Здравей Гост

Брак и сатурновото завръщане

• 97 Отговора
  • 17930 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Брак и сатурновото завръщане
« Отговор #20 -: Август 04, 2012, 05:56:36 pm »
Всяка жена със сходящ аспект по натал между Слънце - Сатурн, особено съвпад има или добра кариера или успешен съпруг - Сатурн дава осъществяване.

От твоята уста - в Божиите уши. :P Поне първото да се осъществи, пак ще съм доволна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #21 -: Август 04, 2012, 09:07:09 pm »
Аз се омъжих в Сатурново завръщане (в 7ми). То всъщност започна с много силен кариерен период, после се омъжих, заминах надалеч, забременях и родих. И после влезе в 8ми дом и започна да срива. Благодаря, че детето ми не пипна, всичко останало замина. Нищо, което си струва не отнема Сатурн и всичко, което отнема е явно било някъде гнило. Признавам, че ми е мъчно за сринатата кариера, тъй като тя ми даваше и свобода, и известна сигурност, и удовлетворение, но е трябвало и това да стане, за да имам сина си и го знам. Ако не ме беше оставил Сатърн ан сухо професионално, дете нямаше да имам, осъзнавам го и беше съвсем реално.

« Отговор #22 -: Август 05, 2012, 08:18:54 am »
Освен ужасно големи затруднения до сега 2 та съвпада на Сатурн със Слънце не ми дадоха кариера или съпруг като трябва да спомена че Юпи ми е в 10 дом с много аспекти освен това има и тригон на Юпи с Уран които са господари на 5 и 7 дом нищо бе до сега нищо а толкова и чаках тези неща.За сега заеми затруднения неприятности в къщи и навсякъде ,и някакви много големи переспективи и вероятни големи придобивки но за сега всичко се мъти трети последен съвпад на Сатурн със Слънце предстои  скоро и останалите  2 на Юпи с Уран  тепърва ще се случат.Да видим какво ли ще се случи когато успоредно протичат аспекти на тежка Планета като Сатурн и  множество аспекти на Уран и Юпи.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #23 -: Август 05, 2012, 11:49:30 am »
Освен ужасно големи затруднения до сега 2 та съвпада на Сатурн със Слънце не ми дадоха кариера или съпруг като трябва да спомена че Юпи ми е в 10 дом с много аспекти освен това има и тригон на Юпи с Уран които са господари на 5 и 7 дом нищо бе до сега нищо а толкова и чаках тези неща.За сега заеми затруднения неприятности в къщи и навсякъде ,и някакви много големи переспективи и вероятни големи придобивки но за сега всичко се мъти трети последен съвпад на Сатурн със Слънце предстои  скоро и останалите  2 на Юпи с Уран  тепърва ще се случат.Да видим какво ли ще се случи когато успоредно протичат аспекти на тежка Планета като Сатурн и  множество аспекти на Уран и Юпи.

Ако по натал нямаш сходящ аспект на Слънце със Сатурн, трудно ще се ожениш по Сатурн, нито ще направиш кариера по Сатурн. Натала показва какво ще се случи по време на транзитите. Ако го няма нещо като потенциал в натала, няма как да се осъществи при транзити. Иначе за брак - прогресиите ще покажат най-точно - ако за замесени упр на асц - десц (и прогр и натални), за жена Слънце, Марс - аспектирани (която може и да и даде кариера ако не брак) и Венера, знака Везни засегнат по някакъв начин.  ;) Прогресивната Луна също е изкл важна.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #24 -: Август 05, 2012, 12:48:45 pm »
Моят аспект Слънце/Сатурн е разходящ квадрат, ама се омъжих.  ;D Резултатът е този, който исках, тоест бракът от моя гледна точка беше успешен.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #25 -: Август 05, 2012, 01:00:44 pm »
А какво дали започване на брак или връзка по време на съвпад на Сатурн с нат Слънце е подходяш период за бракове  връзки или разводи?

Много подходящ период е даже. Всякаква активация на женско Слънце от транзитираща не-лична планета ще доведе сериозен потенциален партньор. Всяка жена със сходящ аспект по натал между Слънце - Сатурн, особено съвпад има или добра кариера или успешен съпруг - Сатурн дава осъществяване.
Ако и в прогресиите женския Марс и Слънце са активирани ще се появи някой, и като астролог препоръчвам сключване на брак. Сатурн дава дълготраен качествен резултат.  :blink:

Anabell, визираш ли и напрегнати аспекти тук, като квадрат и опозиция?
В картата ми Слънцето има квадратура към Сатурн, но орбиса е много широк и повечето астро-програми дори не го отчитат. При съвпад на транзитен Сатурн с натално Слънце в 7-ми дом съм започнала дългогодишна сериозна връзка, която продължи близо 8 години.

MayFlower, много хубав пример даде.

Ако са сходящи ги отчитам, да. До сега предсказателните методи обяснени от Каръл Ръшман в книгата и, не са ме подвеждали. Добре ги е систематизирала нещата.

Моя приятелка се омъжи по натална опозиция Слънце - Плутон (после се и разведе де, но и беше голям урок). Няма значение орбисата, важно е да са сходящи в рамките на знаците, които правят аспекта.
« Последна редакция: Август 05, 2012, 01:04:48 pm от Anabell »

*

Anabell

• 2022
« Отговор #26 -: Август 05, 2012, 01:04:00 pm »
Моят аспект Слънце/Сатурн е разходящ квадрат, ама се омъжих.  ;D Резултатът е този, който исках, тоест бракът от моя гледна точка беше успешен.

Според класическата астрология, и разходящите аспекти се отчитат, чела съм за професия и мъжки брак, че планетата, от която се отдалечава Луната е най-важна.

Ето при Ronia се е проявил така.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #27 -: Август 05, 2012, 01:13:31 pm »
Това много интересно за Луната. Ще потърся в чужди карти, да видя, мерси.  :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #28 -: Август 05, 2012, 01:33:22 pm »
Да, MayFlower при теб бракът ще е много важна част от програмата ти за този живот. И асц ти е Везни и Слънце в 7 и силен 10 дом (гледа се в женска карта, 10 дом, когато говорим, за истински брак - социална заявка). А и Слънцето ти е във фиксиран земен знак - устойчива си и имаш творчески способности.

Аз имам сходящ съвпад на Слънце и Юпитер и сходящ секстил на Слънце и Сатурн. Юпитер ми е в падение и имах възможност да се омъжа, за човек с Юпитер в изгнание в 1 дом, и още един мъж с Юпитер във Везни точно на асцендента, когато бях на възрастта, която съвпада с цифровия градус на Юпитера ми по натал.

И двамата ме намериха, не съм ги търсила аз. Единият забележително богат, другият забележително образование и кариера. "Нямах" връзка успоредно и с двамата - ухажваха ме, но предпочетох да се върна в Университета, да завърша магистратура и да уча в чужбина.   

Сега още съм под влиянието на секстила Слънце - Сатурн, последният ми приятел, беше с Луна в Козиорг и асц Скорпион (натален Сатурн в Скорпион при мен), и не можах да поема отговорността да се омъжа за него.

Сегашният ми приятел е с изгряващ Сатурн в съвпад с Луна. И. го срещнах точно във възрастта отговаряща на цифрата на градуса на наталния ми Сатурн. М. го срещнах 1 година по-късно, но през тази година само тези теми са ми в главата, не считам, че времето вътре в мен се е променило.... но вече определено не съм на вълна Юпитер, успях да израстна до Сатурн.

По Юпитер - съвпада и двете предложения за брак ми бяха в кърпа вързани, реално се случиха почти без усилие от моя страна, както и магистратурата и ученето в чужбина - просто част от тогавашния ми житейски път. Положих усилия, но нямаше болка.

Сега нещата са по-качествени, по - истински, но полагам доста усилия, буквално е болезнено на моменти - секстил (трябват и мои собствени усилия) със Сатурн.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #29 -: Август 05, 2012, 02:04:59 pm »
За мъжете Везни и Овен (квадрат към Козирог) и аз го потвърждават това - нерешителни са. Нямат достатъчно желание да постигнат резултатите на Козирога.

Но мога да ти кажа, че ако имат Юпитер, Венера, Марс, Луна в Козирог (имам много близки приятели с тези планети в К.) ще се осъществят. Дори Риби мъж, и Луна в Дева - тотална мутаболентност - 2 брака, 3 висши образования, дори той САМО благодарение на един Юпитер в Козирог е доста успешен и със завидна социална позиция и стабилна кариера след 36 си годишнина, сега вече мина 65 и все още е доста търсен и поне още 5 години ще е така.

За Меркурий нямам наблюдения.

« Отговор #30 -: Август 05, 2012, 08:06:07 pm »
Прогресивната Луна ми е в Дева на път да направи съвпад със Сатурн а Сатурн няма натални аспекти със Слънцето но се намира в 1 дом и козирог е интерсептиран в 5

Ако по натал нямаш сходящ аспект на Слънце със Сатурн, трудно ще се ожениш по Сатурн, нито ще направиш кариера по Сатурн. Натала показва какво ще се случи по време на транзитите. Ако го няма нещо като потенциал в натала, няма как да се осъществи при транзити. Иначе за брак - прогресиите ще покажат най-точно - ако за замесени упр на асц - десц (и прогр и натални), за жена Слънце, Марс - аспектирани (която може и да и даде кариера ако не брак) и Венера, знака Везни засегнат по някакъв начин.  ;) Прогресивната Луна също е изкл важна.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Anabell

• 2022
« Отговор #31 -: Август 05, 2012, 10:00:41 pm »

Прогресивната Луна ми е в Дева на път да направи съвпад със Сатурн а Сатурн няма натални аспекти със Слънцето но се намира в 1 дом и козирог е интерсептиран в 5

по принцип за брака отговаря Слънце и Марс в женска карта. Няма значение Слънцето ти с кои планети ще направи аспекти, не е задължително да е Сатурн. За Меркурий се счита, че само дава връзки - флирт.

*

Grace

• 2257
« Отговор #32 -: Август 05, 2012, 10:06:04 pm »
за брак се гледат аспектите на Слънцето с трансатурновите планети.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #33 -: Август 05, 2012, 10:12:00 pm »
може би е по-коректно да се каже с надличностните планети (тук влизат и Юпитер и Сатурн) иначе транссатурновите са само Уран, Нептун, Плутон. Но авторката - астроложка - Каръл Ръшман, което цитирах по - горе, твърди че всички планети без Меркурий дават брак. Аз имам съмнения също за Венера, по Марс обаче съм виждала бракове.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #34 -: Август 05, 2012, 10:15:41 pm »
Ееее, ако са само трансатурновите, аз ни един брак не е следвало да имам! Мне, не съм съгласна.  ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #35 -: Август 06, 2012, 09:58:28 am »
може би е по-коректно да се каже с надличностните планети (тук влизат и Юпитер и Сатурн) иначе транссатурновите са само Уран, Нептун, Плутон. Но авторката - астроложка - Каръл Ръшман, което цитирах по - горе, твърди че всички планети без Меркурий дават брак. Аз имам съмнения също за Венера, по Марс обаче съм виждала бракове.

да, от Юпитер нагоре.  :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #36 -: Август 06, 2012, 02:45:23 pm »
Сега погледнах картата на приятелка Везни, която много искаше брак, при нея Слънцето прави само два сходящи аспекта - съвпад с Меркурий и секстил Нептун и момчето, с което са във връзка (закупиха жилище заедно и подписването е въпрос на време) е по-малко от нея - слънце в Риби. Често Меркурий дава по-млади партньори.

Тя е доста моногамна и това и е втора връзка за целия живот, преди това бе с доста по-възрастен мъж, който не се описва от Меркурий.

*

Asol

• 4140
« Отговор #37 -: Август 06, 2012, 04:52:20 pm »
Нито по принцип от трансатурновите, нито от тези преди тях. Възможно е да има и такива случаи, но не е като цяло при всички. Аспектите към Слънцето могат да са показател за слънчевия знак, асцендент на човека, за който ще се омъжат, от какъв тип мъж могат да се чувстват привлечени, но не и задължително по принцип. Иначе се гледат най-вече планетите, които имат касателство към седми дом. Ако Слънцето има такова значи му се увеличава значението като сигнификатор на брака в женска карта. Затова нещата са по-скоро комбинирани, отколкото само такива каквито ги разглежда Ръшман.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #38 -: Август 06, 2012, 06:51:00 pm »
И аз до такива изводи стигнах. Обаче гледам и колко знака покрива 7ми дом и какви планети има вътре. Това си е мое виждане, де, засега нямам голяма база за стройна теория.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #39 -: Август 06, 2012, 07:28:30 pm »
Обаче гледам и колко знака покрива 7ми дом и какви планети има вътре. Това си е мое виждане, де, засега нямам голяма база за стройна теория.

Което какво ще рече, че нещо не хванах мисълта ?

Може би не откривам топлата вода, но често срещам ж.Марс опозе м.Луна/дори само знаково/ . В мъжка карта до колко работят тези схеми ?
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен