Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 450171 Прегледи
*

abroad

Re:Ретрограден Меркурий
« Отговор #220 -: Януари 08, 2010, 09:37:42 pm »
Моят си е в Козирог по натал, още повече и във взаимна рецепция със Сатурн :41:, добре че не е ретрограден
Заради неадекватните температури тия дни реших да си коригирам градусите на парното, но вместо да ги намаля съм ги увеличила, два дни се чудя защо ми е толкова топло... :-[

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #221 -: Януари 08, 2010, 09:39:05 pm »
два дни се чудя защо ми е толкова топло... :-[

да не е заради критическата? :-\

Шегувам се ;D

« Отговор #222 -: Януари 09, 2010, 08:30:27 am »
моя натален  :mer: :cp: си се чувства добре, въпреки,че не ретро по рождение
единственият му асп .е с диспозитора му  :sec: :sat: :aq:
среща си хора от миналото, не закъснява,не ползва никакъв транспорт,които да го изостави, ходи пеша на работа, добре организира времето си, за да не го изненадват неприятно, обича да е подготвен,
преди да каже нещо доверява се на личен/приятелски опит, не на теории, непроверени в реалността, дали са работещи  или бла-бла
комуникира добре, точно, ясно и концентрирано споделя св.мисли и намерения, с уточняващи въпроси, за да провери как е разбран/ възприет от отсрещната страна :blink:
опр. обществена прослойка може да го направи циничен, но с цел да вътвори ред в хаотично- анархичните прояви на свободните атоми около себе си, да си намерят липсващото им и да стабилизира положението :libras:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

joy

• *
  • 61
« Отговор #223 -: Януари 09, 2010, 08:48:35 am »
как ви се отразява тоя ретро  :mer: в  :cp:? :rolleyes:
много тъпкане ,много нещо ,по-спокоен ми изглежда от другите си ретро фази , много  :sat: облик е приел ,поне според мен..... :blink:
Моят си е ретро по рождение.
Добре ми се отразява - срещи със стари познати, разговори...
А най - хубавото е, че сякаш всичко в главата ми е някак по-добре подредено и по-спокойно - тая хармония, дето винаги ми е липсвала и съм се стремяла да я достигна, я усещам и и се наслаждавам абсолютно съзнателно. Мисля че всичко това идва от R :mer: в :cp: :blink:
You only see what your eyes want to see

« Отговор #224 -: Януари 09, 2010, 10:59:22 am »
   Моя също е  :cp: ретро - горе-долу като този на Стреличка, понякога доста циничен, провокативен. А в момента помня това което ми се каже и не ме засяга само няколко секунди и след това автоматично забравям. ;D. Намира се в широк съвпад със Слънцето, упр.на асцедента, в квадрат с Хирон и Плутон. А в момента тр.Плутон е в съвпад. Не знам при вас козирожките мерк. как е, но понякога мога да уловя настроение, душевност - само от начина на писане на някой човек.

*

Nebesna

« Отговор #225 -: Януари 09, 2010, 11:02:28 am »
  Моя също е  :cp: ретро - горе-долу като този на Стреличка, понякога доста циничен, провокативен. А в момента помня това което ми се каже и не ме засяга само няколко секунди и след това автоматично забравям. ;D. Намира се в широк съвпад със Слънцето, упр.на асцедента, в квадрат с Хирон и Плутон. А в момента тр.Плутон е в съвпад. Не знам при вас козирожките мерк. как е, но понякога мога да уловя настроение, душевност - само от начина на писане на някой човек.

Меркурий в съвпад със Слънце, особено ако последното управлява Асцендента приема много ЛИЧНО думите и близко до сърцето си.....и като се вземе предвид факта, че Меркурий никога не се отклонява на повече от 30 градуса от Слънцето, нищо странно че има толкова много докачливи хора под Слънцето.

Един въпрос към теб: Злопаметен ли е козирожкия Меркурий - помниш ли лошите неща?
« Последна редакция: Януари 09, 2010, 11:13:13 am от Небесна »

« Отговор #226 -: Януари 09, 2010, 11:32:46 am »
 ;D Последната година забелязах, че съм простила много неща, демек забравила съм лошото. Един пример: един мъж, с когото се познавахме от детство, в последствие се оказахме за дълго време в една компания, беше наранил мой близък човек. През цялото време докато бяхме заедно искаше да ме провокира, да ме унизи - разкайзвайки историята - как гаднярски е постъпил, но аз с нищо не дадох да разбере, че за това знам много отдавна и че знам за кого ми разправя. На маса, не знам как стана - кой пиян кой залян и кой кого провокира - щяхме да се сбием. Представете си маса с 7-8 мъже и аз едно гвоздейче там. И съм се изрепчила срещу тооо да се бъхта и да се защитя. Това се повтори на няколко пъти и естествено въпреки, че бях обидена, стисках зъби да не изплюя, че майка му е най-голямата к-нтия на махлата...Миналата година случайна среща с този господин, зарадвах се, здрависах се - как си що си, като първи дружки. След това ми стана драго, защото усетих, че съм му простила, защото човек като срещне някой, който го е наранил и е причинил дълбока болка на  близък човек, при среща естествено - най-негативните емоции излизат в съзнанието и съответно и настройката се променя. И още няколко такива случки имам дето съм забравила, за лошото отношение към мен.
   Обобщавам, помнех лошите неща, предполагам че козир.мерк. е злопаметен, но аз съм си го отработила. Вкарала съм си нагласа - прости и забрави.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #227 -: Януари 09, 2010, 02:22:49 pm »
к2 при мен е на 1:1гр. в знака на  :cp:. това е един отлично аспектиран дом в хороскопа ми. когато някоя планета поостане там ,винаги се чувствам добре.
самата аз също имам R :mer: ,което предполага ,че следва да съм от тези, за които "другите" работят по време на ретро фазата.
да ,ама не и тоя път! ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

joy

• *
  • 61
« Отговор #228 -: Януари 09, 2010, 02:39:13 pm »
к2 при мен е на 1:1гр. в знака на  :cp:. това е един отлично аспектиран дом в хороскопа ми. когато някоя планета поостане там ,винаги се чувствам добре.
самата аз също имам R :mer: ,което предполага ,че следва да съм от тези, за които "другите" работят по време на ретро фазата.
Ех.. съжалявам за това, но сигурно има някой друг виновник...
You only see what your eyes want to see

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #229 -: Януари 09, 2010, 02:51:32 pm »
Ех.. съжалявам за това, но сигурно има някой друг виновник...

няма бе сладур :-\ :rolleyes: :rolleyes: ,изследвам го.....,ама йок.
просто забелязвам ,че при мен всичко "работи"при минимални орбиси!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #230 -: Януари 12, 2010, 08:29:25 pm »
Дни преди да стане директен, започнах да усещам ретро Мерка. Днес 10 пъти правих една справка. Разпечатвах грешни справки. Имам чувството, че работата не ми спори от вчера. Добре, че това стана в края на периода, а не беше през цялото време.  :-[
Според моята програма на 15-ти към 7ч става директен...или стационарно директен  :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #231 -: Януари 12, 2010, 08:34:02 pm »
При мен винаги има повече работа по ретро Меркурий, идват повече поръчки, обаждат се стари клиенти... А пък и сегашната ми професия е типично меркуриева, меркуриева е и втората ми специалност...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #232 -: Януари 12, 2010, 10:06:23 pm »
 ако наталният е ретро ще имаш повече шансове при ретроградност :blink:
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #233 -: Януари 12, 2010, 10:20:07 pm »
Дни преди да стане директен, започнах да усещам ретро Мерка. Днес 10 пъти правих една справка. Разпечатвах грешни справки. Имам чувството, че работата не ми спори от вчера. Добре, че това стана в края на периода, а не беше през цялото време.  :-[
Според моята програма на 15-ти към 7ч става директен...или стационарно директен  :blink:

от известно време ме мъчи един въпрос..понеже искам да подам CV в една фирма, но изчаквах меркурия да стане директен, но се светнах дали понеже наталният ми е ретро, нямам по- големи шансове докато е ретро и транзитният..но ако зависи от тях, техният може да си е директен..затова реших да пусна една сега, докато е ретро и после още една, като стане директен..преди време подадох е така, пробно и стана една кореспонденция с ресурсите, но смениха човека и работата се разсъхна..от друга страна се чудя при толкова пречки дали има смисъл, дали не е знак, че не трябва да съм там..

Моя колежка се оперира миналата година. Тя е с натален ретрограден Меркурий. Когато тярбваше да й се постави диагноза, на първия преглед транзитният Мерк беше ретро и тази беше правилната.  :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #234 -: Януари 12, 2010, 10:31:00 pm »
И ще има по-малко лекарски грешки.  ;)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #235 -: Януари 12, 2010, 10:45:59 pm »
Дни преди да стане директен, започнах да усещам ретро Мерка. Днес 10 пъти правих една справка. Разпечатвах грешни справки. Имам чувството, че работата не ми спори от вчера. Добре, че това стана в края на периода, а не беше през цялото време.  :-[
Според моята програма на 15-ти към 7ч става директен...или стационарно директен  :blink:

А той кога става директен?
Аз вече три пъти преработвам една програма за мониторингт на води и вече ми се повръща от цифри и проби.
Да видях на 15-ти.

*

Eris

• *
  • 92
« Отговор #236 -: Януари 12, 2010, 11:26:37 pm »
Три пъти прекачвах уиндооус днеска...де е този 15

*

elfidka

• 3129
« Отговор #237 -: Януари 13, 2010, 08:58:27 am »
Ох, добре че е на 15, че на 18 има изпит. :blink:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

nerealna

« Отговор #238 -: Януари 13, 2010, 09:14:20 am »
Ретроградния меркурий е много добре за изпит :) Аз си взех държавния с 5-ца на ретро мерк. Той не носи само неприятности.

« Отговор #239 -: Януари 13, 2010, 09:23:33 am »
направо да не ги приемат да учат за лекари, ако нямат подходящ натал, викам аз :)

Никой не може да бъде лекар без да му е предначертано и да е с подходящ натал. Друг е въпроса,че някой може погрешно да си мисли,че има такъв.  :72: