Здравей Гост

ВЯРВАТЕ ЛИ В МИНАЛИ ЖИВОТИ

• 529 Отговора
  • 122173 Прегледи

Re: ВЯРВАТЕ ЛИ В МИНАЛИ ЖИВОТИ
« Отговор #221 -: Юли 15, 2008, 11:09:04 pm »
Здравейте отново,
Искам да ви съобщя пак че нашият кмет г-н Хасан Азис е бил в минал живот персийския пророк Заратуштра, който е бил толерантна личност. А нашият кмет също е толерантна личност.

*

yan

• *
  • 64
« Отговор #222 -: Юли 24, 2008, 08:57:13 pm »
Здравейте отново,
Искам да ви съобщя пак че нашият кмет г-н Хасан Азис е бил в минал живот персийския пророк Заратуштра, който е бил толерантна личност. А нашият кмет също е толерантна личност.
Izviniavam se za latinicata. Spored Danov geniite i svetcite riadko se vra6tat na Zemiata. Ta Zaratustra ili Zoroastar ne e bil samo i edisnstveno tolerantna li4nost. Mai ne si e svar6il dobre rabotata 6tom se e varnal v na6i dni za da stane kmet, koeto iavno  e dale4 po smisleno ot  tova da sazdade duhovno u4enie i t.n. Moje pak i Danov da e v gre6ka. Kakto i da e.

« Отговор #223 -: Август 01, 2008, 10:55:08 am »
YAN  сега аз не съм казала, че най-разбирам духовните разговори с духовните сили, но на мен духовният учител Йеова ми каза,че Сатана се е бъркал винаги в духовните разговори на хората. Даже откакто Ева е сбъркала за ябълката - винаги Сатана се е намесвал в духовните разговори. Моят духовен учител Йеова ми каза,че при Петър Дънов също се е намесвал, защото само Исус Христос,който е негов син и стои до него баща си /Йеова/ Петър Дънов не може да е превъплътен в Исус Христос,както той го съобщава. Исус Христос стои до баща си в момента и никой не може да предяви че е бил той препъвплътен в Исус Христос. Сатана и при мен се е намесвал, когато ми каза, че ще има още една раса след човешката риба-човек. Моят духовен учител Йеова ми беше казал, че ние сме последната раса, но ако успеем да си  оправим мислите си и делата си в моралните заповеди,които съществуват във всички духовни свещени книги, само тогава ще отменят плана за нашата последна раса. Ние трябва да живеем в мир и разбирателство помежду всички нации и религии. Петър Дънов още казва,че хората можели да се прераждат от хора в животни и от животни в хора. Това и други писатели го казват. Но моят духовен учител Йеова ми казва, че това не е вярно - хората се прераждат само в хора - а животните в животни. Те са ни създали по свой образ и подобие , как може да вярвате в такива измишльотини? Та нима боговете могат да бъдат животни?

*

Nebesna

« Отговор #224 -: Август 07, 2008, 02:01:57 am »
БОЖЕ ОПАЗИ!

След като не ни е дадено да си спомняме, значи има огромен смисъл в това. И да вярвам в прераждането, какво от това? С какво би допринесло това за моето сегашно съществуване и усъвършенстване, или за по-успешната ми адаптация в настоящия живот. Ако трябваше да има някаква приемственост на карма от минал живот, или "изкупване" на карма, то би трябвало да си спомням. Иначе ми прилича на механично възпроизводство на духа, без особен смисъл. Човек може да "поправи" кармата си, само ако има съзнателна връзка с миналото, с лошите си постъпки. Трябва да си спомня, за да ги осъзнае. Мисля, че кармата се унаследява не от минал живот, а от родителите. Освен индивидуалната, съществува, т.нар. "родова карма". А може би има и карма на човечеството - карма на "колективния дух". Не се бях замисляла. Хубаво е, че си задаваме въпроси...Но дали намираме правилните отговори. Човек е отговорен за настоящия си живот и тук в този живот му е дадено да узнае каквото трябва, за да върви напред. Смисълът на живота е да предадем на децата си своето познание, за да ги подготвим за техния живот тук на земята. пожелавам на всички здрав разум. И още веднъж: "Пази Боже!"
« Последна редакция: Август 07, 2008, 03:13:04 am от Nebesna »

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #225 -: Август 07, 2008, 11:41:46 am »
Съвсем резонно е да не си спомняш в съзнателно ниво бета за миналите животи, тъй като целта е концентрация в текущия и спомените за миналия биха объркали нещата.

*

Nebesna

« Отговор #226 -: Август 07, 2008, 01:54:56 pm »
Съвсем резонно е да не си спомняш в съзнателно ниво бета за миналите животи, тъй като целта е концентрация в текущия и спомените за миналия биха объркали нещата.

Ако проемем, макар и тероретично, че съществува прераждането на един и същи дух, тогава възниква въпроса: "Какъв е смисъла?" И кому е нужно да търси информация за предишните си въплъщения, когато "спомените" за миналите животи "биха объркали нещата"?

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #227 -: Август 07, 2008, 03:01:28 pm »
"Объркването" се изразява в това, че при постоянно отворени порти става голямо течение, претоварващо съзнанателния ум, който иначе е "тук" и "сега" - превъплатен в личността, изградена от елементите-спомени на текущата инкарнация. Затова достъпът до тези спомени става предимно в алтернативни състояния, при потиснати външни стимули. Всичко това, което се попива лесно и е сякаш спомняне, може да намира обяснение в купчината натрупани качества от предните инкарнации - донесен багаж.
А какъв е смисълът? Човешкият ум рядко се сеща, че вероятно нещата във Вселената просто се случват и че тя е неутрална - че просто Е.
« Последна редакция: Април 28, 2011, 05:00:30 am от Kelvin »

« Отговор #228 -: Август 07, 2008, 07:37:01 pm »
Целта е да се научим от грешките, които сме правили в миналите си животи, когато сме били лоши като царици и сме убивали по наша запо-
вед хора. А едната от моралните заповеди на боговете е да не се убива.
Ние трябва да се научим и да даваме милости, след като сме били в минали животи богаташки и не сме давали милости на бедните. А сега
трябва богаташите да се научат да дават милости на бедните, а не само да мислят за тях си. Друго, така се научаваме да бъдем братя и сестри с всички нации и народи и особено за толерантност между
нас българите и етносите - като разберем, че сме примерно били в минали животи с някои турци или цигани , така ще се научим още повече да живеем в мир и разбирателство между нас българите и
тях етносите.

*

Nebesna

« Отговор #229 -: Август 07, 2008, 08:19:44 pm »
А този, който е бил "добър" в минал живот, тогава какъв е смисълът да се преражда като "лош"?

*

Nebesna

« Отговор #230 -: Август 07, 2008, 08:37:21 pm »
Към тези, които вярват в прераждането имам няколко въпроса. Има ли някаква закономерност в прераждането или това става произволно? Душата избира ли къде да се прероди и избира ли си семейство? Срещали ли сте някого, за когото вярвате, че сте се  познавали в минал живот? Вярвате ли, че лошите неща, които ви се случват сега са резултат от грехове, които сте допуснали в предишни животи или са резултат от настоящите ви избори?

« Отговор #231 -: Август 07, 2008, 09:32:39 pm »
Прераждането не е произволно, има някаква закономерност от боговете.
Те боговете избират душите къде да отидат. Да аз самата чувствам много близки мои колеги, с които сме били в минали животи. Трябва да минем през всякакви ситуации и добри и лоши - примерно може да сме били добри в минал живот, но не сме вярвали в боговете, не само лошите не вярват, а и добрите хора може да не вярват в боговете, това също е лошо нещо "човешката гордост" като казват някои човешки индивиди, че няма богове, че те самите са богове, а това не е правилно.Аз силно вярвам, че в настоящия живот преодолявам много трудности заради това, което бях направила като френската принцеса Изабел - по моя заповед съм убивала много хора, а сега вярвам в боговете и аз си мисля, че хората ще кажат дали съм добра сега в настоящия живот,аз не искам да се хваля и самата аз не мога да кажа дали съм добра сега.

*

Nebesna

« Отговор #232 -: Август 07, 2008, 10:03:31 pm »
Марушка, любопитна съм да ми кажеш каква съм била аз в предишен живот. Искам да сравня с някои мои сънища и с астрологичната си карта. Виждам, че на теб ти се разговаря с някого на тази тема, а аз съм силно заинтригувана от мистичните въпроси. Аз съм свикнала да боравя със закономерности. Затова се занимавам и с астрология, защото тя почива на закономерности. Контактьорството ме озадачава, но и силно ме интригува. Не го отричам. Тя и Ванга контактуваше по този начин. Предполагам също, че си добър човек или поне към това се стремиш. Всички се стремим да бъдем добри хора, но не винаги успяваме да използваме потенциала си по най-добрия начин. Хайде, кажи нещо за мен! Благодаря предварително!

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #233 -: Август 07, 2008, 10:38:24 pm »
Имам една книга на Джейн Робъртс. Според тази книга, Джейн е била контактьорка и чрез нея Сет - съзнание, достигнало други измерения, пише книга, за да ни покаже (или може би по-точно припомни) що е то реалност, живот, смърт, форма на съществуване; да ни припомни, че всъщност не сме нашите тела и т.н.
В книгата Сет споменава и за преражданията, но има един фрагмент, където пише (превеждам от английски): "Има вътрешна логика в текущите ви отношения, наклонности и опит.Например, ако сте мразел жените в преден живот, то в следващ е възможно да се преродите като жена..", както и: "Целта ми не е да навлизам в подробности за миналите си съществувания, но да ги използвам, за да изясня някои неща. Най-напред, бил съм много пъти и мъж, и жена, и съм се потапял в различни занимания...". Това предполага възможност за промяна на пола между преражданията, което е в противоречие с казаното на Марушка, че такава полова трансформация няма. А истината е само една... Би ли могла Марушка да попита за доразяснение?
За Джейн Робъртс можете да прочетете тук: http://en.wikipedia.org/wiki/Jane_Roberts
« Последна редакция: Април 28, 2011, 04:59:29 am от Kelvin »

*

Nebesna

« Отговор #234 -: Август 08, 2008, 01:14:02 am »
За Джейн Робъртс можете да прочетете тук: http://en.wikipedia.org/wiki/Jane_Roberts

Направих хороскоп на  тази авторка. Та тя няма нито една опозиция или квадратура в рождената си карта, а само секстили и тригони...и точни полусектили. В хороскопа на съпруга й има само една единствена квадратура на Луната и Марс. Всичко друго е секстили и тригони. Но когато се наложат двете карти при синастрия, се получават доста предизвикателни интераспекти.

« Отговор #235 -: Август 08, 2008, 07:53:20 pm »
Небесна ако искате да ви кажа за миналите ви животи трябва да ми съобщите хобитата и интересите си в съвременния си живот и също така вашите любими държави след България. И ако искате да ми кажете също така от какво ви е страх. Но за хороскопите съм на отрицателно мнение много съжалявам. Защото всички хороскопи  ги правят различно. Въпреки, че ми са много интересни и ги чета постоянно, но всички ги пишат различно.

« Отговор #236 -: Август 08, 2008, 08:07:14 pm »
Хермит за половете, моят духовен учител ми каза, че ние на земята хората, нашата раса сме разделени на пол - мъж и жена - и затова мъжете се прераждали само  мъже, а жените само жени . Сега аз си вярвам в моя източник винаги, пък не ме интересува дали другите вярват или не. Известният медиум Едгар Кейси е заявил , че не е сигурен в своя източник и въпреки това, хората му вярвали. Аз не искам да се изхвърлям въобще, не искам да се хваля, но моя колежка си е правила автохипноза и ми каза,че били същите минали животи за които съм и съобщила чрез моят духовен учител Йеова. И други на които съм писала от други градове за минали животи ми съобщават че при сънища и хипноза са се видяли в същите минали животи и постоянно получавам благодарствени писма , които много ме радват.Но никога не бих се възгордяла, защото това е помощ от космическа сила.

*

Nebesna

« Отговор #237 -: Август 09, 2008, 12:09:48 am »
Небесна ако искате да ви кажа за миналите ви животи трябва да ми съобщите хобитата и интересите си в съвременния си живот и също така вашите любими държави след България. И ако искате да ми кажете също така от какво ви е страх. Но за хороскопите съм на отрицателно мнение много съжалявам. Защото всички хороскопи  ги правят различно. Въпреки, че ми са много интересни и ги чета постоянно, но всички ги пишат различно.

Защо да ти казвам предварително. Не искам да подвеждам твоя духовен учител. Нека той прецени. Той трябва да знае. Аз после ще ти кажа какви хобита и какви страхове имам. Ако вярваш на твоя духовен учител, нещата със сигурност ще се потвърдят.

« Отговор #238 -: Август 09, 2008, 12:33:38 pm »
Небесна, сега ,моят духовен учител Йеова ми обясни, че това са научни прегледи, а не ясновидство. Той ми обясни,че настоящето и бъдещето, това са продължение от миналите животи и че трябва да искам информация за хобитата и интересите и за вашите любими страни след България. Бъдещето това е продължение от миналите животи и незавършено настояще.Аз се бях впуснала в ясновидство и той ме порица, защото тогава ме излъга един човек от този същия форум. Бях се впуснала без информация да искам от хората и този човек се представи един и същи в две лица. И той духовния ми учител ми каза, че няма ясновидство.Та хороскопите толкова различни се пишат, та нима хората не разбират че ясновидството е лъжливо. Има една заповед в Библията да не се намираш измеждуясновидци,съногледачи и астролози, защото това е омразно на Бог. Извинявай за това мое мнение, но нали знаеш , че всеки си има мнения.

« Отговор #239 -: Август 09, 2008, 12:45:55 pm »
Има една заповед в Библията да не се намираш измеждуясновидци,съногледачи и астролози, защото това е омразно на Бог. Извинявай за това мое мнение, но нали знаеш , че всеки си има мнения.

Марушка, тримата влъхви, които са отишли да се поклонят на Иисус са били точно астролози. Така, че това е просто един от многото протоворечиви текстове в Библията. Иначе, наистина не е добре да търсиш безпричинно услугите на подобни хора, защото губиш най-голямата си награда - собствената воля и избор.

Та хороскопите толкова различни се пишат

Това е така, защото хороскопът е въпрос на интерпретация, а ясновидството, ако човек наистина има такава дарба, трябва да е информация от източник, която не е необходимо да се тълкува допълнитело и да се избегне човешкото вмешателство.

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.