Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 450431 Прегледи
*

Mims

• **
  • 772
Re: Ретрограден Меркурий
« Отговор #1920 -: Ноември 19, 2012, 06:59:36 pm »

Бях наета в един ресторант за седмица, покрай фиестата на едно градче, а в менюто на ресторанта има едно предястие от френски гъши пастет, аз го чета както го пише и както е вярно граматически на испански да се прочете  ;D Брей, сервитьорите, наети също за фиестата, много ми се радваха, собственичката на хотела с широка усмивка високо се провикваше да приготвям това предястие, а аз като станех готова също се провиквах да дойде някой да го вземе, а вземането се съпровождаше с много смях, и така до 5-тия ден, когато сестрата на собственичката на хотелчето, която е собственичка на ресторанта, ме накара да си дам джобния речник, намери думата в испанската му половина и то какво се оказа, глагол, който в минало време се получава "ебах", та колко порции с "ебах" направих за 5 дни  ;D ;D А местните си казвали на пастета малко по различен начин, а не както се чете, защото си знаят миналото време на глаголите  :blink:

:rolf: :rolf:
Не мога да спра да се кискам..

« Отговор #1921 -: Ноември 20, 2012, 01:29:11 am »
Писали сте за българския език и аз да отбележа, че уважавам Св. Св. Кирил и Методий :blink:

Когато съм кандидатствала след 7 клас преди години, Мерк. се е движил ретро. По БЕЛ се провалих, за голям ужас на всички в нас, а и на мен самата. След толкова труд и изписани теми, на изпита блокирах на темата за Баба Илийца и по спомени изкарах 3.98, което си беше крайно недостатъчно, за да ме приемат в желания профил и у-ще. С математиката (за мой ужас!) успях, а никога не съм вярвала, че ще се справя в тази област...
Няколко месеца по-късно в у-щето, в което се записах да уча организираха състезание по БЕЛ, взех 1-во място, после на градско отново 1-во, на областното останах на 2-ро...
Но за края на срока ми оставиха 5, в знак на солидарност, вероятно ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1922 -: Ноември 20, 2012, 10:58:01 am »
На мен ми се случи поредния ретрограден идиотизъм, пак по вина на други хора.
Вчера получих поръчка, потвърдих я, изключих си скайпа и тръгнах към офиса. Снощи пратих готовия превод, а тази сутрин получавам съобщение на личния скайп, че поръчката отпада. Нито са си направили труда да ми пишат на служебния скайп, нито да ме потърсят на мобилния.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1923 -: Ноември 20, 2012, 11:31:15 am »
И на мен днес ми се обади един чудак: "Може ли да чуя д-р Николова за момент?"
, отговарям: "Да, аз съм", "Ами аз не търся вас" и затвори :lol:

Ахахаха, сигурно е съвпадение на фамилиите  ;D ;D ;D
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1924 -: Ноември 20, 2012, 11:44:11 am »
Имам адашка по име и фамилия, която е клиент на една от агенциите, с които работя.
Наскоро в тази връзка имаше забавна случка - изпращат една поръчка на нея вместо на мен. Въпросната дама работи в туристическа агенция, не е преводач - представям си учудването й, когато е получила документи за превод. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1925 -: Ноември 20, 2012, 01:27:11 pm »
проблемите с техниката продължават. Изгоря ми рефлектора (лампата на зъболекарския стол) и се оказва, че е по целия кабел :(. Отиде ми графика :(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1926 -: Ноември 20, 2012, 01:59:09 pm »
При мен по ретро Меркурий техника и уреди не се развалят, но се получават интересни ситуации, свързани с някаква информация.

Вчера попаднах на обява за секретар-преводач в джобса и я препратих на една позната, която ми съобщи, че в началото на декември я съкращават. Погледнах референтния номер на обявата, видях позната абревиатура, кликнах в нета и се оказа, че това са нашите съседи по офис, наели са цялата сграда, занимават се със свързани бизнеси. Тъй че с моята позната можем да станем съседки по офис, ако я одобрят.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1927 -: Ноември 20, 2012, 02:48:15 pm »
Ще й стискаме палци тогава. Да кажеш кога е интервюто!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1928 -: Ноември 20, 2012, 02:51:31 pm »
Колежките в офиса ми се смеят, че съм голям детектив - без да искам, все разконспирирам някой.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #1929 -: Ноември 24, 2012, 09:17:23 am »
Ретро Меркурий в 8-ми дом - вчера отидох до книжарницата да си купя една книга, която си бях харесала отдавна, но я нямаха в наличност. Взех си карти Таро  ;D
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1930 -: Ноември 24, 2012, 12:43:33 pm »
Обаче си ми работи картата, когато има транзити през АС, за пореден път отчитам, че изгряващият градус е ректифициран много точно. Вчера ретро Меркурий направи точен съвпад с него и дойде тази новина за евентуално пътуване, за тия клиенти до последно се чудехме дали ще изберат нас за консултанти, много голяма телекомуникационна компания са. Интересното е, че работи и елективната карта на корпоративния ни сайт - там има Марс в 19 гр. Скорпион, в 9 дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #1931 -: Ноември 24, 2012, 02:01:58 pm »
Тези дни прочетох интересна аналогия описваща периодите през които Меркурий се намира в Скорпион -  "изваждат се неща от нафталина".

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1932 -: Ноември 24, 2012, 02:06:16 pm »
Стартирали сте сайта по предварително построена карта, кога е най-подходящ момент за целта ли?
Ти ли си я направила?

Да, специално за стартирането на сайта избрах дата и час, тъй да се каже - "най-малкото зло", в рамките на предварително зададен времеви интервал. Във връзка със стартирането му бе организиран официален коктейл, наехме конферентна зала.

Но фирмата е регистрирана много по-рано, а през м. юли по ретро Меркурий само бяха пререгистрирали фирменото наименование в ТР и откриха офис. Всички подписахме трудови договори по ретро Меркурий, беше неизбежно. Собственикът на фирмата няма ретрограден Меркурий в натала.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1933 -: Ноември 24, 2012, 02:10:42 pm »
Тези дни прочетох интересна аналогия описваща периодите през които Меркурий се намира в Скорпион -  "изваждат се неща от нафталина".

При мен проработи буквално  ;D - толкова стари ненужни дрехи изхвърлих и купища нафталин, реших да поразчистя гардеробите в старото си жилище, където ще се местя. Нищо не пожалих, всичко на боклука.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1934 -: Ноември 24, 2012, 02:12:49 pm »
Да Ви споделя накратко да проявлението на ретро Меркурий в моята карта.
Натално Меркурий управлява 5-ти и 8-ми дом, намира се близо до АС (откъм 12-ти дом) и в секстил с Луна (У6) и Уран (У1) на МС и широка квадратура с Юпитер (вероятно У10). По време на ретро Меркурий върху МС/Луна/Уран се обажда бивше гадже с повторно предложение за работа към мен, което обаче е с неясни параметри. Предния път, когато се обаждаше за същото, Меркурий беше в ретроградната си сянка в 7-мия ми дом (става дума за партньорство, един вид аз да работя за него). Сега се сетих да погледна, че той има ретрограден (и изгорен) Меркурий в картата си.
« Последна редакция: Ноември 24, 2012, 02:19:21 pm от Mirabella »

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #1935 -: Ноември 24, 2012, 02:54:43 pm »
Колежките в офиса ми се смеят, че съм голям детектив - без да искам, все разконспирирам някой.  ;D
Това сега екстра от осмодомната Луна или от тригона й с Уран е?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1936 -: Ноември 24, 2012, 03:38:10 pm »
Това сега екстра от осмодомната Луна или от тригона й с Уран е?

Вероятно за това допринасят и аспетите на Плутон с Луната, Слънцето и Меркурий.
Но никога не съм си поставяла за цел някого преднамерено да следя, много често по случайно стечение на обстоятелствата попадам на любопитна информация. Информацията идва при мен, не я търся целенасочено.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1937 -: Ноември 24, 2012, 04:09:16 pm »
;D ;D ;D това ме развесели, представям си Меркурий заобиколен от летящи молци

Абе молци нямаше, за мое учдване нямаше дори и хлебарки  ;D - при условие, че това е стар блок и подовите настилки не са сменяни, откакто е строен през 80те. Сигурно се измрели от глад и са мигрирали при съседите на по-богата и вкусна трапеза.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1938 -: Ноември 24, 2012, 04:28:47 pm »
Сега обърнах внимание, че часовникът в кухнята спря на 2 без 15, стрелките са замръзнали. А аз се чудех защо е толкова тъмно навън.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1939 -: Ноември 27, 2012, 04:55:59 am »
Да се похваля и аз по ретро Мерк  ;D Ходих да принтирам едни материали,файловете от флашката не искаха да се отворят.Прибирам се вкъщи и антивирусната ми засече троянец-кога успя да се лепне толкова бързо,бе.Вчера пък,за малко да си пропусна изпита-колата ми отказа да запали.Докато намеря с какво да отида....пристигнах в последната минута.Добре,че поне не загубих концентрация и успях да го взема.Няма ли да се обръща директен тоя Меркурий вече?