Здравей Гост

ТАРО

• 4118 Отговора
  • 704538 Прегледи
*

Kaya

• 2893
Re:ТАРО
« Отговор #1240 -: Юни 20, 2011, 04:08:49 am »
abroud новите ти карти са супер
много мистични и отвличащи съзнанието :blink:
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Divna

• 2478
« Отговор #1241 -: Юни 20, 2011, 09:43:25 pm »
Abroud, kartite sa mnogo artisti4ni. Haresvat mi.  :blink:

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #1242 -: Юни 22, 2011, 08:02:57 pm »
.

« Последна редакция: Април 20, 2012, 11:51:28 pm от Hm »

« Отговор #1243 -: Юни 23, 2011, 02:21:34 am »
Току що питах картите Таро какво да направя, за да освободя моя Марс, който е в съвпад със Сатурн и да мога да действам за да постигам това, което искам.

Първо теглих само големи аркани. Паднаха се:

1- Светът

2-Звездата

3-Слънцето

После теглих от Интернет не само от Главните Аркани, а от всички, но ми се паднаха само Главни Аркани. Ето какво се падна:

1- Дяволът

2-Папесата

3-Глупакът

Вие как тълкувате това?

Да поемеш риска да извадиш страховете си на яве(светло),да се срещнеш с тъмната си половина. :blink:

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #1244 -: Юни 23, 2011, 04:42:35 pm »

Да поемеш риска да извадиш страховете си на яве(светло),да се срещнеш с тъмната си половина. :blink:

Ама Висшата жрица по средата не показва ли, че трябва да използвам интуицията си?

« Отговор #1245 -: Юни 24, 2011, 07:11:20 pm »

Ама Висшата жрица по средата не показва ли, че трябва да използвам интуицията си?
Интуицията е плод на подсъзнанието,където има мнго непоказнаи и нодоизказани неща,които понякога излизат на повърхноста под най-различни форми,някои не много лицеприятни (визирам дяволът в комбинацията),спомени,житейски опит,и т.н. дълбоко скрити някъде навътре в нас ( Книгата ТОРА в ръцете й= Мойсеевите скрижали,дълбоко пазени и охранявани).Жрицата е Лунареното знание,ирационалното,което е в контраст с разума ни и обикновенно се появява тогава когата  ние сме в конфликт с това което усещаме и това което виждаме. Дано сте ме разбрали. :rolleyes:

« Отговор #1246 -: Юли 17, 2011, 07:33:13 pm »
Прочетох "Картинен ключ към Таро" на Артър Едуард Уейт.
Някой друг чел ли я е и какви са ви отзивите от книгата? На мен ми се стори интересна, но може би някак непълна.

« Отговор #1247 -: Юли 21, 2011, 07:27:11 am »
Аз имам изданието от 1995-а и по принцип ползвам само него. Не си спомням преди колко години започнах да се занимавам с таро, но тази книга ми беше основния източник на информация и в общи линии съм доволен от наученото. Преди време видях, че са преиздавали книгата и забелязах някои разлики в подредбата на нещата, може и да са орязали нещо от нея. Какво точно усещаш, че липсва в нея?
I will never drag myself out of this, the shadows of my past bogging me down.
Feeling lost in turmoil and crisis, my face forever set in an endless frown.

*

Uran

• 6041
« Отговор #1248 -: Юли 22, 2011, 02:10:20 am »
1. 8 пентакли -обърната
2. Слънце-обърнато
3. Кралица пентакли

??
п.п.От нета са изтеглени. Нямам истинско таро.

*

abroad

• 2187
« Отговор #1249 -: Юли 22, 2011, 02:25:15 am »
1. 8 пентакли -обърната
2. Слънце-обърнато
3. Кралица пентакли

и все пак някой ще помогне, обстоятелствата клонят макар и по-слабо в твоя полза
иначе ти пасва кралица пентакли ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #1250 -: Юли 22, 2011, 03:29:41 am »
 ;D Дано, че само греди. Иначе обстоятелствата.....не са много в моя полза. :-X

*

abroad

• 2187
« Отговор #1251 -: Юли 22, 2011, 03:33:55 am »
;D Дано, че само греди. Иначе обстоятелствата.....не са много в моя полза. :-X

бъди търпелива
научи се на пентакли :25:
(боже, кой ти го казва ;D)

« Отговор #1252 -: Юли 22, 2011, 05:53:24 am »
Аз имам изданието от 1995-а и по принцип ползвам само него. Не си спомням преди колко години започнах да се занимавам с таро, но тази книга ми беше основния източник на информация и в общи линии съм доволен от наученото. Преди време видях, че са преиздавали книгата и забелязах някои разлики в подредбата на нещата, може и да са орязали нещо от нея. Какво точно усещаш, че липсва в нея?

Ами не съм сигурна от кога е изданието, но скоро я купих, с лилава корица е.
Иначе хареса ми обяснението на символите и начина им на тълкуване, макар че донякаде и всеки индивидуално в някаква част трябва да ги интерпретира нещата. А не знам точно какво ми липсва...мисля,че доста се задълбава в обяснения за техния произход и ми липсват малко повече обяснения на значенията им, иначе не се оплаквам де.  :rolleyes:

« Отговор #1253 -: Юли 22, 2011, 06:09:45 am »
Всички книжки на Уейт са виолетови, независимо от годината на издаване и мисля, че всички са на "Аратрон" (други не знам да има, някой да ме поправи ако греша). В обясненията малко локумено е обяснено за всяко изображение кое какво е, което според мен е главната причина да се усеща, че нещо липсва. Другото нещо, което е баламско според мен е, че са написани в едно описание, няколко противоречащи си мнения/цитати на хора, имали общо със символите и таро като цяло. В общи линии е добре сам човек да открие значението на символите, изобразени на всяка карта, че да отсее зърното от плявата в текста. На мен лично ми помогна интереса ми към масонството и илюминатите. Повечето символи са с универсално значение и важат дори за таро.
 Не знам от колко време се занимаваш с картите, но моя съвет е да не четеш книжката, като роман, а да практикуваш с картите, докато се занимаваш със самата книга.
I will never drag myself out of this, the shadows of my past bogging me down.
Feeling lost in turmoil and crisis, my face forever set in an endless frown.

« Отговор #1254 -: Юли 26, 2011, 01:00:46 am »
Сега погледнах -  и мойто издание е от 95та година.
Иначе да, донякъде човек сам трябва да се опита да чете символите, но все пак трябва да има някаква база знания, на които да се уповава.
Да, ще ми се наложи повече да практикувам и да прочета и някоя друга книжка по темата из нета.
Благодаря, Торнкуист!  :blink:

« Отговор #1255 -: Юли 30, 2011, 06:29:46 pm »
1. 8 пентакли -обърната
2. Слънце-обърнато
3. Кралица пентакли

??
п.п.От нета са изтеглени. Нямам истинско таро.
Контрол. Искаш да контролираш нещата ,но  ти се изплъзва между пръстите като пясък. Не всичко зависи от тебе.

« Отговор #1256 -: Август 03, 2011, 05:25:40 am »
Имам един въпрос,не знам дали е възможен отговор на него, но ще питам - Защо се появи този човек отново в живота ми, с каква цел?  :-\

Паднаха ми се:

Осмица чаши - в ляво
Тройка пентакли - в дясно
Осмица жезли - долу в средата

« Отговор #1257 -: Август 04, 2011, 07:36:47 am »
Имам един въпрос,не знам дали е възможен отговор на него, но ще питам - Защо се появи този човек отново в живота ми, с каква цел?  :-\

Паднаха ми се:

Осмица чаши - в ляво
Тройка пентакли - в дясно
Осмица жезли - долу в средата
Не я знам тази подреба,нито имат ли позиции картите ,макар че аз рядко гледам с позиции, но ако премем, че първата карта е миналото или т.да се каже  основата на питанката, бих казала че човекът просто не е постоянен,не сигурен в себе си,  лъкатуши, сменя посоки,ту -на ляво -ту на дясно. Търси се ,чрез тебе. Явно си му коректора ,огледалото ,което му показва колко е "красив".

« Отговор #1258 -: Август 04, 2011, 05:52:12 pm »

Не я знам тази подреба,нито имат ли позиции картите ,макар че аз рядко гледам с позиции, но ако премем, че първата карта е миналото или т.да се каже  основата на питанката, бих казала че човекът просто не е постоянен,не сигурен в себе си,  лъкатуши, сменя посоки,ту -на ляво -ту на дясно. Търси се ,чрез тебе. Явно си му коректора ,огледалото ,което му показва колко е "красив".

Да,така е, много си права. Много е непостоянен и преди време прекрати взаимоотношенията си с мен по много грозен начин, мина се време и сега пак се появи в живота ми. Сигурно грешкатаа е в мен,че все искам да помогна и да ги утеша и те все се връщат за това.  :-\

Ако наистина приемем подредбата,че първата карта е миналото,втората настоящето и последната бъдещето,тази осмица жезли какво по-скоро предполага?

« Отговор #1259 -: Август 04, 2011, 08:14:42 pm »

Да,така е, много си права. Много е непостоянен и преди време прекрати взаимоотношенията си с мен по много грозен начин, мина се време и сега пак се появи в живота ми. Сигурно грешкатаа е в мен,че все искам да помогна и да ги утеша и те все се връщат за това.  :-\

Ако наистина приемем подредбата,че първата карта е миналото,втората настоящето и последната бъдещето,тази осмица жезли какво по-скоро предполага?
Ми 8 ч си е напускането ,тръгването му, 8 ж -смяна на посоката,лъкатушенето ,както и комуникация