Здравей Гост

Хорар

• 4 Отговора
  • 1493 Прегледи
*

unicorn

Хорар
« -: Април 14, 2008, 09:05:56 pm »
Сетих се за нещо важно,въпросът се роди от само себе си,ако някой има възможност,нека ми помогне ли-ще имам ли връзка с Х-14.042008,зададен в 21:23.

*

Lillie

• 30532
Хорар
« Отговор #1 -: Април 14, 2008, 10:37:15 pm »
По повод въпроса ти построих два хорара - първият за момента на задаване на въпроса във форума, а втория час по-късно, т.е. в момента, в който прочетох въпроса ти.
Първият някак си не ми се струва особено радикален. Ще обясня защо.
И в двата хорара Асцендентът попада в знака Скорпион, но в първия той е в границите на via combusta, изгорения път. Освен това в първия хорар сигнификаторите на питащия и на въпроса попадат в домове, свързани с работа и кариерно развитие - Луна в точен съвпад с МЦ и Слънце в 6 дом.
Господарят на Асц също се намира в дом, който трудно бих свързала с отношенческа тематика (9 дом), но пък е в съвпад с Локус Фортуна, което се счита за благоприятен показател.
Ако се отчитат и транссатурновите, Луната е в опозиция с Нептун, при това е в съвпад с нодалната ос, което прави отговора неясен. Или, предвид това, че е ко-сигнификатор на питащия, може да загатва, че се е чувствал леко объркан в момента или преди задаване на въпроса.

Но виж, сега обърнах внимание, че не става въпрос за някаква имагинерна, абстрактна връзка, за която трябва да гадаем ще я бъде ли или няма да я бъде  :)
Става въпрос конкретно за това дали е възможно да има връзка с лицето Х. Затова следва да се разгледат и сигнификаторите на това лице. Мисля, че тук вече се работи с производни домове, което все още ме затруднява. Важно е и да се знае кое е това "лице Х" - познат, приятел, колега или просто някой въображаем персонаж  :)
Ако ще е колега от работа, тогава за негов сигнификатор бихме могли да приемем Слънцето /+ Меркурий/. Но изгарянето на Меркурий от Слънцето отново прави ситуацията неясна.

Ако разледаме втория хорар, Асц напуска изгорения път, но се придвижва към края на знака - в 25 градуса Скорпион (с координатите на Варна, според местонахождението на тълкуващия астролог). Все още обаче не е в последните градуси на знака, за които казват, че е "късно за тълкуване на въпроса".
В тази карта вече имаме акцент върху 5 дом - Венера и Слънце/Меркурий попадат там. Луната вече е в 9 дом - помисли за аналогиите му и дали има някаква връзка с реално съществуващата ситуация (и "обект"  :P ).

Последният аспект на Луната е тригон със Слънцето, преди това прави тригон с Меркурий, който управлява МЦ /"резултатът"/ - бихме могли да го приемем като едно утвърдително "да", стига разбира се и останалите фактори клонят към положителен отговор. Но отново повтарям, че изгореността на управителя на МЦ /Меркурий/ може да даде двусмислен, нееднозначен отговор, за което загатва и съвпадът на Луната с оста на лунните възли.
И, както вече казах, в случая вероятно би трябвало да се разгледат производните домове, но не ми е ясно какъв тип отношения ви свързват с лицето Х и респ. кой дом в хорара да вземем за референтна точка. Съмнявам се това да е Дсц, тъй като по 7 дом са реалните партньори, т.е. онези, с които вече ни обвързват някакви отношения (по 7 дом е и астрологът, лекарят, консултатнтът, опонентът и т.н.).
Според мен отговорът е неясен, имайки предвид това, че Луната е "погълната" от Лунните възли, а също и предвид изореността на Меркурий.
« Последна редакция: Април 15, 2008, 08:50:30 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
Хорар
« Отговор #2 -: Април 15, 2008, 01:03:23 am »
Според мен вече сте имали връзка или той преди време е искал такава. Ти не си много наясно какво искаш, в момента сякаш те влекат други неща.

Айде дай сега по 5 лева.  :D

А можеш ли да ни кажеш каква е реалната ситуация, най-общо, че да си поговорим за астрология.  :D  
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

unicorn

Хорар
« Отговор #3 -: Април 15, 2008, 07:49:38 am »
Много ви благодаря за отговорите и на двете,не съм имала все още връзка с въпросния човек,на етап прехвърчане на флуиди сме,но тези неща се усещат,за неяснотата от моя страна-само в един аспект,искам връзка със сигурност,но не съм наясно дали искам краткосрочен флирт,след който да останем приятели,при мен това е напълно възможно,имам такъв приятел,който ми е много близък до ден днешен или една трайна стабилна връзка.Хм,сега като го видях написано, избирам втория вариант.Изясних си ситуацията. :)  

*

unicorn

Хорар
« Отговор #4 -: Април 15, 2008, 07:51:47 am »
Лили,този анализ е ужасно достоверен,домовете говорят достатъчно красноречиво.