За практиката сте абсолютно прави, че е най-добрият учител.
Възможно е да се разглеждат практически казуси, стига да не се навлиза прекалено в личното пространство на реалната личност, стояща зад картата. Което означава, че разглеждането ще е малко или повече теоретизирано, но това е положението. За предпочитане е пред установилата се напоследък тенденция за циклене и мятане от копи-пейст на копи-пейст, от линк на линк.
А сега по същество, малко в духа на "искрено и лично". Най-сетне реших да изляза със становище защо, какво ме е накарало да спра активното си участие в темите и създаването на нови такива тук.
Отношението на четящите. Не визирам активно или от време на време пишещите тук, далеч съм от тази мисъл.
Нормално е когато даваш, даряваш нещо безвъзмездно на аудиторията, да очакваш поне реакция, отношение по въпроса. В случая не става въпрос за оценка, а за
обратна връзка. Онзи "фийд бек", който виждам, че липсва.
Сега изрично мога да заявя пред всички пишещи /и четящи/ тук, а не само на лични бележки, по скайпове и айсикюта, каква е моята позиция по въпроса с писането тук.
Причината да спра да пиша бе очевидна и тя е
липсата на обратна връзка. Помислете, кой от вас ще полага максимум усилия, ще влага цялото си свободно време и налична енергия за една утопична идея - да дарява хората, т.е. всички присътстващи тук със синтезирана и смляна информация, без изобщо да получи каквато и да било обратна връзка, отношение по темата?
Много време и енергия вложих в развитието на темите в този сайт и в опитите си да бъдат на подобаващо ниво, доколкото е възможно, да бъдат различни от всичко, което се бълва масово в нета.
След около две или три години упорит труд разбрах, че в този сайт - извинете ме - само/предимно се пасе. Да, тук се пасе! Не се обиждайте. Пак повтарям, не става въпрос за участващите в дискусиите тук. Това е сайтът, за който всички "пасящи" са решили, че е длъжен да им бълва информация и при това в максимално смлян и що-годе професионален вид. Да го вземеш наготово и да не ти се налага дори да го предъвкваш. Не искам написаното от мен да прозвучи някому като "заяждане" или да се интерпретира като "надменност", но това е самата истина, макар и относителна. Това бе и една от причините да се прехвърля в Мистика - там поне знам, че малко хора наистина биха могли да се включат с коментари по темите,
дори и да имат искрено желание, защото материята е по-специфична и може да не е в кръга на интересите на четящите във форум Астрология.
На мен лично никога нищо не ми се е давало наготово. За всичко, което съм сега, съм положила и продължавам да полагам неимоверни усилия. Никой никога не ми е подавал ръка в изучаването на астрологията или каквото и да било друго. Нямам и такива очаквания. Усилията, които полагах досега за развитието на този сайт, бих продължила да полагам и занапред със същото желание и същия алтруизъм, стига наистина да има малко повече обратна връзка, а не темите да "потъват" и да не се чуе ни звук, ни стон, никакво включване с мнения по тях. Пробвайте и ще видите, че не е толкова трудно!