Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 450929 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re: Ретрограден Меркурий
« Отговор #2160 -: Юли 10, 2013, 07:04:24 pm »
От къде пътуваш, Лили?
Линията, която ползвам изобщо не е натоварена- качам се от първа спирка- само женуря и пенсии.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2161 -: Юли 10, 2013, 07:07:54 pm »
Сега със 148 - от единия край на града до другия.  :-X

На връщане е ок, няма миризливци (всички се прибират от работа и са в що-годе нормален вид). Но сутрин е ад, тъй като тръгвам към 10.30-11.00 ч (на 6-часово раб. време съм), тогава рейсът се пълни с неработещи, предимно от третата възраст.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2162 -: Юли 10, 2013, 07:13:28 pm »
Лили,казвала ли съм ти,че си много забавна? Ако не си ти ще умра от скука...

И на мен ми хареса твоят музикален поздрав, но аз съм хуморист по душа.  ;D
Мога да бъда и сериозна, когато и където трябва.

Радвам се, че възприемате разказите ми с чувство за хумор, защото има хора, които незнайно защо се комплексират като тръгна да споделям за раздразнението си - я от миризливия народ в градския транспорт, я от слабоумни държавни служителки на средна възраст.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2163 -: Юли 10, 2013, 07:43:29 pm »
Цитат
Ще взема да напиша ода за градския транспорт, където ежедневно по пътя за работа изживявам миризлив терор.

Днес съм станал, ял съм чесън,
македонка с много лук,
три кебапчета и много друг боклук.
Ще напълня аз търбуха с кеф,
утре ще мириша на кенеф.
Сутрин ставам – вода нема,
голям праз – душ на Коледа
ще взема.
Ще изляза мръсен, неизкъпан,
с лакти, колене и поглед зъл
нахълтвам в рейс претъпкан.
Пенсия 500 Волен обеща,
но дума дадена не спази.
Тодорживковото време аз сънувам
и живота мразя.
Пъклен план скроил съм –
миризлив терор,
в автобуса да мирише на обор!

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #2164 -: Юли 10, 2013, 08:22:07 pm »
Сега със 148 - от единия край на града до другия.  :-X

На връщане е ок, няма миризливци (всички се прибират от работа и са в що-годе нормален вид). Но сутрин е ад, тъй като тръгвам към 10.30-11.00 ч (на 6-часово раб. време съм), тогава рейсът се пълни с неработещи, предимно от третата възраст.

На път за работа се качвам на 148, но към 8- 8 и нещо сутринта. Спокойно е.
Обратно- 14, 8, 9, 51 и са си празни. :blink:

« Отговор #2165 -: Юли 10, 2013, 08:22:38 pm »
Имаш същото чувство за хумор като моето-едно такова хапливо,иронично. Да нямаш аспект Меркурий-Плутон? При мен Плутон е У3 и със Мерка ми са в квадрат. Отделно и Скорпионския Марс. Оттам идва моята ироничност,хапливост. И при теб вероятно има нещо такова. За пръв път срещам човек чието чувство за хумор така да ми допада.  :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2166 -: Юли 10, 2013, 08:23:46 pm »
Да, имам - опозиция между Слънце/Меркурий и Плутон. Плутон е точно в мидпойнта им. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2167 -: Юли 10, 2013, 08:31:44 pm »
Аспектите Меркурий-Плутон ми харесват! Благодарение на този аспект не съм позволила на никой да ми се качи на главата,да ме нарани,да ме унижи и тн....Аспекта се задейства често,също и в ситуации,в които се чувставам емоционално уязвима,наранена...Тогава ставам особено нападателна.Винаги усещам какво може да нарани някой особено силно и не му го спестявам....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2168 -: Юли 10, 2013, 08:34:29 pm »
Доста хаплива съм понякога, но не го правя от злоба, а с хумористична цел.
Е, понякога мога да иронизирам и с други цели, да не е съвсем на шега. Понякога и за назидание.  ;D

Например, днес ми звъни моята "мащеха" - напоследък им се случват лоши неща в жилището, в което се нанесоха и от което аз се изнесох (и където преди това си потроших нервите). Разговорът започва: "Лили, ако знаеш моята щерка как се уплаши снощи!". Аз саркастично отвръщам: "Да не ви се е явил призракът на майка ми?".

И всъщност какво се оказа - понеже живеят близо до Морската градина, в стаята при дъщерята нощем влиза голям прилеп. Започва да обикаля като луд и после чинно провисва на комарника, който е стоял отворен. ;D

Но това се случва за пръв път, досега такъв инцидент не е имало - най-много лястовичка или врабче да влезе.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2169 -: Юли 10, 2013, 08:36:59 pm »
Трябва да бъдем хапливи и дръпнати иначе ни се качват на главите! Абе какъв Водолей съм аз не знам....Толкова проклет и немиролюбив!

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #2170 -: Юли 10, 2013, 09:34:12 pm »
Доста хаплива съм понякога, но не го правя от злоба, а с хумористична цел.
Е, понякога мога да иронизирам и с други цели, да не е съвсем на шега. Понякога и за назидание.  ;D

Например, днес ми звъни моята "мащеха" - напоследък им се случват лоши неща в жилището, в което се нанесоха и от което аз се изнесох (и където преди това си потроших нервите). Разговорът започва: "Лили, ако знаеш моята щерка как се уплаши снощи!". Аз саркастично отвръщам: "Да не ви се е явил призракът на майка ми?".

И всъщност какво се оказа - понеже живеят близо до Морската градина, в стаята при дъщерята нощем влиза голям прилеп. Започва да обикаля като луд и после чинно провисва на комарника, който е стоял отворен. ;D

Но това се случва за пръв път, досега такъв инцидент не е имало - най-много лястовичка или врабче да влезе.

При теб лястовичка, при нея прилеп...  ;D Себеподобните се намират.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2171 -: Юли 10, 2013, 09:42:35 pm »
При теб лястовичка, при нея прилеп...  ;D Себеподобните се намират.  ;D

Като се върне мъжът й, може и летящо прасе да влезе през терасата, мнооого гладнооо.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2172 -: Юли 10, 2013, 09:44:31 pm »
Един път си бях написала една супер вулгарна биография стил Деса Поетеса и я разпращах, е, как никой не ме извика поне на майтап ;D

Интересна идея даваш  ;D, но вече си намерих поприще и не ми се търси друга работа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2173 -: Юли 22, 2013, 01:14:00 pm »
Този път по ретро Меркурий се разбих от пътувания и изпити ;D Имаше закъснения, променени разписания, закъсняващи с по няколко часа преподаватели... Нищо не се случваше по план. Важното е, че всичко мина успешно :blink:
При мен Мерк. У7 в 1-ви.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2174 -: Юли 22, 2013, 01:29:21 pm »
Е, Романтика, кеф! И аз искам такъв ретро Меркурий!!!

А при мен - спуках гума, сменихме я, но се разхлабиха болтовете и за малко да загубя гумата; водата на колата се изпари изведнъж от някъде, а от седмица насам няма проблеми; имах проблеми с получаването на едни суми от банка.... на почивката се оказа, че договорените условия са по-различни и след малък скандал нещата се оправиха в полза и на двете страни... Има и още, ама да не изреждам  ;D Добре, че мина!
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #2175 -: Юли 22, 2013, 01:41:42 pm »
Yaya :blink: аз открих ретро Мерка с нощно БДЖ пътуване и естествено имаше изненада ;D Пловдив-Варна само за 9ч. ;D , обикаляйки северна България (Велико Търново, Горна Оряховица, Трявна и т.н.), защото имало ремонт. Във влака беше як студ, някои хора откачиха пердетета и се завиха, аз бях забравила да взема връхно яке (нали е лято?!), само едно тънко ленено сако.. Супер изнервена се чувствах този път.
Нямам думи, но гледам от позитивната страна, че отрицателни, колкото щеш ;) После с колата нямаше проблеми.

« Отговор #2176 -: Юли 24, 2013, 03:56:11 pm »
Акрукс, със здраве да ползвате новия автомобил и да имате само положителни емоции с него.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #2177 -: Юли 25, 2013, 10:42:03 am »
Честито и от мен, akruks! Дано да нямате никакви проблеми.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #2178 -: Юли 25, 2013, 10:49:20 am »
малката ми дъщеря си купи лека кола миналата седмица в четвъртък, на ретро Меркурий, въпреки че я предупреждавах да не го прави, а тя ми се изсмя (с емотиконка, че съм надалеко от нея( и написа, че сама си правела съдбата, а не някакъв си Меркурий
засега не се е оплакала от някакви проблеми с возилото или с документацията, дано и занапред да няма проблеми, а иначе покупката на автомобил излизаше и при нея и мен според аспекта на последното СЗ, което правеше тригон с моя Мерк и секстил с нейния- в книгата на Ръшман пише покупка на автомобил в семейството и това е първата кола в нашето семейство, моят мъж аз и голямата дъщеря нямаме шофьорски книжки и не ни влече към колите, малката е по тази част и да си я кара със здраве!
[/quote
Дано да е читава колата! Ще кажеш по-нататък...
Моя близка си купи телефон на предишното ретроградие, говоря аз, ама кой да слуша...и -така, повреди, доплащане, което излезе по-късно като пропуснато условие...проблеми, накрая-вече на директното движение се разрешиха проблемите.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #2179 -: Юли 31, 2013, 06:39:36 pm »
Меркурий излезе ли от ретро сянка? :blink: