Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 449907 Прегледи
Re: Ретрограден Меркурий
« Отговор #2340 -: Ноември 21, 2013, 07:13:34 am »
Принципно мразя да ми стъпват на врата и да ми казват какво да правя и как да живея. Но съм и много търпелива, неведнъж са ми играли хоро на главата, а аз си трая и не казвам нищо, защото не обичам да се създават конфликтни ситуации и аз да съм участник в тях. Иначе във виртуала съм се дърлила  ;D, но в реалния живот избягвам конфронтации.
Ти имаш воден акцент.Нали си чувала приказката за тихите води  :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2341 -: Ноември 21, 2013, 07:26:14 am »
Да, и под гладката водна повърхност дреме мощен вулкан  ;D

При мен тенденцията е да си трая и да трупам, но в един момент може да ми падне пердето и изригвам неочаквано, по урански. През цялото време се опитвам да държа емоциите си под контрол, защото ако си изтърва нервите, гледката е много неприятна, ставам жлъчна и мога да наговоря доста неприятни неща, без изобщо да ми пука как ще ги приеме отсрещната страна (много време наблюдавам и уцелвам най-слабото място). Много ме дразнят хора с матрично съзнание, които не са в състояние да видят дадена ситуация под друг ъгъл, извън познатия им модел, и да се поставят поне за малко на мястото на отсрещния. За съжаление в службата наблюдавам тази ситуация ежедневно и знам, че нищо няма да се промени, само си създавам нерви.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2342 -: Ноември 21, 2013, 07:45:57 am »
Гадно е да имаш колежки.Последните 2 години така отвикнах...Работя си самичка-няма интриги,няма да се съобразявам с някой. Колежката,с която работех преди 2 години беше тотално изперкала-смееше се и плачеше без никаква причина и най-лошото от всичко беше,че не спираше да говори,дори и когато я молех да престане.Спираше точно за 5 секунди и пак продължаваше.  :o
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2343 -: Ноември 21, 2013, 07:56:41 am »
Спираше точно за 5 секунди и пак продължаваше.  :o

Колко познато.  ;D

Навремето имах такава колежка - Дева с Меркурий в Дева, овнешка Луна. Просто не се търпеше, приказки нон стоп, при това кухи.

Трудно е да се работи в колектив - различни хора, различни характери... Винаги се старая да се съобразявам, но рядко получавам същото отношение отсреща. А разлики в манталитета, ако има, не се преодоляват.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #2344 -: Януари 28, 2014, 10:09:57 am »
Момичета, скоро предстои нова ретро-фаза на Меркурий: на 06 февруари е стационарен! и на 7-ми става ретро....

Къде попада стационарният Мерк по транзит? при вас, засяга ли важни натални аспекти, планети и точки? Случва се в знака на Риби - какво очаквате като промяна и пре/разглеждане?
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #2345 -: Януари 28, 2014, 10:58:12 am »
А ретро Мерка подходящ ли е за явяване на изпит?

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #2346 -: Януари 28, 2014, 11:53:16 am »
Да ви попитам, ако Меркурий, като управител на АЦ стане ретро във финалната фаза на някакво занимание, да кажем проект/бизнес, което върви по дома, в който Меркът става ретро, това каква роля може да изиграе? Има една книга за ретроградния Меркурий, май трябва да си я купя.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Bella

• *
  • 105
« Отговор #2347 -: Януари 28, 2014, 12:10:16 pm »
Имах подобен транзит през Ноември миналата година.
Връщаха ми документи и не можах да финализирам едни процедури навреме, даже още се влачи една част от тях.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #2348 -: Януари 28, 2014, 12:28:49 pm »
За мен е бил. На ретро Мерк се дипломирах, мина отлично.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #2349 -: Януари 28, 2014, 12:44:53 pm »
Имах подобен транзит през Ноември миналата година.
Връщаха ми документи и не можах да финализирам едни процедури навреме, даже още се влачи една част от тях.
Мерси, Белла! :)

« Отговор #2350 -: Януари 28, 2014, 12:59:07 pm »
http://rubyslipper.ca/2014/01/wonderland-mercury-goes-rx-in-pisces-and-aqaurius/
Точно по темата, много добре синтезирано. Дава и отговори на повечето въпроси, които сте задавали по-горе за ретро Меркурий.

Иначе при мен по време на ретроградието, Меркурий ще се примотва между 4-ти дом (Водолей) и 5-ти дом (Риби). По това време ще прави секстил към наталната си позиция, тригон към АЦ и тригон към Юпитер в 9-ти, но и гадна опозиця към Сатурн в 10-ти :(

През лятото точно при съвпада на транзитен Меркурий с натален Сатурн в 10-ти имах важно интервю за работа, мина меко казано ужасно, сега при опозицията пък, не ми се мисли!  Иначе в натала Меркурий и Сатурн са в хубав тригон, но това не помага явно.
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #2351 -: Януари 28, 2014, 01:02:56 pm »
Ами Мерк се обръща ретро точно върху Слънцето ми, а е У АЦ, ама да сме живи и здрави!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2352 -: Януари 28, 2014, 02:10:51 pm »
По ретро Мерк съм планирала да стопя нервичките на едни хорица от близкото ми обкръжение – по някое време ще мине през нат. Марс около ИЦ. Репертоарът, който мога да очаквам, ми е ясен, но по-нататък напролет ще трябва да се срещна с тежката им артилерия. На война като на война  ;D - имам да проработвам трудни дирекции.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2353 -: Януари 28, 2014, 05:43:25 pm »

А твоя Мерк в натала директен ли е или е ретро?

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #2354 -: Януари 28, 2014, 09:07:30 pm »

Директен. Рецензията беше критична, но представянето - отлично. Готвих се за всички удари под кръста предварително и напук на съветите на околните, направих точно обратното - това, което ми идваше като интуиция за правилна стратегия, и спечелих. Подготви се добре, ретро Меркът си има и предимства.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2355 -: Януари 28, 2014, 09:42:11 pm »

Директен. Рецензията беше критична, но представянето - отлично. Готвих се за всички удари под кръста предварително и напук на съветите на околните, направих точно обратното - това, което ми идваше като интуиция за правилна стратегия, и спечелих. Подготви се добре, ретро Меркът си има и предимства.

Мдааа...така е! Закъснения,разсеяни хора...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #2356 -: Януари 28, 2014, 09:56:14 pm »

Нали меркуцио ретро е свързан с миналото, дипломирала си се, но върху работеното през последните 4-5 години в миналото, логично е.  И аз харесвам ретрото, а съм с директен цървулко натално. :blink:
Дипломирането ми беше свързано с изпити от всичко 5-годишно....

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #2357 -: Януари 28, 2014, 10:42:15 pm »

Мдааа...така е! Закъснения,разсеяни хора...
  ;D Уважавам чувството ти за хумор!

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #2358 -: Януари 29, 2014, 06:38:32 am »
Някой има ли наблюдения върху ретро Меркурии през осми дом, управлява 3 и 12 в натала?

Аз освен да се занимавам със застрахователите покрай колата, друго не виждам какво по темите на осми дом...

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2359 -: Февруари 03, 2014, 02:24:16 pm »
Меркурий е ретрограден за периода 6 - 24 февруари. Ако ще се изяснявате с някой, бързайте, че после все ще има неразбрали  ;D
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер