Здравей Гост

Защо има разлики в тълкуването на сънищата?

• 6 Отговора
  • 6517 Прегледи
Направи ми голямо впечетление, че когато разглеждаме съновници от различни народи има големи различия в тълкуването на сънищата. В някои случаи дори достига до парадокс. Интересно ми е това какво значение има с народността към това ако някой може да ми отговори ще бъда много благодарен. Иван Драганов може да пи пи6ите и от  и тук
« Последна редакция: Април 08, 2008, 12:25:07 pm от kiro_292 »

« Отговор #1 -: Април 08, 2008, 01:36:22 pm »
Цитат
Направи ми голямо впечетление, че когато разглеждаме съновници от различни народи има големи различия в тълкуването на сънищата. В някои случаи дори достига до парадокс. Интересно ми е това какво значение има с народността към това ако някой може да ми отговори ще бъда много благодарен. Иван Драганов може да пи пи6ите и от  и тук
Разликите идват от момента ,че всеки се опитва да направи универсален каталог със значенията на сънищата ,но всеки сън сам по себе си променя значението си в зависимост от символите ,които се съдържат в него . Много често този ,който пита за значението на съня си пропуща дребни детайли от основния елемент в съня . Например питащия често пита какво е значението на кораб видян с сън ,но ето какво може да се напише като вероятни значения по тази тема :

-кораб- ново начало в живота ,значим период за питащия

-кораб украсен с позлатени елементи - щастието се намира в страната ,в която живеете и е препоръчително да не излизате в чужбина

-кораб с бели платна -щастието ви е свързано с държава ,която се намира на север от вашата родина. Това може да означава преместване в подобна държава или свързване на собствен бизнес с фирма намираща се на територията на държава с подобно местонахождение ,а и сключване на брак с представител на подобна държава

-кораб боядисан с ярки цветове -показва ,че сънуващия е склонен към насилствени и неморални постъпки в стремежа си да постигне благополучие

-стар кораб с западнал вид означава ,че постигане на благополучие няма да може да се постигне на територията на собствената родина ,като причината може да бъде основана на политически разбирания на питащия  и в този случай е задължително той да промени местонахождението си в друга държава

и това тук не са всички значения по тази тема ,а и като допълним значението на другите символи ,които са в съня то промените стават значителни ,но обикновено в стремежа си да направят нов вид тълковател на сънища много автори страдащи от липса на последователност  си спестяват усилията да пишат и се получава нещо като кастрат и разликите са огромни.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #2 -: Април 08, 2008, 01:41:40 pm »
Различните тълкувания по целия свят според мен не е парадокс-просто се отразява местната ценностна система. Както при цветовете-примерно при някои народи черното е предимно +,бялото - и обратно,както и за червеното и жълтото и много други.Така и всички останали символи имат свое уникално значение в зависимост от личното и колективното подсъзнание( за националността или региона).Поради тази причина е най-добре всеки сам да си тълкува сънищата.Вече елементите са друга работа,важна е основата върху която се изграждат самите символи.

« Отговор #3 -: Април 08, 2008, 03:23:32 pm »
Цитат
Направи ми голямо впечетление, че когато разглеждаме съновници от различни народи има големи различия в тълкуването на сънищата. В някои случаи дори достига до парадокс. Интересно ми е това какво значение има с народността към това ако някой може да ми отговори ще бъда много благодарен. Иван Драганов може да пи пи6ите и от  и тук
Темата с цел да ви включат сайта в някой от списъците ли беше пусната ??? :D  :D  :D

"Като станете наш приятел вашия сайт ще бъдете включен в каталога ни или в Топ 10. От вас се изисква единствено да направите реклама на сайта ни в поне 2 форума като поставите в тях линк към www.katalozi.free.bg .
След като пратите линкове към страниците, в които сте писали за нашия сайт, както и линк към вашия сайт на имейла ни ние се задължаваме в едноседмичен срок да поставим сайта ви в гореспоменатите групи."
« Последна редакция: Април 08, 2008, 03:27:24 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

« Отговор #4 -: Април 14, 2008, 11:31:21 pm »
Не приятел сайта е мой и писах страницата за да не пиша два мейла.
А относно отгоговора по горе вие защитавате научната теза че сънищата имат пряка зависимуст с възприятията бихте ли е доказали ако може.

« Отговор #5 -: Април 15, 2008, 07:47:38 pm »
Цитат
Не приятел сайта е мой и писах страницата за да не пиша два мейла.
А относно отгоговора по горе вие защитавате научната теза че сънищата имат пряка зависимуст с възприятията бихте ли е доказали ако може.
Напиши свой сън ,който ти се е натрапил в съзнанието .

Re: Защо има разлики в тълкуването на сънищат
« Отговор #6 -: Септември 21, 2008, 09:15:16 pm »
Аз никога не съм тълкувала и няма да тълкувам сънищата си със съновник,имам чувството когато чета даден сън,че се пренасям на самото място и от там или не черпя информация.Ца това аз нямам проблем от около 2 месеца и нещо с бъркане по съновници и простотий(случи се нещо,което преобърна живота ми).Успех на търсещите в съновниците,който не винаги са реални! ;D
Някой сънища са врата към реалноста,други се тълкуват,а някой въобще не  е добре да се споделят.