Здравей Гост

Конфигурации?

• 69 Отговора
  • 12469 Прегледи
*

viki16

Конфигурации?
« -: Февруари 12, 2008, 12:34:35 pm »

Някой може ли да ми каже дали Лилит, Селена или Хирон могат да са част от

голям тригон, Тао-квадрат или друга конфигурация?

*

Lillie

• 30532
Конфигурации?
« Отговор #1 -: Февруари 12, 2008, 01:17:21 pm »
Зависи от астрологичната школа.
Мисля, че Лунните възли могат да участват в такава конфигурация.
За Хирон също е по-вероятно да бъде част от планетна конфигурация, макар че някои астролози още не го използват като равностоен фактор наред с останалите планети. Конфигурации с включени Лилит, Селена и други фиктивни точки търси в руската школа  :D
« Последна редакция: Март 02, 2008, 10:14:45 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Конфигурации?
« Отговор #2 -: Февруари 12, 2008, 03:18:01 pm »
И аз така мисля  ;) Фактори в картата,които не излъчват енергия не се взимат предвид конфигурациите тъй като при тях главното е образуване на фигура чрез постоянното преливане на енергия от включените в нея които да създават именно ефекта на самата конфигурация.
Иначе аспектите на всички фиктивни фактори се тълкуват и то най-вече спрямо засегнатата планета,която оживява чрез своите качества и действия съответния принцип на фиктивната.

*

Lillie

• 30532
Конфигурации?
« Отговор #3 -: Февруари 12, 2008, 06:46:12 pm »
Цитат
Някой може ли да ми каже дали Лилит, Селена или Хирон могат да са част от

голям тригон, Тао-квадрат или друга конфигурация?
Ами виж, някои ги отчитат. Всеки според предпочитанията си.
Най-големият куриоз, с който се сблъсках тия дни, е да ме питат /съвсем сериозно/ за Лилит в солар :D

Cujusvis hominis est errare; nullius, nisi insipientis in errore perseverare.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
Конфигурации?
« Отговор #4 -: Февруари 12, 2008, 09:23:28 pm »
Memoria minuitur, nisi eam exerceas!   :D

Колеги, днес съм в настроение. Юпи ми е на асцендента.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
Конфигурации?
« Отговор #5 -: Февруари 12, 2008, 09:25:41 pm »
Блазе ти  :D
И аз бях така миналата година, докато ми транзитираше през Асц, в преобладаващо "игриво" настроение  :rolleyes:
А сега една кривотияяя....

"Паметта отслабва, ако не я упражняваш"  :P  
« Последна редакция: Февруари 12, 2008, 09:30:00 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
Конфигурации?
« Отговор #6 -: Февруари 12, 2008, 09:37:47 pm »
Хич моля ви се не ми липсва фалшивия оптимизъм на Юпитер.  :D Да не говорим, че ми донесе няколко килограма отгоре, що да го оплаквам сега.
Между другото на мен в момента ми е опозиция на Венера, така че ако не друго пак проблеми с раздуването в тая област - или ще банкрутирам или ще се надявам на любов, пък после пак сълзи. Ха-ха.    
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
Конфигурации?
« Отговор #7 -: Февруари 12, 2008, 09:44:22 pm »
При мен нищо не се случи като ми мина наскоро в опозиция към Луната... само ме депресира, а пък и съм под сатурнова преса сега  :rolleyes:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Конфигурации?
« Отговор #8 -: Февруари 12, 2008, 10:19:00 pm »
А за фалшивия оптимизъм си много права, точно такъв беше моят. Но ако и него го нямаше, какво ли щях да правя...

Ето, пак оспамихме темата за планетните конфигурации  :D
Утре, на свежа глава, можем да се върнем и към нея.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
Конфигурации?
« Отговор #9 -: Февруари 12, 2008, 10:28:54 pm »
И аз съм с килограмите нагоре, но се боря, нали оптимизъм сега не бива да ми липсва.

От друга страна установих, че от многото харманонични аспекти на транссатурновите планети съм се пуснала по течението и ми е едно леееко, но скоро ще ми стане скучно. Не е за мен тая работа.

Лили, а твоето изречение как се првежда? Първата дума не можах да я намеря.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
Конфигурации?
« Отговор #10 -: Февруари 13, 2008, 09:46:00 am »
"На всеки човек е свойствено да греши, но само на глупака е свойствено да упорства в грешката".
(Цицерон)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
Конфигурации?
« Отговор #11 -: Февруари 14, 2008, 11:02:32 am »
Какво толкова имаш против Лилит в Солар(Лунар и други възвратни карти) :rolleyes: ?

*

Lillie

• 30532
Конфигурации?
« Отговор #12 -: Февруари 14, 2008, 11:41:28 am »
По принцип нямам.
Но бих се учудила, когато за сметка на соларна/дирекционна/прогресивна или каквато ще да е друга Лилит се пренебрегват по-важните и съществени фактори  B)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
Конфигурации?
« Отговор #13 -: Февруари 14, 2008, 12:28:06 pm »
Разбира се  B)
Но иначе има и съм виждал доста чисто проявление на Лилит,ако говорим за Солар особено ако е сама в дом в съвпад с куспидата и особено ако са 1 и 10 дом/като всяка планета в съвпад с тях,носят едно цялостно оформление на нещата/При наслагване на Солар и Натал също.Т.е. никой не отрича преплитането на факторите като цяло,но не винаги в даден период има силна застъпеност на някоя планета и ако точно тогава има силна застъпеност на Лилит стават доста автономни и независими ситуациите с характер присъщ на нейните,а не на други влияния.

Сега няма да се повтарям,но вече е известно че често има застъпеност между цикъла на Лилит и раждането на дете,в доста случаи нещата отговарят и то без да има други съществени влияния,които да определят точно това.

*

Uran

• 6041
Конфигурации?
« Отговор #14 -: Февруари 28, 2008, 03:14:49 pm »
Здравейте,някай може ли да разясни аспекта QUINCUNX.
Четох,че не е от добрите аспекти и има отношение към здравето.Дъщерями,коя
то е на 9г. и половина има 6 бр. quincunx в хороскопа си.
Като малка претърпя и сериозен инцидент завършил благополучно.
Благодаря.

*

unicorn

Конфигурации?
« Отговор #15 -: Февруари 28, 2008, 04:52:28 pm »
Аспектът е от така наречените минорни аспекти,няма почти никакво значение,да не кажа никакво,не се тревожи.Мажорните са квадратури,тригони,секстили и опозиции,малко разбъркано ги подредих.Минорните са куинконкси,биквинтили и други подобни,за които не се сещам в момента.Общо взето с тях злоупотребяват безсъвестни астролози,които обичат да респектират нищо неразбиращия клиент с високопарна терминология.Ако започнат да ти говорят за куинконкси ,преди да са изкоментирали точните ти мажорни аспекти,работата е ясна.
« Последна редакция: Февруари 28, 2008, 04:54:24 pm от unicorn »

*

Lillie

• 30532
Конфигурации?
« Отговор #16 -: Февруари 28, 2008, 04:54:07 pm »
Цитат
Здравейте,някай може ли да разясни аспекта QUINCUNX.
Четох,че не е от добрите аспекти и има отношение към здравето.
Квинконксът е аспект 150 градуса и според класиците в астрологията представлява ъгъл мегжду две планети, при който те не се "виждат". По принцип спада към групата минорни, но според някои школи може да бъде отнесен и към мажорните аспекти.
Да, това е един от аспектите, чиято манифестация в материалната плоскост се разбира най-трудно от практикуващите астролози. Някои астролози свързват влиянието му със здравето на индивида, а в астропсихологическата школа влиянието на аспекта се манифестира "в проекция" - каквото и да означава това на практика.
Квинконксът стои в основата на конфигурацията Yod (Божи пръст, Пръст на съдбата) и производната й конфигурация Бумеранг. Влиянието им в хороскопа може да бъде доста противоречиво - както в контекста на партньорските отношения, така и в материален/здравословен план.  

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
Конфигурации?
« Отговор #17 -: Февруари 28, 2008, 06:59:34 pm »
Благодаря!
А възможно ли е въпросният инцидент -падане от високо, да се дължи на quincunx Марс-Уран?

*

Lillie

• 30532
Конфигурации?
« Отговор #18 -: Февруари 28, 2008, 07:45:26 pm »
Цитат
А възможно ли е въпросният инцидент -падане от високо, да се дължи на quincunx Марс-Уран?
Един-единствен фактор, какъвто и да е той, рядко е определящ, особено когато става реч за сериозни инциденти и други възлови събития в човешкия живот. Факторът, който визираш, аспект в радикса ли е или "състояние" по транзит в момента на злополуката?
Едно от най-важните правила в астрологията, вкл. в предиктивната й част, гласи, че нищо не се случва, ако не е заложено като евентуалност в наталната карта. Текущите транзити, прогресии, дирекции и др. фактори само задействат механизма, заложен в радикса, т.е. предизвикват събитийна манифестация в определен момент от живота ни.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Конфигурации?
« Отговор #19 -: Февруари 28, 2008, 08:12:15 pm »
Цитат
Аспектът е от така наречените минорни аспекти,няма почти никакво значение,да не кажа никакво,не се тревожи.

Минорните са куинконкси,биквинтили и други подобни,за които не се сещам в момента.
Вярно е, че с минорните аспекти доста се злоупотребява. Но в какъв слисъл се "злоупотребява"? Сигурна съм, че колегите от форума, които активно използват в практиката си гореспоменатите минорни, няма да са съгласни с теб, нито с мен. Дори се чудя как Sinyhe все още не е реагирал с някоя реплика в отговор  :D
Не отричам значението на минорните аспекти. На мнение съм обаче, че всеки астрологичен фактор има своята йерархия и респ. относително "тегло" в хороскопа като част от голямото цяло. И в тази връзка се стремя да спазвам принципа за приоритетно разглеждане и подреждане на факторите в хороскопа - статични и/или динамични. Не можеш да разплетеш плетеницата от минорни аспекти - квинтили, септили, децили etc. - преди да разбереш напълно и цялостно значението на мажорните и тяхната манифестация.
По същия начин и един практикуващ астролог не може да се гмурне в дълбините на предиктивната, хорарната, елективната и мунданната астрология, преди да е усвоил качествено основите. Разбира се, такива "астролози" има и ще има. За всеки влак си има пътници.
Това визирах под "злоупотреба" с минорните аспекти, макар че думата звучи някакси пресилено.  

Дотук обаче оставам с впечатлението, че квинконксът заема едно особено, "междинно" място в йерархията на аспектите и разделението им на мажорни и минорни. И влиянието му не бива да се подценява, макар че често може да се тълкува нееднозначно, двусмислено...
Но определено стои доста по-напред в йерархията в сравнение с тъй наречените творчески и кармични аспекти, част от които е изброена по-горе.
Сещам се, че в една книга пишеше, че творческите /"зелените"/ аспекти ни носят "дивиденти" само тогава, след като сме интегрирали оптимално мажорните и по-важните минорни аспекти (полуквадрат, сескиквадрат, квинконкс, полусекстил). В контекста на гореизложеното всеки аспект има своето специфично значение и роля в хороскопа, няма аспекти "без значение". Но има строга йерархия на аспектите и, на тази база, приоритетност в отчитането на тяхното влияние.

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.