Здравей Гост

мания за величие

• 14 Отговора
  • 3948 Прегледи
мания за величие
« -: Януари 23, 2008, 10:08:58 pm »
кои аспекти могат да обяснят тази типична черта на политическите личности.
Чета периодично Кайлито и се чудя ,защо тези хорица се самозабравят и спират да мислят за нещо друго освен собственото си благополучие .  има ли обяснение какво поражда тази самовлюбеност у тях.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
мания за величие
« Отговор #1 -: Януари 24, 2008, 10:24:02 am »
Според мен това идва от липса на лична сила. Оттам кой е по-слаб, си е речено - властта покварява, абсолютната власт покварява абсолютно.
Аз лично си го обяснявам не с разположение на планети, а с непроработени планети.
Рано са влезли във взаимоотношения с егрегора на властта, трябвало е да се повъртят още има няма 1000 живота из колелото на самсара, да посъберат опитности и да понатрупат сила. Сега колелото ще ги смаже.
Господ като иска да накаже някого, първо му взима акъла.

*

Lillie

• 30532
мания за величие
« Отговор #2 -: Януари 24, 2008, 10:35:08 am »
Цитат
Господ като иска да накаже някого, първо му взима акъла
...и му дава пари и власт  :lol:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
мания за величие
« Отговор #3 -: Януари 24, 2008, 10:53:23 am »
Цитат
Аз лично си го обяснявам не с разположение на планети, а с непроработени планети.
Съгласна съм.
В един форум дори се опитвах да обясня (за съжаление безрезултатно  :blink: ) на една много напреднала астроложка, че еднакви конфигурации и сходни хороскопи не могат да се разглеждат по шаблонен начин, нито 'откликват' еднакво на едни и същи външни стимули/дразнители.
При политиците е същото. И мисля, че става въпрос не толкова за разположението на планетите в наталните им карти, а за "нивата" им на интеграция, осъзнаване. Един и същи тау-квадрат, да речем, може да предизвика тежък срив при един човек и натрупване на лична сила при друг. При някой акцентиран Плутон може да се прояви като неистов ламтеж за власт и контрол, при друг - като стремеж към личностно израстване, самоконтрол и духовна дисциплина.  
Разковничето е в начина, по който ние реагираме спрямо действителността такава, каквато е и каквато ни се 'случва', а това вече е въпрос на личен избор.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
мания за величие
« Отговор #4 -: Януари 24, 2008, 10:57:07 am »
Да както винаги е важна проработката на планетите и нивото на съзнание  B)
Мен нещото което ме учудва(не чак толкова) е явлението Илюминати тъй като са разположени във висшите сфери на властта в някои доста силно влияещи на целия свят страни-тъй като при тях има примесване както на жаждата за власт,така и с получаването и посредством навлизането в легиона на тъмната сила в буквалния смисъл и отделно желанието да контролират,манипулират и изтребват всичко според принципите на сатанизма  :angry:
"И кво ся?" :D
Ми нищо ново под слънцето както се вика,аз не очаквам положителна намеса или развитие от гледна точка на хора имащи обществена власт-било то Илюминати,заблудени души или малкото дето са се намърдали там с искрено желание да помогнат или просто това е заложено в пътя им на развитие като изява на личните качества.Ако на нещо се моля на Плутон в Козирог то е да свали от власт специално тези които искат да унищожат и заробят света,че вече доста им е плодоносна дейността :(  B)

*

kaily

• 5145
мания за величие
« Отговор #5 -: Януари 24, 2008, 11:19:37 am »
То в тоя смисъл по-интересно би било да се изучава хороскопа на егрегорите, ма кой ги знае кога па са се родили.  ;)  

*

Kali

• **
  • 1411
мания за величие
« Отговор #6 -: Януари 24, 2008, 11:34:53 am »
Аз ви предлагам да си отворим учебниците по история и да видим дали преди 270 години са се променили икономическите и политическите структури, доколкото може да се намери информация по въпроса. Някой сеща ли се за интересно събитие в този период?
« Последна редакция: Януари 24, 2008, 11:35:20 am от Kali »
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

kaily

• 5145
мания за величие
« Отговор #7 -: Януари 24, 2008, 11:40:57 am »
Масонството в другите страни arrow ИСТОРИЯ НА МАСОНСТВОТО В ГЕРМАНИЯ ... Първите три Велики Ложи са били инсталирани в периода 1740 – 1770 год. ... :D  

*

unicorn

мания за величие
« Отговор #8 -: Януари 24, 2008, 11:43:00 am »
Мисля,че това е особеност на националната ни действителност,липса на организация и на призвание,липса на любов към хората и на вяра в човека.Човешкият живот не се оценява от голяма част от обществеността,същото важи и за човешката личност.Малко повече толерантност е нужна,като започнем от най-ниските равнища-докато чакаме на спирката,не е нужно да се държим като на война,и се стигне до високите нива на властта.Защото там ,където има уважение към човека,там има и желание да се работи за добруването на тоя човек в това общество.И българинът е хубаво най-после да се излекува от тази омраза,направо е страшно колко деструктивна енергия се акумулира на тези географски ширини.А това не е път към успеха.

*

kaily

• 5145
мания за величие
« Отговор #9 -: Януари 24, 2008, 11:50:58 am »
Американската война за независимост
Сериозните конфликти започват през 1765 г
През 1773 г. се случва един малък обрат
На 4 юли 1776 г. е подписана Декларацията за независимост

*

kaily

• 5145
мания за величие
« Отговор #10 -: Януари 24, 2008, 11:58:30 am »
Екатерина Велика, Дидро, Русо, Волтер, Великата френска е при Плутон във Водолей, но се подготвя при Плутон в козирог.

В мире, тем временем, переход Плутона из Стрельца в Козерог ознаменует начало великих исторических реформ. В предыдущий раз Плутон был в Козероге в 60–70 годах XVIII века: в России началось благословенное царствование Екатерины II, а в Северной Америке образовалось новое независимое государство — США. Отмотаем ещё два столетия назад: в XVI веке под Плутоном в Козероге началась Реформация — невиданное по своей дерзости отрицание дотоле незыблемой католической церкви. Родился протестантизм, который и стал новой религией северной Европы и англоязычного мира. По-видимому, и в ближайшие полтора десятка лет некое инициативное сообщество заявит о решительном отказе от «прежнего наследия» и начнет утверждать новую идеологию — рациональную, эффективную, отвечающую духу времени. Но, скорее всего, шокирующе чуждую для типичных людей двадцатого века. Словом, в эти годы на мировой арене прочно утвердится совершенно новая сила, которая осуществит наиболее прогрессивные идеи рубежа XX–XXI веков. И это будет одним из главных событий всего XXI столетия.

1768 - 1774 г. VI Рускотурска война.

1774 г. Начало на ,,Смутното време" (траяло около 40години) - кърджали и даалии.

1760-1762 Паисий пише  "История славянобълргарская".
« Последна редакция: Януари 24, 2008, 12:25:35 pm от kaily »

*

Kali

• **
  • 1411
мания за величие
« Отговор #11 -: Януари 24, 2008, 12:48:59 pm »
Една статия за четящите английски, има още много в нета.

Току що видях, че не кога да е, а през 2012 Сатурн и Плутон ще бъдат във взаимна рецепция. По някое време ще си направят и секстил.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
мания за величие
« Отговор #12 -: Януари 24, 2008, 12:59:01 pm »
Тамън ще си пийнат по едно кафвнце с този секстил-като аспект на обмяна на информация и общуване-кой повече жертви е взел  :D  То тая рецепция хич не е за мислене даже,то сега какви ли не вируси нови излязоха,но съм сигурен че тогава ще има бум на венерически болести,вируси и какво ли още не,възможно е отравянето на водата отделно да придобие какви ли не размери и да има недостици или проблеми свързани с нея.

*

Lillie

• 30532
мания за величие
« Отговор #13 -: Януари 24, 2008, 02:14:11 pm »
Цитат
но съм сигурен че тогава ще има бум на венерически болести,вируси и какво ли още не...
Ето, пак черногледство  :D

П.С. Не че сега няма  ;)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
мания за величие
« Отговор #14 -: Януари 25, 2008, 03:31:28 pm »
Цитат
Една статия за четящите английски, има още много в нета.

Току що видях, че не кога да е, а през 2012 Сатурн и Плутон ще бъдат във взаимна рецепция. По някое време ще си направят и секстил.
Знаете ли какво излиза, секстилчето ще е точно на 25, 26 декември 2012. Както му се казва изчислено по ПИ 3.14.