Здравей Гост

ВЕНЕРА 2004-2012

• 145 Отговора
  • 33617 Прегледи
*

ga3l

Re:ВЕНЕРА 2004-2012
« Отговор #40 -: Юли 26, 2009, 08:50:26 am »
Във филма 'Какво ли знаем ние? Спускане в заешката дупка' много хубаво са обяснили второто и третото измерение:
http://www.youtube.com/watch?v=Tirh647dU4s

Та идеята ми беше, че ние не се различаваме особено от двуизмерната точица..  :P

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #41 -: Юли 26, 2009, 05:16:26 pm »
22.06.2008

Смутени англичани откриха в ечемиченото си поле в графство Уилтшир най-сложния и смайващ житен кръг, виждан някога.

Образуванието е широко 50 м и е кодирано изображение на първите 10 цифри на числото пи – 3,141592654. То се появило в поле близо до замъка Барбъри.

Астрофизикът Майкъл Рийд заяви: “Десетата цифра дори беше правилно закръглена. Малката точка близо до центъра пък представлява десетичната запетая. Кодът е базиран на 10 ъглови сегмента, като радиалните прескоци обозначават всеки сегмент.

Започвайки в центъра, ние изброихме сегментите във всяка секция, които се отличават по промяната в радиуса. Тя ясно показва стойността на първите 10 цифри на числото пи.”

Математическите кодове и геометричните схеми отдавна са важна част от житните кръгове. Един от най-известните, познат като “Фигурата на Джулия”, представлява пъзел от изключително сложни геометрични фигури.

Все още не е известно дали кръговете са дело на математици шегобийци или нещо друго.

http://www.dnes.bg/ako%20shtete%20-%20vqrvaite/2008/06/22/otkriha-nai-slojniia-jiten-kryg-v-istoriiata.53211

*

ga3l

« Отговор #43 -: Юли 26, 2009, 09:07:59 pm »
В материала, поместен първоначално от Кали, разпознах цитати от книгата "Посланията на Крион". Пише я един американец-медиум под диктовка на Крион (свръхразум), книгите са общо 9 на брой. Същите неща говори и Друмвало Мелхизедек в лекциите си. Пишат, че се променя магнитната решетка на земята и всеки индивидуално ще се приспособява към новите условия. Мелхизедек пък говори за единиците, които ще успеят в това приспособяване. За повече инфо - прочетете им книгите, има ги навсякъде.
 Относно промяната в наклона на земната ос - ами атлантите нали от това са изчезнали! Поне така се твърди в езотериката. Така че, няма повод за притеснение. :P ;D

*

Nebesna

« Отговор #44 -: Юли 26, 2009, 09:12:30 pm »
Ами то магнитното поле непрекъснато намалява. Японците даже са въвели повсеместно носенето на магнитни аксесоари и са отчели значимо повишаване на продължителността на живота на нацията.

*

kaily

• 5145
« Отговор #45 -: Юли 26, 2009, 09:28:49 pm »
http://www.youtube.com/watch?v=-nNZOjDi_dQ

Има интересни астро съпоставки от средата натам. За ерите, прецесията, съзвездията и т.н.

*

kaily

• 5145
« Отговор #46 -: Август 06, 2009, 09:09:59 pm »
Нострадам - 2012

Не знам пускали ли сте го из филмите на езотерична тематика.

http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=53882963

*

veshti4ka

« Отговор #47 -: Август 06, 2009, 09:59:13 pm »
бреееей как съм опущила тая тема  ;D  ;D  ;D

Небесна, мисля че календара на маите е точно свързан с прецесията, а числото 26 000 е просто закръглено. някъде из книгите на Друнвало имаше точно тези числа. между другото тези числа са свързани и със епохите на древните индийци там - Лилито требе да е по наясно са тях. в момента ние се намираме в края на Кали юга май беше, което беше нещо като черна или зла ера /Лили бе - помагай  :P /... тази вечер не ми се рови из дебелите книги, но тия дни ще се поразровя и точно ще ви ги препиша числата...
а относно маите - ми той техния бог Пакал или Кетцалкоатл /брей тия маи като са се напиели как са му изговаряли името  :o / си е бил баш извънземен и той им е снасял инфото за всичко и ги е научил на всичко. имам една книга "всемогъщите богове" на Котърел дето е много интересна... обаче след като я прочетох бая изпаднах в съмнения относно божествената природа на така наречения им Бог  :(  щото реално като се замислите всеки извънземен със странни умения и знания си е бил по принцип и де факто Бог за диваците.... то и сега ако се пръкне някой с всичките му умения там, които са имали и другите така наречени богове пак като нищо ще го цанят за Бог  ??? 
древните йогини които са постигнали безсмъртие са били обикновени хора, които са тръгнали по Пътя и са достигнали съвършенство и безсмъртие - ми че и те в наши дни са наречени богове. принципно са много по-висши същества от нас, но де факто са били като нас, което означава, че дори ние можем да го постигнем ако пожелаем...

пък за 2012 нямам притеснения - квото дойде ще го посрещаме, няма се срамим пред чужденците я  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

Helo

« Отговор #48 -: Август 06, 2009, 10:15:19 pm »
в момента ние се намираме в края на Кали юга май беше, което беше нещо като черна или зла ера /Лили бе - помагай 

Ааааааааа, не! В края на Кали Юга хората ще живеят по 15 години - не повече.  ;D Поне според един приятел, който е чел много по хиндуистките въпроси, Бхагвад Гита и разни подобни.  ;) А в някоя от предишните епохи живеели по няколко хиляди години. Вещичке, да се беше родила по време на предишните епохи.  ;D ;D :P ;D ;D

Цитат
а относно маите - ми той техния бог Пакал или Кетцалкоатл /брей тия маи като са се напиели как са му изговаряли името  :o / си е бил баш извънземен и той им е снасял инфото за всичко и ги е научил на всичко.

Това не се отнася само до Кетцалкоатл! По целият свят съществува тази легенда, но с различни полузмии-полубогове или нещо подобно, къде мъже, къде жени, които са създали хората, а след това са им дали знание - за занаятите, медицината и други основни неща. Все пак и в Райската градина змията е дала знанието на хората, също както в най-старите вярвания по света, макар змията от християнска гледна точка да е представена като лошо същество.

Цитат
пък за 2012 нямам притеснения - квото дойде ще го посрещаме, няма се срамим пред чужденците я  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Споко, предвидено е да има три световни войни, тъй че, докато не преживеем третата, едва ли ще свърши света. Не че това е успокоение.  ;)

*

veshti4ka

« Отговор #49 -: Август 06, 2009, 10:19:49 pm »
абе Хело ша ма накараш сега да ровя посред нощите из книгите да го търся, че да ти го докажа... пууууууу то и без туй туй пълнолудие ма оцъкли и не моа заспя  ???

*

veshti4ka

« Отговор #50 -: Август 06, 2009, 10:30:50 pm »
намерих го  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

начи югите /ерите/ са осем периода по 1200 до 5000 години.всяка юга има възходяща и низходяща фаза. описани са като елипса. в горния десен край на елипсата се намира низходящата сатя юга, след нея следва низходяща трета юга, след нея двапара юга и и кали юга в другия край на елипсата. при кали юга отново имаме както залез, така и възход. след това влизаме във възходящата двапара юга и т.н...

или така нареченото пробуждане е започнало през 1990 година според прецесията. отново според книгата цялостната революция трае 25 920 години...

това са извадки от "Древната тайна на цветето на живота - част 1" на Друнвало Мелхизедек

та сега като гледам картинката се намираме в началото на двапара юга в периода на събуждането  :P

*

Helo

« Отговор #51 -: Август 06, 2009, 10:35:37 pm »
В индийской литературе приводятся разные датировки Кали-юги. Согласно пуранам, Кали-юга началась в полночь 23 января 3102 года до н. э. по григорианскому календарю после ухода Шри Кришны. То есть мы живём в Кали-югу. Она началась 5 000 лет назад и продлится ещё 427 000 лет.

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D1%8E%D0%B3%D0%B0

Има да чакаааааш!!! Но това поне ти дава надежда, че няма да умрем през 2012.

*

Nebesna

« Отговор #52 -: Август 06, 2009, 10:38:55 pm »
между другото тези числа са свързани и със епохите на древните индийци там - Лилито требе да е по наясно са тях. в момента ние се намираме в края на Кали юга май беше, което беше нещо като черна или зла ера /Лили бе - помагай  :P /... тази вечер не ми се рови из дебелите книги, но тия дни ще се поразровя и точно ще ви ги препиша числата...

Епохите са известни на всички астрономи и астролози. Обаче докато индийците отчитат прецесията в астрологията тълкувайки по т.нар. сидерален кръг, то западната астрология не я отчита (т.нар. тропикална система). Общото между двете системи е, че слагат земята в центъра.

*

veshti4ka

« Отговор #53 -: Август 06, 2009, 10:39:26 pm »
за ко да чакам бре чадо - аз не ща да живея през кали юга  :P :P :P

и надежда не ми трябва за 2012 година - просто ЗНАЯ че ще оцелея  ;D ;D ;D

*

veshti4ka

« Отговор #54 -: Август 06, 2009, 10:41:18 pm »
между другото тези числа са свързани и със епохите на древните индийци там - Лилито требе да е по наясно са тях. в момента ние се намираме в края на Кали юга май беше, което беше нещо като черна или зла ера /Лили бе - помагай  :P /... тази вечер не ми се рови из дебелите книги, но тия дни ще се поразровя и точно ще ви ги препиша числата...

Епохите са известни на всички астрономи и астролози. Обаче докато индийците отчитат прецесията в астрологията тълкувайки по т.нар. сидерален кръг, то западната астрология не я отчита (т.нар. тропикална система). Общото между двете системи е, че слагат земята в центъра.

миииииии Небесна, аз не съм нито от едните, нито от другите та ми се налага да ровя из книгите всеки път, щото и не помня даже  ;D ;D ;D

*

Helo

« Отговор #55 -: Август 06, 2009, 10:47:57 pm »
за ко да чакам бре чадо - аз не ща да живея през кали юга  :P :P :P

и надежда не ми трябва за 2012 година - просто ЗНАЯ че ще оцелея  ;D ;D ;D

Е, не искаш, но ще се наложи да почакаш само още някакви си 427 000 години, което обаче дори и за един безсмъртен е множко.  ;)

Но интересното е, че за маите един период свършва през 2012, а за хиндуизма не е така. Или греша? Ако не греша, то те делят по различен начин различните периоди. Сега как да разберем кое е истинско и кое не е? Но като се има предвид, че Сурийа сиддханта, както и останалите писания - Бхагавад Гита, Упанишадите са много по-древни - най-старите, то може би на тях трябва да се вярва. Как мислите?  ::)

*

veshti4ka

« Отговор #56 -: Август 06, 2009, 10:48:08 pm »
В индийской литературе приводятся разные датировки Кали-юги. Согласно пуранам, Кали-юга началась в полночь 23 января 3102 года до н. э. по григорианскому календарю после ухода Шри Кришны. То есть мы живём в Кали-югу. Она началась 5 000 лет назад и продлится ещё 427 000 лет.

Хело бре тука нещо не ми се връзва да знаеш  :o

ако продължителността на югите е от 1200 до 5000 години и трета юга и сатя юга са едни от най-продължителните юги, което ще рече че достигат тези 5000 години, а най кратките юги са двапара юга и после кали юга... така ако сега се намираме в началото на възходящата двапара юга, то няма как новата кали юга да дойде след 1102 години по никакъв начин бре момиче  :o :o :o :o :o :o  щото след възходяща двапара юга следва възходяща трета юга и след нея възходяща сатя юга. после нещата се обръщат и следва низходяща сатя, низходята трета, низходяща двапара и низходяща кали юга  :-\ :-\ :-\

*

kaily

• 5145
« Отговор #57 -: Август 06, 2009, 10:52:00 pm »
Ми то югите да едно, циливилизациите са съвсем друго.
Как се вика-юги е имало и ще има.
И цивилизации е имало и пак ще има.
Ма не и нашата.
Краят на света какъвто го познаваме каква връзка има с югите.

*

Helo

« Отговор #58 -: Август 06, 2009, 10:53:43 pm »

Я да видим каква връзка има.  ;D

Да видим какво си говорят тук:

http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=okultizm&Number=1949786769&page=4&view=collapsed&sb=5&vc=1

Според изчисленията в Пураните, в момента се намираме в двадесет и осмия юга цикъл на седмия манвантара период от настоящия ден на Брахма. Това показва, че Земята е на възраст от 2,3 милиарда години от последното унищожение през последната нощ на Брахма. Общо 453 юга цикъла са минали от началото на този ден на Брахма. Всеки юга цикъл включва прогресия от златна епоха на мир и духовен напредък до крайна епоха на насилие и духовна деградация. В края на всяка Кали-юга Земята практически остава без население, за да бъде отново населена с духовно издигнати човешки същества през следващата Сатя-юга.

,

Хело бре тука нещо не ми се връзва да знаеш  :o

ако продължителността на югите е от 1200 до 5000 години и трета юга и сатя юга са едни от най-продължителните юги, което ще рече че достигат тези 5000 години, а най кратките юги са двапара юга и после кали юга... така ако сега се намираме в началото на възходящата двапара юга, то няма как новата кали юга да дойде след 1102 години по никакъв начин бре момиче  :o :o :o :o :o :o  щото след възходяща двапара юга следва възходяща трета юга и след нея възходяща сатя юга. после нещата се обръщат и следва низходяща сатя, низходята трета, низходяща двапара и низходяща кали юга  :-\ :-\ :-\

В Пураните нима подробно описание за отделните космически цикли, заедно с информация за тяхната продължителност. Един милениум (юга цикъл) е съставен от четири епохи (юги). Първата, Сатя-юга продължава 1,728,000 години. Втората, Трета-юга – 1,296,000 години; третата, Двапара-юга – 864,000 години и четвъртата, Кали-юга – 432,000 години. Общо 4 милиарда и 32 милиона години. Хиляда милениума се наричат калпа – един ден на Брахма.
« Последна редакция: Август 06, 2009, 11:00:39 pm от Helo »

*

veshti4ka

« Отговор #59 -: Август 06, 2009, 10:54:42 pm »

ми от това което съм чела има връзка, защото сега започва възходът на човечеството. по какъв начин ще се достигне обаче най-висшата точка на възхода е друг въпрос  :-\  но явно ерите са съобразени с точно тези периоди на тъмни времена и възход  :)