Здравей Гост

Pitane:)

• 51 Отговора
  • 8239 Прегледи
*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #20 -: Март 30, 2008, 09:22:29 am »
Цитат
Цитат
Neupravlqem v kakyv smisul?
Да речем, непредсказуем, неконтролируем...
Ключова дума за Уран в 7 дом /Уран-Венера/ е "неконвенционалност". И стремеж към свобода и независимост - трудно се поддават на влияние, не обичат да бъдат ограничавани, освен ако няма други показатели в радикса...
I pri men li ima tova,za neupravlqemosttaq zastoto spomena za Uran v 7mi dom?
Sega si davam smetka  zasto vruzkata ni nikoga ne e bila kato na drugite hora!az sum iskala normalnite nesta, da imam semeistvo a toi nikoga ne e spomenava6e tozi vypros.Nqkak si ostavq6e nestata na te4enieto! :lol:  :lol:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Март 30, 2008, 06:22:31 pm »
Венера-Уран рядко търси "нормалните неща", макар че влиянието на тази тема в хороскопа може да бъде "туширано" от друга, по-силно изразена, а в случай, ако и двете теми са подчертани, може да се стигне и до дилеми...

Например, нека приемем, че от една страна имаме Уран в 7 дом в аспект към Венера, а от друга страна - Луна в Телец, да речем в съвпад със Сатурн.
И в случая какво се получава?
Луната копнее по сигурност и стабилност, трудно приема промените, изключително фиксирана върху потребността си от надежден партньор.
Венера, особено ако е в огнен или въздушен знак, в аспект с Уран търси новото, различното, което да бъде предизвикателство за нея, да стимулира сетивата - ментално, интелектуално, емоционално или чисто физически (според знака на Венера).
Какво се получава? Какъв тип партньори и връзки привличаме според това, което /несъзнателно/ търсим, според принципа на огледалото?

По същия донякъде начин можеш да разгледаш влиянието на двете измерения на "анима" в хороскопа си - Луната и Венера.

Луна в Рак, в квадрат с Плутон, тригон с Уран - търси какво, от какво има /инстинктивна/ нужда, каква представа си е създала? Какъв е копнежът на душата? Как го изразява? Как е свикнала да реагира?

Венера в Близнаци в квадрат със Сатурн, опозиция с Нептун, в съчетание с Уран в 7 дом и Скорпион на Десцендента - какво очаква от партньора? По какъв начин бива стимулирана? Какво харесва? Как подхожда в отношенията си? Как се "чувства" във връзките си?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #22 -: Март 31, 2008, 02:24:46 pm »
Цитат
Венера-Уран рядко търси "нормалните неща", макар че влиянието на тази тема в хороскопа може да бъде "туширано" от друга, по-силно изразена, а в случай, ако и двете теми са подчертани, може да се стигне и до дилеми...

Например, нека приемем, че от една страна имаме Уран в 7 дом в аспект към Венера, а от друга страна - Луна в Телец, да речем в съвпад със Сатурн.
И в случая какво се получава?
Луната копнее по сигурност и стабилност, трудно приема промените, изключително фиксирана върху потребността си от надежден партньор.
Венера, особено ако е в огнен или въздушен знак, в аспект с Уран търси новото, различното, което да бъде предизвикателство за нея, да стимулира сетивата - ментално, интелектуално, емоционално или чисто физически (според знака на Венера).
Какво се получава? Какъв тип партньори и връзки привличаме според това, което /несъзнателно/ търсим, според принципа на огледалото?

По същия донякъде начин можеш да разгледаш влиянието на двете измерения на "анима" в хороскопа си - Луната и Венера.

Луна в Рак, в квадрат с Плутон, тригон с Уран - търси какво, от какво има /инстинктивна/ нужда, каква представа си е създала? Какъв е копнежът на душата? Как го изразява? Как е свикнала да реагира?

Венера в Близнаци в квадрат със Сатурн, опозиция с Нептун, в съчетание с Уран в 7 дом и Скорпион на Десцендента - какво очаква от партньора? По какъв начин бива стимулирана? Какво харесва? Как подхожда в отношенията си? Как се "чувства" във връзките си?
Lilie, blagodarq ti  za  infoto, snosti do prez nostite stoqh i se mu4ih s moite lai6ki poznaniq i nasokite  dadeni ot teb v saita da razbera nqkoi nesta.Makar i s malki poznaniq ve4e si davam smetka za nestata.No ne mi e qsno tova za suvpada na planetite?Tova ste re4e li 4e se pravi nqkakuv obst horoskop ili sinastriqta (sravnqvane megdu pologenieto na planetite v opredelen horoskop)?
 ;) Ili trqbva da gledam Mars v moq horoskop i Lunata v negoviq, za da razbera kakvi sa ni o4akvaniqta za podhodqsti partnjorstva?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Март 31, 2008, 03:01:16 pm »
Не разбрах за кой съвпад питаш...
Ако имаш предвид Луна/Сатурн, примерът бе съвсем хипотетичен.

В синастрията се разглеждат много фактори, трудно ми е да изброя всички.
Важни са аспектите на личните планети с кръста на хороскопа на партньора, с неговите лични планети също, в линията на лунните възли.

Слънце-Луна
Слънце-Венера
Луна-Венера
Венера-Марс
Луна-Марс
Луна-Меркурий
Слънце-Меркурий
Слънце/Луна/Меркурий/Венера + Юпитер
Слънце/Луна/Венера/Марс + Сатурн/Уран/Плутон/Нептун
и т.н.

Но, преди да започнем да разглеждаме синастрията, важно е да се анализират наталните карти на двамата поотделно, да се видят приликите и разликите, да се идентифицира образът на "идеалния" партньор, т.е. представата ни за човек, който ни допълва оптимално...
Наистина, анализът на синастрията не е толкова лесен и изисква разглеждане на цял комплекс от фактори.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Април 01, 2008, 10:23:00 am »
Много ми хареса една мисъл и искам да я споделя с вас.
Можем да я свържем и влиянието на Уран в хороскопа  :)

А мисълта е следната:
"Можеш да дадеш толкова свобода на другия, колкото ти самият имаш. Нито повече, нито по-малко".

Направете си изводите сами  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #25 -: Април 01, 2008, 02:48:36 pm »
Цитат
Много ми хареса една мисъл и искам да я споделя с вас.
Можем да я свържем и влиянието на Уран в хороскопа  :)

А мисълта е следната:
"Можеш да дадеш толкова свобода на другия, колкото ти самият имаш. Нито повече, нито по-малко".

Направете си изводите сами  :)
Hubava misul!Ami vinagi sum davala svoboda, moge bi v tova mi e gre6kata! ;)  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Април 01, 2008, 03:16:52 pm »
Цитат

Не се знае  :)
Казват, че колкото повече се опитваш за задържиш дадено нещо, толкова повече /контролът/ ти се изплъзва...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #27 -: Април 01, 2008, 06:41:43 pm »
Цитат
Цитат

Не се знае  :)
Казват, че колкото повече се опитваш за задържиш дадено нещо, толкова повече /контролът/ ти се изплъзва...
 Neznam, no sum ot4aqna.Izpadnala sum v dupka, nemoga da produlga napred i da go zabarvq.Az sgre6ih i se razdelihme, zastoto bqh ot4aqna i ne vigdah budeste s nego.Sedem godini, i nikoga  nisto ne spomena ,4e iska da sme zaedno, da giveem zaedno, da suzdadem semeitvo...nakraq se umorih.I slogih krai na vruzkata , no sega sum kato bolna.I se mu4a da razbera kude sgre6ih, i zasto ne usetih vzaimnost.Opitah se da dam vsi4ko ot sebe si! :(

p.s-Ako sum prekalila s iskrenotot i li4noto, molq da buda izvinena.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Април 01, 2008, 08:15:54 pm »
Прекрасно те разбирам, знам какво е.
Но, ако трябва да сме обективни, житейският опит показва, че една ненужна вече "врата" трябва да бъде затворена, ако искаме да вървим напред. Зацикляйки върху миналото, пренебрегваме настоящето и по този начин не си даваме шанс да сътворим бъдещето си такова, каквото го искаме...
И може би по-важно е усещането, че си дал всичко от себе си, независимо от това дали половинката го оценява или не. Много е важно да се научим да приемаме връзката ни с даден човек такава, каквато е, без да се опитваме принудително да я променяме, т.е. да упражняваме контрол. Това не означава да се предадеш, а да приемеш това, което се случва, за свой съзнателен избор "тук и сега". В момента, в който надраснеш "черупката" си, тя става вече ненужна. Така е и с връзките...

« Последна редакция: Април 01, 2008, 08:23:38 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #29 -: Април 01, 2008, 08:45:51 pm »
Понякога разделите се отразяват много здравословно на връзките - хората разбират какво са един за друг и често се случва да си дадаш нов шанс, мислейки повече за другия.

А друг път раздялата наистина затваря врата и когато спрем да се блъскаме в нея, забелязваме колко много други отворени врати имаме по пътя си :)

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #30 -: Април 01, 2008, 09:24:46 pm »
Цитат
Прекрасно те разбирам, знам какво е.
Но, ако трябва да сме обективни, житейският опит показва, че една ненужна вече "врата" трябва да бъде затворена, ако искаме да вървим напред. Зацикляйки върху миналото, пренебрегваме настоящето и по този начин не си даваме шанс да сътворим бъдещето си такова, каквото го искаме...
И може би по-важно е усещането, че си дал всичко от себе си, независимо от това дали половинката го оценява или не. Много е важно да се научим да приемаме връзката ни с даден човек такава, каквато е, без да се опитваме принудително да я променяме, т.е. да упражняваме контрол. Това не означава да се предадеш, а да приемеш това, което се случва, за свой съзнателен избор "тук и сега". В момента, в който надраснеш "черупката" си, тя става вече ненужна. Така е и с връзките...
 :) Blagodarq za podkrepata!Znam, 4e si prava razbiram go, no me boli
i mi trqbva oste vreme, dokato go priema.Da taka e, kakvoto sum dala  e bilo ot surce, malko mi e tygno, 4e za sedem godini ne razbra sto za 4ovek sum....
Nadqvam se vremeto da lekuva, i nqkoi den da srestna 4ovek, koito ste me razbira i priema takava , kakvato sum!

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #31 -: Април 01, 2008, 09:26:12 pm »
Цитат
Понякога разделите се отразяват много здравословно на връзките - хората разбират какво са един за друг и често се случва да си дадаш нов шанс, мислейки повече за другия.

А друг път раздялата наистина затваря врата и когато спрем да се блъскаме в нея, забелязваме колко много други отворени врати имаме по пътя си :)
Dano ste vidim.Ste imam 6ansa da go razbera. ..

« Отговор #32 -: Април 01, 2008, 09:37:55 pm »
Един мой приятел скоро ще се ожени за жена, с която е имал платонична любов преди 14 години :) Всеки от тях е имал своя живот през това време, тя - и семейство, дете. Не са поддържали връзка, преди 3 месеца случайно се намерили и след месец са планирали сватба :) В момента и двамата, на фона на целия си опит, се оценяват повече от всякога и са много щастливи.

Животът е невероятно приключение :)

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #33 -: Май 06, 2008, 09:39:20 am »
Извинявам се за неточността по темата, рожденната дата на на моят  човек е: 20.03.1981г,  но е 9 часа и 10 минути , а не девет!
А с това се променят доста неща.
Асцендентът  е близнаци,  сега разбирам , от къде идва нерешителността и защо сме  все "на нокти" :D
Какво ще кажете при това положение?От там ли идва корена  на злото... :o  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Май 06, 2008, 12:25:30 pm »
Цитат
Асцендентът  е близнаци,  сега разбирам , от къде идва нерешителността и защо сме  все "на нокти" :D

Малко ли планети в променливия кръст има?  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #35 -: Май 06, 2008, 01:43:20 pm »
Цитат
Цитат
Асцендентът  е близнаци,  сега разбирам , от къде идва нерешителността и защо сме  все "на нокти" :D

Малко ли планети в променливия кръст има?  :rolleyes:
 ;) Хаха!Права си , така е! :lol:  

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #36 -: Май 07, 2008, 03:35:40 pm »
Лонда,две хубави мисли за любовта:

"Ако обичаш някого,пусни го на свобода.Ако се върне при теб,ще бъде завинаги твой,ако ли не -никога не е бил.."

"Само защото някой не те обича така,както на теб ти се иска,не значи,че не те обича от все сърце.."
 :)
За обсебващата любов на рачешките Луни ми е ясно до болка...Последният път си изпати един Рибок и съм сигурна,че още се явявам в кошмарите му.. :ph34r:
Дай му свобода на твоя човек и време да помисли... Седем години са дълъг период,пък и някъде съм чела ,че са критичния период на всеки брак.. :) Не му досаждай,не му се тикай в ръцете-ако реши,че си неговата Жена,ще те потърси,ако не-зад ъгъла винаги ни чака нещо ново... :P  

*

unicorn

« Отговор #37 -: Май 07, 2008, 07:25:39 pm »
Да,за обсебващата любов на водните луни могат да се изпишат тонове,казвам го като притежател на злопаметна и ревнива скорпи луна,която се стреми да контролира на всяка цена,съчетана със свободолюбива и непредсказуема водолейска венера,добре се квадратират,резултатът беше,искам да контролирам,но
аз да съм извън контрол,докато не установих,че има и по-адекватни възгледи за живота,е,човек се учи,сега определено ми е по-лесно.Прости и забрави,напред те чака нещо хубаво.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #38 -: Май 07, 2008, 07:45:46 pm »
Цитат
Да,за обсебващата любов на водните луни могат да се изпишат тонове,казвам го като притежател на злопаметна и ревнива скорпи луна,която се стреми да контролира на всяка цена,съчетана със свободолюбива и непредсказуема водолейска венера,добре се квадратират,резултатът беше,искам да контролирам,но
аз да съм извън контрол,докато не установих,че има и по-адекватни възгледи за живота,е,човек се учи,сега определено ми е по-лесно.Прости и забрави,напред те чака нещо хубаво.
Тва все едно аз съм го писала, само дето луничката ми в рибки.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #39 -: Май 07, 2008, 10:49:36 pm »
Цитат
Лонда,две хубави мисли за любовта:

"Ако обичаш някого,пусни го на свобода.Ако се върне при теб,ще бъде завинаги твой,ако ли не -никога не е бил.."

"Само защото някой не те обича така,както на теб ти се иска,не значи,че не те обича от все сърце.."
 :)
За обсебващата любов на рачешките Луни ми е ясно до болка...Последният път си изпати един Рибок и съм сигурна,че още се явявам в кошмарите му.. :ph34r:
Дай му свобода на твоя човек и време да помисли... Седем години са дълъг период,пък и някъде съм чела ,че са критичния период на всеки брак.. :) Не му досаждай,не му се тикай в ръцете-ако реши,че си неговата Жена,ще те потърси,ако не-зад ъгъла винаги ни чака нещо ново... :P
 :( Мерси за  толкова  точните думи!Опитвам се да   да си  взема  поука  от цялата ситуация!
Значи  рачешката Луна........ ме прави деспотче?! :lol: