Здравей Гост

ТАРО

• 4118 Отговора
  • 708608 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re:ТАРО
« Отговор #640 -: Юли 29, 2010, 02:56:19 pm »
Синухе, може ли ежемесечното prophecy да е по-раншко тоя път, че излизам в дъъълъг отпуск утре и сигурно нет ще виждам на пресекулки :49:. Да не тръгвам така непросветлена. :P
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Divna

« Отговор #641 -: Юли 29, 2010, 03:46:17 pm »
Гал, честито за картите! Със здраве да си ги ползваш!
Преди време и аз си закупих, но моите са "Златно Таро".
Изображенията върху тарото, което си си избрала много ми допадат.

Имам един въпрос към всички, занимаващи се с таро.
В мойто таро картите са 78, от които 22 мажорни и съответно 56 минорни. При задаване на въпрос кой вид теглене практикувате: келтския кръст, трите карти или кръста на истината? И винаги ли използвате всички карти?

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #642 -: Юли 29, 2010, 04:01:52 pm »
Имам един въпрос към всички, занимаващи се с таро.
В мойто таро картите са 78, от които 22 мажорни и съответно 56 минорни. При задаване на въпрос кой вид теглене практикувате: келтския кръст, трите карти или кръста на истината? И винаги ли използвате всички карти?

обикновено използвам келтски кръст, понеже има по-голяма вероятност за допълване, но понякога за бърза справка използвам само 3 карти.

относно колодата - абсолютно винаги използвам всички карти на тарото на Уейт и то и прави и обърнати. когато използвам Златната Зора за астрологична подредба, отново ползвам всички карти, но само в право положение... не че съм чела някъде, че така трябва - просто така ми иде отвътре  :P

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Divna

« Отговор #643 -: Юли 29, 2010, 04:19:12 pm »
Благодаря, Вещичка!

При тълкуване на картите чета от книгата, която си купих с тарото и за келтския кръст схемата е следната:
1 карта - Настояще. Ситуацията в момента.
2 карта - Влиянията (било то благоприятни или не).
3 карта - Историята. Тук е основата на ситуацията.
4 карта - Близкото минало. Какво се намира зад нас.
5 карта - Първоначалната идея. Как всъщност виждаме ние нещата, т.е. какво е нашето мислене относно ситуацията, въпроса.
6 карта - Близкото бъдеще. Какво да очакваме скоро.
7 карта - Нашите страхове.
8 карта - Външните влияния.
9 карта - Нашите надежди.
10 карта-Отговорът на въпроса.

И още един въпрос. Използваш ли асата, като определяне за време на сбъдване на евентуалния въпрос?

Предварително благодаря!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #644 -: Юли 29, 2010, 04:40:23 pm »
Дивна, честно казано и хабери си нямам от времето по тълкуването в картите  ;D ;D ;D

а моето тълкуване на келтския кръст е следното:

1 и 2 - ситуацията в момента, проблема в съзнанието ти и прочее...
3, 4, 5 и 6 - допълващи ситуацията
7 - ти самата и твоето състояние
8 - семейството или най-близкото ти обкръжение, в къщи
9 - това което криеш в подсъзнанието си или това от което се страхуваш на този етап
10 - развитие, развръзка, продължение

ми туй то  :-[

чела съм много за тарото и най-вече за келтският кръст, но откак взех да ги тълкувам по този начин дето ти го написах сега, нещата взеха да се изясняват и да имам доста точни попадения... някак така ми иде отвътре тълкуването на келтския кръст, а не както го пише в книгите... може и да греша де, но за мен това е най-оптималният начин до момента  :blink:

*

Divna

« Отговор #645 -: Юли 29, 2010, 05:52:38 pm »
Вещичка, благодаря, че сподели!

С тарото съм на вие (тепърва започвам да го разучавам) и нямам почти никакви наблюдения, да не говорим пък за практика. Купила съм си книга за начинаещи, та от там чета и се опитвам да свързвам нещата.
Специално за келтския кръст и за евентуалните дати, в книгата авторката описва асаците като много показателни. Условията са няколко:
1. Асакът трябва да се представи в позиция 5,6,7,8 или 9.
2. Ако има повече от един асак, то трябва да се отчита винаги първия.
3. Номерът на картата в позиция 10 индикира седмиците, започващи от началото на месеца кореспондиращ с асака. Ако числото е двуцифрено, то трябва да се сумира. Например ако 10та карта е 19 (Слънцето), то 1+9=10 и 1+0=1. Това е равно на 1 седмица.
А времевото представяне на асаците е следното:
Асо купа - започва от началото на Марс
Асо жезъл - от началото на Юни
Асо меч - от началото на Септември
Асо пентакъл - от началото на Декември
Та в тоя ред на мисли ако в 7 позиция имаш Асо меч, а в 10 позиция Слънце, то тогава въпросът може да се реши през първата седмица на Септември (независимо кой ден от седмицата).
Ако желаеш опитай и ще видим дали работи тази схема. Авторката пише, че тя я ползва и при нея е много показателно.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #646 -: Юли 29, 2010, 05:58:09 pm »
ми ще се пробвам да видим  :-[

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #647 -: Юли 29, 2010, 06:48:42 pm »
 :blink:
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 02:18:51 am от Синухе »

*

Vision

• 3523
« Отговор #648 -: Юли 30, 2010, 05:09:51 am »
Синухе, може ли ежемесечното prophecy да е по-раншко тоя път, че излизам в дъъълъг отпуск утре и сигурно нет ще виждам на пресекулки :49:. Да не тръгвам така непросветлена. :P

и ти ли, Бруте.. :'( стига с тия дълги отпуски и отсъствия, има нетове навсякъде..ще влизаш!! :(

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #649 -: Юли 30, 2010, 11:02:09 am »
Ако сред изтеглените карти има предимно големи аркани, това значи ли нещо?
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #650 -: Юли 30, 2010, 11:08:38 am »
Ако сред изтеглените карти има предимно големи аркани, това значи ли нещо?

ми лично аз големите аркани ги приемам като кардинали решения/промени, а малките аркани или като указателни, или като ежедневни неща  :blink:

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #651 -: Юли 30, 2010, 11:47:28 am »
Мерси, Веще  :blink:

*

Kaya

• 2893
« Отговор #652 -: Юли 30, 2010, 01:58:41 pm »
Kali, казвай какво ти се е паднало?
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #653 -: Юли 30, 2010, 02:05:10 pm »

Въпросът касаеше изясняване на ситуация.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #654 -: Юли 30, 2010, 02:08:55 pm »
хм, уморена си ( ако става дума за теб), в тб е е силата, но си   разочарована, малко депресирана, но определено  в теб  е силата за разрешаване, намислила си го и ще стане
 ( по картите- имая нужда да се усетиш жена)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #655 -: Юли 30, 2010, 07:47:01 pm »
Благодаря, Кая  :blink:
Ще видим какво ще стане, а може и нищо да не стане.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #656 -: Август 01, 2010, 09:06:43 pm »
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 02:19:15 am от Синухе »

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #657 -: Август 02, 2010, 01:41:05 am »
« Последна редакция: Декември 24, 2013, 01:24:34 am от kris »

*

tool

« Отговор #658 -: Август 02, 2010, 02:13:59 pm »
Благодаря на всички за пожеланията! :)

Е, аз зададох първия си въпрос на картите .. изтеглих 4 карти: сигнификатор на питащия, минало, настояще, бъдеще ..
Информацията, която дадоха картите е много точна, само дето не мога да разбера какъв е конкретния отговор на въпроса, който зададох .. тъй че ви моля за някакво мнение .. въпроса ми е: ще се сдобрим ли с руския?!

Съжалявам, но не мога да сложа картинки, щот нета ми е много зле .. ще напиша само тълкуването на картите от книгата към тях ..

1. сигнификатор - Еон / Страшният съд

Бебето в прозрачното кристално яйце в центъра на картата е алегория не толкова за раждането, колкото за възраждането. Капките отляво са сълзите на Бога, които напояват земята за плодородие и възраждане към нов живот. Падащите огньове отдясно са сълзите на човечеството, които изгарят и опустошават земята, преди тя да се възроди. Картата олицетворява периода на мрака преди разсъмването; тъмнината преди да изгрее светлината. Някои наричат този период тъмната нощ на душата. Пътят през лабиринта изглежда без изход, но изведнъж в края на тунела съзираме светлина и сърцето ни се изпълва с възторг. Фанфарите, които са едни от традиционните елементи в тази карта, възвестяват края на хаоса и отчаянието и идването на Новия ден. Небето над замъка се прояснява, иззад облаците плахо надзъртат първите слънчеви лъчи на надеждата. Посланието на тази карта е че трябва да преживеем и двете, нощта и деня , отчаянието и надеждата, болката и удоволствието.

Значение при изправена карта: възраждане и обновление. Мракът преди разсъмване. Раждането на нещо ново в резултат от тежко усилие.Старите окови се разпадат, за да дойде свободата. Ние се лутаме наляво и надясно, където пътят ни е препречен
от двете успоредни реки, и накрая осъзнаваме, че средният път е най-безопасен. Именно този път ще ни отведе право към високата планина, към замъка, където ще бъдем в безопасност. Някаква невидима сила бди над нас. Настъпва време на промени; пътят напред е открит.

2. Кулата, обърната - на преден план се вижда част от оголен човешки скелет. Той означава не толкова физическа смърт
колкото деструктивните резултати от триумфа на егоизма. Двата гарвана отдвете страни на Кулата падат надолу като камъни,
неспособни да литнат нагоре към небесата. Това е участта на любовта и състраданието. Кулата е очевидно храмът на парите,
новият дом на златния телец. Яростните мълнии я разрушават, символизирайки как самият Бог с мощната си десница отхвърля
фалшивите идоли, които човечеството е построило. Огън и разрушение вилнеят навсякъде, а нажеженият до червено въздух разнася отровните изпарения на корупцията и разрухата.

Значение при обърната карта: същото негативно послание, но в по-малка степен. Кулата леко ще се разтресе, но няма да рухне
из основи. Сдържате в себе си твърде много различни емоции. Съществува риск да се поболеете потискайки своите чувства и мисли. Правите някои грешни ходове защото се боите да приемете промяната, която е неизбежна. Оставате пасивни и примирени към негативните аспекти на своята карма. Доброволно приемате ролята на жертва.

3. Слънцето, обърната - Всичко е окъпано в светлината на сияещото Слънце. Тази карта бележи връщане към по-традиционния стил на визуално възприемане. Виждаме две златни деца, които като че летят над цъфналата градина. Пред тях във въздуха се рее огромен златен обръч, опасал планината. Той предпазва и закриля децата. От кое, от какво?! От това да напуснат градината, или да се изкачат нагоре по планината? Какво е онова, което ни ограничава? И какъв е вътрешният смисъл на ограничението? То не означава ли просто че още не е дошло времето? Двете деца, момче и момиче, почти допират ръцете си. Всичко като че ли е съединено в слънчева хармония. Слънцето сияе във висините, позлатявайки с лъчите си танцуващите палави облачета. Ние се чувстваме леки и свободни, като тици в полет. Щастие цари навсякъде, любов струи от небесата към земята. Всичко се къпе в светлина.. Музика напира в сърцата. Въздухът е свеж и по листенцата капе роса. Цветята омайно ухаят. Дишането ни е свободно и леко. Небесното сияние прониква навсякъде като слънчева енергия. Всичко изглежда поставено точно на своето място. Картината е почти идилична. Цветовете са ярки . Прелитат жълти пеперуди. Красотата разтваря крила край нас. Тук е вечна пролет. Във въздуха се носят нови идеи и възможности. Във вас се влива позитивна енергия. Всичко е чудесно.

Значение при обърната карта: Облаци забулват слънцето. Светлината му е още тук, но лицето му е скрито. Трудно е да повярваш в неща, които не можеш да видиш. Нещата се разпадат. Партньорството преживява труден период. Всичко се усложнява. Трудно можете да вдигнете глава от грижи.

//

по тази карта най-интересното е че преди време я бях сънувала, т.е сънувах че аз и руския сме като малки деца, държим се за ръце и подскачаме волни и щастливи из някаква градина ..   :unsure:

4. Баща на Жезлите - интелект - цвят на очите: рус, на очите: син.  Бащата на жезлите е седнал замислен върху отворена гигантска книга. Тази книга обаче е прикована с вериги върху земята, което алегорично обозначава ограничеността на интелекта. Той е утвърден и непреклонен в своите собствени идеи и е абсолютно уверен, че никой друг, освен него, не може да вникне толкова дълбоко в проблема. Това е архетип за краля на мислителите и интелектуалците, които създават културата на обществата чрез своя може би ограничен, но строго научен подход. Той преценява внимателно всичко и разглежда нещата от всички страни, преди да вземе каквото и да е решение. На картата бащата на жезлите е изобразен седнал и неподвижен, застинал в облика на известната фигурна на Мислителя. Това образно казано, означава че крайното и екстремно приложение на интелекта може в известен смисъл да парализира личността. Прекаленото обременяване с информация повече заробва, отколкото освобождава. Човек може да се удави в информационния потоп, който го залива. Бащата на жезлите се нуждае от картата Колесницата, за да започне да действа. В противен случай той би проектирал пирамидите и след това би прекарал безкрайно дълго време да преценява дали е правилно. Крайно находчив в црството на интелекта, той прави откритията, но
не винаги успява да ги използва. За него предизвикателството свършва, когато се роди идеята. Нейната реализация е нещо извън неговата сфера и обикновено не го интересува. Той е способен да създаде една грандиозна машина и след това да я унищожи, само защото някаква малка част от нея му се струва несъвършена. Нетърпящ никакви възраженияи аргументи, той отхвърля всяко чуждо мнение, което не съвпада с неговото собствено. Най-многото на което някой външен би се надявал
е да бъде приет със снизхождение. Бащата на жезлите всъщност съвсем не е мъдър, а по-скоро притежава изключително остър ум, развити аналитични способности и систематизирана мисъл. Тези качества обаче се явяват и неговото главно ограничение. В своите интелектуални висоти Бащата на Жезлите се е самоизолирал от околните затова има само малцина приятели.

Значение при изправена карта: индивид с изключително развит интелект, но непритежаващ социални умения и зрялост. Окован от собствената жажда да усвоява все повече и повече информация и да консумира все повече познание. Жаждата за знания при него се е превърнала в лакомия за факти. Той притежава безкрайно количество разхвърляни идеи, но съвсем не е задоволен от себе си и околните. Понякога може да бъде външно благ и дори очарователен, но е обречен на голяма самота. Разумът му е достатъчно зрял, за да представлява опора на обществото, но крайно обременителен за самия него. С една дума - гений. Нетърпим към слабостите на другите, той сам си налага прекомерно високи изисквания. Затова, когато се срещне очи в очи с глупостта, го обхваща безумна ярост.

// хм, тази карта много точно описва руския, но какво означаваТ всички тези карти вкупом .. и ще се сдобрим ли в крайна сметка или не ..  моля за мнения!    :(

*

abroad

« Отговор #659 -: Август 02, 2010, 02:49:45 pm »
"руския" човек ли е :rolleyes:
според мен - не