Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 450637 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: Ретрограден Меркурий
« Отговор #1340 -: Декември 06, 2011, 06:47:27 am »
не мисля, че лъжите имат нещо общо с аспекта на Марс към Меркурий. По-скоро болезнената откровеност и директния изказ "право куме в очи"

Бих поставила въпроса по друг начин: защо динамичен аспект между Марс и Меркурий да се свързва с лъжи?

И има различни подходи при търсене на отговор.

Например, мога да отворя книга на Дойнов, един от корифеите на българската астрология, и да прочета: „При по-низшите типове е налице бъбривост, стремеж към лъжа и обсебване на чуждото“ А после мога да отворя още литературни източици и да прочета същото, казано с други думи.

След това може да се поразсъждава – априори знаеме, че Марс е със сила 13,75Калас, а Меркурий- 6,25К. Доминира Марс, а това може да блокира или затрудни логическите процеси, а от там- лъжи, самозалъгване и т.н.

И вярно – по-висша изява е категорична  честност, според  собствените разбирания – просто дипломацията и такта не са най-типичните  страни  на Марс:)

*

Grace

• 2257
« Отговор #1341 -: Декември 06, 2011, 10:23:52 am »
консултирах се с една книжка по тоя повод - Меркурий каре Марс -

тъй като енергиите тук не си сътрудничат, човек създава и натрупва значително количество енергия, която води само до неудволетворения, до събития, които имат тенденция да го разрушат; разума остава на заден план, лош, саркастичен, неучтив, склонен към разправии, Брутална Честност, голяма нервност, склонност към измама и кражби. Действа без да мисли; склонност към невралгии и мигрени;

и да уточня - със сигурност по един аспект не можем да характеризираме някой като лош и брутален. но това е характеристиката в чистия и вид.
имам позната с точен квадрат Марс/Меркурий - говори бързо, има някаква нервност в речта и, трудно изслушва и да, пряма е. Със сигурност няма склонност към измами  :blink: а спрямо другите проявления....не знам как е в близките си лични отношения, но май не им е лесно на мъжете около нея  :blink:

*

AH

• 2201
« Отговор #1342 -: Декември 06, 2011, 10:30:33 am »
Аз имам по натал Меркурий в Риби квадрат Марс в Стрелец-говоря импулсивно,много често без нужния такт и така наранявам,хората около себе си(не че се гордея с това си качество :-[),но пък от друга страна Марс ми активира "заспалия" Меркурий и кара ума ми бързо да реагира.Ох,понякога искам да излъжа,ей така заради спорта  ;D,обаче "килограмите Овенско" в натала не ми дават... ;D...С времето разбрах,че при този аспект е добре от време на време 2-3 дена човек да е мълчалив,не че е лесно,но се постига. :P

Обаче, отстрани погледнато, не личи прекомерна бъбривост, особено пък липса на такт:) – ей това точно е проява на аспекта, в зависимост от нивото на осъзнаване:) – тоест, превръщане на възможната слабост в сила:) – нали за това се твърди, че най-успелите хора са с динамични аспекти в картите си:)

И щом имаш тоя аспект и нещо повече, щом успяваш да се дистанцираш и самонаблюдаваш, кажи какво мислиш  за преувеличенията – направи съпоставка с тия, които смяташ, че си имала, и какви биха били, ако са по Юпитер:)

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #1343 -: Декември 06, 2011, 10:36:45 am »
Този съвпад тия дни на Слънцето с Меркурий и Възела как го тълкуваме?

*

AH

• 2201
« Отговор #1344 -: Декември 06, 2011, 10:45:26 am »

тъй като енергиите тук не си сътрудничат, човек създава и натрупва значително количество енергия, която води само до неудволетворения, до събития, които имат тенденция да го разрушат; разума остава на заден план, лош, саркастичен, неучтив, склонен към разправии, Брутална Честност, голяма нервност, склонност към измама и кражби. Действа без да мисли; склонност към невралгии и мигрени;

и да уточня - със сигурност по един аспект не можем да характеризираме някой като лош и брутален. но това е характеристиката в чистия и вид.
имам позната с точен квадрат Марс/Меркурий - говори бързо, има някаква нервност в речта и, трудно изслушва и да, пряма е. Със сигурност няма склонност към измами  :blink: а спрямо другите проявления....не знам как е в близките си лични отношения, но май не им е лесно на мъжете около нея  :blink:

Ползата да се говори за негативни изяви на мунданни аспекти е в това, че те действат на много хора и можем да ги забележим и без да присъстват в радикса ни – превенция, един вид:)

*

AH

• 2201
« Отговор #1345 -: Декември 06, 2011, 10:47:07 am »
Този съвпад тия дни на Слънцето с Меркурий и Възела как го тълкуваме?

passion-desire преди няколко поста доста образно писа за това:)

*

Grace

• 2257
« Отговор #1346 -: Декември 06, 2011, 11:17:21 am »

Ползата да се говори за негативни изяви на мунданни аспекти е в това, че те действат на много хора и можем да ги забележим и без да присъстват в радикса ни – превенция, един вид:)

имаш ли наистина сериозни наблюдения, че мунданните аспекти влияят действително и по един и същ начин на всички. аз съм малко недоверчива към това. мн повече резон намирам в транзита на бързите планети към натала, отколкото обща прогноза - а, днес Марс каре Меркурий - гледайте да не се изпокарате...:) не знам, звучи ми малко като общите прогнози по вестниците. тях даже нямам търпение да ги чета, толкова безмислени ми се виждат.  :blink: някакси тълкувание без връзка с радикса ми се вижда като къща без основа.. :blink:

*

AH

• 2201
« Отговор #1347 -: Декември 06, 2011, 11:28:10 am »
имаш ли наистина сериозни наблюдения, че мунданните аспекти влияят действително

Определено.
Вие сте по-млади и съответно оставате малко в страни от наболели проблеми на обществото, като например здравна и пенсионна реформи – а последните и идните седмици там от всякъде личи лошата проява на въпросната квадратура

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1348 -: Декември 06, 2011, 11:44:22 am »
Дори има моменти , когато в наталната ни карта всичко е наред и си задаваме въпроси от типа на защо не се случват определени събития след като има предпоставки по натал....Обикновено тогава следва да обърнем внимание на мунданната карта...и да си дадем обяснение за това...
Планетарните цикли и фази касаят всеки натал.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Grace

• 2257
« Отговор #1349 -: Декември 06, 2011, 11:45:35 am »
от тази гледна точка сигурно си права - като въздействие върху обществото като цяло. аз не съм чак толкова млада, колкото си мислиш  :blink:, но все още ме интересува астрологията свързана с отделната личност. мн е вълнуващо - като психологически портрет, тенденции, прогнози...толкова е необятно, че не мога да стигна до мунданната.. :blink:
един ден като се пенсионирам...може би.. :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #1350 -: Декември 06, 2011, 12:08:34 pm »
от тази гледна точка сигурно си права - като въздействие върху обществото като цяло. аз не съм чак толкова млада, колкото си мислиш  :blink:, но все още ме интересува астрологията свързана с отделната личност. мн е вълнуващо - като психологически портрет, тенденции, прогнози...толкова е необятно, че не мога да стигна до мунданната.. :blink:

Аз нищо не си мисля... ;D :P...
Само да вмъкна още нещо...Ние си избираме времето в което идваме на този свят...И няма млади и стари.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Grace

• 2257
« Отговор #1351 -: Декември 06, 2011, 12:24:21 pm »
Вие сте по-млади и съответно оставате малко в страни от наболели проблеми на обществото, като например здравна и пенсионна реформи – а последните и идните седмици там от всякъде личи лошата проява на въпросната квадратура

това беше повод за младостта...  :blink:
а иначе, да, Марая, тук съм съгласна с теб  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #1352 -: Декември 06, 2011, 12:55:44 pm »
Ретро фаза на Мерка... ;D ;)...

Хубав и усмихнат ден.... :wub:

*

AH

• 2201
« Отговор #1353 -: Декември 07, 2011, 05:33:46 am »
толкова е необятно, че не мога да стигна до мунданната.. :blink:

Астрологията в развитието си е вървяла от мунданна към персонална. Интерпретацията на космични състояния също.
Съвременната персонална астрология не влиза в конфликт с мунданната – напротив, причините за събития или проблеми често се виждат точно в мунданните позиции.
Опитай с нещо просто за радикса ти:)

*

AH

• 2201
« Отговор #1354 -: Декември 07, 2011, 05:35:18 am »
Аз имам по натал Меркурий в Риби квадрат Марс в Стрелец-

Ще можеш ли да отчетеш специфика в проява на аспекта по време на ретроградна и директна фаза на Меркурий?:)

« Отговор #1355 -: Декември 07, 2011, 07:57:23 am »
казали са хората .....техниката в прости ръце е куп желязо... :'(

та и мойте сръчните ,вчера какво натиснах в бързината и си изтрих целата тема в която си сейвам за аспектите :-X
кво цъкнах незнам  изчезна всичко и вместо да реврешна натиснах сейв и се простих с важна информация дето я събирам с години
гледам и не вярвам на очите си :mellow: действах като погребален агент  с дългогодишен опит :o
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

AH

• 2201
« Отговор #1356 -: Декември 07, 2011, 08:11:55 am »
казали са хората .....техниката в прости ръце е куп желязо... :'(

та и мойте сръчните ,вчера какво натиснах в бързината и си изтрих целата тема в която си сейвам за аспектите :-X
кво цъкнах незнам  изчезна всичко и вместо да реврешна натиснах сейв и се простих с важна информация дето я събирам с години
гледам и не вярвам на очите си :mellow: действах като погребален агент  с дългогодишен опит :o

а, добре, че не обвини директно квадрата между Меркурий и Марс:)

Аз за това харесвам хартията:)
Нищо де, ще си събираш отново инфото - може да ти хареса - аз си пренаписвам бележниците периодично:)

*

Asol

• 4140
« Отговор #1357 -: Декември 07, 2011, 08:18:15 am »
Каква тема в компютъра ? Ако си изтрила нещо трябва да е в кошчето и оттам може да си го възстановиш.

« Отговор #1358 -: Декември 07, 2011, 07:57:34 pm »
ох,винаги си призвам грешките,не обичам да обвинявам никого,га аз съм си крив,еле пък мунда карето мерка-марс :o
и аз пиша като Паисий,тетрадки изписани бол, ама като ми трябва нещо,трябва да ровя,а така в компа си пренаредих астрото тематично и бързо го намирам като ми трябва,
ама и в кошчето го няма :'(  гати каръка минало-незапомнено или бъдеще предварително в миналото в повелително наклонение :'( :-X
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #1359 -: Декември 08, 2011, 12:28:53 am »

Нищо де, ще си събираш отново инфото - може да ти хареса - аз си пренаписвам бележниците периодично:)

Ти какво имаш в Дева? Имаш ли много неща или едно нещо, но важно?  ;D