Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 451488 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Ретрограден Меркурий
« Отговор #200 -: Септември 24, 2009, 09:58:46 pm »
Впрочем това е накшатрата на луната ми. В Джйотиш.  :) Харесва ми.

И на мен ми е любимка.  :P
Там ми се намира господарката на хороскопа в джйотиш картата, Венера, освен това ми е атмакарака и има други специални достойнства.
То откъдето и да ми погледне човек индийската карта, все Венера води класацията, Марс и Плутон по западна са ми само за камуфлаж да стряскам западните астролози с хороскопа си.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #201 -: Септември 24, 2009, 10:04:17 pm »
На мен по принцип когато Меркурий става ретрограден това не ми влияе, обаче в последните дни забрявам имената на известните хора. Мъча се да се сетя и не се сещам. Търся ги по ключови думи в Гугъл.  ;D ;D ;D В последните дни се опитвах да се сетя за имената на няколко такива, за да има търся картите, ама не успях да се сетя, а ги търсих по Интернет.  ;D ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #202 -: Септември 24, 2009, 11:14:53 pm »
Абе чудех се дали е от ретро Меркурий и с лека ръка него щях да обвиня, задето насмотах бившия ей така за спорта, а се оказа, че днес транз. Марс е в точна квадратура към наталния ми Меркурий. Имаше доста хора на съседната маса и като ме изби на коментари относно селски и тарикатски манталитети, започнаха да се обръщат чак... вероятно някои от тях са се припознали в думите ми. Рядко бивам толкова директна и рязка в изказа си, но днес получих истинско удоволствие.  :-[
Утре, докато не премине въздействието на аспекта, смятам да се поразходя повече на свеж въздух и да намаля участието си в дискусиите.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #203 -: Септември 24, 2009, 11:18:11 pm »
Рядко бивам толкова директна и рязка в изказа си, но днес получих истинско удоволствие.  :-[

Ха ха ха пък питаш ли ни тия с твърд аспект между Марс/Мерк в натала,камо ли съвпад  ::)  Ей,както се казва приказката- моите думи често са куршуми не само по скоростта си,но и по ефекта си  :-[ :P

*

Skarlet

« Отговор #204 -: Септември 24, 2009, 11:19:09 pm »

Утре, докато не премине въздействието на аспекта, смятам да се поразходя повече на свеж въздух и да намаля участието си в дискусиите.  ;D

Ха,значи утре форума ще се вихри на спокойствие. И мен ме няма утре-змея горянин.  ;D

*

missKapriz

« Отговор #205 -: Септември 24, 2009, 11:23:05 pm »
Цитат
На мен по принцип когато Меркурий става ретрограден това не ми влияе, обаче в последните дни забрявам имената на известните хора.
Ох,олекна ми-честно тъкмо се бях замислила да си купя Гинко прим!Ами че притесних се -големо забравяне,големо оглупяване...Верно му се вижда края,но пък то мен накрая ме хвана де,че ще видим...Ако изчезна от форума значи съм си забравила паролата :-X

*

Lillie

• 30532
« Отговор #206 -: Септември 24, 2009, 11:23:15 pm »
Такова садистично удоволствие вервай ми, отдавна не бях получавала.  :-[
Както казах днес на една съфорумка,
"там, където свършва съвпадът на Меркурий с Венера и тригонът му с Нептун, започва да действа опозицията с Плутон".  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #207 -: Септември 24, 2009, 11:23:30 pm »

Ха ха ха пък питаш ли ни тия с твърд аспект между Марс/Мерк в натала,камо ли съвпад  ::)  Ей,както се казва приказката- моите думи често са куршуми не само по скоростта си,но и по ефекта си  :-[ :P

Синухе,ето това се казва отработване на твърд аспект. Изобщо не ти личи. ;D А кво да кажем ние без твърдия?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #208 -: Септември 24, 2009, 11:26:06 pm »
еее,нухе ,това е най-точното за тоя аспект мерк и марс.бърз и точен и ......

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #209 -: Септември 25, 2009, 01:39:23 am »
Там ми се намира господарката на хороскопа в джйотиш картата, Венера, освен това ми е атмакарака и има други специални достойнства.
То откъдето и да ми погледне човек индийската карта, все Венера води класацията, Марс и Плутон по западна са ми само за камуфлаж да стряскам западните астролози с хороскопа си.  :-[
При мен е същото с луната. Тя ми е атмакарака, в ъглов, 10-ти в рази картата. В същия дом ми е и сатурна, който пък е даракарака и той е "укротен" ми се струва. Ех, не разбирам още колкото теб и не мога да се разбера, нито обясня тъй добре, но дерзая. А по западната и при мен картата е стряскаща. От там и подтика към Джйотиш, за да си обясня по-детайлно нещата.
ОФФ: Защо няма отделен подфорум за ведическа. Мисля, че ще е удобно и прегледно. Отделно и полезно.
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #210 -: Септември 25, 2009, 02:19:13 am »
Ако аз трябва да се пиша по лунна накшатра, трябва да е Мула. Как звучи само ;D

На мен слънцето ми е там! К'во й е? Хубаво си звучи.  ;)
Оспамих темата.  :o
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

*

sunrain

• 6710
« Отговор #211 -: Септември 25, 2009, 09:22:38 am »
Рядко бивам толкова директна и рязка в изказа си, но днес получих истинско удоволствие.  :-[

С думи да убиеш човека направо. Незнаех, че и ти го имаш. И аз затова предупреждавам да не ме предизвикват, че такива неща могат да чуят.  :)
Лили, ти ме застреля честно. Тъкмо затова говорихме по-рано и ти направо си избушила, а.  ;D Добре, добре. Но само от време на време.. :P 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #212 -: Декември 09, 2009, 11:26:11 am »
Ами и аз ди си кажа за моя рожден ретро Меркурий в Лъв - при мен си действа с ефект на самовглъбяване и самоанализ, понякога и желание да съм сам за да си събера мислите и начертая плановете.
А както при вас Лили и Синухе, при мен също има изблици на словесна атака с думи /че и с действия/, която определено има ефект в повечето случаи /сърбали са ми попарата и Мтел и Здравната каса  ::)/ Не знам дали поради наталната ми опозиция на Мерка и мъжката планета  :)

*

Nebesna

« Отговор #213 -: Декември 09, 2009, 07:02:27 pm »
Ами и аз ди си кажа за моя рожден ретро Меркурий в Лъв - при мен си действа с ефект на самовглъбяване и самоанализ, понякога и желание да съм сам за да си събера мислите и начертая плановете.
А както при вас Лили и Синухе, при мен също има изблици на словесна атака с думи /че и с действия/, която определено има ефект в повечето случаи /сърбали са ми попарата и Мтел и Здравната каса  ::)/ Не знам дали поради наталната ми опозиция на Мерка и мъжката планета  :)

Здравей, човече, къде се загуби?!
Определено опозицията с мъжката планета играе не малка роля.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #214 -: Декември 13, 2009, 11:54:38 pm »
Тук съм човече Небесно ;D  Всичко е наред, сао дето зачезвам от време на време като Левски и пак се появявам. Тъкмо да не си омръзваме и да си липсваме малко. Както и на  мен ми липсва писането тук и срещите с вас  :)

А наталната опозиция на Мерка и Марс определено си е повече полезна, отколкото вредна. Плюс това де да беше при мен само Меркурии ретрограден.... :( Имам още баячко ретропланети. Абе, направо съм си ретро, да го кажем. Т.е. обърнат навътре, може да се каже и в миналото също. ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #215 -: Декември 18, 2009, 07:36:36 pm »
след дни мерка тръгва ретро ,нооо този път в козирог..... ;D,акви ли ще ги забърка?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #216 -: Декември 18, 2009, 08:40:14 pm »
Как след два? Според Зет 7 Гео Меркурий тръгва ретроградно на 26.12.2009г.
А според полунощните ми ефемериди - на 27.12.2009 г.

*

Марая

• 28287
« Отговор #217 -: Декември 19, 2009, 09:51:46 pm »
след дни мерка тръгва ретро ,нооо този път в козирог..... ;D,акви ли ще ги забърка?

не съм казала след два дни , а след дни.... :) ,ке е интерессното... ??? ::) съвпад на транзитен СЛВ в козирог с ретро мерк и стационарно за няколко дни...съвпада е точен!

*

Марая

• 28287
« Отговор #218 -: Януари 08, 2010, 04:54:08 pm »
как ви се отразява тоя ретро  :mer: в  :cp:? :rolleyes:
много тъпкане ,много нещо ,по-спокоен ми изглежда от другите си ретро фази , много  :sat: облик е приел ,поне според мен..... :blink:

*

Kaya

• 2893
« Отговор #219 -: Януари 08, 2010, 08:22:34 pm »
 разговорлив е за мен - аз съм разговорлива  ( форумно) иначе не съм много  е разбира се има доза разправии и аз съм неточна с документи и  цифри :blink:
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.