Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 449572 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Ретрограден Меркурий
« Отговор #1740 -: Ноември 15, 2012, 12:06:50 am »
Близнаците са доста хитри, а това не трябва да се бърка с интелекта в никакъв случай.

Между другото, имам такива наблюдения и за силен Меркурий - в Близнаци, Дева, Водолей. Понякога не дава блестящ интелект, а хитрост и умение човек да се измъква от всякакви ситуации и да борави добре със словото, но в своя полза, в защита на своите интереси. Такъв Меркурий може да те оплете в много фина мрежа и да ти внуши мотиви и намерения, които никога си нямал. В това отношение са доста манипулативни и могат да бъдат изключително убедителни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #1741 -: Ноември 15, 2012, 12:10:00 am »
Акрукс, не ме разбирай погрешно. Не се засегнах. Просто аз имам друго мнение и ми стана интересно, когато ти го написа това и споделих моите наблюдения. Не споря. ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1742 -: Ноември 15, 2012, 12:12:04 am »
Между другото, навремето реших да проверя колко често се среща силен есенциално Меркурий сред преводачите, с които работя и които познавам... Почти не се среща  ;D, а уж меркуриев занаят било. Много по-често се среща при журналисти, репортери и радиоводещи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #1743 -: Ноември 15, 2012, 12:24:26 am »
Явно Марс в Близнаци дава дърдорилнята.
О-о, определено- познавам най-различни комбинации с марс в близнаци и са  дърдоралници, а и са ебл*ви всичките- мъже и жени
Ела ни виж когато се съберем пет с близнашки Марс кво става ;D ;D ;D
Истината е,че изпадам в двете крайности,мога да говоря само с хора,с които има какво да си кажа,освен това професията така ме изморява,че вкъщи съм почти няма и ме дразнят всякакви шумове.Приключих и с безкрайните телефонни разговори,вече предпочитам писменото общуване..
Та,и нашият Марс има умора ;D
Определено не сме от най- сексуалните въздушните Марсове,водните ни слагат в малкия джоб.
Хубавото на Близнака,е че умее да лавира и е отчасти оригинален с тези си умения,затова и минава за интелигентен.Любознателен и любопитко е,и това му помага да заблуди врага.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1744 -: Ноември 15, 2012, 12:31:46 am »
Нямам нищо близнашко, но моят телефонен рекорд е 3 часа по мобилния  ;D - на 59та минута спират, набирам пак, после пак спират, пак набирам и накрая ме заболява ръката да държа телефона, докато циркулирам из стаята, не мога да говоря седнала.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1745 -: Ноември 15, 2012, 12:44:41 am »
Ето картата на моя приятелка с магистърска степен за преводач, работи като такава вече 15г, отделно дава часове в езикова школа, където върши и работа в офиса- събиране на такси, приемане на обаждания, записвания и подобни.

Ако картата се разгледа по сидерал, има потвърждение - Меркурий минава в един знак с Кету (при това в 10 дом от Асц.) и получава аспект от Сатурн. Меркурий управлява интелекта, но не и структурата на езика. За един добър лингвист наличието на силен есенциално Меркурий не е задължително, вземат се под внимание други фактори. Меркурий умело борави с думите, но без да осъзнава техния смисъл и структура, той просто е жонгльор, лаладжия. А за филолог и лингвист са нужни и други качества.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1746 -: Ноември 15, 2012, 12:48:16 am »
Близнаците са доста хитри, а това не трябва да се бърка с интелекта в никакъв случай.

Между другото, имам такива наблюдения и за силен Меркурий - в Близнаци, Дева, Водолей. Понякога не дава блестящ интелект, а хитрост и умение човек да се измъква от всякакви ситуации и да борави добре със словото, но в своя полза, в защита на своите интереси. Такъв Меркурий може да те оплете в много фина мрежа и да ти внуши мотиви и намерения, които никога си нямал. В това отношение са доста манипулативни и могат да бъдат изключително убедителни.

И Меркурият ми е във Водолей и там нищо такова не дава при мен! Нито блестя с особен интекет, нито ме бива много в хитрините. Трябва да има и други влияния...Ако може и моят Меркурии да се прояви с внушаването....и там хич ме няма, ама за това явно пречи овнешката Луна.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1747 -: Ноември 15, 2012, 12:50:45 am »
Айде бе, не се прави на скромна, все някакви способности би трябвало да имаш.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1748 -: Ноември 15, 2012, 01:07:30 am »
Меркурий във водолей може да даде един хладен, дистанциран, тип наблюдател, човек, който те претегля от един поглед и втори може и да не ти хвърли, защото не си му интересен
Марс в близнаци дава много наблюдателност, чувство, че постоянно си губиш времето за нещо маловажно, докато важното отлежава, втурваш се да правиш и него, и така до безкрай. Често лоша концентрация, но пък много интереси.
А за сексуалните прояви-най-смешното, което съм чела е, че обичали да говорят много по време на секс
Виж- обичат коли :)

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #1749 -: Ноември 15, 2012, 01:50:11 am »
Правилно е писал човекът.. ;D
Аз винаги бързам,щото непременно се сещам за поне още три неща ,които трябва да свърша,докато стигна до това,което наистина е трябвало да направя..
Вечно пристигам в последния момент където и да е,или закъснявам,време за чакане не губя ;D
Никога не ми стига енергията,просто я пилея за понякога ненужни неща,но влезе ли нещо в главата,и с пистолет не могат да ме откажат от него.. ;D ;D

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #1750 -: Ноември 15, 2012, 09:53:50 am »
Меркурий е ретрограден в моята карта, в Близнаци и 8-ми дом  :rolleyes:

Сключва хубави аспекти - 2секстила с Марс и Сатурн и куинконс с Уран.

В прогресивната карта вече е директен; умът е бърз, обича да обсъжда поне 2 теми едновременно, като не ми пречи и да водя разговор едновременно по тях. Приятелите ми са свикнали - когато открия човек, който ми импонира ми доставя удоволствие да разговарям.

Разположението в 8-ми дом ми дава възможност да виждам подмолните течения в общуването между хората; понякога усещам ума си като воайор  :mellow:  Изработила съм си навик да не реагирам на това /АСц. Скорпион/, но го усещам...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1751 -: Ноември 15, 2012, 10:28:48 am »
Каква идиощина ми се случи току що, след като си включих лаптопа.
В горната лента на Гугъла се вгради руския Яндекс и сега ми блокира всички сайтове - не мога директно да отварям нито абв пощата, нито астросайта, абсолютно нищо! Само като го напиша в гугъла.

Ще трябва изцяло да преинсталирам мозилата май.  :angry:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1752 -: Ноември 15, 2012, 10:41:37 am »
В контролната лента на Мозила ли се е "вградил" Яндекс toolbar-ът? Ако е така, като натиснеш с десния бутон на мишката върху горната контролна лента, ще излезе един списък, в който можеш да премахнеш отметката срещу Яндекс.

И аз съм за Хром-а.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1753 -: Ноември 15, 2012, 10:48:04 am »
Благодаря, Мирабела, златна си!  :wub:
Така се паникьосах! Какви са тия приставки, дето се вграждат без да те питат предварително? Нямам нищо против яндекса, но не и ако ми блокира всички сайтове. А мозилата не искам да преинсталирам, за да не се затрият всички линкове във фейвъритс, събирани в продължение на няколко години.

Цитат
В контролната лента на Мозила ли се е "вградил" Яндекс toolbar-ът?

Да, точно това се получи, когато си включих тая сутрин лаптопа.

Между другото, сега след ентия път всичко тръгна, вече мога да отварям сайтове от горната лента.
Трябва да си видя транзитите тая сутрин!  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1754 -: Ноември 15, 2012, 10:49:30 am »
И Акрукс е написала същото. Даже секунди преди мен, в интерес на истината. :blink:
И на мен ми се е вграждал.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1755 -: Ноември 15, 2012, 10:53:59 am »
Интересно, днес ретро Меркурий е в точна опозиция с наталния ми Юпитер.  :thinking:

Сигурно Юпитер ми отмъщава, задето така му развенчавам славата на "голям бенефик".  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1756 -: Ноември 15, 2012, 02:03:23 pm »
Колко прост трябва да си, за да измъдриш такова изречение, а от мен се очаква да го преведа адекватно  ;D:

Цитат
Имаме си нов закон за държавната администрация, който казва до 30% гъвкаво разплащане само за на най-добрите, които са си свършили работата много добре.

:rolf: :rolf: :rolf:

Помислих, че е някоя неграмотна журналистка, понеже е откъс от статия, публикувана в известна интернет медия, в отговор на което двете колежки журналистки скочиха като ужилени (за неграмотността в техните среди  ;D), накрая се оказа, че това било цитат от Дянков.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1757 -: Ноември 15, 2012, 03:44:29 pm »
Още едно ретроградно недоразумение, този път с клиенти, което рефлектира и върху мен.
Преди два дни ми звънна моя редовна клиентка, тъкмо бях станала, а тя ме пита защо не съм в нотариалната кантора, имали сделка... Обикновено тя лично ме ангажира, но оня път момичетата от кантората щели да викнат преводач и забравили... Днес като тръгнах за офиса, същата клиентка ми звънна и пак ме викна на превод в същата кантора. Отивам там и сътрудничките ми заявяват, че са ангажирали друг преводач. Звъня на клиентката да я питам каво става - тя въобще не знае за това. Едно напразно разкарване в резултат на несъгласувани действия между други две страни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1758 -: Ноември 15, 2012, 07:04:20 pm »
И Акрукс е написала същото. Даже секунди преди мен, в интерес на истината. :blink:
И на мен ми се е вграждал.

Отново имам същия проблем с тъпата приставка, блокира всички сайтове.
Изчистих историята за деня - не става, приставката се е вградила и не се премахва.
Сега мога да влизам само през гугъл търсене.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1759 -: Ноември 15, 2012, 07:10:30 pm »
Натискаш Alt, за да излезе менюто на Firefox. От "Инструменти" избираш "Добавки". Излиза мениджърът на добавките, откъдето от менюто в ляво избираш "Разширения". Търсиш Яндекс и деинсталираш. Пробвай така.

От контролния панел също се налагало деинсталация. Ето видео - http://www.youtube.com/watch?v=Tw4giMGh3vc.
« Последна редакция: Ноември 15, 2012, 07:19:43 pm от Mirabella »