Здравей Гост

аспекти на глупоста

• 126 Отговора
  • 17971 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:аспекти на глупоста
« Отговор #40 -: Юни 15, 2010, 12:26:44 pm »
Имах предвид, Веще, че съм се реализирала интелектуално, а не каква е професията ми.
Има разлика. Имах предвид и начина на мислене, и културата, и интересите в живота по принцип.
Не е нужно човек да бъде образован, за да каже, че се е реализирал интелектуално. Но според мен е нужен малко по-широк кръгозор, кръг от интереси. А тук говорим за ментално тесногръдие и много ограничени възгледи, ако мога така да се изразя. В интерес на истината, в университетите е пълно с хора с ограничени възгледи, въобще не може да се каже, че това са средища на интелектуалци някакви.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #41 -: Юни 15, 2010, 12:31:45 pm »

Моя влиза в Овен, на купсидата е в момента, не виждам обаче промяна от наталния Рибешки

има време и ще го усетиш. рано е още. моят е вече на 25* в риби - минали са доста години и съм имала възможност да го усетя и осъзная.

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Юни 15, 2010, 12:36:10 pm »

Моите примери са с все силни Меркове и посредствен интелект,

това не означава, че като е силен Мерка непременно интелекта ти трябва да е брилянтен.

Ми да де! Точно за тия клишета се опитвам да обясня, че ни винаги е така.
Може нещо да ти е даденост, но именно поради тази лекота да не искаш да си развиваш заложбите. За какво е да полагаш усилия? Според мен Меркурий с твърди аспекти по ще има мотивация да се развива и усъвършенства, защото те пораждат усещане за несигурност. По тригони ще се плъзга човек с лекота, те не изискват толкова съзнателна проработка за разлика от квадратурите например. Единствено за тригона Меркурий-Сатурн по бих приела, че прави изключение независимо, че е плавен аспект.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #43 -: Юни 15, 2010, 12:53:14 pm »
абе и с твърди аспекти е голяма манджа, защото повечето са свикнали да се движат по линията на най-малкото съпротивление и съответно да отработват твърдите аспекти по възможно най-хоризонталният начин, което води до доста трагични резултати в развитието на даден интелект.

в случай, че твърд аспект провокира развитие на интелектуалният потенциал, може би трябва да се проследи до самата мотивация за това. всъщност кое отговаря за мотивацията  :-\

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #44 -: Юни 15, 2010, 12:56:56 pm »
Моят Мерк е в Рак (9 дом) прави квадрат с Марс, квадрат с Плутон, секстил със Сатурн и тригон с Уран и АЦ. Какъв би трябвало да е интелекта ми?
Признавам си, че имам трудности с изразяването, или по-скоро на моменти съм твърде рязка. Завърших и училище, и университета с отличие, но това го отдавам по-скоро на старателността си и упоритостта, отколкото на някакви свръхинтелектуални качества. Наистина на моменти ми идват блестящи идеи, ей така от нищото. На моменти пък няма никаква мисъл в главата ми. Завършила съм икономика и съм била в състояние да будувам цяла нощ, докато не разреша определен казус.
Наред с това съм много чувствителна и често реагирам емоционално и прибързано, а не разумно.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #45 -: Юни 15, 2010, 01:03:52 pm »
Рая, квадрата на Мерка с Марс е виновен за това - да си старателна и упорита да учиш. и аз го имам  :P  брилятните идеи от нищото са от тригона на Мерка с Уран. рязкостта в изказа може и да се дължи на Плутон, но и Марс има пръст в тая работа, щото моят Мерк например няма кьорав аспект с Плутон, ама като се ядосам и не ми се обяснява какво излиза от устата ми де  ;D ;D ;D  секстила със Сатурн те кара да чоплиш старателно до дъното на даден казус... емоционалното ти реагиране е от факта, че се подвизава в Рака...

обаче какъв е интелекта ти идея си нямам. това си е строго специфично и е редно да се познава един човек и да се контактува с него за да може изобщо да се допусне да се изкаже мнение по въпроса  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Юни 15, 2010, 01:07:10 pm »
Рая, квадрата на Мерка с Марс е виновен за това - да си старателна и упорита да учиш. и аз го имам  

По-скоро тук трябва да е замесен Сатурн.
По Марс е мотивацята, целеустремеността, старанието и търпението обаче се дължат на сатурнови аспекти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #47 -: Юни 15, 2010, 01:08:29 pm »
Цитат
Според мен е мит че четенето на книги те прави по-умен. Защото докато четеш , и се опитваш да разбереш света около теб , той просто се случва .. сега ... !! не казвам че е безсмислено да се чете .. но един наистина вдлъбнат мозък колкото и да чете нема как да стене ядрен физик .. а на умния по природа и едно изречение му е нужно да си направи изводи за себе си .. и за живота си ..
http://forum.nbu.bg/lofiversion/index.php?t3915.html
;D

*

holanda

« Отговор #48 -: Юни 15, 2010, 01:09:47 pm »
успя сама да си обясниш аспектите,Рая /това не беше ли 'мечта'' в превод ;)/

колкото до интелекта,и аз съм на мнение,че твърдите провокират човека да ги 'ошлайфа''..Моя Мерк е много аналитичен..или може би емоционално-аналитичен,нищо,че е в Дева.В спокойно състояние мога да проявя добър потенциал,но често съм хаотична и бърза в мислите си /от квартата с Уран на К3/.Когато това се случи /прелетяването на супер бърза мисъл/,няма сила на земята,която да и поразчисти каналите за изява.. :lol:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Юни 15, 2010, 01:14:21 pm »
.. човек с изразена глупост книги не чете, съответно няма и съвпад на Меркурий  ;D

Надявам се, че не искаш да кажеш, че всички дето нямат Меркурий в съвпад с планета ги мързи да четат и са глупаци.  ;D
По-горе дадох пример с ъглов Меркурий в съвпад със Сатурн във Водолей. Книги чете от време на време, но не бих казала, че се отличава с кой знае какъв интелект. И още нещо, което забелязвам при нея - трудно осмисля прочетеното, не може да го приложи, само повтаря като папагал прочетеното в някоя книга, няма осъзнаване, няма дълбочина. Трудно си формулира мисълта, говори по заобиколен начин, абстрактно, често хората не я разбират какво точно иска да каже. Бавна мисъл. Меркурий е в съвпад със Сатурн на ІС, но има и квадрат с Нептун, разположен в първи дом.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Юни 15, 2010, 01:18:00 pm »
Цитат
Според мен е мит че четенето на книги те прави по-умен.

Така е.
И аз обичам да чета, но не харесвам книжна интелигентност и папагалско повтаряне.
А някои хора оценяват интелекта си според броя прочетени книги, защото това може би е единственото, с което могат да се изтъкнат пред другите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #51 -: Юни 15, 2010, 01:23:17 pm »
жълтолива, не знам със сигурност какво означава, на мен така ми викат галено ;D

Вещичка, страхотен анализ! ;D

Мдаааа, много дълбая, а ми се иска да съм малко по-повърхностна - така се живее по-лесно.
Другого, което е характерно за мен е, че във взаимоотношенията си с хората постъпвам малко глуповато, все си казвам, можеше да изчакам, да измисля някаква стратегия, да видя как ще реагира човека и тогава да преценя как да действам. Винаги реагирам емоционално.

*

holanda

« Отговор #52 -: Юни 15, 2010, 01:24:57 pm »
и какво..добре..аз си чета астрология/имам желанието,ама като се седне ''на маса''-никoй не е заинтерасован от тези мои познания.. ;D

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #53 -: Юни 15, 2010, 01:27:29 pm »
.. човек с изразена глупост книги не чете, съответно няма и съвпад на Меркурий  ;D

По-горе дадох пример с ъглов Меркурий ... не може да го приложи, само повтаря като папагал прочетеното в някоя книга, няма осъзнаване, няма дълбочина. Трудно си формулира мисълта, абстрактно, често хората не я разбират какво точно иска да каже. Бавна мисъл.  но има и квадрат с ...

Lillie, това ми е доста познато за жалост :(......моя Мерк е на ДЦ Рак, получава квадрат от Плутон/Луна....мога да повтарям като папагал(давам пример с  астрологията) прочетеното в някоя книга, нямам дълбочина на мисълта, трудно си формулирам мислите, за да ги изразя на глас и наистина понякога хората трудно ме разбират какво искам да кажа....
освен квадрата обаче Мерка ми получава тригон от Сатурн....дали Сатурн е толкова силен, че даже с хармоничен аспект да блокира горкия Меркурий....или Плутон/Луна имат отношение.... :unsure:

много добре си осъзнавам проблема ама незнам как да го реша... :(

*

holanda

« Отговор #54 -: Юни 15, 2010, 01:28:45 pm »
жълтолива
добре е ;D..така ми казваш на галено ли :P?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #55 -: Юни 15, 2010, 01:30:12 pm »
Имам въздухарски Меркурий. И то там, дето по дефолт от трите въздушни на Меркурий му е най-дискомфортно - във Везни.
Ако не се разбутат дефолтските настройки, за да се отпусне малко гювеч на градусите, Меркурий може да се брои неаспектиран. Съвпадът с Уран е с пет градуса орбис, квадратурата с Юпитер шест градуса  (но Юпитер е в първите градуси на Водолей, тъй че квадратурата е "нежна ;D"), тригонът със Сатурн е на осем градуса. Както казах, ако не си отпусна въображението, Меркурий няма кьорав аспект, даже минорен.

Много съм го закъсала.  ;)
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #56 -: Юни 15, 2010, 01:30:50 pm »
Цитат
Според мен е мит че четенето на книги те прави по-умен.

Така е.
И аз обичам да чета, но не харесвам книжна интелигентност и папагалско повтаряне.
А някои хора оценяват интелекта си според броя прочетени книги, защото това може би е единственото, с което могат да се изтъкнат пред другите.

Абсолютно съгласна! :blink:
Колкото и шаблонно да звучи, животът е най-големия учител. И за мен интелигентен човек е този, който умее да се справя с всякакви ситуации, да лобира, да мисли и да печели.
И за каквото ти е да знаеш много, като на практика не можеш да го използваш по правилния начин.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #57 -: Юни 15, 2010, 01:31:28 pm »
Това е много интересна тема и като гледам колко бързо сте я напълнили......
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Юни 15, 2010, 01:33:04 pm »
Както казах, ако не си отпусна въображението, Меркурий няма кьорав аспект, даже минорен.
Много съм го закъсала.  ;)

Забелязах, че неаспектираните мажорно Меркове доста силно се проявяват, особено ако са силни есенциално.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #59 -: Юни 15, 2010, 01:33:07 pm »
жълтолива
добре е ;D..така ми казваш на галено ли :P?

;D ;D ;D ;D ;D

от бързане взех да съкращавам думите!