Здравей Гост

аспекти на глупоста

• 126 Отговора
  • 17971 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Re:аспекти на глупоста
« Отговор #60 -: Юни 15, 2010, 01:37:29 pm »
И аз съм с везнишки Мерк на К3, на 7 гр. от Слънцето и на 5 от Уран, но е опозе на Хирона.
И общо взето съм на моменти, нпонякога не мога да зацепя, друг път мигновено ми светва.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #61 -: Юни 15, 2010, 01:38:12 pm »
....или Плутон/Луна имат отношение.... :unsure:

Аспекта Луна-Плутон и аз го имам, но по-скоро се свързва с изразяването на емоции, а не с ума и интелекта.
При теб ако е в квадрат с Меркурий в Рак на ДС, влиянието му по-скоро би се изразило в трудно вербализиране на емоции и чувства. И макар че Меркурий в Рак възприема и вербализира заобикалящия свят доста емоционално, в квадрат с Луна-Плутон може да те направи лесно ранима и докачлива, което да затрудни диалога с най-близките ти хора.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #62 -: Юни 15, 2010, 01:39:32 pm »
да ви разкажа последната брилянтна простотия на бившия. неговият Мерк е в скорпион в 8 дом и има само два кьорави аспекта - два секстила: към Венера У8 и Слънцето и към Юпитер У10. тва добиче интелекта го кълве по петите постоянно...

значи, дъщеря ми иска да иде на още два урока по немски за да и проверят някакви съчинения и звъни на татко си по телефона да му каже. значи онзи тиквеник и казва следното: да се обади на своя приятелка, та тя да кажела на татко си, та той да се обадел да питал даскала. при което моето гардже му изревава в слушалката - абе ти тъп ли си, че не можеш директно да му се обадиш да го питаш при условие, че му имаш телефона!!!  и хлапето му тръшна слушалката супер ядосано...

вярвайте ми, търкалях се по пода от смях. тоа човечец когато трябва да мисли и да действа немедленно, винаги измисля възможно най-невероятно тъпия план, който не би хрумнал на никого ама по никакъв начин  :57:  обаче как се бара за най-големия ЕнтЕлегент, просто не е истина...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #63 -: Юни 15, 2010, 01:40:27 pm »
vanilla, неразбирането от хората май е от квадрата с Плутон, защото и аз имам този проблем.
Иначе аз, за да кажа нещо и да го запомня, първо трябва да го разбера и осмисля. Всяко нещо задължително първо минава през моя светоглед, а когато не отговаря на него, търся начини да го оборя.

« Последна редакция: Юни 15, 2010, 06:09:47 pm от Рая »

*

elfidka

• 3129
« Отговор #64 -: Юни 15, 2010, 01:41:21 pm »

Аспекта Луна-Плутон и аз го имам, но по-скоро се свързва с изразяването на емоции, а не с ума и интелекта.
При теб ако е в квадрат с Меркурий в Рак на ДС, влиянието му по-скоро би се изразило в трудно вербализиране на емоции и чувства. И макар че Меркурий в Рак възприема и вербализира заобикалящия свят доста емоционално, в квадрат с Луна-Плутон може да те направи лесно ранима и докачлива, което да затрудни диалога с най-близките ти хора.

Аз съм с квадрат Луна Плуон, но съм си малко непукис, но не в точния смисъл, а защото съм осъзнала и приела различията между хората.
Но по-горе в темата се споменава нещо за аспекти м/у Юпи и Сатурн, та какво общо имат ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #65 -: Юни 15, 2010, 01:41:45 pm »
тва добиче интелекта го кълве по петите постоянно...

Туй е направо за бисерите!  ;D ;D ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #66 -: Юни 15, 2010, 01:42:44 pm »
Както казах, ако не си отпусна въображението, Меркурий няма кьорав аспект, даже минорен.
Много съм го закъсала.  ;)

Забелязах, че неаспектираните мажорно Меркове доста силно се проявяват, особено ако са силни есенциално.

Джьотиш го реабилитира - там е Лагнеш.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #67 -: Юни 15, 2010, 01:43:20 pm »
да ви разкажа последната брилянтна простотия на бившия. неговият Мерк е в скорпион в 8 дом и има само два кьорави аспекта - два секстила: към Венера У8 и Слънцето и към Юпитер У10. тва добиче интелекта го кълве по петите постоянно...

значи, дъщеря ми иска да иде на още два урока по немски за да и проверят някакви съчинения и звъни на татко си по телефона да му каже. значи онзи тиквеник и казва следното: да се обади на своя приятелка, та тя да кажела на татко си, та той да се обадел да питал даскала. при което моето гардже му изревава в слушалката - абе ти тъп ли си, че не можеш директно да му се обадиш да го питаш при условие, че му имаш телефона!!!  и хлапето му тръшна слушалката супер ядосано...

вярвайте ми, търкалях се по пода от смях. тоа човечец когато трябва да мисли и да действа немедленно, винаги измисля възможно най-невероятно тъпия план, който не би хрумнал на никого ама по никакъв начин  :57:  обаче как се бара за най-големия ЕнтЕлегент, просто не е истина...

:85: :85: :85: :85:

Ама хлапето си го бива!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #68 -: Юни 15, 2010, 01:44:31 pm »
тва добиче интелекта го кълве по петите постоянно...

Туй е направо за бисерите!  ;D ;D ;D

на теб ти е смешно, ма аз още си се чудя на акъла как го изтърпях толкоз години... сигурно щот хич не му обръщах внимание...

та в тоя ред на мисли пича до 30тата си година беше прочел само 7 книги, едната от които "Кръстникът" я беше чел 4 пъти  ;D ;D ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #69 -: Юни 15, 2010, 01:44:44 pm »
Вещичке...ти с тия твоите деца ..мани мани, как го е турило на мястото му , просто не е истина  ;D ;D ;D ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Lillie

• 30532
« Отговор #70 -: Юни 15, 2010, 01:44:50 pm »
Джьотиш го реабилитира - там е Лагнеш.

И при мен Венерка е реабилитирана отвсякъде. А Плутона и Скорпиона ги няма въобще.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #71 -: Юни 15, 2010, 01:46:30 pm »

:85: :85: :85: :85:

Ама хлапето си го бива!

мани, мани, то туй хем е устато, хем урсузесто, па и на бой налита... то Плутон съвпад с МЦ в скорпи не прощава еееееей  ;D ;D ;D

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #72 -: Юни 15, 2010, 01:50:05 pm »

ПП: Гледам сега Мерка на децата ми - малкият ми син има същите аспекти като мен (Овен, Рак, Лъв и Стрелец, но в други знаци, а големият има съвпад на Слънце, Мерк, Венера (Близнаци), опозиция с Плутон и тригон с Нептун (Водолей).

Какво мислите за тези аспекти, защото мен малко ме притесняват. А и Меркурий е изгорен от Слънцето.
За мен лично детето ми е много умно и има много добре развито логическо мислене, но е много податлив на влияние.

*

Divna

« Отговор #73 -: Юни 15, 2010, 01:53:35 pm »
и какво..добре..аз си чета астрология/имам желанието,ама като се седне ''на маса''-никoй не е заинтерасован от тези мои познания.. ;D

А трябва ли? Ти знанията си ги търсиш, откриваш, т.е. получаваш за и заради себе си, а не за и заради другите.

Моят неаспектиран Меркурий въобще не го интересува дали другите го имат за глупав или за умен.
Силен е по дом и знак (най-високо поставената планета, в Дева), но грам аспект към него.
Мога да кажа, че си има доста качества, но въобще не го слагам в някаква категория. Никога не съм живяла с идеята, че много знам, по-скоро, че нищо не знам и постоянно търся, за да науча нещо.
И аз като Дияна, мисленно си го "побутвам" с няколко градуса, за да вземе да направи някое аспектче, я със Слънце и Плутон, я със Сатурн ... Въртя си го в картата на всички посоки, за да му видя проявлението и да го усетя ;D.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #74 -: Юни 15, 2010, 01:58:50 pm »

ами аз по-скоро млъквам като някой нещо ме предизвиква да му говоря ..... ;D то може би щото ми е трудно да ги вербализирам....или като се ядосам или аз не знам просот изключвам....завода спира да работи...
верно съм докачлива с най-близките ...ама си го знам и гледам да не си обръщам вниамние, да го превъзмогна на момента или не говоря за това въобще и после забравям....
 :blink: много си добра.... :blink:

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #75 -: Юни 15, 2010, 02:01:35 pm »
vanilla, неразбирането от хората май е от квадрата с Плутон, защото и аз имам този проблем.
Иначе аз, за да кажа нещо и да го запомня, първо трябва да го разбера и осмисля. Всяко нещо задължително първо минава през моя светоглед, а когато не отговаря на него, търся начини да го оборя.

:72: и аз съм тъй...

*

elfidka

• 3129
« Отговор #76 -: Юни 15, 2010, 02:04:05 pm »
Вероятно аз съм най-глупавата блондинка в сайта, защото така и не разбрах кои са аспектите на глупостта.
 :o :o :o
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

holanda

« Отговор #77 -: Юни 15, 2010, 02:05:06 pm »
Вероятно аз съм най-глупавата блондинка в саита, защото така и не разбрах кои са аспектите на глупостта.
споко,мацка,още не са открити  ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #78 -: Юни 15, 2010, 02:07:27 pm »
Вероятно аз съм най-глупавата блондинка в саита, защото така и не разбрах кои са аспектите на глупостта.

Ох, аз така се притесних......
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

elfidka

• 3129
« Отговор #79 -: Юни 15, 2010, 02:12:28 pm »

Ох, аз така се притесних......
Е как то се разбра .. трябва да сте природно интЕлигентно аспектирани  ;D

Ще ни се...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева