Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 450557 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Ретрограден Меркурий
« Отговор #2180 -: Юли 31, 2013, 07:14:29 pm »
Още не, на 4 или 5 август ще трябва да е излязъл.

През това време, вече по директен Меркурий, няколко пъти ми се провали една елекция. Накрая стигнах до час (поради липса на други, по-добри алтернативи), който първоначално изобщо не бях планирала. Но първо се смени денят и после започна цялата какафония.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #2181 -: Септември 29, 2013, 09:08:11 pm »
На 21ви октомври пък,меркурий става ретрограден на 18 гр в скорпион.
При мен ще е в 4ти дом и ще прави опозиции с венерата ми....горката,много ще пострада.

*

Asol

• 4140
« Отговор #2182 -: Септември 29, 2013, 09:23:27 pm »
Ретроградието е кажи речи започнало - от 3 градус до 19 на Скорпион. А ти вече обмисляш нещо около акцентираната област. Понеже Венера ти е в обсега може просто да се изяснят или да стъпят вече на една друга плоскост и да се намери решение по отношение на партньора ти и съжителството ви.

« Отговор #2183 -: Септември 29, 2013, 09:42:54 pm »

Дами, какво ги вършите? С мъжа ми от няколко месеца търсим кола, гледаме, струваме и все удряме на камък. Или и има нещо с документите, или е удряна, все някакви лъжи и измами.

Предполагам,че сега по време на Ретро Мерка не трябва изобщо да се мисли за такава стъпка, но имам един въпрос - колата ще я купуваме на мое име, а моя натален Мерк си е ретро и винаги съм забелязала как много ми върви с покупки в този период или изведнъж някакъв въпрос се решава и т.н.

Та към въпроса - в този период 20.10 - 10.11 да рискуваме ли да купуваме кола, ако ни хареса, или да изчакаме да мине?

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #2184 -: Септември 29, 2013, 09:43:41 pm »
Да така е!
Толкова съм отровена от всичко това което се случва,че съм склонна още веднъж да направя компромис.Но този път със списък с ясни и точни задължения и ограничения ,които ще бъдат в полза на семейството.Ако те не се спазят, ако не се приведат в действие,защото това ще бъде голяма промяна в отглеждането и възпитанието на детето, ще настъпи раздялата.
Този списък ,ще бъде и със срок.Например един или два месеца.
Ако не изпълнява точките ,които съм написала,дори три дена, ще приведа в действие раздялата.

Слабо вярвам,че този списък,въпреки че може да обещае да го спазва,реално ще го спази.
Защото нрава,манталитета,ценностната система ,мисля че не подлежат на превъзпитание.
И щом липсва най-важното нещо духовност,може би просто съм утопист.
Но ето,това ми роди главата през последния час.

Лошото е,че той много лъже и като се сетя за това нещо......всичко казано по-горе се обезсмисля.

*

Asol

• 4140
« Отговор #2185 -: Септември 29, 2013, 10:03:38 pm »
Милки, според мен малко повече решителност от твоя страна като отстояване на твърда позиция, ако наистина искаш да се разделите, ще е в полза за теб. Много е вярно това, че хората отсреща въз основа на нашето излъчване и вътрешни вълнения, което инстинктивно чувстват се държат по един или друг начин с нас. Сигурно той чувства, че ти се колебаеш, не си категорична, т.е. има някакви вратички и съответно може да си разигравя коня по негово желание. Хората се държат с нас както им позволим. Преглъщайки дискомфорта си и съгласявайки се на компромиси надвишаващи разумното, ти си лоша към себе си.

*

Papy

• 4343
« Отговор #2186 -: Септември 29, 2013, 10:10:44 pm »
Няма смисъл от списъци, не се самозалъгвай
Трябва да действаш-и най-вече заради детето, но и заради себе си
Не се поддавай на емоции, бъди хитра, направи план, и не отстъпвай
Колкото по-бързо го направиш, толкова по-бързо свършва кошмарът

П.п. Къде ти беше картата?

« Отговор #2187 -: Септември 29, 2013, 10:15:11 pm »
Хора, това е за другата тема, дайте там за да си следим мисълта!

« Отговор #2188 -: Септември 29, 2013, 10:46:04 pm »

Дами, какво ги вършите? С мъжа ми от няколко месеца търсим кола, гледаме, струваме и все удряме на камък. Или и има нещо с документите, или е удряна, все някакви лъжи и измами.

Предполагам,че сега по време на Ретро Мерка не трябва изобщо да се мисли за такава стъпка, но имам един въпрос - колата ще я купуваме на мое име, а моя натален Мерк си е ретро и винаги съм забелязала как много ми върви с покупки в този период или изведнъж някакъв въпрос се решава и т.н.

Та към въпроса - в този период 20.10 - 10.11 да рискуваме ли да купуваме кола, ако ни хареса, или да изчакаме да мине?
Здравей! Щом твоят меркурий е ретрограден и ще взимате колата на твое име, сега ще бъде най-подходящият момент. Моят понеже не е ретро и в тази фаза избягвам да купувам, но го правя чрез мой близък, чийто меркурий е ретро ;)
Успех и пожелавам да направите най-подходящата покупка!

Ок, значи става...чакай да видим кога ще си харесаме друга кола, че май тази дето сега си я харесваме, нещо не е читава... Благодаря ти !

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2189 -: Октомври 03, 2013, 07:49:26 pm »
Меркурий в ретро сянка ли е вече?
При мен проработи, направо бях в прединфарктно състояние, голям рев ревах.  :angry:

Преди малко си помислих, че ще остана без лаптоп - котките дръпнаха кабела на зарядното, нещо изпищя, а вътре в гнездото на лаптопа, където се включва кабелът, има някаква жълта пластмасова джаджа, прилича на малка капачка. Изглежда, че нещо вътре се е разместило и сега няма добър контакт - лаптопът не се зарежда. Вече си представях как поне за една седмица ще остана без работещ компютър вкъщи, направо ми причерня пред очите. Няколко пъти пробвах да извадя зарядното и все ми показва, че батерията не се зарежда. И при последен опит успя да се включи на режим зареждане, а вече се чудех къде да го нося за ремонт и колко време ще отнеме. Помислих, че гнездото се е счупило, а вероятно проблемът е в зарядното, т.е. по-лесно се поправя.

Спрямо тия котки ще трябва да предприема по-строги мерки, че вече съвсем издивяха, скачат по масите и събарят всичко по пътя си.  :angry:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2190 -: Октомври 03, 2013, 09:05:14 pm »
Май на тях им е повлиял повече, отколкото на теб, Лили  :rolleyes:

Ние днес в офиса пък хич не се разбирахме. Всеки чуваше нещо различно от казаното. ДоБре, че го приемахме откъм веселата страна.... накрая, като свършваше спора. ;D
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2191 -: Октомври 04, 2013, 09:27:47 am »
Ние днес в офиса пък хич не се разбирахме. Всеки чуваше нещо различно от казаното.

Ебаси, то и тука не може да се работи - опитвам се да се концентрирам, тия не си затварят устите, само празни приказки. Всеки ден пия ментов чай за успокояване. :lol:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #2192 -: Октомври 04, 2013, 10:24:20 am »
Меркурий в ретро сянка ли е вече?
При мен проработи, направо бях в прединфарктно състояние, голям рев ревах.  :angry:

Преди малко си помислих, че ще остана без лаптоп - котките дръпнаха кабела на зарядното, нещо изпищя, а вътре в гнездото на лаптопа, където се включва кабелът, има някаква жълта пластмасова джаджа, прилича на малка капачка. Изглежда, че нещо вътре се е разместило и сега няма добър контакт - лаптопът не се зарежда. Вече си представях как поне за една седмица ще остана без работещ компютър вкъщи, направо ми причерня пред очите. Няколко пъти пробвах да извадя зарядното и все ми показва, че батерията не се зарежда. И при последен опит успя да се включи на режим зареждане, а вече се чудех къде да го нося за ремонт и колко време ще отнеме. Помислих, че гнездото се е счупило, а вероятно проблемът е в зарядното, т.е. по-лесно се поправя.

Спрямо тия котки ще трябва да предприема по-строги мерки, че вече съвсем издивяха, скачат по масите и събарят всичко по пътя си.  :angry:

А при мен директно гръмна служебния комп.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2193 -: Октомври 04, 2013, 10:32:32 am »
Вчера само дето не гръмнах аз, за такава дреболия, а се оказа, че най-вероятно зарядното не прави добър контакт и трябва от време на време да го намествам. После цяла вечер ме боля сърцето, много се ядосах за едното нищо...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #2194 -: Октомври 04, 2013, 10:37:43 am »
Лили, ако локализираш проблема на кабела, просто си купи захранващият жак между самото зарядно до лаптопа, мисля че е някъде 9 лева, ако не и по малко.
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2195 -: Октомври 04, 2013, 10:39:03 am »
Така ли се казва? Да, металният накрайник, който се включва в лаптопа, прави проблем.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #2196 -: Октомври 04, 2013, 10:41:42 am »
Така ли се казва? Да, металният накрайник, който се включва в лаптопа, прави проблем.

Не съм сигурна какво му е наименованието до точност, но те съветвам да го вземеш с теб, и ако технополис/маркет или този род магазини имаш по път, просто влез и ги попитай. Те зарядните на различните модели Ейсър/ХП/Асус и т.н са с еднакви жакове, може и втора ръка да го намериш в пъти по евтино... В ибей сигурно струва стотинки :) Така че, не си давай много зор, лесна работа е :)
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #2197 -: Октомври 04, 2013, 11:12:43 am »
аз снощи угаснах за гориво.. стрелката си ми показва, че имам, а всъщност нямам  ;D май ми се е скапала бензиновата помпа..
пфуу, а още не се е обърнал тоя мерк..

гледам ще е ретро до 10.11..

много ме е яд, щото очаквам обаждане от бъдещи работодатели  ;D та може да ми посивее косата, докато чакам  ;D
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Asol

• 4140
« Отговор #2198 -: Октомври 04, 2013, 12:11:47 pm »
Да видим какво може да бъде извадено от нафталина, което да предизвика стабилно разместване на пластове.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2199 -: Октомври 04, 2013, 01:42:49 pm »
На мен ще ми се обърне на един градус от Асцендента, кажи-речи в съвпад с него, ще видим какъв заек ще изскочи... Но вече съм свикнала да нямам никакви очаквания за нищо, не вярвам нещо да ме изненада.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.