Здравей Гост

Соларен въпрос:)

• 40 Отговора
  • 7463 Прегледи
*

mamma_mia

« -: Октомври 28, 2007, 08:44:51 pm »
Здравейте,
Разглеждам соларен хороскоп на мой познат.И по една статия за соларния хороскоп сравнявам.Ето какво пише и какво откривам:"Опасно става обаче тогава, когато соларният АЦ образува квадратура с радикалния. В този случай трябва да анализирате много внимателно дом 6, откъдето може да дойде едно евентуално потвърждение на ситуацията. "
Аз откривам,че този мой познат има тази квадратура.И трябва да анализирам 6ти дом.
В соларният 6ти попада Сатурн,който попада и в 3ти натален.
А в радикалният 6ти няма планети,но се намира в знака Стрелец.
Та искам да ви попитам как може да се анализира това разположение и кое може да е опасното в случая.
Моля ви за съдействие.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #1 -: Октомври 28, 2007, 08:54:25 pm »
Ако въобще може наистина да има нещо опасно то ще бъде свързано със здравето или здравето по време на път извършвайки някаква служба,но това е много общо и зависи дали човека ще пътува често през съответната година и като цяло какви са останалите фактори в картите.Останалите аналогии при напрегнати проявления на 3 и 6 дом в комбинация също могат да се имат предвид,макар че квадрата на Асц към радикалния не е толкова страшен- просто човека може да бъде принуден да действа в нови области или най-вече по нов начин и да се сблъсква с една по-голяма нужда от лично усъвършенстване и външно опростяване и изчистване на дейностите и ангажиментите. ;)
Сатурн ако е ретро в Солара може да прехвърли нерешени проблеми в работа и обостряне на хронични заболявания,ако е директен по-скоро ще се появят нови отговорности изневиделица особено ако има и напрегнати аспекти.
« Последна редакция: Октомври 28, 2007, 09:01:22 pm от Sinyhe »

*

mamma_mia

« Отговор #2 -: Октомври 28, 2007, 09:39:01 pm »
Много благодаря Sinyhe,
че ми помогна да се ориентирам в проблема :)  

*

mamma_mia

« Отговор #3 -: Октомври 28, 2007, 09:45:56 pm »
А можеш ли да ми кажеш,важен ли е съвпада на точката соларен асцендент и хирон и юпитер в наталният 10 дом?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Октомври 29, 2007, 10:33:47 am »
Цитат
А можеш ли да ми кажеш,важен ли е съвпада на точката соларен асцендент и хирон и юпитер в наталният 10 дом?
Зависи от това Юпитер какво сигнифицира в радикса и дали е активиран по транзит, прогресия... а също така какви са текущите и предстоящи юпитерови аспекти по транзит.
Сатурновите транзити и цикли също са важни, т.к. Юпитер и Сатурн взаимно се допълват - Юпитер дава стремеж към експанзия, визия за нещата в перспектива, Сатурн дефинира времевата рамка и ни подтиква към практическа реализация на поставените цели, от които се избират най-важните и приоритетните с оглед текущата ситуация.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Октомври 29, 2007, 10:41:08 am »
Цитат

И по една статия за соларния хороскоп сравнявам.Ето какво пише и какво откривам:"Опасно става обаче тогава, когато соларният АЦ образува квадратура с радикалния. В този случай трябва да анализирате много внимателно дом 6, откъдето може да дойде едно евентуално потвърждение на ситуацията. "

Мисля, че е превод от статия за соларното възвръщане от някой руски сайт.
Наистина се сещам, че имаше такова нещо за сол. Асц в квадрат и опозиция към наталния. Но трябва да се анализира цялата карта в съчетание с други предиктивни техники преди да се правят каквито и да било заключения и обобщения.
В повечето случаи на практика забелязвам, че годините, в които има обръщане на ъглите в соларната карта, в един или друг смисъл са важни, повратни, запомнящи се с нещо...
За квадрата на сол. Асц към наталния досега не съм имала наблюдения.
« Последна редакция: Октомври 29, 2007, 10:42:58 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

« Отговор #6 -: Октомври 29, 2007, 02:28:31 pm »
През тази година соларния ми асцедент е в квадрат с наталния. Също така натален Сатурн е в съвпад със соларен асцедент. Засега мога да споделя, че годината ми донесе нова работа, която е доста престижна и съм доволна от професионалното си развитие /Сатурн ми управлява МС в натала/. На второ място задълбочаване на връзката ми и съвместно съжителство с партньора. Имам наблюдения, че настъпват значими промени, когато соларния асцедент попада в 1 дом, а така също както казва Лили, и при обръщането на ъглите.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Октомври 29, 2007, 02:56:54 pm »
Цитат
Засега мога да споделя, че годината ми донесе нова работа, която е доста престижна и съм доволна от професионалното си развитие /Сатурн ми управлява МС в натала/.
За профекионално развитие и промяна в статуса винаги гледам аспектите между Юпитер и Сатурн. Изпробвано е и наистина работи!
Сегашната си работа започнах при разпадащ се квадрат на транз. Сатурн към нат. Юпитер в съчетание с точен тригон на транз. Юпитер към нат. Сатурн. Динамичното развитие на новото поприще е белязано от ингреса на Сатурн в знака на наталното ми МЦ  ;)
И може би това е първата работа в живота ми, за която имам дългосрочни планове... ето, след толкова лутания и ходене по мъките дойде момент, в който мога искрено да кажа, че съм доволна  :rolleyes:

П.С. Годишният соларен Асц ми попада във Водолей и в 3 дом - е, наистина не съм се спряла да пиша по форумите, да чета, да уча, да търся и обменям информация  :lol:

« Последна редакция: Октомври 29, 2007, 02:58:45 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

« Отговор #8 -: Октомври 29, 2007, 03:23:00 pm »
Погледнах си транзитите за момента на започването на работата. Имаш право за аспектите Сатурн-Юпитер. Не знам дали широката квадратура с орбис от 6* на транзитен Сатурн към натален Юпитер е повлияла или тригонът на транзитен Юпитер към натален Сатурн ? :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Октомври 29, 2007, 03:32:29 pm »
В допълнение искам да отбележа, че транзитите 'отключват' събитийност, заложена в динамиката на соларната карта. С други думи, ако соларът вещае година на регрес, оттегляне, мунданните аспекти на Юпитер и Сатурн вероятно няма да са решаващи  :)
А пък и регресът в една житейска област може да бъде и предпоставка за прогрес в друга, т.е. привидният "застой" да се яви като знак за това, че е дошъл моментът да си сменим приоритетите...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

« Отговор #10 -: Октомври 29, 2007, 07:21:07 pm »
Цитат
Сатурн ако е ретро в Солара може да прехвърли нерешени проблеми в работа и обостряне на хронични заболявания,ако е директен по-скоро ще се появят нови отговорности изневиделица особено ако има и напрегнати аспекти.
При мен Сатурн е ретро в соларната карта - уви, не съм имала проблемите, за които говориш. Даже мога да се похваля с изключително успешна година, макар Сатурн да е в съвпад със сол. асц., а натален Сатурн да попада в 1 сол. дом. А може би точно заради него?
Миналата година ми беше кошмарна - сол. асц. в 1 дом и Юпитер там.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Октомври 29, 2007, 07:57:03 pm »
И при мен Сатурн е ретро в точен съвпад с Дсц в годишния солар, в опозиция с Марс/Нептун. Проблем по тази опозиция досега като че ли не съм имала. А ако случайно съм имала, сигурно не съм го сметнала за "голям проблем"  :D Единствено краят на лятото бе критичен и напрегнат в семеен план. Напрежението ескалира при мунд. съвпад Слънце/Сатурн в квадрат към нат. Юпитер, което приемам за символична "точка на пречупване", предвестник на предстоящата промяна.
Интересното е, че тогава нямаше активност по вторична прогресия - аспектът на прогр. Луна с нат. Сатурн и Уран вече бе отминал...
Абе чудех се на какво се дължат установилите се напоследък трайно спокойствие и еуфория в душата ми /и у дома/, погледнах си прогресиите сега и какво виждам - точен тригон на прогр. Луна към нат. Нептун, владетел на ИЦ  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jabka

• 20
« Отговор #12 -: Октомври 29, 2007, 08:06:40 pm »
Сегашната си работа започнах при разпадащ се квадрат на транз. Сатурн към нат. Юпитер
Това означава ли, че при квадрат на транз. Сатурн с нат. Юпитер се сменя работата? Т.е. започване на нова или приключване със старата?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Октомври 29, 2007, 08:16:19 pm »
Цитат
Това означава ли, че при квадрат на транз. Сатурн с нат. Юпитер се сменя работата? Т.е. започване на нова или приключване със старата?
Не е задължително. Както казах по-горе, всичко е според индивидуалния радикс.
Аспектите Юпитер-Сатурн на мунданно ниво бележат циклично развитие, промяна в социалната ситуация, а на ниво натален хороскоп може да се манифестират като подтик към промяна в status quo-то, в социалната позиция, търсене на други перспективи или добиване на "визия" за предстоящите такива в средно- и дългосрочен план на развитие.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jabka

• 20
« Отговор #14 -: Октомври 29, 2007, 08:16:28 pm »
Още един въпрос: Транз. Венера в полуквадрат с натр. Марс влияе ли върху работата?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Октомври 29, 2007, 08:19:54 pm »
Цитат
Още един въпрос: Транз. Венера в полуквадрат с натр. Марс влияе ли върху работата?
Защо според теб трябва да влияе върху работата?
Това е минорен аспект, в случая разглеждан изолирано от наталната карта и нейната динамика.
Големите промени не идват по Венера в минорен аспект към Марс и vice versa  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

« Отговор #16 -: Октомври 30, 2007, 07:07:01 am »
Цитат
И при мен Сатурн е ретро в точен съвпад с Дсц в годишния солар, в опозиция с Марс/Нептун. Проблем по тази опозиция досега като че ли не съм имала. А ако случайно съм имала, сигурно не съм го сметнала за "голям проблем"
Забравих да допълня, че освен ретроградния Сатурн в съвпад със соларен асцедент, той е в съвпад и с върха на 5-ти дом. ;)  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Октомври 30, 2007, 08:30:11 am »
Цитат
Цитат
И при мен Сатурн е ретро в точен съвпад с Дсц в годишния солар, в опозиция с Марс/Нептун. Проблем по тази опозиция досега като че ли не съм имала. А ако случайно съм имала, сигурно не съм го сметнала за "голям проблем"
Забравих да допълня, че освен ретроградния Сатурн в съвпад със соларен асцедент, той е в съвпад и с върха на 5-ти дом. ;)
За ретро Сатурн на Дсц в солара сметнах, че вероятно текущата година не е особено подходяща за започване на нови връзки, а по-скоро предполага зацикляне в настоящата или връщане към към някоя предишна, от миналото...  
« Последна редакция: Октомври 30, 2007, 08:30:53 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

« Отговор #18 -: Октомври 30, 2007, 08:50:58 am »
Ами при мен с ретро Сатурн и соларен асцедент на върха на 5-ти дом от радикса само се задълбочи настоящата ми връзка, отнасям се по-сериозно към нея в сравнение с предишните такива, а се замисляме и за дете. Транзитен Сатурн също ми се "мота" из 5-ти дом.  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Октомври 30, 2007, 09:16:33 am »
Движението на прогр. Луна и циклите на транз. Сатурн са "стрелката", която отчита хода на неумолимото време, те са и нашият "биологичен часовник", който не спира да тик-така...
Между другото, най-често при сатурнови транзити през важни радикални точки съм се замисляла по този въпрос и най-силно съм усещала колко относително и същевременно категорично е хронологичното време. Напоследък все по-често имам усещането как времето изведнъж спира и някой случаен миг става вечен. Един мой познат го беше нарекъл "сгъстяване на времето"... много странно изживяване...  :huh:
А за сериозните планове, които са на дневен ред при теб, виж в кой знак се намира Сатурн спрямо наталната Луна (не съм сигурна в кой знак ти е) - по някаква "случайност" може да е Sade-Sati, т.е. в 12-ти, 2-ри лунен дом, в знака на самата Луна, а също може да бъде в 4-ти или 8-ми дом спрямо Луната в радикса  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.