Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 450585 Прегледи
*

Yaya

• 2265
Re: Ретрограден Меркурий
« Отговор #1720 -: Ноември 14, 2012, 08:57:52 pm »

Аз пък побързах да купя 2 възглавници за 80лв на известна марка от известна верига, където са на промоция в момента и сега си ги бия в главата ... дори не тръгна директно Меркурий, за да започна да съжалявам за покупката  ;D
Уж ниски, като бухнаха онея ми ти възглавници! Прав да спиш на тях. Ми ги изпрах целите и после 2 дни суших пълнежа отделно....  :angry: Добре, че нямаше от завивките, че и тях сега щях да ги гледам страшно и да ги подмятам вкъщи  ;D

И хем ми е ретро в натала!!!  :angry:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1721 -: Ноември 14, 2012, 09:00:30 pm »
закупуването на жилище би ли било фатално,  ако се извърши докато Меркурий е в ретроградна сянка, т.е. след 27.11 и преди 14.12?

Чак фатално, не бих казала. Избери ден с по-благоприятни аспекти и добра Луна.

На новата ми работа всички важни неща бяха стартирани по ретро Меркурий (с изключение на сайта) - откриване на офиса, зареждане с техника и консумативи, подбор на персонала, подписване на трудови договори... Сега, отново по време на ретроградие, придобихме фирма, която по-нататък ще се препродава.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1722 -: Ноември 14, 2012, 09:02:56 pm »
Аз пък побързах да купя 2 възглавници за 80лв на известна марка от известна верига, където са на промоция в момента и сега си ги бия в главата ... дори не тръгна директно Меркурий, за да започна да съжалявам за покупката  ;D

Тъкмо си харесах една лампа с абажур от магазин със стоки от фалирали европейски магазини, там се намират разни неща на по-изгодни цени... По-добре да не рискувам, казваш?  :rolleyes:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1723 -: Ноември 14, 2012, 09:07:43 pm »

зависи от жаждата ти за приключения в периода  ;D
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

abroad

• 2187
« Отговор #1724 -: Ноември 14, 2012, 09:08:53 pm »
закупуването на жилище би ли било фатално,  ако се извърши докато Меркурий е в ретроградна сянка, т.е. след 27.11 и преди 14.12?

къде ти е натален Меркурий

« Отговор #1725 -: Ноември 14, 2012, 09:10:46 pm »
директен е, на МЦ, в Лъв
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1726 -: Ноември 14, 2012, 09:11:48 pm »

зависи от жаждата ти за приключения в периода  ;D

По ретро Меркурий техника не съм купувала (а и по принцип досега не се е налагало), но ми се е случвало да взема нещо дребно и да се развали в ръцете ми, ако има някакъв механизъм - пружина, помпичка, свръзка или закопчалка...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #1727 -: Ноември 14, 2012, 09:21:05 pm »
директен е, на МЦ, в Лъв

тоест тр. Сатурн е сходящ квадрат, имат ли натална връзка
ретрогродието не е определящо, макар да има значение

« Отговор #1728 -: Ноември 14, 2012, 09:24:38 pm »
да, Аброуд, имат, образуват много хубав тригон  :mellow:
Но какво общо има Сатурн в случая?
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

abroad

• 2187
« Отговор #1729 -: Ноември 14, 2012, 09:38:10 pm »
да, Аброуд, имат, образуват много хубав тригон  :mellow:
Но какво общо има Сатурн в случая?

Сатурн има пряка връзка с недвижимостите или както професионално се наричат - ДМА (дълготрайни материални активи - забележи как и трите думи кореспондират със Сатурн), Меркурий със сполучливите сделки - при квадрат е възможно в дългосрочен период да не си много доволна от избора :lol:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1730 -: Ноември 14, 2012, 09:41:00 pm »
А колежката с асц близнаци има ли навик да щрака с химикалка, с телбод, с каквато и да е джаджа, попаднала в ръчичките ѝ?

Не, но освен че говори нонстоп, по цял ден пуска радио в офиса и си подсвирква с уста, тананика разни мелодийки.
Моята работа изисква повишено внимание към детайла и концентрация, работя със съкратено раб. време и имам норматив, затова се дразня, а и от мен излиза крайният продукт.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1731 -: Ноември 14, 2012, 09:58:08 pm »
 :lol: :lol: :lol: УжасТ, този квадрат ще е актуален до средата на лято 2013  :angry:

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1732 -: Ноември 14, 2012, 10:00:15 pm »
Навремето една стелиумна Дева така ме тровеше (с Луна в Овен и Марс в Близнаци), такава латерна беше, идваше ми да се гръмна. Дълъг език и простотия е трудна за понасяне комбинация.

Е, защо оплюхте така стелиума в Дева и Луна в Овен :( И аз съм с такава комбинация, Марс и той ми е в Дева, пък изобюо не съм от бъбривите. Даже предпочитам тишината. Явно Марс в Близнаци дава дърдорилнята.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1733 -: Ноември 14, 2012, 10:03:17 pm »
Явно Марс в Близнаци дава дърдорилнята.

Да, често при Марс в Близнаци го наблюдавам, особено когато е в твърд аспект към Слънце, Луна или Меркурий в мутабелен знак. Но има и своите предимства, на някои професионални поприща.

Споделяне на факти не е оплюване, нито слагане под общ знаменател. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1734 -: Ноември 14, 2012, 10:23:35 pm »
Сега се присетих и аз да споделя малко събития случвали се по ретро Меркурий...

1) През м.март т.г. майка ми (слънце и мерк. в дева - 9 дом) сключи договор с Близу за нов абонаментен план, който беше с по-изгоден тарифен план спрямо този, на който бяхме. Подаде и молба за прекратяване на предишния... Но в крайна сметка някъде по трасето е станала грешка и от март до юли вървяха 2 паралелни договора, който се плащаха придружени с един куп нерви и напрежение.

2) В началото на декември м.г. майка ми купи за подарък на нейната колежка по случай пенсиониране подарък - скъпа ютия Бош. Няколко дни по-късно отива на сватба и пред очите ѝ същата жена преподарява същата ютия в същата опаковка.

*

abroad

• 2187
« Отговор #1735 -: Ноември 14, 2012, 10:27:02 pm »
:lol: :lol: :lol: УжасТ, този квадрат ще е актуален до средата на лято 2013  :angry:

не можеш ли да изчакаш до тогава, макар че по логика, като са в тригон натално, може да има смекчаващи обстоятелства по време на тоя квадрат

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1736 -: Ноември 14, 2012, 10:28:30 pm »
В началото на декември м.г. майка ми купи за подарък на нейната колежка по случай пенсиониране подарък - скъпа ютия Бош. Няколко дни по-късно отива на сватба и пред очите ѝ същата жена преподарява същата ютия в същата опаковка.

Много тарикатско  ;D ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1737 -: Ноември 14, 2012, 10:31:08 pm »
по принцип мога, защо да не мога, просто последното апартаментче ми хареса толкова много, че се  надявах от сърце и душа да стане мое.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #1738 -: Ноември 14, 2012, 11:10:05 pm »
Навремето една стелиумна Дева така ме тровеше (с Луна в Овен и Марс в Близнаци), такава латерна беше, идваше ми да се гръмна. Дълъг език и простотия е трудна за понасяне комбинация.
последният ми шеф е близнаци, с луна овен и марс в близнаци- е, такова чудо се не издържа, прост та дрънка и не спира да дрънка
А колежката с асц близнаци има ли навик да щрака с химикалка, с телбод, с каквато и да е джаджа, попаднала в ръчичките ѝ?

Акрукс, ще споделя, че досега прост човек със Слънце в Близнаци не съм видяла. Честна съм и ми е малко странно това, което си написала. В най-затънтеното село да е ще е малко по-умен от останалите. Лично мое мнение и наблюдение. Изненадваш ме с това.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1739 -: Ноември 14, 2012, 11:42:15 pm »
Специално върху Близнаците нямам наблюдения (за простащината), но от другите два въздушни знака познавам и простаци. Но нали тук всички сме наясно, че по едното Слънце в знак не може да се правят обобщения.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.