върху У1 и на К8 съм се страхувала дори за физическата си безопасност. Имах случай на нападение с цел грабеж преди години, но тогава Сатурн беше виновника.

Още един фактор би могла да бъде Луната – много често тя определя общото ниво на подсъзнателните страхове и  безпокойства – колкото повече е аспектирана в радикса, толкова повече са те в живота- тя получава разнопосочни импулси от другите планети цял живот  – е, ако са по-съвместми с нейните качества е по-лесно, разбира се.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1281 -: Септември 05, 2011, 01:53:17 pm »
Защото Юпитер ми управлява асцендента и вероятно съм повече загрижена и повече анализирам впечатлението, което правя и лицето, което показвам пред света. Само предполагам. Другият фактор би могъл да бъде тр. Марс, който преминава през Рак в момента и е на К8. Предстои да ми направи съвпад с наталния Юпитер на К8- имам страх от агресия, заради този транзит и ми се струва, че съм станала твърде уязвима.

С тр. Сатурн и Марс върху У1 и на К8 съм се страхувала дори за физическата си безопасност. Имах случай на нападение с цел грабеж преди години, но тогава Сатурн беше виновника.

Още един фактор би могла да бъде Луната – много често тя определя общото ниво на подсъзнателните страхове и  безпокойства – колкото повече е аспектирана в радикса, толкова повече са те в живота- тя получава разнопосочни импулси от другите планети цял живот  – е, ако са по-съвместми с нейните качества е по-лесно, разбира се.

Едва ли! Луната си ми е "на мястото" и свободна от негативни влияния. Транзитната се движи прекалено бързо, за да я заподозра в нещо по-продължително от половин ден. Прогресивната ми отдавна излезе от 8-ми дом, където престоя близо 2 години - тогава беше фактор относно скритите подсъзнателни страхове, сега вече не е. Но не ми е създавала проблеми с кошмарни сънища, колкото и да е било тежко. В момента ретро Юпитер и Марс са заподозрените. Имам наблюдения върху минали периоди на ретроградие на Юпитер и на транзити на Марс връз Юпитер в 8-ми. Последните наистина създават страх от агресия....Не е за подценяване и факта, че миналата година по това време майка вече си заминаваше - почина на 15-ти септември. Не го мисля, но то явно подсъзнателно си работи.

Някои свързват сънищата само с 9-ти и с 12-ти дом. Аз имам кошмари, когато Марс и Сатурн ми транзитират през 8-ми. И са много наситени и истински. Вероятно има значение и факта, че Юпитер на К8 ми управлява 12-ти....А Марс е управител на 4-ти. Все домове на края.
« Последна редакция: Септември 05, 2011, 08:10:19 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1282 -: Септември 05, 2011, 08:54:02 pm »
Някои свързват сънищата само с 9-ти и с 12-ти дом.

Ами, следейки си сънищата установявам, че въобще не зависят само от моментните положения в тези или към тези домове. И според пребиваването на Луната и аспектите, които прави в натала, са и съответните послания. Всеки ключов транзит или не толкова съществен, който пък засяга акцент в картата, може да провокира сън със съответното му значение, дори е интересно да бъдат наблюдавани и всеки да си прави заключенията според индивидуалната ситуация, това помага.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1283 -: Септември 05, 2011, 09:08:58 pm »
Някои свързват сънищата само с 9-ти и с 12-ти дом.

Ами, следейки си сънищата установявам, че въобще не зависят само от моментните положения в тези или към тези домове. И според пребиваването на Луната и аспектите, които прави в натала, са и съответните послания. Всеки ключов транзит или не толкова съществен, който пък засяга акцент в картата, може да провокира сън със съответното му значение, дори е интересно да бъдат наблюдавани и всеки да си прави заключенията според индивидуалната ситуация, това помага.

Допускам, че разположението на управителите на 12-ти и на 9-ти дом имат съществено значение. При мене се засилват в 8-ми, понеже У12 - Юпитер е на К8. И когато малефик го транзитира се появяват кошмари (Марс или Сатурн). Когато Хирон направи точен съвпад с У9 - Меркурий, който ми е разположен в трети дом също имах сънища, но по-скоро, свързани с предстоящи събития или със събития, които са се случили на други хора.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1284 -: Септември 07, 2011, 01:43:54 pm »
Писна ми покрай къщи да се разхождат глутници!!! И през нощта като отворя прозореца, да чувам ужасния кучешки лай! Жалко, че нямам пушка и не мога да стрелям, та трябва да разчитам на тези лумпени от общината да не ме е страх, когато се прибирам посред бял ден!

Гледай да не ти се нахвърлят природозащитници.  ;D
Иначе споделям притесненията ти, при нас също го има тоя проблем, а живея на една от централните улици във Варна. По нощите не може да се спи от кучешки вой и лай, събират се цели глутници и обикалят махалата.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1285 -: Септември 07, 2011, 02:28:22 pm »
Долните мастии също имат право на живот, но нима са по-важни от безопасността и спокойствието на хората?
Не са малко случаите, когато възрастни хора и малки деца са били нападани от бездомни кучета, хапани и разкъсвани. Уж се вземат мерки, през последните години глутниците във Варна намаляха, сигурно ги прибират в някакъв кучкарник.
В София не знам как е, но ако цели глутници обикалят парковете, наистина е страшно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #1286 -: Септември 07, 2011, 02:32:46 pm »
В Хасково отдавна няма такива глутници от кучета. Евала на нашия кмет! Другите да вземат пример от него.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1287 -: Октомври 05, 2011, 07:19:39 pm »
Цитат
Със скучни хора не общувам, направо ги отрязвам.
Може да са интровертни и по-затворени откъм комуникация. Скучен, но дали, ако бъде правилно предразположен...
« Последна редакция: Октомври 10, 2011, 12:46:31 am от Shreya »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1288 -: Октомври 05, 2011, 07:58:03 pm »
Ясно е, че ретро Меркурий не е най-добрият момент. А дали на растяща или намаляваща Луна?

На растяща Луна при силен Меркурий и силен Юпитер. ;D При това трябва да са силни в твоя полза, а не в полза на жалбополучателя...
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1289 -: Октомври 10, 2011, 12:45:19 am »
Какво значи "силни в твоя полза"? Да са У1 и ? (жалбите по кой дом се отнасят)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1290 -: Октомври 10, 2011, 01:19:04 am »
Какво значи "силни в твоя полза"? Да са У1 и ? (жалбите по кой дом се отнасят)

Фрея...,откъде взе този подпис? :blink:

А онези изпитали истинските чувства на Венера в козирог, след нея остават празни и пусти...защото мястото й не биха могли да го запълнят останалите...
« Последна редакция: Октомври 10, 2011, 01:41:17 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #1291 -: Октомври 10, 2011, 12:03:09 pm »
Това е прокобата на Козирожката Венера  ;D

« Отговор #1292 -: Октомври 10, 2011, 03:57:31 pm »
Направо ме заболя сърцето, как пък можах на такива Венери да се натреса, не ми е ясно. Ама и на тях им е криво. Сигурно цял живот ще се чудят - кво беше това  :-[

*

Марая

• 28287
« Отговор #1293 -: Октомври 11, 2011, 12:35:17 am »
Това е прокобата на Козирожката Венера  ;D

Коье...,че има и памет ли? ;D ;D ;D

Щом думите ми са в подписа на Фрея...,значи съм права...щото тя...нали има Венера в козирог :P.... ;D ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #1294 -: Октомври 12, 2011, 08:56:21 pm »
Струва си някой мъж да ви похвали. Другото не фаща декиш.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1295 -: Октомври 12, 2011, 09:18:39 pm »

Това граничи с феминизъм...,расизъм и прочие...зависимост....

Декиш...-това е турцизъм...Молим за превод... ;D ;D ;D

« Отговор #1296 -: Октомври 14, 2011, 11:40:01 am »
"дикиш" - означава съшито, в превод "тегел", "бод"  ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #1297 -: Октомври 14, 2011, 11:44:18 am »

Това граничи с феминизъм...,расизъм и прочие...зависимост....

Декиш...-това е турцизъм...Молим за превод... ;D ;D ;D

Че Венера е секситка, т`ва да не е Меркурий?

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1298 -: Октомври 16, 2011, 01:26:51 am »
Фрея...,откъде взе този подпис? :blink:
А онези изпитали истинските чувства на Венера в козирог, след нея остават празни и пусти...защото мястото й не биха могли да го запълнят останалите...
От теб, разбира се - темата за Козирожката Венера  :blink:

Аз съм Шрея, че си имаме във форума и Фрея. ;D
Мъжете обикновено хвалят, когато искат да си легнат с дадената жена. Има изключения, разбира се.
« Последна редакция: Октомври 16, 2011, 02:05:41 am от Shreya »

« Отговор #1299 -: Ноември 25, 2011, 08:48:05 pm »
Някой няма ли да сподели какво му се случва по време на този ретроград в момента? Днес започна...:)