Здравей Гост

ВЕНЕРА 2004-2012

• 145 Отговора
  • 33658 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:ВЕНЕРА 2004-2012
« Отговор #100 -: Август 18, 2009, 12:26:55 pm »
Учени от Геофизичната лаборатория на БАН в Русе изказват неофициално предположение, че кръговете са провокирани от повърхностни карстови форми, но не успяват да обяснят защо идентични форми се появяват върху различни по структура и състав участъци от терена. Версията за влиянието на спори и мицел също е безсилна да разкрие причината за образуването на серия от правилни окръжности, чиято цялостна композиция е различима само от птичи поглед.

Немам думи.  ;D Това само идиот може да го измисли. Като види картинката и да рече, че е от карст. То затова БАН е на такова дередже.

Е го появилото се преди две нощи

И е какво са направили с него вчера

*

koral

• *
  • 103
« Отговор #101 -: Август 18, 2009, 12:46:41 pm »
Е,що,бе,човечество мило >:(

« Отговор #102 -: Август 18, 2009, 12:52:47 pm »
Ми хубаво, че от поста ми избирате това, което ви изнася. Защо не коментирате онази част от него, в която казвам, че това явление не е лишено на лобита и финансови интереси. Просто защото не го разбирате. В световен мащаб печатните произведения главоломно спадат. Замислете се над тази част от популярността на темата.

Нямам нищо против произхота и загадъчността на следите в полята.

Ето един много хубав филм по темата. ПОне аз много го харесвам. Покрай темата се сетих за него. Сега ще си го дръпна отново да го гледам.

Signs / Следите (2002)

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
« Отговор #103 -: Август 18, 2009, 02:03:01 pm »
Каква е връзката между спада на печатните произведения и житните кръгове?

Кои са лобитата и финансовите интереси на това явление?

Обясни онова, което не разбираме. Ама кротко, мило и по човешки. Аз лично от последния ти постинг нищо не разбрах.

« Отговор #104 -: Август 18, 2009, 02:22:29 pm »
Кротко  ;D  ;D  ;D. Не мога, Кайличке  :-*

Събуждането интереса на обществото по дадена тема е предпоставка за години наред писане и изследване на същата. Редица университети поддържат катедри по уфология, паранормални явления и ред още подобни области само защото има хора които искат да се образоват по темата допълнително. Естествено срещу заплащане. Един симпозиум на уфолози, например, с цялата организация по ангажиране на зали, хотели, вечери и т.н. едва ли се заплаща от членският внос на членовете му. Издателствата, които берат душа в последните годни имат нужда от популярни автори не само на романи, а и на произведения за паранормални явления. Няма да забравя един ясновидец го бяка канили в Сблъсък и той каза на двата гнома-водещи на предаването: "Като вземе да ви пада рейтинга, започвате да каните ясновидци".

Иначе, ако се върнем в първоначалния ти въпрос - защо се правят и за кого са предназначени....не'ъм никава представа. Може би просто показват, че и те имат нужда от естетическа наслада, така като ние, когато рисуваме, например.

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

ga3l

« Отговор #105 -: Август 18, 2009, 06:17:39 pm »
Извинявам се ако съм го пускала вече: http://www.youtube.com/watch?v=6M6vP8-SbU0

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #106 -: Август 18, 2009, 06:37:37 pm »
Извинявам се ако съм го пускала вече: http://www.youtube.com/watch?v=6M6vP8-SbU0

не , си представям ,как човешка ръка ,може толкова прецизно и точно да сътвори тези картини! :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #107 -: Август 21, 2009, 10:29:24 pm »
Изгледах филмите за маите, едвам ги изтърпях всичките. Всичко това си го знам открай време, сигурно се е разпространило под формата на мълва покрай филмите. Имаше някои интересни неща.
И всъщност мен единственото, което ме впечатли, беше твърдението, че само който достигне вътрешен мир, ще мине отвъд.

И ме впечатли, само защото съвсем скоро, в последния месец, стигнах точно до това прозрение, или ми беше спуснато.
Т.е. че за да оцелее света, много зависи от мен да стигна до състояние на дълбоко вътрешно спокойствие и удовлетворение.

И точно това и във филма казаха - колкото повече хора успеят, толкова по надобре ще тръгне светът.

И може би и затова на все повече хора в последните години мечтите им почнаха да се сбъдват - щото не можеш да се откажеш нещо, ако не си го имал преди това. И за да получиш удовлетворение, трябва първо да си изпълниш мечтите.

« Отговор #108 -: Август 26, 2009, 10:46:23 am »
Ама,съвсем забравихте за темата!За Венера е! А колкото до кръговете в полята - тава са форми на галактики,мнооооо
ооого далече от нас.

*

kaily

• 5145
« Отговор #109 -: Август 26, 2009, 11:25:07 am »
Тъкмо в темата за любовта писах,че може това да е крайната цел на развитието и че е дошло време да се реализира...
Венера - висшата любов, Венера -основната планета и най-важна в календара на маите. Венера - висшата еманация на земята.
Човекът и неговото предназначение във вселената.
Какво по-ценно може да има за бог или за вселенския разум от висшата любов...

« Отговор #110 -: Август 26, 2009, 11:37:22 am »
В темата за висшата любов може би трябва да включим и Нептун - така ще се образува тандем Нептун /Венера.Сигур-
но трябва да видим какви аспекти ще правят помежду си до края на посочения в темата период.

*

kaily

• 5145
« Отговор #111 -: Август 26, 2009, 09:43:56 pm »
Аз имам Нептун широк квадрат Венера, която иначе е неаспектирана и интерсептирана във водолей.
Обаче почнах да се променям из основи към по-добро, май като се замисля, кога Нептун ми направи съвпад с Венерата. Няколко години.
Чела съм, че хората при такъв съвпад лудвали.
Ма на мен ми подейства тотално добре.
Всъщност наистина този транзит ми отпуши висшето начало и положителните черти на Венера.

*

Nebesna

« Отговор #112 -: Август 26, 2009, 09:57:38 pm »

Всъщност наистина този транзит ми отпуши висшето начало и положителните черти на Венера.

Слушай думи и пълней!
На мен ми предстои съвпад, когато Нептун влезе в Риби - първо с Меркурий, после с Венера. При това Нептун ще бъде на трон в Риби. Ако се влюбя безпаметно в някое чудовище или вампир, да знайте от тоз аспект ще да е.   ??? ??? ???

*

kaily

• 5145
« Отговор #113 -: Август 26, 2009, 10:26:48 pm »
Нищо чудно да ти мине мерака за свобода.  ;)

Що не се бориш за свобода от гравитацията примерно.  ;D

*

Mia21

• 2502
« Отговор #114 -: Август 27, 2009, 12:39:17 am »
Нептун като бъде на трон в Риби,мнооо ми е чудничко как по-точно ще се отрази кога ми застане върху Луната в 9-ти.Да не чуя и аз некой по-специфичен сигнал от обширния Космос?Интересна работа... ???

Преди това пък Юпитер.Пак през Луната ми... :-\
« Последна редакция: Август 27, 2009, 12:43:35 am от Мia21 »

*

veshti4ka

« Отговор #115 -: Август 27, 2009, 06:43:43 am »

Слушай думи и пълней!
На мен ми предстои съвпад, когато Нептун влезе в Риби - първо с Меркурий, после с Венера. При това Нептун ще бъде на трон в Риби. Ако се влюбя безпаметно в някое чудовище или вампир, да знайте от тоз аспект ще да е.   ??? ??? ???

стига сте говорили такива неща  ;D ;D ;D  тоз съвпад Нептун/Венера ми е минал ама сега не ми се рови да търся кога /Венера ми е на 1,23* във Водолей/ - нищо особено не се е случило честно казано. поне аз нямам някакви по-особени спомени  ;D

и като знаем, че Нептун е висшата октава на Венера, като се плясне отгоре най-много да пречисти страстите и да ви научи на Вселенска любов  :P ;D ;D ;D ;D ;D

па като влезе в рибите и аз ше му мисля  ;D  Слънцето ми е там на 12,12*, но то има мноооооогоооо време до тогава  :P

« Отговор #116 -: Август 27, 2009, 09:12:30 am »
Права е Вещичка!Като те плясне Нептун.....
При мен тр.Нептун в съвпад с тр.Венера  ,в съвпад с натални Венера/Юпитер ( в края на 1979) ми "натресоха" голямата,
единствена и неповторима любов и вече така.....30 години.Просто зашеметяващ момент и няма отърване :):):)

*

kaily

• 5145
« Отговор #117 -: Септември 15, 2009, 11:59:27 pm »
Доклад: Световният ред се разпада
Световният ред, който беше установен след падането на Берлинската стена, се разпада, а влиянието на Запада намалява.
Това се казва в годишния доклад на създадения преди 51 години и базиран в Лондон Институт за международни стратегически проучвания (IISS.org), цитиран от ИТАР-ТАСС. Той бе представен днес от директора на института проф. Джон Чипман.
Според документа финансовата криза е предизвикала мощни размествания в основата на световния геополитически ред, установен след краха на СССР и съветския блок.
Геополитическата неопределеност по основните международни въпроси е резултат от осъзнатата слабост на САЩ и тяхната неспособност да отговорят на предизвикателствата на новата епоха, се казва още в него.
Според авторите многократно намалелите възможности на САЩ и на техните западни съюзници ги принуждават да прекратят някои от амбициозните си проекти в различни части на света.
Западът е принуден да отстъпва на много фронтове, заключава Чипман.
Голяма част от задачите, сред които "националното строителство", са били до голяма степен изоставени.
Според специалистите от института новоформиращият се световен ред засилва позициите на държавите и принуждава САЩ да се откажат от едноличното лидерство и да търсят нови форми на сътрудничество с отделните страни.
Джон Чипман предлага и нов термин - "коалиция на заинтересованите" - който подчертава както компромисния подход на участниците, така и отсъствието на свръхдържави.

Сегашната геополитическа ситуация в света е неопределена и непредсказуема, което говори, че назрява нов световен ред, заключава докладът.

« Отговор #118 -: Септември 16, 2009, 03:45:15 pm »
ето моето мнение http://aigerbg.hit.bg/

*

sunrain

• 6710
« Отговор #119 -: Септември 16, 2009, 05:04:10 pm »
Няма ли кой да го изтрие тоя?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.