... в един определен момент съзнах,че не желая,че за мен това е безсмислено,каква е ползата
от познанието за нещо минало,което само може да ми попречи да изпълнявам настоящите си задачи,които са тук и сега.А и изпитвам силно недоверие към специалистите,които предоставят тази услуга,не навлизат ли твърде навътре в съзнанието и в подсъзнанието,тази комуникация не допуска ли един друг човек до информация,която не му дадено да знае и как би могъл да я използва,ами ако това е човек,който се възползва от властта си ,за да напакости.
Съгласна съм напълно с теб. От начина, по който се развива моя живот и от наблюденията ми върху близки хора, стигам до извода, че човек получава толкова информация за себе си, колкото му е необходима към даден момент, за да продължи развитието си.
Специално за регресивната хипноза - има си показания, при някои хора позволява преодоляването на подсъзнателни страхове, свързани с дълбоко изтласкани преживявания в този и минали животи. Моето мнение е, че човек получава помощта, от която действително се нуждае - ако има нужда от такава крайна стъпка, каквато е регресивната хипноза, то той ще срещне и човека, специалиста, който може да му помогне. Както е вярно и, че хората, които разполагат с определени способности, притежават и съзнанието да ги използват внимателно. Имам приятел, който по рождение притежава силно хипнотично влияние върху хората. Случвало се е от любопитство, преди време, да пожелая да ме хипнотизира и той ми е отказвал с думите "Няма да го направя, защото нямаш нужда от това".
Марушка,
нормална си толкова, колкото и всички ние. Ти си ОК, но на мен все пак ми се струва, че информацията, която получаваш, не е много достоверна. Ако някой те пресрещне на улицата и ти каже "Говори Иеова, Исус Христос е мой син и дойде на земята в плът и кръв." - ще му повярваш ли?
Аз съм зъболекарка. Мога да кажа, че съм доста рационален човек (Близнак с добре аспектиран Меркурий

- можех да стана инженер, математик, програмист. Допреди година смятах, че човекът е това, което бях учила за него - една перфектна биологична система, управляваща се от човешкия мозък. Не съм мислила никога дали има Бог или не, не съм вярвала в прераждания, вярвах в зодиите, защото виждах съответствията, но в астрологията - признавам, не особено. Изобщо, живеех си така, както живеят милиони хора по света.
Точно преди година, на 33 ми рожден ден, рожденната ми Луна се оказа в точен съвпад с транзитния Сатурн и точна опозиция с транзитния Нептун, а Плутон направи точна опозиция с рожденния ми Меркурий. Това не го знаех тогава, но почувствах как животът ми се разпадна напълно - загубих близки хора, трябваше да се откажа от работата си, изостави ме любимия човек в момента, в който планирахме съвместен живот. Нямах логично обяснение за това, което ми се случи - парад на абсурдите. Имах само два пътя тогава - да търся отговорите на друго място или да си ида от живота. Отказах се от живота тогава, но той не се отказа от мен

Започнаха да ми се случват странни неща - започнах да сънувам сънища, които се случваха в реалността. Нямах контакт с мъжа, който обичах за няколко месеца, но разбирах какво се случва с него - между нас се установи телепатична връзка (след време той потвърди събитията). Започнах да усещам енергията в тялото си - неща, в които никога не бях вярвала до момента. "Случайно" започнах да попадам на книги, които даваха отговор точно на въпросите, които ме интересуваха в момента. "Случайно" започнах да срещам хора, за които тези усещания не бяха новост и много ми помогнаха в този объркан период. Понякога разни идеи, прозрения просто се появяваха в ума ми. Получих възможност да видя още една страна на света, но в най-трудния, най-объркания период бях сама. Когато започнах да разбирам, се появиха другите хора.
С доста хора се запознах в този период и при повечето от тях "пробуждането" е настъпило по подобен начин. Хората са много инертни и им трябва як стимул, за да мръднат напред

Някои не успяват - загубих приятели, които не успяха да продължат.
Така че на фона на този мой опит, ми изглежда твърде невероятно Бог да се свързва с теб, Марушка, и да ти диктува информация, от която реално няма никаква полза. Мен не ме интересува каква съм била в предишни животи - интересува ме това, което съм днес. Интересува ме къде греша и как да променя себе се така, че да се хармоизирам със света, така че да не си създвам излишни проблеми. Събуждам се в 4 часа посред нощ с мисълта, че еди-коя си черта от моя характер е причина за еди-кой си проблем - и това е реална помощ, независимо откъде идва, от мен самата или от ангел-пазител. Защото осъзнаването и първа стъпка към промяната. А дали съм била кралица или просякиня в предишния си живот - какво значение има

В този живот съм един човек, който търси себе си - това е, което има значение тук и сега.
И приятелският ми съвет към теб е да се отнасяш малко по-критично към информацията, която получаваш.