Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 449953 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: Ретрограден Меркурий
« Отговор #1360 -: Декември 08, 2011, 05:54:30 am »
Ти какво имаш в Дева? Имаш ли много неща или едно нещо, но важно?  ;D

Ако не можем нещо важно да го обясним с досатурновите планети, несериозно е да си го обясняваме само със задсатурновите – в твоя случай с Плутон на асцендента  – правило в астрологията.

Можем да построим сложни мисловни конструкции, но ще е като да се фиксираме само върху една картина, когато държим в ръцете си калейдоскоп.

Ако все пак държим да се фиксираме върху едно нещо, най-добре то да е Слънце при мъже и Луна при жени.

За светилата най-много е писано и се знае,и нищо, че са най-близо до нас,   тяхното влияние е като далечен и неясен шепот, който много трудно можем да разберем. Или пък влиянието им е като толкова силен крясък, че не разделяме думите. Или като образ, преминал през много криви огледала.

Впрочем, някъде на високо, примерно,  в двореца в Синая, казват, че има и верни огледала:)

*

AH

• 2201
« Отговор #1361 -: Декември 08, 2011, 05:56:13 am »
,еле пък мунда карето мерка-марс :o

И без квадрата е интересен ретрограден Меркурий:)

Умът ни във всеки един момент приема много информация,а когато Меркурий е директен,  подрежда я на важна и маловажна и се занимава с нея.

А когато е ретрограден, всичката информация му се струва еднакво важна.
Като са разместени приоритетите мисленето е малко разбъркано, но пък при писателите се превръща в шедьоври:)

« Отговор #1362 -: Декември 08, 2011, 07:57:39 am »
значи сега да си трупам информация до 14,после ще класифицирам и преподреждам

ами тези с ретро Меркурий по рождиние как действат в периода на такъв :rolleyes:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

AH

• 2201
« Отговор #1363 -: Декември 08, 2011, 09:02:54 am »
ами тези с ретро Меркурий по рождиние как действат в периода на такъв :rolleyes:

мисленето е като мотор на високи обороти- особено покрай квадрата с Марс - ако е мощен мотор- добри резултати, ако е слаб-гори:)

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #1364 -: Декември 08, 2011, 09:19:43 am »
Как може да се прояви ретроградния меркурий за първи работен ден, на нова работа?
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Stella

• 7765
« Отговор #1365 -: Декември 08, 2011, 09:32:56 am »
Как може да се прояви ретроградния меркурий за първи работен ден, на нова работа?

както и при втори работен ден и при стара работа. Няма разлика. същите неща.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #1366 -: Декември 08, 2011, 12:15:41 pm »

ще е добре да не разпиляваме вниманието и мислите си по многото нови неща /към което може да сме склонни поради ретроградието/, а да отделяме важни от маловажни

*

Stella

• 7765
« Отговор #1367 -: Декември 08, 2011, 02:58:17 pm »
значи сега да си трупам информация до 14,после ще класифицирам и преподреждам

Няма как сега да я трупаш. Сега е време да поправяш допуснати грешки, пропуски, недостиг на информация и да придвижваш затлачена кореспонденция. Не сте ли забелязали, че точно такива неща започват да изплуват и да напомнят за себе си по ретрограден Меркурий? Понеже моят труд е интелектуален, аз постоянно се сблъскват с този феномен - преработвам, преправям, коригирам.

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #1368 -: Декември 08, 2011, 08:24:18 pm »
"Сега е време да поправяш допуснати грешки, пропуски, недостиг на информация и да придвижваш затлачена кореспонденция. Не сте ли забелязали, че точно такива неща започват да изплуват и да напомнят за себе си по ретрограден Меркурий? "

Потвърждавам написаното по-горе  :blink: Сега, при ретрограден Меркурий, "поправям" подавани от мен документи към държавната администрация, за които съм имала потвърждения, че са получени, но на практика са били отхвърляни от февруари до скоро  :blink: И това стана ясно едва сега  :blink:
The only distance is that which we create!

« Отговор #1369 -: Декември 08, 2011, 08:35:42 pm »
това за поправките,проверка и корекции по документи,така е откриват се грешки , както и невзети изпити или повторно предложение за дейност,когато си се отказал първият път,по ретро може да получиш по-добра оферта,преразглеждане на вече започнати дела,преправяш ,премисляш,преосмисляш,предоговаряш,ре-комуникираш по стари незавършени неща, не започваш нови дейности,  не подписваш нови договори, не стартираш нов проект, не подписваш важни документи, защото като тръгне директно,ще търпи промени,не купуваш техника,коли и т.н щот по ретро Мерка най-лесно се продава залежала, некачествена,   стока, рай за търговците е сега,продават лесно, непродаваем преди ретрото продукт,възможни са през ретро периода и загуба на документи, липса на добра комуникация, забавяне на информация, закъсняване по график на транспортни средства,ненавременни доставки ,
по ретро период-попадаш на скрита ,тайна информация и тайното става явно
при стационарен меркурий - може да прогледнете за някой неща,който са ви били скрити от погледа

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1370 -: Декември 08, 2011, 08:41:53 pm »
Днес най-сетне подадох заявление за подмяна на личната карта, изтича на 11 декември моята. В продължение на три седмици го отлагах - или ме мързеше, или си намирах други оправдания.  ;D Пуснах го спешна поръчка, за да си спестя чакането или някое ретроградно недоразумение, дори останах приятно изненадана от липсата на опашки и бързото (и любезно!) обслужване. От понеделник - с нова лична карта.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1371 -: Декември 09, 2011, 08:16:54 am »
Лили,как си на снимката хареса ли се, дано не останеш изненадана  след това ;)

« Отговор #1372 -: Декември 09, 2011, 09:08:31 am »
това за поправките,проверка и корекции по документи,така е откриват се грешки , както и невзети изпити или повторно предложение за дейност,когато си се отказал първият път,по ретро може да получиш по-добра оферта,преразглеждане на вече започнати дела,преправяш ,премисляш,преосмисляш,предоговаряш,ре-комуникираш по стари незавършени неща, не започваш нови дейности,  не подписваш нови договори, не стартираш нов проект, не подписваш важни документи, защото като тръгне директно,ще търпи промени,не купуваш техника,коли и т.н щот по ретро Мерка най-лесно се продава залежала, некачествена,   стока, рай за търговците е сега,продават лесно, непродаваем преди ретрото продукт,възможни са през ретро периода и загуба на документи, липса на добра комуникация, забавяне на информация, закъсняване по график на транспортни средства,ненавременни доставки ,
по ретро период-попадаш на скрита ,тайна информация и тайното става явно
при стационарен меркурий - може да прогледнете за някой неща,който са ви били скрити от погледа

Аз май изгубих акта за раждане на малката,ето на какво се е дължало  ;) Също и комуникацията ми куца,като искам да обесня нещо и незнам как,а по принцип нямам такива проблеми  ;)
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1373 -: Декември 09, 2011, 12:27:39 pm »
Лили,как си на снимката хареса ли се, дано не останеш изненадана  след това ;)

Не се харесах, ама карай, те и без това излизат размазани. Три или четири пъти ме снима жената, не можех да искам повече.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1374 -: Декември 09, 2011, 12:30:45 pm »
аз пусках за смяна на шофьорска книжка. понеже съм и голям шофьор :-[
и мен ме снимаха два пъти ама се харесах общо взето ;D
два пъти ходих обаче че първия път не схванах въобще какво трябва да се прави.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #1375 -: Декември 09, 2011, 12:38:55 pm »
аз пусках за смяна на шофьорска книжка. понеже съм и голям шофьор :-[
и мен ме снимаха два пъти ама се харесах общо взето ;D
два пъти ходих обаче че първия път не схванах въобще какво трябва да се прави.
Е, то общо взето по принцип си се харесваш май.. тоя ник щом си си сложила ..

Ако не беше мислила само за това как ще излезеш на снимката, можеше  да схванеш и от първия път  ;D
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1376 -: Декември 09, 2011, 01:01:01 pm »
по-тъп е толкова да ти се иска да си венера ама уви взели са ти го...та се наложило двойна буквичка да му сложиш :P

айде ходи се скрий - никой не съм обидила в този форум не виждам за какво си ми се залепила за мненията.

*

Grace

• 2257
« Отговор #1377 -: Януари 01, 2012, 07:10:57 pm »
хубаво е да има обратна връзка. значи астрологията си работи  ;)

аз лично не разбрах какво си намерил, но важното е, че си го намерил  :blink: дано намериш и останалата част.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1378 -: Март 11, 2012, 05:26:33 pm »
ТУК съм написал статия за настоящият ретро Меркурий  ;)

Мерси, с удоволствие ще я прочета. :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1379 -: Март 11, 2012, 05:49:48 pm »
ТУК съм написал статия за настоящият ретро Меркурий  ;)

Много бе, ще трябва да си взема отпуска от тук, за да го изчета  ;D.
Благодаря и наслука ;).
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda