Здравей Гост

Ретрограден Марс

• 16 Отговора
  • 4782 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Ретрограден Марс
« -: Ноември 15, 2007, 02:32:05 pm »
Честито - Марс се обърна ретроградно!
Известно време ми бе притиснал като в менгеме владетеля на изгряващия знак и ме държеше на ръба на нервна криза на работното място.
А какво е усещането при вас? Отразяват ли ви се ретроградните периоди и цикли на "червената планета" по някакъв начин?
 :rolleyes:
« Последна редакция: Ноември 15, 2007, 02:33:30 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

Ретрограден Марс
« Отговор #1 -: Ноември 15, 2007, 04:22:52 pm »
За сега нямам никакви наблюдения,за мен Марсовото ретроградие е ново и силно интригуващо понятие/събитие,защото по време на предишното му ретроградие все още не знаех какво означава това.
« Последна редакция: Ноември 15, 2007, 04:24:00 pm от unicorn »

*

Demia

• *
  • 140
Ретрограден Марс
« Отговор #2 -: Ноември 15, 2007, 04:55:00 pm »
Как трябва да ни се отрази този ретрограден марс? Макар че незнам какво означава това. Аз бях тръгнала по пътя на дълбока депресия, но от вчера съм в страхотно настроение. Все едно нищо не ми се е случвало. И понеже нищо не разбирам от астрология може ли да ми кажете някож сайт от който мога да започна да се образовам по малко. Защото започна да ми става интересно  :P . Мерси ви.

*

unicorn

Ретрограден Марс
« Отговор #3 -: Ноември 15, 2007, 04:58:32 pm »
Виж в темата за ретрограден Меркурий,там има инфо за ретроградността на всички лични планети.

Ретрограден Марс
« Отговор #4 -: Ноември 15, 2007, 07:46:34 pm »
Цитат
Честито - Марс се обърна ретроградно!
Известно време ми бе притиснал като в менгеме владетеля на изгряващия знак и ме държеше на ръба на нервна криза на работното място.
А какво е усещането при вас? Отразяват ли ви се ретроградните периоди и цикли на "червената планета" по някакъв начин?
 :rolleyes:
Явно захвана да ми се отразява  :D . В работата ми е толкова напрегнато ,че като се прибрах ,майка ми и сестра ми ме питаха да не съм пил някакъв алкохол.
Ако трябва да съм като препикан  ,докато му трае ретрото ще си взема отпуск (добре ,че имам да вземам още),особено във времето когато ми прави съвпад със съвпада на натален Марс със Сатъра :blink: .
Брррррррр ...сега погледнах ,че точно това му положение ще ме гърми на връх нова година :o  ,а на всичко отгоре ще ми е и в квадратура с Плутон.

*

unicorn

Ретрограден Марс
« Отговор #5 -: Ноември 15, 2007, 08:56:06 pm »
Цитат
  съвпада на натален Марс със Сатъра :blink: .

Аз леко ще оффтопикясам с едно не чак толкова отнесено от темата въпросче,как усещаш наталния си съвпад между споменатите двама,интересно ми е ,защото и аз имам такъв.
« Последна редакция: Ноември 15, 2007, 08:56:21 pm от unicorn »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Ретрограден Марс
« Отговор #6 -: Ноември 15, 2007, 09:30:53 pm »
Марсовия възврат е важен по принцип за работата-така че е хубаво да му видиш новата карта за допълнителни тенденции. ;) -За Зъболекар

Иначе, при мен днеска имаше една преинсталация на Windows,при условие че последната беше преди няма и седмица,не знам доколко наталния ми Водолейски Марс кореспондира с ретроградния  :D  :rolleyes: (куинконсче- вече знам  :))  
« Последна редакция: Ноември 15, 2007, 11:33:44 pm от Sinyhe »

Ретрограден Марс
« Отговор #7 -: Ноември 15, 2007, 09:31:59 pm »
Цитат
Цитат
  съвпада на натален Марс със Сатъра :blink: .

Аз леко ще оффтопикясам с едно не чак толкова отнесено от темата въпросче,как усещаш наталния си съвпад между споменатите двама,интересно ми е ,защото и аз имам такъв.
Ами какво да ти кажа ,понякога ставам уникален злобар и ми невероятно трудно да сдържам яростта си . Най-често си патят от гневните ми пристъпи вкъщи (съвпада ми е в четвърти дом)  :( . Кофтито в случая е ,че събирам негативна енергия , и в най -неподходящото време изригвам. Понякога обръщам яростта към себе си ,което също не е много весело.

*

Lillie

• 30532
Ретрограден Марс
« Отговор #8 -: Ноември 15, 2007, 09:48:42 pm »
Цитат
Марсовия възврат е важен по принцип за работата-така че е хубаво да му видиш новата карта за допълнителни тенденции.
С всеки марсов възврат започвам нещо ново и не само в чисто професионален, служебен план. Или приключвам нещо старо и изконсумирано, вече безперспективно - работа, връзка, начин на живот...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
Ретрограден Марс
« Отговор #9 -: Ноември 15, 2007, 09:58:03 pm »
Напрежението в работа го усещам тези дни. Но то при мен май напоследък е правило, а не изключение. Също леко съм притеснена по отношение на Марс. Прави ми съвпад с Венера и ми задейства квадратурата с Плутон ... Леле. Какво ли ни чака през дългото му ретроградие. А после като отиде в Близнаци ще ми направи съвпад и с натален Марс.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

Ретрограден Марс
« Отговор #10 -: Ноември 15, 2007, 10:02:13 pm »
Цитат
Цитат
Марсовия възврат е важен по принцип за работата-така че е хубаво да му видиш новата карта за допълнителни тенденции.
С всеки марсов възврат започвам нещо ново и не само в чисто професионален, служебен план. Или приключвам нещо старо и изконсумирано, вече безперспективно - работа, връзка, начин на живот...
Точно затова ще гледам да съм в отпуск  ;) ,че както ми е прекипяло от няколко месеца и съм се замислил за промяна ,току виж ме прихване недомислието и спонтанното бясуване ....... :D  

*

Синухе

• 4978
Ретрограден Марс
« Отговор #11 -: Ноември 15, 2007, 10:53:51 pm »
Напълно те разбирам и без да съм Овен (Марс на Южния възел  ;) )  :lol:
Най-добре е ако нищо не можем да променим в конструктивна насока имам предвид,да намерим начин да разтоварваме напрежението без "травми" от какъвто и да е характер.
Лично за себе си това ретроградие на Марс го усещам как точно ще се прояви като проблематика-точно по Рак и това с което се свързва и като вътрешни процеси и като външни връзки.
Вероятно и би трябвало цикъла на Марс да влияе по някакъв по-отчетлив начин на Овнешкото войнство ( в това число и на Зина-героинята  :D), така че нещата е най-добре както винаги да следват естествения си ход-каквото и да е като обстоятелственост.

*

blud

• *
  • 406
Ретрограден Марс
« Отговор #12 -: Ноември 16, 2007, 07:15:56 am »
Аз в моята карта не съм наблюдавала да е фатално ретрградието на марс. Може би в предстоящия ми солар ще е. Имам опозиция на тр. Марс в 12дом към натален марс в 6д.
Но имам приятелка  с ретро Марс в натал, която започва новите си връзки по време ретро Марс. Лошото е , че също може би не чак толкова случайно ги приключва на ретро Марс. една нейна връзка , която тя определя като успешна е започнала / запознанство/ възврата на Марс, но пък също приключи на ретро марс.
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Синухе

• 4978
Ретрограден Марс
« Отговор #13 -: Ноември 16, 2007, 10:10:28 am »
Една от интересните особености на Марс по принцип е бързината в развитието и изявата и когато това засяга някоя връзка-разкриването на Аза,плюс всички допълнителни поддържащи или противоречащи моменти се засилват и така хората бързо успявата да си предадат това което е заложено и също така бързо вероятно и се изчерпват или зациклят  :rolleyes:  Но така или иначе не на всяка връзка и е "писано" да е продължителна спрямо нашите ни представи,важното е какво носи и какво се преживява,има връзки в които на някои хора им трябват съвместно 10 години за да разкрият това което други успяват за 6 месеца  ;)  Нещата са индивидуални,пък и нищо не трае вечно като състояние на нещата имам предвид.

В смисъл ключова дума за Марс е интензивност-независимо на къде е насочена- навън/навътре и в коя област.

[/I]
« Последна редакция: Ноември 16, 2007, 10:23:14 am от Sinyhe »

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Ретрограден Марс
« Отговор #14 -: Ноември 16, 2007, 07:13:40 pm »
И моят Марс лази върху самия себе си.  :blink:  

*

sunrain

• 6710
Ретрограден Марс
« Отговор #15 -: Ноември 16, 2007, 10:27:02 pm »
Ама как сме се събрали отбор слагащи начало, а  :D
При наближаването на първия му съвпад /моят е в Близнаци/, събитията следваха своя край... Все още чакам тяхното начало, но нищо особено не се случва. Може би то си е сложено без да се демонстрира, знам ли.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Jeni

Ретрограден Марс
« Отговор #16 -: Ноември 17, 2007, 02:53:10 am »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 09:37:05 pm от Jeni »