Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 450842 Прегледи
*

Kaya

• 2893
Re:Ретрограден Меркурий
« Отговор #240 -: Януари 13, 2010, 10:59:14 am »
в контекста на темата - миналогодишните ретроградноси на мерк не знам къде ми излизат- от лекар на лекар и то да се чудиш кое е истина - аман да свършва тази кету махадаша :41:
венерата да почва  ( тя таман ще почне и ще дойде 2012 ;D)

jopelini-  аз имам натал за това, но желание никакво - груба работа е, автомонтьорска  ( извинявам се ако обиждам някого)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #241 -: Януари 13, 2010, 12:37:30 pm »
аман да свършва тази кету махадаша :41:
венерата да почва  ( тя таман ще почне и ще дойде 2012 ;D)

Хех, казваш, тъкмо почва интересната част и идва краят на света.
Гледай си антардашите (бхукти), махадашата е продължителен период, в рамките на който има и по-благоприятни бхукти, и по-малко благоприятни. Влизам в антардаша на Венера през м. юни или юли 2010, нямам  търпение вече да свърши Кету-то, да се разсее малко мъглата.  :-\ А ако се гледа само махадашата на Сатурн, чиято продължителност е 19 години и ще ме държи чак до 2020, досега да съм...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #242 -: Януари 13, 2010, 12:44:18 pm »
Никой не може да бъде лекар без да му е предначертано и да е с подходящ натал.

Никой не може да стане и астролог, ако не му е дадено свише.
Далеч не всеки, който изучава астрология, има дадености за астролог.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #243 -: Януари 13, 2010, 02:51:21 pm »
Ретроградния меркурий е много добре за изпит :) Аз си взех държавния с 5-ца на ретро мерк. Той не носи само неприятности.

Ти да не би да имаш ретро Меркурий по рождение?
От друга страна ретро Меркурия те кара да се обърнеш навътре - към попиване на информация, действа някак си интровертно, докато директния действа, обърнат навън - той е разпространител на информация и комуникатор. така, че аз също предпочитам ретро Мерк, ако трябва задълбочено да поглъщам информация. При директен Меркурий съм твърде любопитна и предпочитам предимно да общувам с живи хора, вместо да се изолирам с книгите.
Единственият недостатък на ретро Мерка е, че ти се налага после да преправяш разработки, да добавяш пропуснати неща или да се изясняваш какво точно си искал да кажеш (а недай си Боже да се скараш с някого, поради "ефекта на разваления телефон")

*

nerealna

« Отговор #244 -: Януари 13, 2010, 02:54:21 pm »
Не, нямам ретро меркурий, но винаги ми е вървяло на изпити на ретро Мерк.
И работата ми спори тогава, а е свързана с писане и поддръжка на сайт.

*

Nebesna

« Отговор #245 -: Януари 13, 2010, 02:55:09 pm »
Дали не е станал стационарен вече Мерка?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #246 -: Януари 13, 2010, 03:25:00 pm »
Никой не може да бъде лекар без да му е предначертано и да е с подходящ натал.

Никой не може да стане и астролог, ако не му е дадено свише.
Далеч не всеки, който изучава астрология, има дадености за астролог.  :blink:

лили ,кои са предпоставките в картата , за да бъде един астролог добър? ти как мислиш?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #247 -: Януари 13, 2010, 03:44:15 pm »
Няма унифицирана и общовалидна формула на добрия астролог, макар че се сещам за една статия, пусната преди известно време в нета, с провокативното заглавие "Показатели за астрологична пригодност". Провокативно, защото породи горещи дебати.
Истината е, че един астролог не може да бъде еднакво добър във всички дялове на астрологията, повечето от тях се специализират в дадена сфера/дял, което не им пречи разбира се да се усъвършенстват и практикуват в останалите. И ако се разгледа хороскопът на астролога, може да се предположи в кои дялове от астрологията ще е най-добър и ефективен - някои са силни в прогностиката, други в синастрията, трети в астропсихологията...

Много е важно да се знае на каква философска основа стъпва астрологът, защото тя е заложена в "ядрото" на астрологичната му практика, докато всичко останало - техники, похвати, etc., се учи и усъвършенства с течение на времето. От това зависи много не само качеството на астрологичните му консултации, а и ефектът му върху консултираните.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #248 -: Януари 13, 2010, 03:46:15 pm »
Гледай си антардашите (бхукти), махадашата е продължителен период, в рамките на който има и по-благоприятни бхукти, и по-малко благоприятни. Влизам в антардаша на Венера през м. юни или юли 2010, нямам  търпение вече да свърши Кету-то, да се разсее малко мъглата.  :-\...
 гледам, гледам аз, но е антр. на сатурн, та  :P до почти края на лятото
пожелавам много венера ( да лагнясаш на спокойствие)
 моята е съвсем стил 2012- в навамша е в съвпад с раху в 8 ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #249 -: Януари 13, 2010, 03:53:31 pm »
моята е съвсем стил 2012- в навамша е в съвпад с раху в 8 ;D

Казват, че Раху приема не само характеристиките на знака, който се намира, а и на планетата, която го управлява (при мен е екзалтирала Венера в Ревати  :P), а също така на планетата, с която е съвпад (ако има такъв). Тъй че при теб няма да е съвсем в стил апокалипто, влиянието му би трябвало да е по-омекотено.  :blink: В кой знак се намират в навамша? Виж също така къде и как са поствени в раши и дали имат някаква връзка помежду си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #250 -: Януари 13, 2010, 04:07:11 pm »
(при мен е екзалтирала Венера в Ревати  :P),

брей, значи любов и рози ще настават, обаче пък интересно, че е в ревати ( тоя странен край на нещата, хм,мхм), а къде ти е в навамша?

твърди се, че в раши има всичко, ами да питам ако венерата 2 пъти е кофти става ли - и - на "+" че :P
аз мога да се надявам на нещо чуждоземно иначе зор ; в рак е, а управителят е в 10  ( все работа пфу)

лили отивам да те питам нещо в темата по въпроса

*

Diyana

• 2705
« Отговор #251 -: Януари 13, 2010, 04:26:46 pm »
Хех, казваш, тъкмо почва интересната част и идва краят на света.
Гледай си антардашите (бхукти), махадашата е продължителен период, в рамките на който има и по-благоприятни бхукти, и по-малко благоприятни. Влизам в антардаша на Венера през м. юни или юли 2010, нямам  търпение вече да свърши Кету-то, да се разсее малко мъглата.  :-\ А ако се гледа само махадашата на Сатурн, чиято продължителност е 19 години и ще ме държи чак до 2020, досега да съм...

Аз като по-оправна  :wub: махадашата на Сатурн съм я отхвърлила още на 16 години  ;D. Понастоящем съм в Кету махадаша. Свършва към средата на 2012 и после - живоот - 20 години Венера   :58:
Тя ми е атмакарака, в раси си е във Везни (Visaakha) и в пети... Убавицата ми тя, пу пу!
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #252 -: Януари 13, 2010, 04:28:34 pm »
В навамша ми е пак в същия знак, т.е. варготама, и пак управлява Лагна, но е в друга накшатра, Утара Бхадрапада (уф, че трудно се изговаря  :unsure:).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #253 -: Януари 13, 2010, 04:29:41 pm »
Тя ми е атмакарака, в раси си е във Везни (Visaakha) и в пети... Убавицата ми тя, пу пу!
дано, дано
ха, каква е тази нечестност всички сте със засукани венери ( пу как не ми се работи)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #254 -: Януари 13, 2010, 04:32:55 pm »

И на мен ми е атмакарака, а във Вишакха ми е Лагна.
Между другото, за накшатрите Вишакха и Ревати пише, че дават неустоима красота и магнетизъм на жените, нареждат ги сред най-красивите. Да вземем да се възгордеем ли сега?  ;D ;D ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #255 -: Януари 13, 2010, 04:40:39 pm »
И на мен ми е атмакарака, а във Вишакха ми е Лагна.
Между другото, за накшатрите Вишакха и Ревати пише, че дават неустоима красота и магнетизъм на жените, нареждат ги сред най-красивите. Да вземем да се възгордеем ли сега?  ;D ;D ;D

Тц, ич няма да се възгордявам, щото лагната ми е в Ардра накшатра, а такивата жени, както знаем, са много онакива  ;). И Венерата ми си менява знаците във всичките варги като ур..пия. Вий сте някак по-друга работа с венерите, дето ви управляват лагните  :wub:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #256 -: Януари 13, 2010, 04:43:17 pm »
Тц, ич няма да се възгордявам, щото лагната ми е в Ардра накшатра, а такивата жени, както знаем, са много онакива  ;).

Ха, на мен там ми е Луната! Ние с теб да не се окажем "огледални" половинки?  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #257 -: Януари 13, 2010, 04:58:35 pm »
Ха, на мен там ми е Луната! Ние с теб да не се окажем "огледални" половинки?  :P
Ти да видиш! Ама немам нищо в Утара Бхадра-та аз, освен Раху във вимшамшата.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #258 -: Януари 15, 2010, 01:51:52 pm »
Тръгна ли директно туй чевръстото?  ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #259 -: Януари 15, 2010, 05:45:25 pm »
Честит ви стационарен Меркурий, а в 18,55 вече става директен.
Ураааа!