Здравей Гост

Планета Синглетон

• 78 Отговора
  • 13672 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:Планета Синглетон
« Отговор #60 -: Май 03, 2010, 06:22:41 pm »
Стигнах до извода, че планетата синглетон в повечето случаи играе много специфична роля в живота на родения, т.е. нейните теми излизат на фокус някак си.

И при мен е така и си правя същия извод като имам предвид Меркурий. Ако прибавим и Нептун, ако въобще се брои в случая, двете играят роля в професионално отношение. По този начин се изявява и Юпитер според мен - той като неаспектирана планета в картата ми. Трите действат и работят в тази насока.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #61 -: Май 03, 2010, 10:53:50 pm »
Като си гледам синглетона в 7 дом, моят партньор трябва да е лаком и мързелив  :-X... Ако пък стане и дебел, ще се разправя с доминантата ми /Марс/.  :97: Ще види той къде изгрява Слънцето и къде залязва Луната в хороскопа. ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #62 -: Май 03, 2010, 10:56:59 pm »
ще се разправя с доминантата ми /Марс/.  :97:

Това си заслужава да се види,щото ми е доста чудно един Рибешки Марс как ще измъчва някой  :unsure:  ;D

Чак ме хвана срам какво ми мина през ума  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #63 -: Май 03, 2010, 10:58:27 pm »
Чак ме хвана срам какво ми мина през ума  :-[

Нали?
Шъ съ умирга, казах ти аз.  :97: :97: :97:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #64 -: Май 04, 2010, 10:11:18 am »
може ли да се каже, че моят юпитер е синглетон, като е единствена планета във воден знак??

Да, по стихия ти е Юпитер. По другите показатели нямаш такава планета. Сега трябва да кажеш как действа при теб. Предвид мястото му по дом, знака, характеристиката на Юпитер, ако искаш и аспектите, вероятно ще те насочат в коя област и как.

Аз за себе си вече установих как се проявяват. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #65 -: Май 04, 2010, 10:12:38 am »
е че на мен като само Нептун ми е в огнен знак, значи ли че е синглетон в картата ми  :-\  по другите показатели май нема нищо  :unsure:  въпреки, че водата настанена насред огъня ми се вижда направо като оксиморон да еба  :57:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Kaya

• 2893
« Отговор #66 -: Май 04, 2010, 02:50:17 pm »
Като си гледам синглетона в 7 дом, моят партньор трябва да е лаком и мързелив  :-X... Ако пък стане и дебел, ще се разправя с доминантата ми /Марс/.  :97: Ще види той къде изгрява Слънцето и къде залязва Луната в хороскопа. ;D

Може да е дашен, да има размах, да умее да се забавлява, да готви, да превклюва бързо, да има  интерсни теми и тн.тн
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #67 -: Май 04, 2010, 03:05:54 pm »
интересно! при мен е юпитер..... :unsure:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #68 -: Май 04, 2010, 03:58:07 pm »
Може да е дашен, да има размах, да умее да се забавлява, да готви, да превклюва бързо, да има  интерсни теми и тн.тн

Да ми обича домашните любимци... Много важно условие!  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #69 -: Май 04, 2010, 05:01:06 pm »
 ;D ;D ;D

има ли избор? твоят брой на коя планетка се дължи

*

Lillie

• 30532
« Отговор #70 -: Май 04, 2010, 06:13:05 pm »
Предполагам, на стълпотворението в пети дом и грижовната Луна.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #71 -: Май 05, 2010, 01:07:40 am »
Стигнах до извода, че планетата синглетон в повечето случаи играе много специфична роля в живота на родения, т.е. нейните теми излизат на фокус някак си.
При мен това е Юпитер в 7 дом и влиянието му там се усеща изключително силно, не се отнася само за връзките.

Ще си позволя да направя и кратък коментар по картата на Дивна, публикувана в една от съседните теми.
Доколкото виждам, при нея има две планети, които могат да се приемат за синглетони - Сатурн като единствена планета в западната хемисфера на хороскопа и Луна като единствена планета във воден знак. И мисля, че лунно-сатурновата тема е застъпена много силно в живота й, но е успяла да я интегрира. Буквално това означава човек сам да поеме бремето на отговорността за семейството, децата и оцеляването им. В живота на Дивна се случва точно това - остава с детето си в чужбина да се бори и оцелява сама (У9 в квадрат с У6 на IC, при това квадратът засяга два ъглови дома), т.е. отговорността се поема от единия родител, от нея самата. За това говори и акцентът върху източната , Аз-ова хемисфера, докато в западната, свързана с другите и тяхната подкрепа, се намира само ретрограден Сатурн в 8 дом (който дом също се свързва с подкрепата, която евентуално ще получим или няма да получим от брачния партньор/другите). Всичко това доста красноречиво говори за липса на такава подкрепа и за това, че на родената ще й се наложи да разчита единствено на себе си, да бъде самостоятелна, независима и да се научи да оцелява и да бъде адаптивна при всякакви обстоятелства - Марс в съвпад със СЛВ във Водолей на ІС, управител на МС /Слънце/ в Дева точен съвпад с Плутон, управляващ изгряващия знак.
Дивна, заслужаваш адмирации за смелостта си!  :blink:

ПП. Не знам, в случая стъкмистика ли правя или наистина планетите описват ситуацията буквално...

Благодаря ти Лили! Много си мила!
Мисля, че планетите са си "нарисували" много точно ситуацията. Но това не съм го чувствала, до момента, в който останах сама с децата си далеч от родината си, без никаква подкрепа (нямах дори на кой да поплача, нямах и финансовата възможност да потърся помощ от специалист) ...
Моите поздравления за твоята невероятна интерпретация!

*

abroad

« Отговор #72 -: Май 05, 2010, 10:31:38 am »
До тук все се говори за хороскопи, в които все нещичко се приема са синглетон. Ами ако няма нищо такова има ли някакво също така специфично проявление :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #73 -: Май 05, 2010, 12:00:15 pm »
Ами ако няма нищо такова има ли някакво също така специфично проявление :-\

Ако имаш планета без мажорни аспекти, също можем да говорим за специфика в проявлението й. Между другото, същото съм наблюдавала и в случаите, когато има силна есенциално /и акцидентално/ планета, но с най-малко аспекти в картата.
Например, в картата на майка ми имаше екзалтирал Марс в елевация /в 11 дом/, но единственият му мажорен аспект бе един мижав разходящ секстил с Нептун. Мога да кажа, че влиянието на Нептун не се усещаше изобщо. Всичко беше Марс, Марс и само Марс. Имаше много марсови черти в характера и реакциите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #74 -: Май 05, 2010, 12:16:34 pm »

Ако имаш планета без мажорни аспекти, също можем да говорим за специфика в проявлението й.

И такава няма.

Между другото, същото съм наблюдавала и в случаите, когато има силна есенциално /и акцидентално/ планета, но с най-малко аспекти в картата.
Например, в картата на майка ми имаше екзалтирал Марс в елевация /в 11 дом/, но единственият му мажорен аспект бе един мижав разходящ секстил с Нептун. Мога да кажа, че влиянието на Нептун не се усещаше изобщо. Всичко беше Марс, Марс и само Марс. Имаше много марсови черти в характера и реакциите.

Понякога се чудя как нацелваш отговора, преди още да е зададен въпроса :rolleyes:

Точно така Венера е на фокус - в телец, на 4градуса преди съвпад с МС откъм 9ти и т.н. и сключва само един разходящ аспект с Юпитер...

Инетресно

*

Kaya

• 2893
« Отговор #75 -: Май 05, 2010, 12:51:56 pm »
 ;D,  все имаме или от едното или от другото

и аз си имам един сатурн и е като черна дупка за събития и хора ( аспектите съвсем не трябва да са точни, за да има събитие даже бих казала, че орбисът ми е  голям)

*

abroad

« Отговор #76 -: Май 05, 2010, 01:30:53 pm »
Е, да де, ма тук няма ;D, освен онова последно споменатото

Между другото няма нито една планета във водна стихия. Моя Луна единствено в такава, може да я прави компенсираща за отсрещния. От друга страна си е проблем, щото точно тази планета си остава най-неразбрана за другия :(

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #77 -: Май 05, 2010, 02:04:49 pm »
в моята карта всичко е омешано. няма планета, която да изпъква или да не е аспектирана.
сигурно, затова все се лутам и не знам какво искам.
при единия ми син Плутон е единствената планета в огнен знак, а Юпитер единствената планета в земен знак, но пък АЦ е Телец, както и СЛВ. Така че приемам Плутон за Синглетон. Плутон аспектира всички останали планети по някакъв начин и е в екзалтация по дом.
при другия ми син Луната е единствената планета в земен знак. Тя е в кофти знак - Козирог, но има само положителни аспекти.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #78 -: Май 05, 2010, 02:33:56 pm »
...аз пък имам дилема  ;D кой е:
Юпитер единствен във въздушен знак, но не единствен фиксиран...или Уран единствен в огън и единствен подвижен...
май Урана ще да е...има си само един майорен аспект....всъщност Юпитер и Уран са ми във взаимна рецепция(mutual reception е на английски...) по знак и са в секстил ....
дали и двете се считат за singleton или .....?

:unsure: