Здравей Гост

Неаспектирана планета

• 20 Отговора
  • 5025 Прегледи
*

mamma_mia

Неаспектирана планета
« -: Октомври 17, 2007, 09:12:42 pm »
ЗДравейте,
не мога да разбера как да открия дали имам неаспектирана планета,бихте ли ми помогнали? :huh:  

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Неаспектирана планета
« Отговор #1 -: Октомври 17, 2007, 09:23:02 pm »
Ми да си беше постнала картата-но имайки предвид колко минорни аспекти има в астрологията,малко е трудно да имаш такава математически,колкото до мажорните или т.нар. основни аспекти,може и да има и определено влияе по някакъв начин на психиката и проявите,не толкова на реализацията-било заради минорни аспекти,силен дом,по управител и аспекти и т.н.  :rolleyes:  

*

mamma_mia

Неаспектирана планета
« Отговор #2 -: Октомври 17, 2007, 09:33:11 pm »
Thanks ;)  

*

Синухе

• 4978
Неаспектирана планета
« Отговор #3 -: Октомври 17, 2007, 09:37:06 pm »
За кое?  :D

Така и не разбрахме имаш ли ,нямаш ли ... ;)  

*

Lillie

• 30532
Неаспектирана планета
« Отговор #4 -: Октомври 17, 2007, 09:58:11 pm »
Цитат
не мога да разбера как да открия дали имам неаспектирана планета,бихте ли ми помогнали?
Ако се разширят орбисите, може и да нямаш. Или ако използваш системата на мидпойнти.
Под "неаспектирана" планета се има предвид т.нар. "планета в шахта", т.е. без мажорни аспекти. Може да изглежда някак си "изолирана" в картата, но не трябва да се бърка с планета-синглетон.
В повечето случаи влиянието на неаспектираните мажорно планети няма как да не усетиш - на моменти могат да бъдат много силни, в друг момент слаби, но винаги действат доста специфично. Потърси усещането за "липса" в хороскопа /и в живота/ си с оглед психологическата функция на планетите, така можеш да нацелиш неаспектираната. Е, стопроцентов успех не е гарантиран  :D

Unaspected Planets by Karen Hamaker-Zondag
« Последна редакция: Октомври 18, 2007, 11:29:16 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Неаспектирана планета
« Отговор #5 -: Октомври 18, 2007, 09:41:15 am »
Между другото, влиянието на неаспектираната планета нерядко може да бъде особено забележително, в някои случаи може да бъде дори символичен "фокус" на целия живот.
Факторът неаспектирана или най-слабо аспектирана планета придобива особено значение и в астрокартографията. Такъв, например, е случаят с Елена Блаватска, която има неаспектиран /мажорно/ Нептун и още много други известни личности. Нима бихме казали, че Нептун, поради слабата си аспектация в картата на Блаватска, няма влияние върху целия й живот и не определя творчеството й и житейската и мисия, заедно със Слънцето и Юпитер, разположени върху Лунните възли, в съвпад с оста МЦ-ИЦ в хороскопа?

« Последна редакция: Октомври 18, 2007, 09:53:03 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
Неаспектирана планета
« Отговор #6 -: Октомври 18, 2007, 01:03:17 pm »
Блаватска точно сега забелязах е точно от онези случаи в които се чудя кой аспект е действащ куинконса или трисептила? Всъщтност не се чудя чак толкова като гледам орбисата и точната дъга между планетите: в случая 154,32 спрямо Слънцето е 0,15 + от точен трисептил или 154,17 т.е. имаме този аспект тъй като влиза в орбисата(1 гр при включена вътрешна планета и светило,0,30 за останалите). Това само доказва силата на минорните аспекти особено при духовно развитите личности,които в действителност ги проявяват.
А и на куинконса орбисата е максимум 3  градуса,поне според източника който използвам и в който мажорни и минорни аспекти са едно цяло като представители на дробите и няма смесване на орбисите на един аспект с друг както и би трябвало да бъде в една детерминирана аспектна система.

"Аспектите Септил 51,26 (1/7),бисептил 103,полусептил 26 и трисептил 154.17 принадлежат към кармичните аспекти от 4-то ниво и се оцветяват в лилаво и са по-мистични,трансцедентни и окултни.
 Тъй като са астрални аспекти,отразяващи присъствието на духовния, невидим свят в нашите биоаури,те би трябвало да участват като обезателен показател в хороскопите на окултните ученици и екстрасенсорните индивидуалности."

Освен тези Нептун има сексиквадрат Меркурий,куинконс Северен Възел и вероятно(зависи от точния час на раждане заради края на орбисата  бисептил с Луната ,нонагон с Лилит и квинтил със Селена,трисептил Прозерпина.
Отгоре на всичко е ретрограден и притежава друг статус-това в астрологията май не е коментирано или аз не съм го срещал,какво става изключайки минорните(ако въобще може да се позволява това,защото именно вида аспекти показват спеицификите на съзнанието) и приемайки една планета за "неаспектирана" и тя е ретроградна-как е възможно от гледна точка на кармичната астрология една вече активирана планета да не е действена като вече има наработка по нея и в настоящата инкарнация изисква някакво разплащане,разплитане и отдаване по нейните аналогии и т.н.Прекалено ми се струва едно такова рамкирване на една планета като неаспектирана и притежаваща изявата на такава при условие,че е ретро и че има аспекти точни още повече и с вътрешни аспекти,което влияе и на психиката/съзнанието.Това просто говори за това,че в астрологията има неща които отпадат във времето или придобиват друга форма,когато нещата се разглеждат цялостно,а това е просто задължително.Пък и понятието неаспектирана планета кога е въведено?Ако е преди откриването на Уран,Нептун и Плутон или от астролог който дори не е работил с минорни аспекти,нещата вече клонят в една доста изолирана посока.

За хората имащи аспект Слънце/Нептун е характерно основна тема при "висша " изява това да е хуманноста,духовността и службата,често жертвайки себе си,изтощаване на силите помагайки прекалено на другите и т.н. това има отношение към жизнения път на Слънцето,куинконсните им знаци засилва още повече служението и жертвата,трисептила дава реалния духовен потенциал и развитие когато се следва като дроб 3/7,носещ и силна хармония и лесно протичане на енергиите (7-духоните) заради тройката (разширеното или хармонизирано съзнание).

Това,че е родена на 12-ти също засилва нещата заради Аркан "Обесеният" който е жертване на материалното в името на духовното и също означава окултно ученичество и се управлява от Нептун.Дори кабалистичното значение е откровение.   ;)

*

Asol

• 4140
Re:Неаспектирана планета
« Отговор #7 -: Април 06, 2011, 09:20:30 pm »
Наталната карта (с неизвестен час на раждане) на един наш известен спортист.

« Отговор #8 -: Април 06, 2011, 09:29:26 pm »
Ако е този, за когото си мисля, една от учителките ми от средното училище му е водила и има много "добро" мнение за него. ;D Ако греша, много се извинявам.

*

Stella

• 7765
« Отговор #9 -: Април 06, 2011, 09:30:17 pm »
Че, сладки котета! Марс е неаспектиран. :wub:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Asol

• 4140
« Отговор #10 -: Април 06, 2011, 09:31:46 pm »
 ;D Предполагам за същия човек мислиш. ;D Интересно е обаче, че има каре на Меркурий и Нептун.
« Последна редакция: Април 06, 2011, 10:08:49 pm от Asol »

« Отговор #11 -: Април 06, 2011, 09:33:15 pm »
Да, а аз очаквах Меркурий да има някой по-пирерлив аспект - квадратче с Плутон, например.

*

Stella

• 7765
« Отговор #12 -: Април 06, 2011, 09:35:45 pm »
Да, а аз очаквах Меркурий да има някой по-пирерлив аспект - квадратче с Плутон, например.

Меркурий във Водолей в съвпад със Слънце е доста "пиперлив", макар, че би могло и повече. :P :P :P
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #13 -: Април 06, 2011, 09:52:18 pm »
Права си, Стела. Доста самовлюбен и самонадеян може да бъде такъв Меркурий. Тригонът на Юпитер към съвпада Слънце-Меркурий раздува нещата и му дава усещане, че всичко му е позволено. То си е така - късметът му се усмихва почти непрекъснато. При нормални обстоятелства (Марс да не беше неаспектиран) щях да кажа, че не му отива Марс в Риби на тия приказки, защото такъв Марс не обича грубостите.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #14 -: Април 06, 2011, 10:14:16 pm »
Тригонът на МерКурий и Нептун не дава ли загриженост за благото на родствениците, изразяваща се в пожелания към тях предимно?  :P
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #15 -: Юни 26, 2011, 06:20:34 am »
Неаспектирани мажорни планети може да се тълкуват и като такива,
 които ще се проявяват в зрелите години от живота.

*

AH

• 2201
« Отговор #16 -: Юни 26, 2011, 01:19:35 pm »
Неаспектирани мажорни планети може да се тълкуват и като такива,
 които ще се проявяват в зрелите години от живота.

Предположение или имаш някакви основания за такова твърдение?:)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #17 -: Юни 26, 2011, 01:59:55 pm »
При мен Юпитер е неаспектиран, в съвпад е с ЮЛВ.Винаги съм се чудела за добро ли е? На всичкото отгоре е в заключен знак/интерсептиран/...Както и повечето ми планети всъщност...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Юни 26, 2011, 04:43:50 pm »
При мен Юпитер е неаспектиран, в съвпад е с ЮЛВ.

Като казва бай Нухе, наработила си късмета от минал живот.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #19 -: Юни 26, 2011, 04:47:16 pm »
При мен Юпитер е неаспектиран, в съвпад е с ЮЛВ.

Като казва бай Нухе, наработила си късмета от минал живот.  ;D

В миналия съм го наработила... ;D В този ще има да чакам ли?  ;D