Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 451514 Прегледи
Re: Ретрограден Меркурий
« Отговор #2320 -: Ноември 20, 2013, 02:32:07 pm »
Да взима мерки шефът. Последно предупреждение или направо уволнение за двете несериозни колежки. Той е възпитан вашият шеф, доколкото помня, и може би от прекалена любезност си пати заради несериозни служители.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2321 -: Ноември 20, 2013, 02:32:52 pm »
Той нищо не знае и не е наясно, че тук има проблем в комуникацията.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2322 -: Ноември 20, 2013, 02:38:47 pm »
Значи трябва да ги следи изкъсо. На вълка защо му е дебел вратът.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2323 -: Ноември 20, 2013, 02:45:44 pm »
Тук всичко минава безконтролно, за работодателя е важен крайният резултат.
Секретарки пишат договори и анекси, после аз се хващам за главата от цялата тая неграмотност, когато сядам да ги превеждам. До гуша ми дойде, като хванати от гората се държат.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2324 -: Ноември 20, 2013, 02:52:13 pm »
Мое мнение. Значи шефът ви не е добър бизнесмен. Може да е добър човек, любезен, възпитан, великодушен и т.н., но (може би и тъкмо поради това) не е добър за бизнес. Шефът трябва да умее да упражнява контрол или поне да има зам. директор, който да упражнява контрол и да му докладва. С което не казвам, че шефът трябва да тормози подчинените си. Напротив. Но не бива и да ги оставя да правят концерт по желание. От една страна е лесно и удобно да оставиш подчинените на самотек, от друга - си патиш от тяхната некомпетентност. Но вината не е твоя, даже напротив, ти поправяш бели, които на се твоя отговорност и не ти влиза в длъжностната характеристика да поправяш. Негов бизнес, той да се вайка (ако узнеа и пожелае изобщо).
В тази връзка. Можеш ли пак да кажеш за Сатурна му? Не беше аспектиран ли?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2325 -: Ноември 20, 2013, 02:55:23 pm »
Можеш ли пак да кажеш за Сатурна му? Не беше аспектиран ли?

Сатурн в Риби в квадрат с Юпитер в Близнаци, няма мажорни аспекти с лични планети. Стелиумен Водолей. Иначе е прагматичен човек, но не е авторитарен тип. В една стая сме с изп. директор, също Водолей. И той не ги строява като обърнат офиса на лаладжийница.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2326 -: Ноември 20, 2013, 02:57:42 pm »
Ех, ние, Водолеите, не ставаме за шефове. ;D Шегувам се. И аз познавам хора с акцентиран Водолей, които подхождат прекалено либерално към подчинените си или към децата си.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2327 -: Ноември 20, 2013, 03:02:14 pm »
Има дни, когато направо ми идва да стана и да си тръгна от офиса, така ми надуват главата. И най-интересното е, че изобщо не се усещат. И забележка да се направи, ако обстановката стане съвсем непоносима, пак не разбират, страшна селяния е това.  :-X
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2328 -: Ноември 20, 2013, 03:07:39 pm »
От началото им е не им е забранено да се държат така и то лесно се свиква на хубавото. Ние, Водолеите, имаме проблеми в реализирането на дисциплина в работна обстановка явно. Защото го забелязвам и при себе си.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2329 -: Ноември 20, 2013, 03:12:07 pm »
В много колективи съм работила и всякакви, но тук просто ми разбиха всякакви представи за хармонично съсъществуване. Вече пия по няколко чаши чай от мащерка, за да не си изтърва нервите. Просто няма кой да ги строява и да им направи по-рязка забележка, затова нищо не се променя. От година и половина все така... Идва ми да скоча от кулата на Морското училище, поне е близо.  :lol:

Сега се коментира, че проблемът е свързан отчасти и с начина, по който се написват клиентските договири и приложенията към тях. Всъщност дойдоха на моята – отдавна съм на мнение, че такива документи трябва да се изготвят от юрист, а не от журналист. Или поне да има някакъв контрол, след като ги пише тая, егаси резила. Туй е то – някой толкова да си повярва, че да си делегира отговорности, които не е компетентен да поеме.  :-X
« Последна редакция: Ноември 20, 2013, 03:21:49 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #2330 -: Ноември 20, 2013, 08:58:01 pm »
Ех, ние, Водолеите, не ставаме за шефове. ;D Шегувам се. И аз познавам хора с акцентиран Водолей, които подхождат прекалено либерално към подчинените си или към децата си.

Изобщо не съм съгласна! Аз съм слънчев Водолей. При мен всичко е ред и дисциплина, на работниците им стъжнявам живота. За това и вече нямам такива. Нито аз ги понасям, нито те мен. Никакъв либерал, нито в работата, нито във възпитанието, за момента само на домашен любимец, ама и тя козирува, като ме види.

« Отговор #2331 -: Ноември 20, 2013, 09:03:11 pm »
 ;D Яко!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2332 -: Ноември 20, 2013, 09:14:33 pm »
При аспект на светилата с Марс и/или Сатурн може да има по-изразена авторитарност.

Шефът ми е с Луна в Овен, но и тя е хармонично аспектирана. Просто не му идва отвътре да тормози и строява хората, дори когато е нужно. :))

Но поради липса на контрол върху изпълнението го докарахме до това положение, сега се ревизират всички резултати и се откриват доста грешки.

Иначе всеки поотделно може да си върши работата задоволително, но липсва синхрон в колектива.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2333 -: Ноември 20, 2013, 09:15:31 pm »
При аспект на светилата с Марс и/или Сатурн може да има по-изразена авторитарност.

Шефът ми е с Луна в Овен, но и тя е хармонично аспектирана. Просто не му идва отвътре да тормози и строява хората, дори когато е нужно. :))

В това ми е надеждата, защото имам аспекти и с двата малефика. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2334 -: Ноември 20, 2013, 09:21:30 pm »
Днес имаше доста комична ситуация към края на раб. време. Шефът извика колежките в стаята си да обсъдят резултатите и какво може да се направи по маркетинга и административната част. И като почнаха да се надвикват, го глеадм как седи, слуша, опитва се да каже нещо, но не му дават... И по едно време им рече "Дами, прощавайте, може ли и аз да кажа?".  :rolf: То бива простотия, ама да прекъсваш шефа и да не му дадеш да се изкаже! А аз си пия мащерката и им гледам сеира. Не знам отде е толкова толерантност при него, ама аз направо ще избуша кочината, ако съм на негово място, хем съм с кротка рачешка Луница.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #2335 -: Ноември 21, 2013, 05:38:58 am »
Хахахахаа, горкият ти шеф! Тая овнешка Луна явно нее добре изразена при него :))))))))))
И моята е там. А Сатурн е в тригон със Слънцето и доста широка опозиция с Луната.

« Отговор #2336 -: Ноември 21, 2013, 06:00:11 am »
Хахахахаа, горкият ти шеф! Тая овнешка Луна явно нее добре изразена при него :))))))))))
И моята е там. А Сатурн е в тригон със Слънцето и доста широка опозиция с Луната.
И аз съм от лошите Водолеи.Сатурн секстил Слънце,Плутон квадрат Слънце.Марс тригон Луна  ;D
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2337 -: Ноември 21, 2013, 07:04:27 am »
От лошите ли, сигурна ли си? И кого строяваш?  ;D

Пък на мен една приятелка, която ме познава от 10 години, ми каза, че не съм като повечето Овни, не толкова напориста и с по-мек характер като цяло, не се стремя да се налагам. Язък за овнешкия стелиум.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2338 -: Ноември 21, 2013, 07:07:41 am »
От лошите ли, сигурна ли си? И кого строяваш?  ;D

Пък на мен една приятелка, която ме познава от 10 години, ми каза, че не съм като повечето Овни, не толкова напориста и с по-мек характер като цяло, не се стремя да се налагам. Язък за овнешкия стелиум.  :-[
Може пък да имам грешна представа за себе си...Знам ли  ;D
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2339 -: Ноември 21, 2013, 07:11:29 am »
Принципно мразя да ми стъпват на врата и да ми казват какво да правя и как да живея. Но съм и много търпелива, неведнъж са ми играли хоро на главата, а аз си трая и не казвам нищо, защото не обичам да се създават конфликтни ситуации и аз да съм участник в тях. Иначе във виртуала съм се дърлила  ;D, но в реалния живот избягвам конфронтации.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.