В интерес на истината, по време на сатурновото завръщане и непосредствено след него в живота ми не се промени нищо, промени се единствено нагласата ми, отношението към събитията, които се случват или незнайно защо не се случват :rolleyes:
Сатурн ми е заключен в Лъв, разположен в 9 дом в радикса, в тригон към Слънцето. Единственото събитие по време и след завръщането му е пробуждането на по-задълбочен интерес към теософията, религията, философията. През последните две години, откакто подкарах сатурново завръщане, астрологични книги почти не съм чела, с изключение на две, като едната бе посветена на транзитите на Сатурн :lol: всичко, което чета от онзи момент насетне, е на тема религия и езотерика.
Сега ми се е закотвил точно на МЦ и най-приоритетно в момента е професионалното поприще, където се опитвам да наваксам всички пропуснати досега възможности поради какви ли не препятствия и спънки. Първата сатурнова опозиция към Марс в радикса мина като че ли спокойно, без особени ексцесии

но ще има и втора, след ретроградното обръщане на Сатурн, а дотогава ще стискам зъби...
Като върна лентата назад и проследя сатурновите транзити, наистина повечето от тях бележат важни за мен моменти. Като, например, веднага след ингресията на Сатурн в знака на наталното ми ИЦ, и доста преди да направи съвпад с него, взех та... емигрирах
Транзитът на Сатурн през 7 дом бе белязан с важни опитности в партньорски план, но ми донесе и първата ми реализация по придобитата специалност, а тя малко или повече бе свързана с публична активност, работа с аудитория. "Стартът" в живота ми бе белязан от мунданния съвпад на Юпитер и Сатурн в Телец, в наталния ми 7 дом, близо до Дсц. Периодът по време на транзитното преминаване на Сатурн през 6 дом бе най-тежък, пълен с изпитания, най-черната полоса в живота ми досега. Но тогава бе и моментът, в който започнах да изучавам астрология, така че "всяко зло - за добро".
При излизането на транз. Сатурн от 7-ми дом и малко преди навлизането му в 8-ми приключи една важна и трайна връзка и започна друга, още по-важна за мен. Тогава се случи и важно за мен запознанство, чиито "плодове" консумирам сега, а за следствията му в по-нататъшна перспектива не ми се ще и да се замислям...