Здравей Гост

Брак и сатурновото завръщане

• 97 Отговора
  • 17903 Прегледи
« -: Ноември 26, 2007, 09:45:03 am »
Здравейте! Имаше преди време тема тук, където стана дума, че в някои случаи, брак не е добре да се сключва преди сатурновото завръщане. С какво се свързва това?
« Последна редакция: Ноември 26, 2007, 09:45:43 am от бръмбърче »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1 -: Ноември 26, 2007, 11:55:47 am »
Първото сатурново завръщане ни се случва непосредствено след завръщането на прогресивната Луната, която представя фазата на "емоционално узряване", макар че настъпването на зрелостта при всеки от нас е твърде индивидуално. Сатурновата революция е периодът на равносметка, в който сме натрупали необходимата опитност по време на обиколката му през всички радикални домове и зодиакални знаци. Сатурновото завръщане внася повече яснота в текущото статукво - това е моментът (периодът), когато нептуновите "люспи" се свличат и отлитат една след друга и остава само трайното, истинското, конкретното.
Не бих казала, че брак по време на първа сатурнова революция не е препоръчителен за всички без изключение.
Има много ранни бракове, които се разпадат в периода около сатурново завръщане, докато други издържат "изпита" на времето, на Сатурн.
Има и двойки, които решават да предприемат тази важна стъпка в живота си и да положат основите на съвместното си бъдеще именно "притиснати" от някоя сатурнова фаза. Има и други, за които сатурновото завръщане не е определящо в тази насока, но при всички положения циклите на Сатурн са онзи "маркер", който отбелязва и прави по някакъв начин запомнящи се най-същностните "отсечки" по протежение на житейския ни път...
« Последна редакция: Ноември 26, 2007, 11:56:44 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2 -: Ноември 26, 2007, 02:11:59 pm »
хаха, така е  :)
Когато е транзитирал през Асц ми, се е появила сестра ми; през ИЦ - била съм в гимназията - доста определящ период, и хубаво и лошо досега дължа на него; през Десц - тогава имах дългогодишна връзка, която по това време се е задълбочила.
Сега наближава МЦ и да се завърне... Дали и аз ще се завърна... :blink: :)
"Връщам" назад и най-накрая знам къде съм бъркала...
Каквото и да ме чака, мисля че ми е помагал доста този проклетник  :)
При мен е и в съвпад със Слънцето...  :(  

Благодаря !

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Ноември 26, 2007, 02:31:58 pm »
В интерес на истината, по време на сатурновото завръщане и непосредствено след него в живота ми не се промени нищо, промени се единствено нагласата ми, отношението към събитията, които се случват или незнайно защо не се случват  :rolleyes:
Сатурн ми е заключен в Лъв, разположен в 9 дом в радикса, в тригон към Слънцето. Единственото събитие по време и след завръщането му е пробуждането на по-задълбочен интерес към теософията, религията, философията. През последните две години, откакто подкарах сатурново завръщане, астрологични книги почти не съм чела, с изключение на две, като едната бе посветена на транзитите на Сатурн  :lol: всичко, което чета от онзи момент насетне, е на тема религия и езотерика.
Сега ми се е закотвил точно на МЦ и най-приоритетно в момента е професионалното поприще, където се опитвам да наваксам всички пропуснати досега възможности поради какви ли не препятствия и спънки. Първата сатурнова опозиция към Марс в радикса мина като че ли спокойно, без особени ексцесии  :D но ще има и втора, след ретроградното обръщане на Сатурн, а дотогава ще стискам зъби...
Като върна лентата назад и проследя сатурновите транзити, наистина повечето от тях бележат важни за мен моменти. Като, например, веднага след ингресията на Сатурн в знака на наталното ми ИЦ, и доста преди да направи съвпад с него, взех та... емигрирах  :D
Транзитът на Сатурн през 7 дом бе белязан с важни опитности в партньорски план, но ми донесе и първата ми реализация по придобитата специалност, а тя малко или повече бе свързана с публична активност, работа с аудитория. "Стартът" в живота ми бе белязан от мунданния съвпад на Юпитер и Сатурн в Телец, в наталния ми 7 дом, близо до Дсц. Периодът по време на транзитното преминаване на Сатурн през 6 дом бе най-тежък, пълен с изпитания, най-черната полоса в живота ми досега. Но тогава бе и моментът, в който започнах да изучавам астрология, така че "всяко зло - за добро".
При излизането на транз. Сатурн от 7-ми дом и малко преди навлизането му в 8-ми приключи една важна и трайна връзка и започна друга, още по-важна за мен. Тогава се случи и важно за мен запознанство, чиито "плодове" консумирам сега, а за следствията му в по-нататъшна перспектива не ми се ще и да се замислям...

« Последна редакция: Ноември 26, 2007, 02:41:53 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Ноември 26, 2007, 07:11:56 pm »
Цитат

Каквото и да ме чака, мисля че ми е помагал доста този проклетник  :)

О, да! Каквото и да съм постигнала, все го дължа на него, дъртия проклетник, а не толкова на "бенефика" Юпитер  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #5 -: Ноември 26, 2007, 07:15:20 pm »
Аз пък по това време се бракувах и за 1 година забременях и родих.Вече се чувствах готова да поема отговорност в това отношение.Да не се смеете ама преди това не смеех да погледна камо ли да пипна малко дете.Но Сатурн  при мен е с голямо влияние./съвпад със Слънце и МЦ от към 9-ти и т.н./
    Просто някои узряват по-късно /и аз съм от тях/ и преди този период не са готови  да понесат последствията и отговорностите с които ще се сблъскат в едни по-сериозни партньорски отношения.
      Лили го е написала много по-добре и по-подробно/тази й способност много ме радва/ :rolleyes:  
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Ноември 26, 2007, 07:26:28 pm »
Имах приятелка, чиито два брака (и две емиграции - в Германия и след това в Чили) бяха доста преди да подкара сатурново завръщане - първият се случи по време на урановата квадратура (20-21 год.), вторият - преди възрастта на първата сатурнова революция (на около 25 години). Всъщност вторият "брак" все още е под въпрос, защото няма сключен такъв. Е, да, това са формалности  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Ноември 26, 2007, 07:31:43 pm »
Цитат
    Просто някои узряват по-късно /и аз съм от тях/ и преди този период не са готови  да понесат последствията и отговорностите с които ще се сблъскат в едни по-сериозни партньорски отношения.

Ако трябва да си отговоря честно на въпроса дали съм готова за тази отговорност, след като краят на сатурновото завръщане вече е факт, отговорът ми по-скоро ще е "вече не"  :D
Преди като че ли по бях, но тогава предпоставките и обстоятелствата бяха други...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8 -: Ноември 27, 2007, 10:42:25 am »
Цитат
това е моментът (периодът), когато нептуновите "люспи" се свличат и отлитат една след друга и остава само трайното, истинското, конкретното.

Хайде дано! Много заблуди и самозаблуди... с този Нептун. При мен е в 1-ви дом в квадрат със Слънцето.

Моите "най-кошмарни" сатурнови периоди са преминаването му през 8-ми дом - пълна изолация, затваряне, загуби; и транзитния съвпад с Луната ми (в 9-ти) - тогава за първи път разбрах какво е Сатурн и много ми се искаше никога да не го бях пренебрегвала...  отвори ми очите -  видях как трябва да стъпвам, за да не се подхлъзвам. Осъзнах какво съм имала и какво съм изгубила, напълно доброволно при това, заради илюзии... Огромен натиск, на който като спреш да се съпротивляваш, и се чувстваш свободен! Освободен от илюзиите, които, осъзнаваш в последствие, са те мачкали много повече...  :angry:  :blink:
По същото време Сатурн квадратира и Асц ми - и край с досегашните ми "спасявания" от приятели. Може би... слава богу, че край! Доста силен удар върху привързаността ми, който трудно преживях, преживявам,  но се надявам да е било за добро.  
И да, има много за наваксване... или може би всичко с времето си...
Най-спокойна и сигурна във връзка съм била, когато е транзитирал през 7-мия ми дом.
« Последна редакция: Ноември 27, 2007, 10:43:27 am от бръмбърче »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Ноември 27, 2007, 11:09:28 am »
Цитат

Моите "най-кошмарни" сатурнови периоди са преминаването му през 8-ми дом - пълна изолация, затваряне, загуби; и транзитния съвпад с Луната ми (в 9-ти) - тогава за първи път разбрах какво е Сатурн и много ми се искаше никога да не го бях пренебрегвала...  отвори ми очите -  видях как трябва да стъпвам, за да не се подхлъзвам.
За мен най-тежък бе транзитът му през 6 дом, преминаването му впоследствие през 8-ми направо може ряпа да яде! Транзитът през 6 дом активира темата за физическото оцеляване, наложи адаптация към много тежки ограничения и спънки. Усещането бе за пълна "безизходица" и "живот на ръба". Но именно тогава започнах сериозно да изучавам астрологията и записах второто си висше. Обаче се наложи да се откажа от любимия си /тогава/ спорт...
Транзитът му през 8 дом и при мен бе свързан с изолация, последвала след преминаването му през нат. ми Луна, което им донесе много жестоко разочарование в любимия човек и болезнена раздяла... Оттогава се чувствам много по-свободна, защото осъзнах, че илюзиите ми бяха това, което ме спъва, страхът и нежеланието да погледна истината в очите и, по този начин, да поема съзнателна отговорност за всичките си "успехи" и "неуспехи".
Квадратът към Меркурий бе съпроводен с доста неприятни събития в професионален план, на работното ми място. Интересното е, че тогава Юпитер ми транзитираше в съвпад с МЦ в опозиция към транз. Уран на ИЦ  :blink: Общо взето, тогава бе периодът на големите и неочаквани промени, тогава консумирах и следствията от създадени някога причини и същевременно творях нови причини, които сега вече отшумяват...
Квадратът към нат. Венера, последвал непосредствено след квадрата към Меркурий, бе много по-приятен - донесе ми силно влюбване и трайна връзка, макар и без обвързващи ангажименти, а повече на приятелска основа.
« Последна редакция: Ноември 27, 2007, 11:11:36 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #10 -: Ноември 27, 2007, 02:04:07 pm »
Да ви кажа честно точно преди 2 дена си купих книгата на Ерин Съливан "Транзитите на Сатурн", защото реших съзнателно да се подготвям за втори рунд. Сатурн ми мина транзитно през IC към края на октомври месец и с опозицията му към MC , която пък отделно ми прави квадрат с Уран в шести дом, нямаше начин да не се усети.Преминах фазата,и за себе си отбелязах уроците на Сатурн, обаче като видях че става ретро и че още един път ще мине за да ме провери какво съм научила , реших да се подготвя поне малко информативно за въздействието му, защото сега тепърва навлизам в астрологията.

Изолацията и Сатурн във водни домове си вървят май ръка за ръка. При мен вече започна действието си, не че съзнателно действам в тази насока, а може би и от сезона, но социалният ми живот влезе в една рамка,отделно погледа навътре е неизбежен, макар и в някаква степен болезнен за личността, която трябва да се преструктурира наново и да изведе себе си в нова насока. Натиска на Сатурн не се отрази толкова във семейните взаимоотношения, макар че и там имаше едно заземяване и поемане към стабилизация, колкото на вътрешно ниво, разрушавене на стари психо-емоционални модели, но като цяло усещам как ме подтиква да действам целенасочено и креативно , така че да започна да полагам стабилни основи в живота си. Сатурн ме води към целеустременост ,съвършенство ( Дева) , отговорност ,както и към собствената ми реализация и изява в обществото и социалната сфера,а идеалите по Уран ( Сатурн квадрат Уран) изискват да бъдат облечени във форма и реализирани.

Няма да забрява и какво ми поднесе Сатурн на Асц в опозиция на  Венера,раздяла с тогавашният ми партньор, нервна криза, отслабване че чак не можаха да ме познаят, пълно преобразяване ,а след нея успях да изградя стабилна тригодишна връзка за нивото на тогавашното ми съзнание.
« Последна редакция: Ноември 27, 2007, 02:12:04 pm от Asaia »

*

porto_kalka

« Отговор #11 -: Ноември 27, 2007, 02:42:34 pm »
Цитат
Да ви кажа честно точно преди 2 дена си купих книгата на Ерин Съливан "Транзитите на Сатурн", защото реших съзнателно да се подготвям за втори рунд.
И аз я чета от известно време, но не вярвам особено да ме подготви за „втори рунд”. Първият беше по време на сатурновото завръщане, когато Сатурн бе в лъв. Най-напред го "отнесоха" Луната /опозиция/ и асцендента /квадрат/. Голям зор си беше...като добавим и квадрата на Плутон към Слънцето - просто „прелест”! Обаче тепърва предстои да му "сърбам попарата" на Сатурн - към края на следващата година , когато застане в опозиция на Слънцето, а транзитен Уран в съвпад с него. Ако оживея, ще ви разправям.... :D  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Ноември 27, 2007, 04:04:37 pm »
Интересни неща споделяте тук...
Хм, при мен сатурновото завръщане мина и си замина без особени сътресения. Единственото запомнящо се събитие бе преместването в по-просторно жилище и последвалият след това ремонт.
Обаче докато ми транзитираше през 6 дом, сякаш се бях спуснала в ада, не знаех дали ще оцелеем. Но... след тъмнината идва светлина, понякога само вярата ни крепи  :)

« Последна редакция: Ноември 27, 2007, 04:07:03 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #13 -: Ноември 29, 2007, 04:52:00 pm »
Ехх, този Сатурн! Пълно е с теми за него по форумите  :D Ето още за него, което открих в сайта http://thezodiac.com/.

You'd better watch out
You'd better not cry
You'd better not pout
and I'm telling you why!
'Saturn' Claus is coming to town!

Само картинка му липсва  :P  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

milla_m

• *
  • 222
  • Слънце-Везни;Asc-Везни;Луна-Риби;Меркурий-Скорпион
« Отговор #14 -: Ноември 30, 2007, 06:31:11 pm »
Да споделя и аз:

При мен Сатурн е в 6 дом/Овен в радикса и когато преминаваше отново през 6 дом настъпиха важни промени.
Още с навлизането си  ме е подготвял за големи промени , защото напуснах старата си работа, започнах нова, която тогава беше по-скоро с цел обучение и опит, и сега като правя анализ, виждам че когато е минавал през 7 дом и е направил съвпад със Северен възел и Лилид  съм започнала да действам.Тогава съм започнала самостоятелна дейност и да уча висше и да затвърждавам професия. Тогава Сатурн е бил в тригон с Юпитер и Венера и Марс. Активирани са били 3,11,7дом.

И много му дължа, и съм му брагодарна, но ме прекара от къде ли не . Трябваше да проявявам много търпение и ограничения и постоянство.

И сега си спомням, че с колежката се шегувахме ,че не сме си изработили вафлата. :D  :D
После транзитие му през 8,9,10 дом, като че ли не съм ги усущала толкова. По скоро имаше някаква сигурност.

Сега обаче пак ми   подготвя тестове, защото ми е в Съвпад с Юпитер и Венера и ми пердаши Луната в опозиция и възникват едни дълбоки мисли, равносметки, кое си струва ,кое не  и други дилеми и всичко на личностно ниво, или -или , дали, и радни такива , какво си свършил и до колко ,какво не си. И все едно си в менгеме,  и само знаеш, че нещо трябва да направиш. Нещо да промениш.

А колкото ще виси в Дева! Всичко възможно е активирал.
И пак ще има изпитания ,ама само той си знае какво ми мисли :P
Ама си мисля,че при Сатурн , нама безплатен обяд, изстрадваш и получаваш, ако не два шамара и обратно да повтаряш урока. :P

Дали се проявява много силно при съвпади  не знам? При мен като,че ли е така.

Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.

*

milla_m

• *
  • 222
  • Слънце-Везни;Asc-Везни;Луна-Риби;Меркурий-Скорпион
« Отговор #15 -: Ноември 30, 2007, 07:08:59 pm »
Но във връзка с всичко по горе, много сериозно Сатурн разтърси и брака при мен, когато беше в 7 дом,  но не е задължително да се разпадне,поне за сега:P  
Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.

Re: Брак и сатурновото завръщане
« Отговор #16 -: Август 04, 2012, 04:20:03 pm »
Моето сатурново завръщане е след няколко месеца, а в момента Сатурн влиза в Първи дом и се разделих с приятеля ми :'( За добро ли се разделихме или адът тепърва предстои?...

« Отговор #17 -: Август 04, 2012, 04:29:24 pm »
А какво дали започване на брак или връзка по време на съвпад на Сатурн с нат Слънце е подходяш период за бракове  връзки или разводи?
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #18 -: Август 04, 2012, 05:27:21 pm »
Моето сатурново завръщане е след няколко месеца, а в момента Сатурн влиза в Първи дом и се разделих с приятеля ми :'( За добро ли се разделихме или адът тепърва предстои?...

Адът е по Плутон вярвай ми, каквото и да направи Сатурн е само като детска игра пред Плутон.

НО Сатурн е конструктивен, нещо като скулпторът, който маха ненужния мрамор, за да остане съвършената форма. И при мен започва Сатурново завръщане сега (натален Сатурн в Скорпион). До сега беше в 11 дом, в квадрат с наталното Слънце много тежки отговорности, работа, никакво лично време...направи ме много внимателна към заобикалящия ме свят, но ме предпази от 2 кардинални грешни решения (които можеха да съсипят живота ми). Ставам все по концентрирана и крайна, но това ми помага да осъществя СОБСТВЕНИТЕ си цели, което ме прави щастлива. Ще видиш, че Сатурн ще те направи по-смела, по-решителна и по - лесно ще знаеш как да постигаш целите си и как да контролираш ситуациите.  ;)

И само малко за Плутон - когато нагази 1 ми лична планета - бях абсолютно сама, на друг континент, беше пълно с наркотици около мен (средата ми), мои колеги бяха бивши затворници, вкл човек убил баща си (най-добрия ни готвач, и изключителна личност). Оказа се, че ХИВ позитивен е бил мой шеф, с който съм яла на една маса (слюмки - пренос на болести) в продължение на 2 месеца и видях неща, който в Европа не съществуват...А там всички са на амфетамини или успокоителни, за да издържат на темпото.... а и видях гетата на Париж, което си е потресаващо само по себе си, и за първи път живях с човек с истински психически проблеми (при това супер интелигентна мацка, която се бе сринала психически по време на следването си...и освен това хомосексуална, и до сега с партньорката и са ми изключително близки приятелки).

Така, де от доброто си Бг семейство, видях АДА на планетата... и вярвай ми Сатурн не отговаря за наркотиците, СПИН, всякакви психически и душевни травми и хомосексуалността (която при образованите жени в САЩ си мисля, че е нещо като разочарование от мъжете и неспособност да намерят мъж, който да не се комплексира от тях).   
When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #19 -: Август 04, 2012, 05:31:32 pm »
А какво дали започване на брак или връзка по време на съвпад на Сатурн с нат Слънце е подходяш период за бракове  връзки или разводи?

Много подходящ период е даже. Всякаква активация на женско Слънце от транзитираща не-лична планета ще доведе сериозен потенциален партньор. Всяка жена със сходящ аспект по натал между Слънце - Сатурн, особено съвпад има или добра кариера или успешен съпруг - Сатурн дава осъществяване.

Ако и в прогресиите женския Марс и Слънце са активирани ще се появи някой, и като астролог препоръчвам сключване на брак. Сатурн дава дълготраен качествен резултат.  :blink:
When One Door Closes Another Door Opens