Здравей Гост

Душевно пречистване

• 20 Отговора
  • 9640 Прегледи
Душевно пречистване
« -: Ноември 07, 2007, 10:57:13 am »
Нека тук да пишем за пречистването на ума и душата. Различни техники, линкове и взаимопомощ. Аз имам нужда от такова пречистване, но съм много бос в тази тема и не знам много. Пробвах с самовнушение как лошото изчезва, но не става. В Интернет пък нищо не мога да намеря. Какво мислите? Възможно ли е такова пречистване? Йогата пречиства ли духа от насъбралата се негативна енергия? И дали липсата на сън ни прави нервни и негативно настроени. Сънят регенерира ли душата?

п.п. Съжалявам, ако вече има такава тема, но не я открих, а търсих много.

*

Lillie

• 30532
Душевно пречистване
« Отговор #1 -: Ноември 07, 2007, 11:37:12 am »
И позитивното мислене пречиства, изграждането на енергийни защити от позитивно отношение и мисли. Пробвай и ще видиш!
Откакто се старая по възможност да го практикувам, злобата и завистта на хората вече не могат да ме "докоснат", следователно да ми навредят и да оставят трайна следа в душата ми :)
"Убий" врага си с искрена усмивка и добронамереност  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Душевно пречистване
« Отговор #2 -: Ноември 07, 2007, 01:25:43 pm »
Сънят е много важен-и отпускането преди сън за да бъде дълбок и регенериращ психиката,по време на сън се извършват много астрални работи необходими за правилното функциониране на психиката,но това става или по естествен начин или си го подпомагаш-най-важното е да се абстрахираш от ежедневието поне 1 час преди сън,хубаво е точно тогава да си запалиш някоя свещ която да гледаш 10 мин,аромотерапията също е добра- лавандулата е добър избор освен заради това че отпуска нервната система, а и заради това че след сън ставаш бодър и без каквато и да е тежест и забавени реакции.По Дисковъри наскоро даваха филм в който изследваха ролята на съня-много от жлезите за да си свършат добре работата имат нужда от съня и именно тогава през вечерта стават най-различни синтези на важни вещества за мозъка и здравето.Установиха,че липсата на сън води до психически проблеми и дисфункция на нервната система и нейната работа- обработката на информация става доста бавна и изкривена.Откриха и кой дял на мозъка как въздейства,но това е за военни цели как да създадат по изкуствен начин войници,който да нямат нужда от сън за няколко денонощия и как това да не повлия на умствената им дейност и адекватност чрез стимулирането му с точно определени хормони и вещества.Това сега не ни касае разбира се  ;)
Не е необходимо да правиш нещо кой знае колко сложно-искрената молитва над свещ(уплътнява вибрациите),която е просто за хармоничен живот и здраве спрямо Създателя,който се грижи за всичко е достатъчна .

Душевно пречистване
« Отговор #3 -: Ноември 07, 2007, 02:47:05 pm »
Ами аз питам, защото в другата тема споменах, че съм се променил малко след ставането на 13 години, но и от тогава престанах да спя достатъчно, а на мен 6 часа сън не са ми достатчни. Може причините да са много за лошото ми настроение, но може ли недоспиването да ме прави нервен?

*

Синухе

• 4978
Душевно пречистване
« Отговор #4 -: Ноември 07, 2007, 02:53:32 pm »
Мисля,че вече дадох отговора на този твой въпрос и той е положителен.  B)

Просто вземи си създай някакъв нов по-добър режим,а настроението съм сигурен е свързано с някакви неипзълнени очаквания или визии,които имаш за себе си и живота-дай го по-спокойно и живей тук и сега-все нещо хубаво може да правиш. :)  

Душевно пречистване
« Отговор #5 -: Ноември 07, 2007, 04:53:54 pm »
Ще споделя , какво на мен ми помогна да се " пречистя "  и отчасти да премина по - леко през една тежка метаморфоза.
Позитивно настроените приятели , на който съм задължена и много признателна за съветите , който ми дават в трудните  моменти. БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ТУК ОЩЕ ВЕДНЪЖ!!!!
И молитвата , състояние в което оставаш насаме с най-съкровенните си тайни и молиш за преодоляване на сегашните ти проблеми. Паленето на свещ в църква с който молиш всичко лошо да изгори.
Казваш си  , че си по- силен от всичко и всеки и той не може да ти навреди.
Но ако сам не пожелаеш достатъчно силно да го преодолееш  ( въздействието или проблема) няма да се получи...
Стискам ти палци !!!

*

Lillie

• 30532
Душевно пречистване
« Отговор #6 -: Ноември 07, 2007, 04:58:29 pm »
Искрено се радвам, че сега си по-добре!  :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Душевно пречистване
« Отговор #7 -: Ноември 07, 2007, 06:23:29 pm »
Цитат
Ще споделя , какво на мен ми помогна да се " пречистя "  и отчасти да премина по - леко през една тежка метаморфоза.
Позитивно настроените приятели , на който съм задължена и много признателна за съветите , който ми дават в трудните  моменти. БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ТУК ОЩЕ ВЕДНЪЖ!!!!
И молитвата , състояние в което оставаш насаме с най-съкровенните си тайни и молиш за преодоляване на сегашните ти проблеми. Паленето на свещ в църква с който молиш всичко лошо да изгори.
Казваш си  , че си по- силен от всичко и всеки и той не може да ти навреди.
Но ако сам не пожелаеш достатъчно силно да го преодолееш  ( въздействието или проблема) няма да се получи...
Стискам ти палци !!!
Съжалявам за наивността и глупостта си, но ти казваш църква. А аз не съм кръстен обаче в църква, трябва ли да се кръстя? Освен това ако някога съм правил някаква малка магия това означава ли, че като вляза в църквата ще ми стане нещо, както веднъж, когато ми стана лошо от тамяна и припаднах?

Душевно пречистване
« Отговор #8 -: Ноември 07, 2007, 06:27:47 pm »
Цитат
Цитат
Ще споделя , какво на мен ми помогна да се " пречистя "  и отчасти да премина по - леко през една тежка метаморфоза.
Позитивно настроените приятели , на който съм задължена и много признателна за съветите , който ми дават в трудните  моменти. БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ТУК ОЩЕ ВЕДНЪЖ!!!!
Казваш си  , че си по- силен от всичко и всеки и той не може да ти навреди.
Но ако сам не пожелаеш достатъчно силно да го преодолееш  ( въздействието или проблема) няма да се получи...
Стискам ти палци !!!
Съжалявам за наивността и глупостта си, но ти казваш църква. А аз не съм кръстен обаче в църква, трябва ли да се кръстя? Освен това ако някога съм правил някаква малка магия това означава ли, че като вляза в църквата ще ми стане нещо, както веднъж, когато ми стана лошо от тамяна и припаднах?
Трябва да се кръстиш ,а след кръщенето ставаш нов човек -пречистен ;) .Колкото до тамяна ,явно ти става зле от миризмата му  :D  

*

Синухе

• 4978
Душевно пречистване
« Отговор #9 -: Ноември 07, 2007, 06:33:25 pm »
Процеса на пречистване и излизане на негативна енергия(стига да има такава) често е болезнен или дискомфортен,различните полета в досег не си действат добре като тези с + с - ,тамяна си има своята сила и неслучайно се казва,че "както дявол бяга от тамян"-ако си правил "нещо" един храм няма да ти навреди,но тъй като там обитават съвсем други полета от тези с които живеем в ежедневието,може и първоначално да има ефект на блокаж. Като цяло е добре да бъдеш кръстен-но това е нещо,което зависи от твоята настройка,в смисъл това е един вид божествена защита,особено ако имаш проблеми с негативните енергии и попиване на чужди енергийни остатъци- не че отново не може да се случи,просто ще е по-слабо и по-лесно ще се отърсваш.Бая се чудех дали с тая Черна Луница на Асц не си лесна жертва на тъмната сила или просто на мръсния енергиен фон около теб,за това е добре едно духовно и телесно пречистване като цяло да предприемеш.

По отношение на силата на мисълта и здравословното отношение към себе си и от към живота ти препоръчвам следния документален филм The Secret . ;)  

*

Синухе

• 4978
Душевно пречистване
« Отговор #10 -: Ноември 07, 2007, 06:34:32 pm »
Заболекар тъй както гледам ,вече станахме пиари на поповете! ;)  :D  

Душевно пречистване
« Отговор #11 -: Ноември 07, 2007, 06:36:39 pm »
Цитат
Заболекар тъй както гледам ,вече станахме пиари на поповете! ;)  :D
Аз съм семинарист, това съм учил :D  

*

Lillie

• 30532
Душевно пречистване
« Отговор #12 -: Ноември 07, 2007, 06:55:29 pm »
Аз пък не смятам, че църквата -  такава, каквато е понастоящем - е единственият източник за "духовно пречистване", с чието "посредничество" можем да бъдем по-близо до Бог. Нито кръщението, нито редовното посещаване на черква и стриктното спазване на всички традиционни ритуали ще направят човек по-чист и издигнат духом от другите, ако не носи тази чистота и вяра в душата, в сърцето си.
Простете ми еретичните ми мисли, но от време на време обичам да "захапвам" някой от братята християни по религиозните форуми в нета  :P  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Душевно пречистване
« Отговор #13 -: Ноември 07, 2007, 06:57:00 pm »
Нека направим един експеримент.
Според вас с каква цел са палят свещи в черквата?
 :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
Душевно пречистване
« Отговор #14 -: Ноември 07, 2007, 07:26:07 pm »
Никой не е казал,че това е единствения начин разбира се  ;)  просто за човек който няма необходимите знания и опит е по-добре да не рискува и при необходимост да се довери на компетентно лице.Аз не въздигам нито християнската религия,нито работещите в църковната институция,но стига да попаднеш на подходящото място,ефект има.Отделно всеки парапсихолог и екстрасенс казва това което и ти-наистина за цялостен резултат е необходимо чистотата и положителната енергия да идват отвътре,иначе се получава само един временен ефект,но понякога и както се случва едно положително енергийно кодиране независимо то дали с или без участие на религията, води до отключване на положителното в самия човек,някак си сходното предизвиква сходното и веднъж опознал го,вече не толкова лесно се притъпява.
Лично аз не съм запознат с християнското в каноните им значение на палене на свещи,а с това в магията и молитвата(без значение от религия)-по време на заклинание или молитва,огъня на свещта играе ролята на пряк проводник между мисълта и висшия свят на духа и много бързо уплътнява самата енергия на мисълта и постигането на нейните резултати.
Не съм на 100 % сигурен,но по отношение на символизма свещта представя човешкото тяло,а огъня е божествената искра/енергия в него. B)  

Душевно пречистване
« Отговор #15 -: Ноември 07, 2007, 08:07:01 pm »
Цитат
Нито кръщението, нито редовното посещаване на черква и стриктното спазване на всички традиционни ритуали ще направят човек по-чист и издигнат духом от другите, ако не носи тази чистота и вяра в душата, в сърцето си.

Това е абсолютно вярно, с единственото условие ,че самото кръщене ни дава едно ново начало върху ,което да градим тази духовна чистота.

Душевно пречистване
« Отговор #16 -: Ноември 07, 2007, 08:25:53 pm »
Цитат
Нека направим един експеримент.
Според вас с каква цел са палят свещи в черквата?
 :)
Бог е светлина , и Sinyhe е прав като споменава за Божесвената искра. Ето и върху какво се гради обичая за паленето на свещи .

И рече Господ на Моисея, думайки: “И направи светилник от чисто злато; тоя светилник трябва да бъде кован; стъблото му, вейките му, чашките му, ябълчиците му и цветята му трябва да излизат от него; ... той трябва да бъде изкован цял-целеничък от чисто злато. И направи му седем кандилца и турни на него кандилцата, за да светят отпреде му” (Втора книга Мойсеева, Изход, 25:31,37)

“И върна се оня Ангел, който говори с мене, и ме разбуди, както разбуждат човека от сън. И ми рече той: какво виждаш? И отговорих: виждам, ето, светилник цял от злато и чашки за елей върху му, и седем кандилца на него, и по седем цеви на кандило, които са върху му; и две маслини на него: едната отдясно на чашката, другата отляво. И отговорих и рекох на Ангела, който говореше с мене: какво е това, господине мой?” (Книга на пророк Захария 4:2-4)

“...после уредиха светинята и вътрешните части на храма и осветиха притворите; направиха нови свещени съдове и внесоха в храма светилник, олтар за всесъжения и за тамян и трапеза; разкадиха на олтара тамян, запалиха свещите на светилника и осветлиха храма (Първа книга Макавейска, 4:48-50)

*

Lillie

• 30532
Душевно пречистване
« Отговор #17 -: Ноември 07, 2007, 08:39:32 pm »
Всичко е Светлина. Звучи на пръв поглед парадоксално, но дори и тъмнината е светлина - "сгъстена" светлина, същото се отнася и за материята, за по-плътните нива, които обитаваме...
А огънят има свойството да "пречиства" и да "издига" - това е смисълът на църковния ритуал да се палят свещи. Със същата мисъл същата свещ може да бъде запалена, където пожелаем - да речем, вкъщи, като отправяме молитва, позитивна мисъл или просто медитираме.
Ритуалът палене на свещ в черква се дължи на стереотипното мислене, чийто продукт и резултат е отъждествяването/срастването на "религия" - с оторизиран представител Църквата -  и "вяра". Религия и вяра нямат нищо общо, но средностатистическият средноинтелигентен човек има навика да възприема тези две неща като едно. Църквата не е единственото място, където можем да се молим, да отправяме позитивни мисли и да сме във връзка с Божественото, но за повечето "вярващи" тя е единствената инстанция, където мислят, че могат да бъдат "чисти".  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Душевно пречистване
« Отговор #18 -: Ноември 07, 2007, 08:46:59 pm »
Цитат
Църквата не е единственото място, където можем да се молим, да отправяме позитивни мисли и да сме във връзка с Божественото, но за повечето "вярващи" тя е единствената инстанция, където мислят, че могат да бъдат "чисти".
В миналото във всеки един дом се е правело домашен олтар на който се е поставяла икона и кандилце.

За това ,че повечето хора приемат църквата като единствено място за молитва ,можем да благодарим на информационното затъмнение по време на комунизма ;)  :P  :D  

*

Синухе

• 4978
Душевно пречистване
« Отговор #19 -: Ноември 07, 2007, 09:29:40 pm »
Тия кандилца може и да имат нещо общо с чакрите-все пак са свързани със светлината и производните от нея цветове и нива на вибрация на една и съща енергия. :rolleyes:

Колкото до това което казва Lillie си е така,не бива да забравяме че истинския храм на Божественото е човешкото тяло и това също е упоменато от Христос.(И в други религиозно-духовни учения)

Сигурно е излишно да казвам,че и аз си паля свещите( и църковни) вкъщи за всякакви цели :rolleyes: Колкото до връзката с Божественото тя е непрестанна както и че всичко е Светлина,но доколко това се възприема от индивидуалното човешко съзнание е нещо съвсем друго.И всякакви такива методи не създават нещо ново,а просто ни връщат към това което е в основата на нещата и битието. :)