Здравей Гост

ТАРО

• 4118 Отговора
  • 707169 Прегледи
*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
Re: ТАРО
« Отговор #1400 -: Ноември 15, 2011, 09:21:09 pm »
Затова обикновено търся къде се пресича логиката с интуицията и усещанията... В сферата на технологиите много повече първото ми е нужно, в сферата на изкуството - повече второто, но в дебрите на загадъчното се стремя да ги обединя и съгласувам.

« Отговор #1401 -: Ноември 15, 2011, 09:26:03 pm »
Има нужда. Понякога интуицията ми праща много объркани неща, които примерно за даден момент не разбирам и вече в процеса на четене на нова литераутра ми стават ясни нови факти, които проясняват това, което съм видяла, така че и двете неща определено си имат значение при използване на подобни системи.  ;)

*

abroad

• 2187
« Отговор #1402 -: Ноември 15, 2011, 09:27:21 pm »
Затова обикновено търся къде се пресича логиката с интуицията и усещанията...

усещанията ще ги премахна, защото нямат много място до интуицията  :blink:
що се отнася до технологиите, пресечната им точка е особено от значение, но нека разграничим интуицията по Уран и онази по Нептун, поне в случая :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #1403 -: Ноември 15, 2011, 09:33:30 pm »
Thunder, къде ти е Меркурия, че нямам търпението да те прочета  :P
Ключовото схващане за Кулата е внезапна, промяна, обрат (никак не задължително от собствени действия) = Уран
Марс е инициатива, действие, противодействие

*между другото другата карта асоциирана с Марс (пак по теории) е Глупака :rolleyes:

« Отговор #1404 -: Ноември 15, 2011, 09:37:59 pm »
abroad Меркурия ми е Рак в 10 дом.  ;D ;D Затова така ми извират думите.  ;D

Иначе интуицията по Уран и по Нептун ... много интересен въпрос зададе. За мен Нептун ще действа по-задкулисно и по-бавно. Някак си това, което ти дава той е усещане като чувство, полъх, повяване, миризма, нещо, усещаш със сетивата си как нещо е около теб. Урановото ... както си мислиш за едно нещо и извднъж ще каже "ПЛЯС" и някаква малка дума, идея, ще ти се строполи на главата и като я доразвиеш, ще се окаже много вярна и спомагаща.
Иначе за внезапните промени, обрати картите в Таро са много и някак трябва да се има предвид харкатера на проямната, за да изведен точния нюанс и смисъл, защото и Смъртта е внезапна промяна, и Колелото, Глупака и той о известна степен, въпреки че за мен той е новото начало, след като промяната е вече станала.  :rolleyes:
« Последна редакция: Ноември 15, 2011, 09:53:02 pm от ThunderGoddess »

*

abroad

• 2187
« Отговор #1405 -: Ноември 15, 2011, 10:31:26 pm »
интуицията по Уран за мен е като "факс от космоса", внезапен и неподлежащ на оспорване, проверен във времето
по Нептун - неееееезнам, не съм сигурен, днес съм "познал", утре съм "се заблудил"
нещо такова ;D

« Отговор #1406 -: Ноември 15, 2011, 10:38:40 pm »
А, зависи от човека. Познавам хора със силен Нептун и са си направо пощенска станция.  ;D Зависи кое от двете е по-силно в наталната карта, но при равни условия, мисля че дават еднакво добри резултати.  :blink:

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #1407 -: Ноември 15, 2011, 11:53:27 pm »
усещанията ще ги премахна, защото нямат много място до интуицията  :blink:
що се отнася до технологиите, пресечната им точка е особено от значение, но нека разграничим интуицията по Уран и онази по Нептун, поне в случая :blink:

Зависи как дефинираш интуицията и какво най-много вместваш под усещанията, т.е. дали си мислим за едно и също. А ако вземем предвид личностните типове, усещанията при всички случаи все пак намират своето място, но се интегрират различно. :) А технологиите са си много уранови, да, там са този тип идеи и проблясъци по Уран с по-научна вибрация, а Нептун е по-артистичен, психологичен и мистичен (имах предвид тази интуиция). Условно бих описал Уран като по-интелектуално интуитивен, докато Нептун като по-чувствено интуитивен; Уран е повече по главата, а Нептун е повече по сърцето. И в някои положения последният може да се яви смущаващ по-дълбоката аналитичност, освен ако не е балансиран от други фактори в радикса.
« Последна редакция: Ноември 16, 2011, 12:06:48 am от Kelvin »

« Отговор #1408 -: Ноември 17, 2011, 08:49:57 am »
какви са ви наблюденията за Кулата при появата и в различните подредби, не по теория, а като личен опит?
приравняват я с действието на Марс, пак на теория :thinking:, а аз изначално все съм я асоциирала с Уран...
По първата част на въпроса ,мога да се включа ,но за съжаление по-втората -още ми е рано.Току що почнах първия си курс по психологическа астрология и такива препратки към планети  :-\..... още ми е мътна Индия.
А иначе от личен опит Кулата ( Както дневна карта),мога да я опиша с една дума -ШОК. Вцепенение,амок. Ситуация   появила се изневиделица  за която  нито си подготвен ,нито знаеш как да се справиш. Помяна този ден-исках да мога да помръдна,но единственото което усещах  беше  как кръвта във вените ми става на пепел.( ще ми бъде мн любопитно ,това как може да бъде изречено с планети или знаци...)
Иначе в подредби ,напр минало, настояще, бъдеще, появата й  често указва ,че това което показват картите преди нея - абсолютно се елиминират.Например- помня подредба за някого- 9 или 10 меча+ Кула + 2 чаши. В този случай Кулата за мен показваше ,че болката и страданието ще се "изпарят" като по чудо и идва място на среща и  помиряване. И така стана.

*

abroad

• 2187
« Отговор #1409 -: Ноември 17, 2011, 09:08:49 am »
А иначе от личен опит Кулата ( Както дневна карта),мога да я опиша с една дума -ШОК. Вцепенение,амок. Ситуация   появила се изневиделица  за която  нито си подготвен ,нито знаеш как да се справиш. Помяна този ден-исках да мога да помръдна,но единственото което усещах  беше  как кръвта във вените ми става на пепел.( ще ми бъде мн любопитно ,това как може да бъде изречено с планети или знаци...)
Иначе в подредби ,напр минало, настояще, бъдеще, появата й  често указва ,че това което показват картите преди нея - абсолютно се елиминират.Например- помня подредба за някого- 9 или 10 меча+ Кула + 2 чаши. В този случай Кулата за мен показваше ,че болката и страданието ще се "изпарят" като по чудо и идва място на среща и  помиряване. И така стана.

:blink:
това второто е ценно..
имаш ли впечатления за нея като лична карта
какво мислиш за обърнатите карти
извинявай за интервюто :blink:

а връзката с планетите си е мое усещане, изобщо нямам претенции за правилност

« Отговор #1410 -: Ноември 17, 2011, 09:44:06 am »
Лична карта?? Поне аз не ги изчислявам така. Знам ,че има руски школи които го правят. Нямам личен опит ,но мога да поразсъждавам- деструктивна личност, експанзивна ,която първо действа ,а после мисли.Непостоянна.Сега съсвем лаически- може би е овен с много огън и въздух в хороскопа ;)
Обърната Кула  е -разочарование.За мен е по-лекия вариант на правата и то значително. Зависи и от въпросите  и от съседните карти.За ман в повечето случай обърнатите карти са по-мекя вариант на "страшните "и на позитивните- някак ги прави по несериозни. Напр 2 ч (0) в любовни въпроси си е чисто  секс без чувства .Няма любов -само тестостерон.Рицар ж (0) във въпроси за здраве - ми е показвал латенетен изход. А 5 ж+паж ж+7ж всичките обърнати- си беше направо -треска в събота вечер със всичките му там епилации ексфулации и дрън-дрън ации. :blink:
По отношение на колелото обаче -за мен няма значение в каква позиция е- все означава- застой и нищо не се слува и няма да се случи в следващите някойко месеца по въпроса на питащият.  След период от време обикновенно следващата какрта указва на къде ще се завърти. например след него ако е  6 ме- нещата след дъгло време и мъчение ще се проемнят и утихнат ,но в момента - няма нищо да се случи.Зацикаля се на едно и също ниво и това е....нищо ни никой не може да проемени ситуацията. Обикновенно е подвластна на други външни фактори,ако щеш съдба, карма и т.н.

*

abroad

• 2187
« Отговор #1411 -: Ноември 17, 2011, 07:08:38 pm »
Лична карта?? Поне аз не ги изчислявам така.

под лична имах ппредвид изтеглената карта, която определя питащия при келтски кръст, например или при други подредби
нямам опит, за първи път ми се случва, затова разпитвам
иначе това е логиката, да
от друга страна срува ми се има случаи, в които Кулата не е само негатив, напротив, но все още се опитвам да ги отсея

« Отговор #1412 -: Ноември 17, 2011, 07:27:37 pm »

от друга страна срува ми се има случаи, в които Кулата не е само негатив, напротив, но все още се опитвам да ги отсея
ООо да ,естествено. Представи си затворник  на който му излиза Кулата- това ще е най-позитивната карта за него :blink:. Искаш да кажеш сигнификатор.- ми в такъв случай - човекът е в сериозен шок , в криза , в ситуация ,която го е раздрусла из основи.

*

abroad

• 2187
« Отговор #1413 -: Ноември 18, 2011, 08:11:54 pm »

ООо да ,естествено. Представи си затворник  на който му излиза Кулата- това ще е най-позитивната карта за него :blink:. Искаш да кажеш сигнификатор.- ми в такъв случай - човекът е в сериозен шок , в криза , в ситуация ,която го е раздрусла из основи.

знаеш ли установявам, че Кулата е доста "бърза" карта, дори за обичайно фиксирани натури
но дори да има компенсация, тя е след много шоково напрежение - нещо като да се опитваш да правиш крачка и при всеки ход (независимо напред или назад) някой да ти слага прът в краката, ей така за всеки случай и със сигурност без предизвестие

« Отговор #1414 -: Ноември 18, 2011, 09:25:38 pm »
И за фиксирани натури, и за подвижни, кулата пада за същото минимално време.  :rolleyes: Просто фиксираните натури ще са малко отначало  :o :o :o :o :o :o :o :o :o, по-подвижните лесно ще го приемат. Според мен по-скоро е въпросът и урокът от тази карта е да не се страхуваш от нейния рязък принцип, да го обгънеш, защото с нея си отива една остараля структура в живота. Ние може да сме много привързани към нея и да се оплакваме как така се е срутила и да я оплакваме, но истината е, че нищо, което не е от екзистенциална значимост, няма да може да бъде загубено. Най-малко, защото го носим във себе си.Затъваме ако съжаляваме за стари неща. И някак си сякаш прескачаме един толкова красив аркан като Звездата, която е следващата на нашия път, ако бъдем силни след Кулата.  :blink:

*

Kaya

• 2893
« Отговор #1415 -: Ноември 18, 2011, 09:29:58 pm »
но истината е, че нищо, което не е от екзистенциална значимост, няма да може да бъде загубено. Най-малко, защото го носим във себе си..  :blink:a

звездата е карта на болка, изцеление или умиране ( което е като лечение
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #1416 -: Ноември 18, 2011, 09:47:06 pm »
Има известен нюанс на болка, но сякаш тя е като фон, който е назад и вече надделява надеждата, желанието ни да се отлепим от дъното, да продължим. За мен Звездата е като глътка чист въздух след целия дим и прах, който Кулата е вдигнала, докато се срутва, и ние е трябвало да го дишаме.  :blink:

*

Kaya

• 2893
« Отговор #1417 -: Ноември 18, 2011, 09:50:14 pm »
 ;D
дишай ако искаш
звездата е египетска карта

*

Kaya

• 2893
« Отговор #1418 -: Ноември 18, 2011, 09:54:18 pm »
на фиксажите им се пада звезда, на подвижните император, а на кардиналите съдът

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #1419 -: Ноември 18, 2011, 10:08:43 pm »
...на кардиналите съдът

Както и Кулата и Обесеният :mellow:
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!