Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 451356 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Ретрограден Меркурий
« Отговор #2400 -: Февруари 07, 2014, 11:01:37 am »
По Риби нали са краката - стъпалата? Ето, намерихме астрологична връзка.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2401 -: Февруари 07, 2014, 11:03:35 am »
Коя планета управлява чорапите? Каквито и чорапи да обуе моя приятел тия дни всичко се къса на мига  ;D Той набеждава ретро Меркурия  :rolf:
Може да си отреже ноктите на краката - така и ретро мерка ще е безсилен  ;)

« Отговор #2402 -: Февруари 07, 2014, 11:14:07 am »
Коя планета управлява чорапите? Каквито и чорапи да обуе моя приятел тия дни всичко се къса на мига  ;D Той набеждава ретро Меркурия  :rolf:
Може да си отреже ноктите на краката - така и ретро мерка ще е безсилен  ;)
Неееее,отрязани са.Не са те виновниците  ;D
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2403 -: Февруари 07, 2014, 12:02:53 pm »
Ми кажи му да не носи вече чорапогащници, а да мине на мъжки дебели чорапи  ;D ;D ;D Бримка ли му се пуска или направо картофче прави?  ;D
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2404 -: Февруари 07, 2014, 01:33:37 pm »
Ей, мама му стара, вече ми писна от всеобща глупост. И не им е виновен ретро Меркурий!
За пореден път в офиса ми дават недоизпипан бг текст за превод – или правят копи-пейст отнякъде и става някаква грешка, или не мислят като пишат. Понякога липсата на предлог (на/от) в текста може да обърка целия смисъл, особено ако става въпрос за договори, юридическа документация. На тия патки имам чувството, че някаква вселенска сила им е изпила мозъка. Накрая аз опирам пешкира – шефът ме вика и ме пита защо целият абзац е объркан в превода. Впоследствие се оказва, че просто колегите ги е домързало да погледнат, но естествено никой не признава, иди доказвай. Все извъртат ситуацията в своя полза, но вече и аз не мълча и го казвам директно пред шефа каква е причината преводът да се обърка. Да се радват, че не съм казала как ги мързи, защото следващия път няма да спестя този факт.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2405 -: Февруари 07, 2014, 01:54:59 pm »
Лили, къде ти е Марса днес?  ;D

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2406 -: Февруари 07, 2014, 02:00:51 pm »
ЯЯ, това не се случва за пръв път, а е редовна практика. За година и половина така и не се научиха някои хора. И не спирам да се изумявам на дебелокожието и непукизма. Ти й казваш къде има проблем, къде се допускат грешки, а тя продължава по същия удобен начин. Стои, гледа като теле и продължава да симулира мислене.

Тия дни тр. Марс ми е в съвпад със СЛВ. Както казах, не е от Марса, не е и от Меркурия, а от глупостта на обкръжението.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2407 -: Февруари 07, 2014, 02:18:40 pm »
ЯЯ, това не се случва за пръв път, а е редовна практика. За година и половина така и не се научиха някои хора. И не спирам да се изумявам на дебелокожието и непукизма. Ти й казваш къде има проблем, къде се допускат грешки, а тя продължава по същия удобен начин. Стои, гледа като теле и продължава да симулира мислене.

Тия дни тр. Марс ми е в съвпад със СЛВ. Както казах, не е от Марса, не е и от Меркурия, а от глупостта на обкръжението.
Хммм Скоро ще имаш възврат на нодалната ос? Да кажеш как е...

А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2408 -: Февруари 07, 2014, 02:27:24 pm »
Хммм Скоро ще имаш възврат на нодалната ос? Да кажеш как е...

Мина през АС/ДС, не се случи нищо съществено като промяна в обкръжението. По-скоро затвърждаване на някои нагласи.

Да, скоро предстои завръщане на нодалната ос, ще видим каква житейска фаза ще бележи. Тъкмо излизам от прогресивно пълнолуние.

---
И настана гробна тишина...  ;D
Всички са нацупени, изглеждат вглъбени и мълчат, като никога досега. А още не съм яхнала метлата, само си позволих малко по-остра забележка. После тръгнах да си правя чай и питах къде ми е лъжицата - почувстваха се като на разпит в Гестапо.  :rolf: Въй, повече няма да правя такива неща!  :-[

« Последна редакция: Февруари 07, 2014, 02:55:54 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #2409 -: Февруари 07, 2014, 02:56:22 pm »
да не дърпам меркурия за ... ама на мен добре ми действа ... за сега  :rolleyes:  освен безсънието, ама едва ли е свързано  :rolleyes:

джъст - може да е от обувките нещо  :-\
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

« Отговор #2410 -: Февруари 07, 2014, 03:03:18 pm »
Чувствам се отлично-забелязала съм и че друг път по време на ретро Меркурий всичко е 6 при мен.При мен Мерки е У1 и У10.Може би има нещо общо с това,че Хирон при мен е ретро-Зикову беше споделила,че също е с ретро Хирон и се чувства добре по време на ретро фазите на Меркурий  :blink:

« Отговор #2411 -: Февруари 07, 2014, 03:07:01 pm »
Аз нарочно го чаках търпеливо цяла седмица да стане ретрограден Меркурия, за да искам препоръка от бивш мой преподавател в университета (Мерк У9).  Нали уж по ретроградието са успешни контактите с хора от миналото, по принцип мразя цялата процедура с препоръките, но нищо не става без тях.

You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #2412 -: Февруари 07, 2014, 05:09:11 pm »
да взема да се разходя до унито ли  :-\ може да се намери изход от моя университетски батак  :rolleyes:

джъст - моя хирон е директен :-\ но пък е в близнаци ...

« Отговор #2413 -: Февруари 07, 2014, 05:24:03 pm »
да взема да се разходя до унито ли  :-\ може да се намери изход от моя университетски батак  :rolleyes:

джъст - моя хирон е директен :-\ но пък е в близнаци ...
То и моя е в Близнаци  :blink:

« Отговор #2414 -: Февруари 07, 2014, 10:55:42 pm »
Здравейте!

Някой може ли да каже при  мен как би се отразил сегашния ретрограден Меркурий.
Родена съм на 19.03 1984
София
жена
към 16: 45 ч.

Искам и да попитам как мога да определя асцендента си, понеже този час 16 и 45 ч. е ориентировъчен, по спомен на майка ми, който не е много сигурен.По - точно казва , че съм родена между 15 и 17 ч., което влиза в Лъв или Дева.Та не ми е ясно Лъв ли , Дева ли ми е асцендента.

Ако някой знае, мога да отговоря на някои върпоси, за да се определи какво съм точно.

Благодаря ви!

Пожелавам ви Позитивиен Ретрограден Меркурий!

:)

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #2415 -: Февруари 08, 2014, 07:23:15 am »
почети за двата асцендента и виж към кой се самоопределяш повече :)

« Отговор #2416 -: Февруари 08, 2014, 07:01:48 pm »
Здравейте!

Някой може ли да каже при  мен как би се отразил сегашния ретрограден Меркурий.
Родена съм на 19.03 1984
София
жена
към 16: 45 ч.

Искам и да попитам как мога да определя асцендента си, понеже този час 16 и 45 ч. е ориентировъчен, по спомен на майка ми, който не е много сигурен.По - точно казва , че съм родена между 15 и 17 ч., което влиза в Лъв или Дева.Та не ми е ясно Лъв ли , Дева ли ми е асцендента.

Ако някой знае, мога да отговоря на някои върпоси, за да се определи какво съм точно.

Благодаря ви!

Пожелавам ви Позитивиен Ретрограден Меркурий!

:)

почети за двата асцендента и виж към кой се самоопределяш повече :)

Съгласявам се с ib :) А иначе ето един доста добър руски сайт, в който има опция и за ректификация: http://www.astroservice.ru/asf-a.php?name=%u0415%u0432%u0433%u0435%u043D%u0438%u044F&sex=1&d=24&m=2&y=1976&h=9&min=9&t=0&gmt=%2024.02.1976%20%2007:09%20GMT&c=bg%A0&bg=42&bm=41&bz=0&lg=26&lm=02&lz=0&city=Sivacevo

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2417 -: Февруари 12, 2014, 08:26:49 am »
 ;D ;D ;D ;D
Толкова събития по ретро Меркурий не съм имала скоро.
Колата ми се развали, и то сериозно, но там трябва да  е замесен и Уран - транзитния ми е точно върху прогресивен и дирекционен Меркурий.
В една комуникация се получи тотално разминаване в приказките - единия казва едно, другия друго и всеки разбира трето и пето  ;D В крайна сметка изводът е - не започвайте нова комуникация по това време.
Днес си купих кафе с чаша, а чашата с дефект...
Търся си от снощи нова кола, но със сигурност по ретро Меркурий няма да купя!

Сега, относно проявлението на транзитен ретро Меркурий при такъв в натала, препоръчвам да проверите дали не се е обърнал при прогресии в директен. При мен е така и ретроградността ми влияе с пълна сила, сякаш в натала съм с директен  ;D

А Шопенхауер

*

Love-me

• *
  • 61
  • Serve, love, give
« Отговор #2418 -: Февруари 12, 2014, 08:35:59 am »

Сега, относно проявлението на транзитен ретро Меркурий при такъв в натала, препоръчвам да проверите дали не се е обърнал при прогресии в директен. При мен е така и ретроградността ми влияе с пълна сила, сякаш в натала съм с директен  ;D

Я, виж ти, каква била работата. А аз се чудех защо започна да ми се оплита така езикът последните дни, и си викам, не може да е от ретро Меркурия, нали и в натала ми е ретрограден.

« Отговор #2419 -: Февруари 12, 2014, 11:01:45 am »
^хахаха, същото е и при мен. засега се забавлявам и черпя вдъхновение от абсурдните ситуации;Д