Здравей Гост

деца

• 36 Отговора
  • 8791 Прегледи
деца
« -: Ноември 08, 2007, 10:22:58 pm »
Аборти

управителя на  V дом в съвпад  с Южен Възел
управителя на  V дом в съвпад с Марс
управителя на V дом в съвпад с Сатурн
управителя на V дом в съвпад с Уран
управителя на V дом в съвпад с Плутон  
управителя на  V дом в напрегнат  аспект с Марс
управителя на V дом в напрегнат аспект с Сатурн
управителя на V дом в напрегнат аспект с Уран
управителя на V дом в напрегнат аспект с Плутон
поразен Марс в пети дом или на неговата куспида
поразен Уран в пети дом или на неговата куспида
поразен Плутон в пети дом или на неговата куспида

Бездетност

Сатурн в пети дом или на неговата куспида
управителя на пети дом в напрегнат аспект към Сатурн
Луна в пети дом в напрегнат аспект със Сатурн

Многодетност

много планети в пети дом (без да се отчита Сатурн)
голям по размер пети дом
Юпитер в пети дом или на неговата куспида
Луна в пети дом или на неговата куспида
Слънце в пети дом или на куспида на пети

Късна поява на дете

Сатурн в пети дом или  на куспида му

Приемни деца

непоразен управител на пети дом разположен в трети дом или на неговата куспида
непоразен управител на трети дом разположен в пети дом или на неговата куспида

Извънбрачни деца

непоразен Нептун в пети дом или на неговата куспида
непоразен управител на пети дом разположен в дванадесети или на неговата куспида
непоразен управител на дванадесети разположен в пети дом или на куспида му

Раздяла с дете

поразен Нептун разположен в пети дом или на куспида му
поразен управител на пети разположен в дванадесети дом или на куспида му
поразен управител на дванадесети дом разположен в пети дом или на куспида му

*

porto_kalka

деца
« Отговор #1 -: Ноември 09, 2007, 07:32:12 am »
Цитат
Бездетност

Ех, ако беше толкова просто - астрологията нямаше да е толкова сложна.
Скоро беше пусната картата на Бил Гейтс. Според тези аспекти, които си дал би трябвало да е бездетен - Сатурн в пети в квадрат с Плутон управител на 5-ти. Да, ама не. "Троен" татко е :D. А пък за Мел Гибсън да не говорим - същото разположение на Сатурн и има 7 деца.

*

Lillie

• 30532
деца
« Отговор #2 -: Ноември 09, 2007, 08:46:11 am »
Да, и аз мисля, че единият Сатурн в 5 дом изобщо не е показател за бездетност. В някои случаи при такава позиция и ако останалите фактори го подтвърждават, дечицата идват по-късно. Впрочем същото казват и за Юпитер в 7 дом, но само ако тази тема е подчертана в радикса.
Една моя колежка е със Сатурн /Рак/ в 5 дом, връх на тао-квадрат с Луна/Юпитер в първи и Уран в седми - има нежелание за деца и много открито го изразява.
Анализът на родителската тема в натала не е толкова прост и лесен, колкото изглежда на пръв поглед. Ако беше така, при всеки транзит на Юпитер щяха да се раждат дечица, ама тц, на практика не е така.
На мен винаги ми е било по-лесно да видя отношението на родения към децата, т.е. към тема "майчинство"/"бащинство", но категорични заключения относно имане/нямане на деца на този етап не бих рискувала да правя.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
деца
« Отговор #3 -: Ноември 09, 2007, 08:47:44 am »
Цитат
А пък за Мел Гибсън да не говорим - същото разположение на Сатурн и има 7 деца.
"Лошият" съвпад на Марс и Сатурн в Скорпион, плюс Нептун на върха на 5ти дом в същия знак  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
деца
« Отговор #4 -: Ноември 09, 2007, 08:50:26 am »
Цитат
Многодетност

По тази логика би трябвало да съм многодетна майка отдавна, особено ако се отчете акцентът върху водните знаци и "плодовитата" Луна  :lol:
Ама....

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

blud

• *
  • 406
деца
« Отговор #5 -: Ноември 09, 2007, 09:27:39 am »
Цитат
Цитат
Бездетност

Ех, ако беше толкова просто - астрологията нямаше да е толкова сложна.
Скоро беше пусната картата на Бил Гейтс. Според тези аспекти, които си дал би трябвало да е бездетен - Сатурн в пети в квадрат с Плутон управител на 5-ти. Да, ама не. "Троен" татко е :D. А пък за Мел Гибсън да не говорим - същото разположение на Сатурн и има 7 деца.
За мъжете , децата са по11д. Може и да греша.
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Lillie

• 30532
деца
« Отговор #6 -: Ноември 09, 2007, 10:02:42 am »
Не е много по темата, ама ще си го кажа пък  :rolleyes:
Много странна тенденция забелязвам по форумите...
Когато кажеш на някой ентусиаст, че качественият анализ на картата в търсене на отговор по конкретни теми и запитвания не е толкова лесен, първата реакция е да се обиди. Като, да речем, по въпроса защо Сатурн или Юпитер в 5 дом не е "задължително условие" и тем подобни.
Целта ми е не да "убия" ентусиазма, самочувствието, увереността на отсрещния, че "може" и "знае", но незнайно защо включванията с отговори по някои деликатни теми, независимо колко тактична и сдържана се старая да бъда, се възприемат от мнозина форумстващи като "заяждане" и "злоба".
Пиша го, за да няма недоразумения и чуденки защо по някои теми реагирам по този начин. Астрологията не се учи лесно, нито след изкарване на няколкомесечен или едногодишен курс, нито след прочитане на неколцина популярни книжки. Нито накичването с дипломи, сертификати и гръмки титли е гаранция за качество, нито членуването в някоя "реномирана" астрологична група или организация.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
деца
« Отговор #7 -: Ноември 09, 2007, 10:17:10 am »
Баща ми има Сатурн в пети дом и въобще не е имал спънки в това отношение. Ние, неговите, сме две и сме се появили в младата му възраст   :rolleyes:  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
деца
« Отговор #8 -: Ноември 09, 2007, 10:23:43 am »
За Сатурн в 5 дом също казват, че дава по-сериозно и отговорно отношение към децата.
Макар че за вуйчо ми не бих казала тъй, освен ако случайно няма някаква грешка в часа му на раждане и съответно в домификацията...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
деца
« Отговор #9 -: Ноември 09, 2007, 10:33:47 am »
Да, моя е грешката...
Проверих в астро.кома и, ако наистина часът е верен, Сатурн се измества от 5-ти в 6 дом. А пък и повече отговаря на Слънце в Рак в съвпад с Асц, отколкото на Асц Лъв и огромен стелиум - Уран, Меркурий, Марс, Плутон, Венера - в първи дом  :blink:
Но имам съмнения, че часът не е много точен, а ориентировъчен... никакви аналогии на Юпитер в 5 дом няма в живота му  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

деца
« Отговор #10 -: Ноември 09, 2007, 10:36:51 am »
Цитат
За мъжете , децата са по11д. Може и да греша.
Ами Марлон Брандо има Сатурн в 11 дом. Има 11 деца от различни жени и това са тези, за които се знае със сигурност.  

деца
« Отговор #11 -: Ноември 09, 2007, 11:03:46 am »
:D Първо да се извиня на всички  :D

В този случай не говоря за правила в астрологията ,а за вероятни показатели.
Второ девойки, дайте примери с женски карти ,а не с картите на бащите (да не раждат те  :huh: ).
Прословутия Сатурн в пети дом е споменат два пъти веднъж в бездетност и втори път при късна поява на деца.
Ако бях включил и отношенията родител -дете щях да направя по-дълъг списък от вероятни аспекти.

Подчертавам ,че съм написал ВЕРОЯТНИ аспекти , а не 100 % писани правила . :D  

деца
« Отговор #12 -: Ноември 09, 2007, 11:11:39 am »
Цитат
Цитат
Многодетност

По тази логика би трябвало да съм многодетна майка отдавна, особено ако се отчете акцентът върху водните знаци и "плодовитата" Луна  :lol:
Ама....
Никога не е късно  :P  :D  

*

blud

• *
  • 406
деца
« Отговор #13 -: Ноември 09, 2007, 12:07:41 pm »
Аз пък бих искала да обсъдим кои транзити, дирекциии други прогностични техники дават появата на деца. Защото ако нещо го има подчертано в натала би трябвало да го има и в прогностиката.
а за Брандо , ;)  ами ето има и прави деца до късна възраст...ето ти го изявения Сатурн, той не е чак такъв носител на лоша карма и бездетие.
Даже при квадратите на тр Сатър особено при разпадащите се към планети отговарящи за деца в натала, жените често излизат в отпуски по майчинство или бременеят.
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

porto_kalka

деца
« Отговор #14 -: Ноември 09, 2007, 12:30:08 pm »
Цитат
:D Първо да се извиня на всички  :D

В този случай не говоря за правила в астрологията ,а за вероятни показатели.
Второ девойки, дайте примери с женски карти ,а не с картите на бащите (да не раждат те  :huh: ).
Прословутия Сатурн в пети дом е споменат два пъти веднъж в бездетност и втори път при късна поява на деца.
Ако бях включил и отношенията родител -дете щях да направя по-дълъг списък от вероятни аспекти.

Подчертавам ,че съм написал ВЕРОЯТНИ аспекти , а не 100 % писани правила . :D
Предлагам тогава да разгледаме картата на Мия Фароу. Родена е на 09.02.1945 в 11:27 ч в Лос Анджелиз. Известна е с многобройните си деца – 4 собствени и 13 осиновени.
Ако някой иска да прикачи картата й.
 Имаме взаимна рецепция Луна-Сатурн като Луна в козирог е в опозиция на Сатурн в рак. Лъв на върха на 5 дом и Слънце във водолей. Няма планети в 5 дом. Какви са астропоказателите за многодетност в тази карта?

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
деца
« Отговор #15 -: Ноември 09, 2007, 12:40:28 pm »
Интересна тема.Брех,не знаех че Брандо има 11 деца-много забавно ми стана  :)
Разбира се,важното е да се гледат предимно женските карти,колкото до мъжките те имат значение само по отношение на наличие на болест влияеща на способността да се създава поколение.Познавам жена със съвпад на Слънце/Сатурн в 5 дом в квадрат с Плутон в 8-до към 30 г. няма деца(при всякакви възможни опити и средства,при това според официалната медицина и при мъжа и жената няма причина за това явление),сега не знам как е там положението,но проблема е кармичен и енергиен(особено за последното има реални доказателства за което няма да говоря заради дискретността). Кармичен заради Сатурн,енергиен заради Плутон-и двете неща са силно изявени.Асц е Козирог,което засилва още повече съвпада Сатурн/Слънце в 5 дом.Това е класически пример за безплодие в астрологията-вече е отделен въпрос доколко на всеки е съдба това проявление,а не просто тенденция или проява на аспекта на друго ниво.Вероятно Сатурн се налага изцяло тъй като държи Асц.

Последния ми случай с подобен род проблем е свързан с акцент на Черна Луна,Сатурн и 8/11 дом.Като цяло фиксирания кръст и домове имат отношение към раждането-тъй като аспекти от  2/8 към 5/11 дом влияят силно заради възможния реален или есенциален квадрат.

Освен някои от типичните показатели за бременност и раждане,макар че сигурно знаете много често се открива ролята на Черната Луна-особено по време на собствения си цикъл(квадрат,съвпад,опозиция).Познавам жена, която има 3 деца и 3-те родени на Лилитов цикъл.Разбира се не е само тя, и не само това е единствен фактор винаги,но често се открива влиянието му.

деца
« Отговор #16 -: Ноември 09, 2007, 12:51:56 pm »
Цитат
Аз пък бих искала да обсъдим кои транзити, дирекциии други прогностични техники дават появата на деца. Защото ако нещо го има подчертано в натала би трябвало да го има и в прогностиката.
а за Брандо , ;)  ами ето има и прави деца до късна възраст...ето ти го изявения Сатурн, той не е чак такъв носител на лоша карма и бездетие.
Даже при квадратите на тр Сатър особено при разпадащите се към планети отговарящи за деца в натала, жените често излизат в отпуски по майчинство или бременеят.
Ухааааааааа  ....... направо страшна работа ;)  :D

Да не пропусна да отбележа още ,че за появата на деца е хубаво да се разглеждат картите на двамата родители , а може и на бабите и дядовците или иначе казано на роднините ,които имат отношение към това събитие :D .

Като пример мога да дам,че един положителен аспект Луна съвпад с Венера при прогресиите ,Луна съвпадаща с АСЦ ,Слънце секстил с Венера и т.н.  могат да подскажат за появата на дете ,но е хубаво да са натъртени от проявата на транзитчета и затвърдени да кажем от екваториалните дъгички :D  

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
деца
« Отговор #17 -: Ноември 09, 2007, 01:02:40 pm »
За Миа Фароу само на пръв поглед ща кажа,че ми прави впечатление изгряващия Телец.Това е плодовит знак и е свързан с изобилието.После Юпитер е в края на 5 дом,а според една система последния градус на дома е това което събираме като реализиран потенциал -както по отношение на дома така и по отношение на самата планета-всичко което е в много е по отношение основно на Юпитер.Юпитер е в точен тригон с екзалтиращ Марс-това също дава плодовитост и разгръщане на личната енергия-кой където си я влага. Юпитер е Управител на 8 дом .Луна в съвпад с Южен възел-това също е много силен показател за ролята на семейството и рода,Луната също е свързана с увеличение,а южния възел с рода и предаването на генетичната програма.
Факта,че е Водолей говори за това,че всякакви странности и нетрадиционност са и в кръвчицата(отделно Водолей и 11 дом са свързани с отглеждането на чужди деца,виждал съм хора само с Венера и Меркурий там и които имат осиновени или гледат деца от друг брак на настоящия си съпруг/а
  :D ,)Управителя на асц Венера има много аспекти-ако това е свързано с ролята и на жената,много аспекти включват много архетипни образи които търсят своята изява.И последно Северен възел в Рак-освен рецепцията която споменаваш,Луна съвпад Южен възел и Северен в Рак имат много сходни задачи и опитности.
Разбира се избора да доведе нещата до тази степен си е лично нейн,но това не означава че само липсата на кой знае колко силен 5 дом не прави останалите фактори слаби.Пък и Юпитер не случайно е точно на края на дома и то ретро,което не му дава особено "желание" да го напусне. ;)  

*

Инти

• 2068
деца
« Отговор #18 -: Ноември 09, 2007, 02:56:44 pm »

Да ви кажа и аз преди известно време се опасявах от проблеми свързани с плодовитостта, защото имам Сатурн в 1 гр. на Скорпион в 5ти дом и Плутон в края на Везни също в 5ти дом, управителя на 5ти дом е Венера в секстил със Сатурн, Луната ми е също в 5ти дом в Скорпион, а  асцендента ми е Рак,както и северният ми възел ,което според мен ме спасява от бездетност,обаче като се замисля имам точна квадратура на Марс в осми дом със Сатурн и Черна Луна на куспидата на 8ми дом,което създадава комплицираност, не знам кой фактор ще се окаже по-силен, но все пак факта че Управителя на асцендента ми е в 5ти дом,и съм асцендент Рак би  трябвало по-силно да влият. Евентуално според приложените критерии би трябвало да очаквам късно раждане заради Сатурна в 5ти дом, може би след 30те., затова нямам притеснения, аз и без това не съм се разбързала да ставам майка, така че Сатурн в 5ти дом по-тендензионно съм съгласна че дава късно раждане.

Всичко е строго индивидуално!

*

milla_m

• *
  • 222
  • Слънце-Везни;Asc-Везни;Луна-Риби;Меркурий-Скорпион
деца
« Отговор #19 -: Ноември 09, 2007, 08:38:47 pm »
:blink: Зъболекар, Аз съм  имала проблеми в тая насока и във връзка с 2 от  вероятните аспекти , които посочваш , по скоро сега правя връзка между  натала и това което посочи като аспекти. Появявали са се  проблеми при мен , не малко.  
  Имам управител на 5 дом в 12 в съвпад с Плутон. /авария Чернобил -1986г.- по това време имах неприятности  с плодовитостта.
  Не си позволявам да тълкувам, рано ми е, но  имам аспекта.

Имам аспект на Загуба на дете , заложено в картата  ми  според тук написаното, съвсем се стряскам,  
но с Луна в 5 дом -  имам  едно дете.,   чакано  около 2 години навремето.
 :D  Махам негативните мисли :P  Да ме пази Господ, да не му се случва нищо лошо, че мислите се превръщат в реалност ! :P  :P

Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.