Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 449971 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Ретрограден Меркурий
« Отговор #2060 -: Юни 28, 2013, 07:59:37 pm »
Обаче забелязах някаква цикличност... Миналото лято по ретро Меркурий през м. юли шефът беше пуснал обява и всички бяхме назначени на работа във фирмата, тогава се беше нанесъл и в офиса, който сега освобождаваме. Година по-късно, пак по време на ретроградна фаза, се местим в друга сграда.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #2061 -: Юни 28, 2013, 09:28:46 pm »
На път за работа срещнах една изгора, която не бях виждала повече от 10 г. Много ми се зарадва. :blink:

*

elfidka

• 3129
« Отговор #2062 -: Юни 28, 2013, 10:47:59 pm »
На мен телефонът ми се развали  :'(

И на мен ми се развали телефона, но по-лошото е  че ми донесоха новя днес...
И му обяснявам на човека, че по ретро Мерк не се купуват телефони, ама не вдева, пък то и без телефон не си е работа....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2063 -: Юни 28, 2013, 10:55:57 pm »

И му обяснявам на човека, че по ретро Мерк не се купуват телефони, ама не вдева, пък то и без телефон не си е работа....

а....не!
Ако Мерка му е ретро...е супер! Само 7% от населението на земята има натален РЕТРО Мерк...
Това е  перфектно време..за онези , които ретро Мерка -РАБОТИ!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
« Отговор #2064 -: Юни 28, 2013, 11:05:51 pm »

а....не!
Ако Мерка му е ретро...е супер! Само 7% от населението на земята има натален РЕТРО Мерк...
Не ми е ретро Мерка ....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2065 -: Юни 29, 2013, 12:02:58 am »

а....не!
Не ми е ретро Мерка ....

А по прогресии? :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
« Отговор #2066 -: Юни 29, 2013, 03:05:41 pm »

А по прогресии? :-\

И по прогресия не е   :blink:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #2067 -: Юни 29, 2013, 11:44:41 pm »
А по ретрограден Меркурий дали е удачно да прекъснем отношения, които отдавна искаме да прекратим?

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #2068 -: Юни 30, 2013, 09:37:02 am »
Моя по натал е ретро, добре, че по прогресия е директен, че иначе сигурно съвсем нямаше да искам да се социализирам  :blink:. Ама то по моя натал всичко що може да е ретро, е ретро, само една Венера си имам директна и стационарен Юпитер. 

*

Нова

• 3491
« Отговор #2069 -: Юли 01, 2013, 02:06:36 pm »
При мен аспектите нали работят нетрадиционно, та съм по перверзните изпълнения - дайте ми сатурнов възврат, юпитер в близнаци и ретро мерк. Веселбата е пълна и кеф!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2071 -: Юли 01, 2013, 05:46:22 pm »
Уф, днес преместихме офиса - точният секстил на тр. Марс към нат. Венера в 5 дом вместо някоя нова авантюрка ми донесе промяна на раб. място. Хич не съм очарована от новия офис - единственото му предимство е хубавата гледка. Шест човека персонал сега ще сме наблъскани в една малка стая, бюро до бюро. По ирония на съдбата бюрото на радиофенката е залепено до моето, оттук нататък ще трябва малко повече да се съобразява, ако не иска да й се развали радиото. :))

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #2073 -: Юли 01, 2013, 10:25:16 pm »
През юли пренареждане и изкристализиране на идеи и насоки
"Ако Меркурий си взаимодейства  с фактори от вашата натална карта от  14- ия до 24-ия градус на зодиакалните знаци Рак, Скорпион, Риби, Везни, Козирог и Овен и ......."
Асол,как ще се прояви при мен?
Транзита на ретро мерк през 12ти. На 17 градуса имам уран У7 и 8 във везни в 3ти дом,12 гр хирон овен и 15 гр меркурий У3ти в 9ти в овен.

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #2074 -: Юли 02, 2013, 03:15:29 pm »
За пореден път се убеждавам, че при ретро Мерк мисълта ми тече супер гладко, много по-бързо намирам точните изрази   при преводи на чужди езици, работата ми е свързана доста с това...в натала Мерк ми е ретрограден. Мислите ли,че има такава закономерност?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #2075 -: Юли 02, 2013, 03:22:40 pm »
За пореден път се убеждавам, че при ретро Мерк мисълта ми тече супер гладко, много по-бързо намирам точните изрази   при преводи на чужди езици, работата ми е свързана доста с това...в натала Мерк ми е ретрограден. Мислите ли,че има такава закономерност?

Да, след като в натала ти мерк е ретро, винаги по време на ретро меркурий, ще си в свои води- това е удачен период за теб
"Любовни антагонизми- all day, every day"

« Отговор #2076 -: Юли 02, 2013, 04:48:25 pm »

Да, след като в натала ти мерк е ретро, винаги по време на ретро меркурий, ще си в свои води- това е удачен период за теб
потвърждавам!
по ретро Меркурий какви неща пиша и как лесно излизат, еххх :rolleyes:

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #2077 -: Юли 02, 2013, 07:46:57 pm »
В натала Меркурий ми е ретро, в Близнаци и 8-ми дом.

Не забелязвам особена промяна в ретро-периодите... може би защото прогресивният Меркурий вече е директен /от няколко години/. Обаче от около този момент /на прогресивното директно движение/ много по-често си казвам какво точно мисля ...и то директно  :blink:
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #2078 -: Юли 02, 2013, 09:07:45 pm »
Аз не знам какво ще правя още 18 дни, толкова силно ми влияе, аз къде съм отнесена риба, сега направо имам чувството, че съм изцяло някъде другаде, само тялото ми ходи насам натам. А меркурий сега е в тригон със слънцето, после и с наталния меркурий, но може би защото транзитира 12-ти дом :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2079 -: Юли 02, 2013, 10:06:51 pm »
Като цяло ретро периодите не ми се отразяват чувствително, но в обкръжението ми започват да се допускат повече грешки и недоразумения, които по някакъв начин рефлектират и върху мен. Дребни на пръв поглед нещица, но ако повече се внимава, може и да не се допускат. Последният пример (от вчера) е двуезична поръчка, която ми се подава за превод от първата преводачка с липсващи страници. После клиентката ме пита мен защо липсват части от превода, а на мен те въобще не бяха подадени. И друг път по време на ретро Меркурий ми се е случвало да "пострадам" в резултат на чуждо невнимание и грешки. Не съм безпогрешна, но мога да претендирам, че като цяло рядко греша. В този смисъл ретро периодите за мен са идеално време да констатирам чужди грешки и нередности. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.