Здравей Гост

За какви използвате астрологията?

• 6 Отговора
  • 1751 Прегледи
« -: Април 01, 2008, 09:31:16 pm »
Наскоро си зададох въпроса - за какво всъщност ни е небходима астрологията? За опознаване на себе си и другите? За надникване в бъдещето? Или просто заради самата астрология?

Аз лично не се справям добре с информацията за бъдещето и избягвам да търся отговори за бъдещи събития в астрологията. Отвреме навреме (неизбежно) забелязвам някой подтискащ транзит и тръпна в очакване докато дойде, докато отмине... Разбрах защо на хората не е дадено да получават информация за бъдещето си - за мен това е невроятна отговорност. Настройването за неприятен период води до сигурна реализация на страховете, а очакването на доброто събитие често ни кара да се отпуснем и накрая то просто не се случва.

Аз лично обичам да "чопля" в миналото, да откривам връзките е май го правя предимно от любов към астрологията :) Като малка исках да стана астроном, но после някак се отклоних. Всъщност, като истински Близнак, исках да науча всичко и пред изучаванете на Космоса избрах изучаването на вътрешния Космос - човешкото тяло :) С астрология се занимавам отскоро, но то е като завръщане у дома, при звездите :)

« Отговор #1 -: Април 02, 2008, 09:25:02 am »
честно казано и аз си задавам често този въпрос.има моменти в които се вторачвам в нещо в картата-аспект,транзит и пр. особено ако ме притеснява и толкова ми действа подтискащо че захвърлям висичко и казвам повече няма да чета,няма да се ровя и т.н.напоследък пак го изпитах това нещо и реших че няма да разглеждам и разучавам своята карта и тези на близките ми за да не взема да си "втълпя" нещо и да го предизвикам.
но тъй като наистина не мога да се откажа от астрологията ще продължавам да чета. най приятна ми се струва този дял от астрологията където се разглеждат взаимоотношенията между хората-синастриите.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Април 02, 2008, 09:59:20 am »
Цитат
Наскоро си зададох въпроса - за какво всъщност ни е небходима астрологията? За опознаване на себе си и другите? За надникване в бъдещето? Или просто заради самата астрология?

И аз често си задавах този въпрос, но лично за себе си вече съм наясно за какво ми е "необходима".
И не мисля, че единственото "предназначение" на астрологията е да надниква в бъдещето, да прогнозира събития.
За мен Астрологията е нещо повече - начин на мислене, световъзприемане, нагласа, дори начин на живот ако щете...
Да, вярно е, че с помощта на астрологията опознаваме себе си и, по този начин, целия заобикалящ свят, цялата Вселена, тъй като макрокосмосът се съдържа в микрокосмоса, голямото в малкото, а сложното, непостижимото - в простите и семпли на пръв поглед неща...
Занимавам се с астрология заради самата Астрология, но далеч не ми е самоцел. В голяма степен тя ми помогна да следвам Истинския път, призванието си, да си подаря много повече свобода, отколкото някога съм си представяла, че имам.
Това е.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

flexaa

• *
  • 130
« Отговор #3 -: Април 02, 2008, 04:02:50 pm »
За да влия над хората и да се взриам в бъдещетото  ;)  :D  B)  :lol:  :P  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Април 02, 2008, 05:27:55 pm »
Да влияеш ли? И как точно го правиш?  :lol:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #5 -: Април 02, 2008, 08:14:58 pm »
Да опозная себе си и хората край мен :)  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Април 03, 2008, 10:12:48 am »
За астрологията и астролозите
от Сефариал

Последното изречение съдържа всичко, включително и отношението ми към астрологията. Наскоро бях го написала по друг повод в друг форум, преди случайно да попадна на тази книга.

« Последна редакция: Април 03, 2008, 10:15:00 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.