Здравей Гост

Pitane:)

• 51 Отговора
  • 8249 Прегледи
*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #40 -: Май 07, 2008, 10:52:17 pm »
Цитат
Прости и забрави,напред те чака нещо хубаво.
Много си права, Unicorn! ;)  

*

Инти

• 2068
« Отговор #41 -: Май 08, 2008, 09:41:20 am »
Цитат
Да,за обсебващата любов на водните луни могат да се изпишат тонове,казвам го като притежател на злопаметна и ревнива скорпи луна,която се стреми да контролира на всяка цена,съчетана със свободолюбива и непредсказуема водолейска венера,добре се квадратират,резултатът беше,искам да контролирам,но
аз да съм извън контрол,докато не установих,че има и по-адекватни възгледи за живота,е,човек се учи,сега определено ми е по-лесно.Прости и забрави,напред те чака нещо хубаво.
И аз съм с Луна в Скорпион, ама никога не съм била голяма ревнивка , нито пък манипулаторка, нисшите проявления са ми чужди. Снощи тъкмо четох постната от Лили статия за планетните възли и открих , че мойта Луна прави съвпад с южният планетен възел на Марс( един от планетните възли с най-мощно влиние след него са възлите на Нептун)+ точен съвпад с вертекс, и като прибавим че имам точен квинтил между двете светила в натала, а пък Марс ми е в осми дом по-принцип ,направо онемях.

Предполагам , това дава по-голяма устойчивост на вътрешният ми свят, аз го проявявам по-скоро като задържане на емоции и чувства отколкото като външна изява,със сила и дълбочина.Спасява ме Нептун съвпад Венера, любовта ми никога не е била обсеваща, а напротив винаги съм се стремяла към абсолютно единение, макар че Нептун изисква цялостно сливане, дори до способност на загубване на собствения Аз и определено изкривява понякога реалността, ако не е заземен човек може да стигне до самозаблуди относно истинската Любов, макар че повечето  така или иначе се заблуждаваме относно нея.Определено човек може да запази индивидулаността и същевременно да обедини душата си с друга, без това да е съпъствано с поглъщане и асимиларане на другия. Любовта преди всичко и най-вече е свобода.
« Последна редакция: Май 08, 2008, 10:58:35 am от Asaia »

*

unicorn

« Отговор #42 -: Май 08, 2008, 05:30:21 pm »
Цитат
Нисшите проявления са ми чужди.
 За да достигнеш до духовно израстване,минаваш през катарзисното очистване на страсти свирепи,това е типично за знак скорпион.Силните емоции не са низка проява,зависи от интепретацията в живота на  личността със скорпи характелистики.Между низости,мерзости и брутална манипулативност от една страна и душевен мир,пълна хармония със себе си,околните и вселената от друга има много широк диапазон от проявления.Нещата никога не са само черни или само бели.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Май 08, 2008, 06:18:47 pm »
Цитат
Да,за обсебващата любов на водните луни могат да се изпишат тонове...
На всички /водни/ Луни, ранени от Плутон или Сатурн, препоръчвам книгата на немския психолог и астролог Херман Майер "Закони на Съдбата. Освобождаване от несъзнателни давления".
Ако имам повече време, ще се постарая да постна някои по-интересни извадки от книгата във форума...

Закон за афинитета
* Огледала, огледала...

Цитат
“Всичко видимо е само притча” (Гьоте), т.е. символ на душевната картина.
Ако човек връхлети върху някакъв зид, то тази стена е символ за такава във вътрешния мир на засегнатия. Това може да е непоклатима мяра или норма, с която вътрешните душевни енергии се сблъскват отново и отново.
Когато някой бива подчинен от другите, той самият им се е подчинил. Мамят ли го, самоизмамил се е. Нарушават ли собствените му граници, самоунищожил ги е. Щом го нападат, нападнал се е сам. Другите отразяват чрез атаката си собствената атака на човека срещу вътрешните житейски принципи.
Това, което другите ни причиняват, самите ние вече сме си причинили във нашия вътрешен мир.
[/i]

« Последна редакция: Май 08, 2008, 06:23:39 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #44 -: Май 08, 2008, 08:41:45 pm »
Мерси на Лили за съчуствието към ранените водни Луни... :)
Аз пък препоръчвам един филм-"The Secret", от сайта www.kolibka.com,в раздел "загадки" е..
Макар да имам усещането,че повечето от вас са го гледали.. ;)  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Май 08, 2008, 10:37:48 pm »
Цитат
:P Хе хе, имам голям житейски опит в "овладяването" на ранена водна Луна... доколкото е възможно изобщо  :unsure:  :D  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #46 -: Май 08, 2008, 11:25:42 pm »
Цитат
Цитат
:P Хе хе, имам голям житейски опит в "овладяването" на ранена водна Луна... доколкото е възможно изобщо  :unsure:  :D
И аз  благодаря на Лили! ;)  
« Последна редакция: Май 08, 2008, 11:26:13 pm от LONDA »

« Отговор #47 -: Май 09, 2008, 02:37:21 pm »
Цитат
На всички /водни/ Луни, ранени от Плутон или Сатурн, препоръчвам книгата на немския психолог и астролог Херман Майер "Закони на Съдбата. Освобождаване от несъзнателни давления".
Привет на всички, :D

Лили, как се пише името на господина с латински букви, а името на книгата ?

Май на български не е преведена ?

:huh:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Май 09, 2008, 03:21:06 pm »
Цитат
Лили, как се пише името на господина с латински букви, а името на книгата ?

Май на български не е преведена ?

:huh:
Права си, на немски имена като Майер, Хайм и др. подобни могат да се изпишат по различни начини.

Книгата е на Hermann Meyer
 - "Die Gesetze des Schicksals: Die Befreiung von unbewußten Zwängen"  :)

Преди два-три дни съвсем случайно я намерих в една книжарница във Варна, буквално ми "падна" в ръцете. Преведена е на български. Служителката спомена, че имало и други части (несвързани помежду си), но тиражът се бил изчерпал отдавна. Погледнах годината на тиражиране - 1997.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Май 09, 2008, 03:49:07 pm »
Наистина тиражът се е изчерпал най-вероятно. Проверих в три онлайн книжарници - няма книги от този автор в наличност. Дори във веригата книжарници Хеликон. Така че да приемем, че съм имала голям късмет да попадна "случайно" на тази книга.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #50 -: Май 09, 2008, 05:06:47 pm »
Цитат
Преди два-три дни съвсем случайно я намерих в една книжарница във Варна, буквално ми "падна" в ръцете. Преведена е на български. Служителката спомена, че имало и други части (несвързани помежду си), но тиражът се бил изчерпал отдавна. Погледнах годината на тиражиране - 1997.
Благодаря Лили !

Да-а-а, по всичко личи, че тази книжка ти е нужна в момента... ;)

Приятно четене, пък сподели някои откъси и с нас, когато имаш време...

:D  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Май 09, 2008, 05:42:03 pm »
Цитат

Приятно четене, пък сподели някои откъси и с нас, когато имаш време...

Ок, ще се постарая по-нататък да постна някои по-важни подбрани цитати от книгата, ако имам възможност  :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.