Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 449840 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: Ретрограден Меркурий
« Отговор #1320 -: Декември 04, 2011, 09:57:30 pm »
моля  :blink:
а после може да споделиш дали си намерил, каквото търсиш. успех  :blink:

« Отговор #1321 -: Декември 05, 2011, 07:46:34 am »
14 декември
но до края на декември е в ретроградната си  сянка

ПСФ - 5 до 24 ноември 2011
Ретроградие - 24 ноември до 14 декември 2011
ВСФ - 14 декември 2011 до 1 януари 2012

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Grace

• 2257
« Отговор #1322 -: Декември 05, 2011, 08:10:22 am »
така е, но все пак си е облекчение на 14-ти да обърне директен. нещата почват да си влизат в релси  :blink:

*

AH

• 2201
« Отговор #1323 -: Декември 05, 2011, 09:58:56 am »
така е, но все пак си е облекчение на 14-ти да обърне директен. нещата почват да си влизат в релси  :blink:

Ако не можем да променим хода на звездите, можем да ги ползваме по някой приятен подходящ начин- например, писане:)

*

Grace

• 2257
« Отговор #1324 -: Декември 05, 2011, 10:11:45 am »
на мен ли ми се струва, или форума ми изглежда малко позамрял ? да не е от ретро Меркурия  :blink:
аз пък точно по ретро Меркурия взех, че се разписах....А не ми е ретрограден в натала.. :blink:

*

AH

• 2201
« Отговор #1325 -: Декември 05, 2011, 10:18:08 am »
на мен ли ми се струва, или форума ми изглежда малко позамрял ? да не е от ретро Меркурия  :blink:
аз пък точно по ретро Меркурия взех, че се разписах....А не ми е ретрограден в натала.. :blink:

може и така да е, но ще гледаме да не го раздвижваме много, че последните две-три години показва тенденции да излиза от контрол и да ми отваря работа ;D

та дай и други идеи да ползваме Меркурий по предназначение към момента - върви към квадрат с Марс, примерно:)

*

Grace

• 2257
« Отговор #1326 -: Декември 05, 2011, 10:48:03 am »
минал го е вече квадрата с Марс, но при такава квадратура все ми идва на ум приказката " бързай бавно " или " брой до 10 преди да кажеш нещо "....  :blink:
но ретро фазата си е добър период да се върнем назад и да дооправим ако има нещо за дооправяне.
значими ще бъдат дните, когато е стационарен, 12-13 декември. тогава ще има и тригон към Уран. интересно какво ще даде при хора, при които се активират 1-2-3* градуси .... неочаквани новини...внезапни пътувания..или нещо друго спрямо натала..?
може и така да е, но ще гледаме да не го раздвижваме много, че последните две-три години показва тенденции да излиза от контрол и да ми отваря работа
какво имаш впредвид с това?  :blink:

*

AH

• 2201
« Отговор #1327 -: Декември 05, 2011, 11:13:57 am »
минал го е вече квадрата с Марс, но при такава квадратура все ми идва на ум приказката " бързай бавно " или " брой до 10 преди да кажеш нещо "....  :blink:
но ретро фазата си е добър период да се върнем назад и да дооправим ако има нещо за дооправяне.
значими ще бъдат дните, когато е стационарен, 12-13 декември. тогава ще има и тригон към Уран. интересно какво ще даде при хора, при които се активират 1-2-3* градуси .... неочаквани новини...внезапни пътувания..или нещо друго спрямо натала..?
може и така да е, но ще гледаме да не го раздвижваме много, че последните две-три години показва тенденции да излиза от контрол и да ми отваря работа
какво имаш впредвид с това?  :blink:

А, най-обикновени неща – като да си общуваме тихо и кротко, без прекомерни и преувеличени емоции и драматизъм:)

А колкото до квадрата – един мина, но тепърва към края на годината и началото на новата има втори точен:)  Всякак се свързва с преувеличения:) Как биха изглеждали те, след натрупания току що опит:)

*

AH

• 2201
« Отговор #1328 -: Декември 05, 2011, 11:17:41 am »
Нали по принцип ретро движението на Меркурий е свързано ,с време на преосмисляне,преправяне,преоценка... ;) Сега като е ретро в огнен знак ,може би е време човек да си преосмисли своя цел в живота или как да използва творческия си потенциал,но да не поема рискове за резки промени.Ппри мунданната квадратура Меркурий/Марс може често да нараняваме хората с прибързаните си думи ,да ги критикуваме,да имаме враждебно поведение,да имаме пререкания с близки роднини,съседи,колеги и съответно когато се пътува да се шофира по-предпазливо.Но пък този мунданен аспект може да ни срещне с интересни ,провокативни събеседници,да се впуснем в интелектуални битки,а по натал,които имат прекалено словоохотлив Меркурий,ще ги провокира да говорят още повече и да са любопитни ей така заради спорта. ;)

а ако прибавим и ЛВ във въпросното космично състояние, дали не можем да конкретизираме още малко нещата?:)

*

Grace

• 2257
« Отговор #1329 -: Декември 05, 2011, 11:54:55 am »

колкото до квадрата – един мина, но тепърва към края на годината и началото на новата има втори точен:)  Всякак се свързва с преувеличения:) Как биха изглеждали те, след натрупания току що опит:)
[/quote]
 ;D.... на 1 януари...някои може да изкарат бурна новогодишна нощ.  :blink:
хората имат тенденция да се идентифицират твърде силно с егото си, стават прекалено докачливи и оттам мн лесно се отива към словесни или не дай боже физически разправии. дори и безобидни думи или коментари може да се приемат като предизвикателство. енергия ще има в излишък, зависи кой в каква посока ще я насочи. в положителен аспект може да даде силна умствена стимулация и способност добре да защитаваш идеите и принципите си. за опасността от прибързаност, пътувания решени в последния момент, злополуки и пр. да не се повтарям.
но някак си не виждам как да го свържа с преувеличения...това е по Юпитер според мен. А ти как виждаш нещата.. ?

*

AH

• 2201
« Отговор #1330 -: Декември 05, 2011, 12:05:11 pm »

колкото до квадрата – един мина, но тепърва към края на годината и началото на новата има втори точен:)  Всякак се свързва с преувеличения:) Как биха изглеждали те, след натрупания току що опит:)
;D.... на 1 януари...някои може да изкарат бурна новогодишна нощ.  :blink:
хората имат тенденция да се идентифицират твърде силно с егото си, стават прекалено докачливи и оттам мн лесно се отива към словесни или не дай боже физически разправии. дори и безобидни думи или коментари може да се приемат като предизвикателство. енергия ще има в излишък, зависи кой в каква посока ще я насочи. в положителен аспект може да даде силна умствена стимулация и способност добре да защитаваш идеите и принципите си. за опасността от прибързаност, пътувания решени в последния момент, злополуки и пр. да не се повтарям.
но някак си не виждам как да го свържа с преувеличения...това е по Юпитер според мен. А ти как виждаш нещата.. ?
[/quote]

Напрегнат аспект между Меркурий и Марс- съвсем есенциално, без да се отчита нищо друго – сарказъм, лъжи, преувеличения.

Преувеличенията по Юпитер са по –различни от тия, които идват по Марс в лош аспект:)

А това с бурната новогодишна нощ си е направо мечта за някои хора:) – може да е подарък от Дядо Коледа:)

*

AH

• 2201
« Отговор #1331 -: Декември 05, 2011, 12:06:03 pm »
Според мен  намесата тук  и  на Лун.възли ,може да улучи в "десятката" някой важен за нас човек през този период и/ или да ни накара да сме по-интутивни,спонтанни,палави в общуването ;)...и да ни предразположи към по-систематизирано и аналитично "философстване" по теми "...за там накъдето сме се запътили". ;)

Аз като подходих съвсем прагматично, видях как тия дни се пообъркаха едни планове, свързани с аналогиите на Меркурий като пътувания и общувания, пък други едни планове се реализираха – а Възелът и нещо предопределено и кармично помага за приемане на фактите:)
Я кажи какво мислиш, ако включим в конфигурацията и Слънцето:)

*

Grace

• 2257
« Отговор #1332 -: Декември 05, 2011, 12:11:48 pm »
намеса на егото или на някоя мъжка или авторитетна фигура  :blink:

*

AH

• 2201
« Отговор #1333 -: Декември 05, 2011, 12:19:54 pm »
намеса на егото или на някоя мъжка или авторитетна фигура  :blink:

а с тоя квадрат колко ли сила ще ни трябва да обърнем нещата от към добрата им страна:)

*

Grace

• 2257
« Отговор #1334 -: Декември 05, 2011, 12:29:50 pm »
ами доста :) но нали знаеш,  зависи как е положението в натала и за какво точно говорим..всъщност  :blink:
но ти явно си имаш нещо впревид  :blink:

*

AH

• 2201
« Отговор #1335 -: Декември 05, 2011, 02:54:34 pm »
Изява...скорострелна,при добре "подадена" информация и се "улучи" правилната мишена ;)...иначе ще има"Много шум за нищо"... ;)

Дали  да не добавим и изясняване или проява на кармична програма – имаме ретроградие, възел, светило – за това улучване на мишената:)

*

AH

• 2201
« Отговор #1336 -: Декември 05, 2011, 02:55:28 pm »
но ти явно си имаш нещо впревид  :blink:

Май нищо конкретно нямах предвид – по скоро проверка на едно твърдение на Шулман- по време на ретроградието интересен акцент може да бъде навлизането в чуждо психично пространство- нещо като улавяне на чужди мисли:) – например, накъде клони интерпретацията на някакъв аспект и това наши ли са или пък чужди интерпретации:)

*

AH

• 2201
« Отговор #1337 -: Декември 05, 2011, 04:25:34 pm »
Като казах "там за където сме се запътили..." ;) ,точно това имах предвид-накъде ни "дърпа" СЛВ... ;)...все пак в играта са включени "Шефа"-"Куриера"-"Героя"...и "Трофеят".... ;)

а идеи как ще мине представлението на конкретната сцена мунданно? :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #1338 -: Декември 05, 2011, 09:43:40 pm »

Напрегнат аспект между Меркурий и Марс- съвсем есенциално, без да се отчита нищо друго – сарказъм, лъжи, преувеличения.

Преувеличенията по Юпитер са по –различни от тия, които идват по Марс в лош аспект:)

не мисля, че лъжите имат нещо общо с аспекта на Марс към Меркурий. По-скоро болезнената откровеност и директния изказ "право куме в очи"
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #1339 -: Декември 06, 2011, 06:46:06 am »
Като се има предвид ,че участниците в спектакъла са "подвижни" може би всичко това се случва повече в главата,отколкото на самата "сцена",но пък все пак Вилхем Тел е улучил ябълката...така че за мен ще има попадения... ;)

Мога да видя тия актьори, сценарий и режисура при сегашните протести в Бг:)